Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csápájev
őstag
-
TOZ
addikt
válasz
madmike
üzenetére
Brikka tapasztalom szerint a kevésbé jó kávébol is képes iható kávét főzni.
Téglakat is szereti. Lavazza piros (nem jut eszembe a neve) pl teljesen jó bele. Érdemes robusztasabb kevereket használni.
A víz szerintem sok. 40-45 ml elég lesz. Nekem úgy adja a legjobb eredményt, ha hideg vízzel töltöm és ezt a kb dupla ristretto mennyiséget főzöm le vele.Hangsúlyozom, hogy ez az én tapasztalatom. Nem vagyok orakulum se kávé jedi.
Utóbbi napokban egy Bialetti La Mokinaval játszom. Nagyon szerethető darab.
-
-
salapp
addikt
válasz
madmike
üzenetére
Én minden nap a románt használom, kézi őrlővel. Imádom. Olcsóbb kávékból is kiváló ízvilágot hoz ki. (Vietnáminál vett Lavazza Crema e Gusto, Pellini - 3.400/kg), hatalmas, tartós habbal. Ezekkel tesztelgetheted
A titok, hogy ne legyen túl finomra őrölve. Asszony is örül, mert nem csinálok nagy dzsuvát vele és a zaccpogácsákat gyűjtjük, mennek a konyhakertbe.
Ha a románból hibásat fogsz ki, az úgyis azonnal kiderül (ereszti az alsó és felső rész találkozásánál a vizet), akkor csere és kész.
Tegnap megleptem magamat egy egyszemélyes moka expressel, gondoltam, kísérletezem vele. Sokan nagyon szép kávékat főznek le vele.
Érdekesség: van egy egyszemélyes G.A.T.-om is, az 170g, a Bialetti egyszemélyese viszont 240g. Sokkal minőségibb, nagyszerű kézbe venni (igaz, másfélszeres az ára is, de nagyon örülök, hogy van itthon egy ''made in Italy' feliratú Bialetti is.
Szépek egymással a polcon a Brikkával. Még egyszer egy kétszemélyes mini mokát is veszek, csak a kinézete miatt. -
dugesz77
őstag
válasz
madmike
üzenetére
Hát én is egy ideig elbíbelődtem a kapszulás kávéval mert gyors volt és egyszerű. Túl egyszerű is ha lehet mondani. Sok fajta kávé között ízre nem volt túl változatos. Bár csak ketten ittunk belőle nagyon hamar kiürült a doboz.. Megint be egy hiperbe venni két dobozzal majd 3 ezerért hogy elég legyen egy hétre. Nálam a kegyelem döfést az adta amikor megnéztem a kilóra kivetített árát 22000/kg
.Az mi? Pont ugyanaz a téma mint az olcsó tintasugaras nyomtató. Viszonylag olcsó alapgép de ha használva is van akkor piszkosul elszáll az ára.
Egy patronos gép árán van egy Brikka + egy hario mini mill. Viszont 4-5 ezer/kg áron olyan akár kézműves kávékat vehetsz hogy hajaj.. És akkor a frissen pörkölt,frissen őrölt kávé ízét már fel sem hozom a patronoshoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.Az mi? Pont ugyanaz a téma mint az olcsó tintasugaras nyomtató. Viszonylag olcsó alapgép de ha használva is van akkor piszkosul elszáll az ára.