- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Yettel topik
- Mobil flották
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
#85578752
törölt tag
A kávéban lévő dihidrogén-monoxid sokkal veszélyesebb, több is van benne belőle. Szerencsére pörköléssel csökkenthető a mennyisége.
-
#85578752
törölt tag
válasz
mesehabbal #5928 üzenetére
Vagy DeLonghi. Ennyiért pannarellos, manuális gőzcsöves gép valószínű, ami nem rossz, sőt! Egy tejkiöntővel jobb gőzölt tejhabot készíthetsz vele mint az automata tejhabosítós típusokkal, csak nem egy gombnyomás az ára, hanem a dőlésszög, örvénylés, tej felszínének figyelése, a tudás ami karos gépen is működni fog.
-
#85578752
törölt tag
válasz
inf3rno #5834 üzenetére
Ezek is kutyaütők akkor?
https://saeco-szerviz.hu/ecetes-vizkotelenites-altal-okozott-hibak/ -
#85578752
törölt tag
válasz
koxkids #5780 üzenetére
Gépfüggő. GC esetében hagynak légrést a pogácsa felszíne és a felsőszűrő között, a pénzérmés módszerrel szokták kitapasztalni mennyi kávé kell hozzá, tamperelés után ráhelyezel egy pénzérmét, felrakod és leveszed, ha széttolja akkor sok, ha nem nyomja meg kevés, ha látszik valamennyire akkor pont jó.
Nálam Catlerrel updosinggal működik jól, vagyis amikor főzés közben eléri a felsőszűrőt a pogácsa, nálam szétnyomná az érme az átlagos töltetet. Világos (new england) pörkölésből mintha több férne bele a kosárba amúgy, szóval ez a grammos irány sem fix.
-
#85578752
törölt tag
válasz
pecsenye88 #5775 üzenetére
Van benne valami fémlemez is a sztatikus feltöltődés ellen, amitől több a pangó őrlemény.
-
#85578752
törölt tag
Szerintem igen. Ez egy Dedica termoblokk:
A Silvercrestet meg itt látom szétszedve, de ez tényleg alu kazánnak tűnik.
https://www.youtube.com/watch?v=OnJdUQnItTA
https://www.youtube.com/watch?v=dRj8YVf2P70 -
#85578752
törölt tag
Le fogom tesztelni megint.
Rágebben Sage-nél azt vettem észre, hogy ha presszó finomságú az őrlemény, nyomásfokozó kosárral egy darabig jó a lefolyás, lassabb mint durva őrleménnyel, de mivel ponttól pontig folyik a víz, szétmossa a jól tömörített pogácsát.
Updosinggal, amikor főzés közben a kávé felduzzad a felsőszűrő szintjéig, (látszik főzés után a felsőszűrő mintája a zaccpogácsán és egy darabban lehet kiütni), nem tudja szétmosni a víz a kávét, belassul a lefolyás, de egyenletes, nem fullad be.
Ha jól van tömörítve. Ha nincs, megreped, keveredik, részleges lesz a kioldódás, egyszerre keserű és savanyú a kávé. Gondolom ez ugyanolyan nyomásfokozóssal is. Nem kizárt hogy tökéletesen jó nyomásfokozóssal is a presszó, csak nem praktikus. És mivel a maradék víz nem folyik ki alul, ázottabb a zaccpogácsa, nem is lehet egyben kiütni. -
#85578752
törölt tag
válasz
pecsenye88 #5751 üzenetére
Nem katasztrófa ha nem precíz, de csak kosárhoz tudod kiválasztani a megfelelő tampert, a kosár meg úgyse a gyári lesz ha nyomásfokozó nélkül akarod használni. Nyomásfokozónál meg nincs jelentősége.
-
#85578752
törölt tag
Az automatáknál a nyomásviszonyok stabilizálhatóak egy nyomásfokozóval, ha megvan a megfelelő lefolyás és főzési idő, csak azt a szemcseméretet kell eltalálni, ahol a legideálisabb a kioldódás az adott őrlővel, a lehető legfinomabb őrlemény, keserű mellékíz nélkül. Utána megint lehet állítgatni a nyomást és ha eltűnik a túl lassú főzés miatti fanyarság, akkor már csak a főzet hosszával kell játszani hogy meglegyen az optimális főzet.
Itt nem annyira játszik szerepet az előkészítés, mert egy rugós dugattyú végzi a tamperelést a főzőhengerben, igazából annyira nem számít ennek a kialakítása, hogy pl. a Jurákban egy ponton támadja a víz a pogácsát, míg karos gépeknél gondosan ügyelnek arra hogy egyenletes eloszlású esőztető rendszerként működjön a felsőszűrő. -
#85578752
törölt tag
válasz
pecsenye88 #5741 üzenetére
Nem bergyú a kérdés, kosárfüggő, nálam 58,5 ami már működőképes a gyárival szemben, ami 58-as és lötyög, emiatt peremet présel a kávépogácsára, amitől csatornásodásra lesz hajlamos. 58,7 lenne a tökéletes, de az nem férne bele az IMS Single kosárba, amit tervezek beszerezni.
Szóval az a biztos, ha megméred a kosarat tolómérővel, hogy mekkora fér bele. -
-
#85578752
törölt tag
válasz
pecsenye88 #5709 üzenetére
A Catler CG8011 is jó, fémházas, Graef CM80-nak felel meg, amit már nem gyártanak. Pár ezerrel drágább mint a CM702. Nekem bevált, fél éve használom.
-
#85578752
törölt tag
válasz
K1nG HuNp #5691 üzenetére
Egy időben mokkával próbáltam ezt, Mokinával egész jókat sikerült, Moka Express egyszemélyessel is de csak ha hideg vízbe mártva leállítottam a végén. Picit mindig van egy égett mokka-íz, közepes pörköléssel, Mokinával, előforralt vízzel ki lehet küszöbölni. Aeropresszel fel se merül a probléma. Ami nagy ugrás lenne, egy Flair.
-
#85578752
törölt tag
válasz
inf3rno #5648 üzenetére
Van egy Imex CR-100 pörkölőm, 60e volt amikor vettem, az lassan kezdi behozni az árát, de mivel szabad téren érdemes csak használni, így akár egy pár ezer forintos kukorica pattogtató is kiválthatná. Persze ebben van pernyegyűjtő, meg időzítő, de az ideális mennyiség 80-90g lenne. Minden szabályt áthágva egyszerre max 120g-ot tudok pörkölni úgy, hogy folyamatosan rázogatom, aminek annyira azért nem örül a csuklóm és a fűtőszál se szereti, emiatt nem lehet vadulni, ütögetni, csak óvatosan. Környezeti hőmérséklettől és kávéfajtától függően egy közepes pörkölés elérése 8,5-9 perc. De legalább ismételhető, három-négy perc alatt lehűl annyira, hogy ki tudjam önteni fém tálcára, a pernyét zacskóba átrázzam és betöltsem a következő adagot.
A zöld kávé változó hogy mennyibe kerül, de most pl. a Danettinál sikerült venni többféle kávét átlagosan 3e/kg alatti áron, a robustát próbáltam eddig, szenzációs, fantasztikusan jó közepesre pörkölve frissen. Eddig még nem volt gondom egyik zöld kávéval sem, régebben kicsit tovább engedtem, olaszosra, de mostanában ha van rá mód kipróbálom többféle módon, de jellemzőbben világos, közepes pörkölések sikerülnek és főzéskor korrigálok nagyobb hőfokkal, meg automatán a gőzöléssel való előmelegítéssel.
A bolti kávék között az említésre méltók 4e fölött kezdődnek, így végülis megéri azt a fél-egy órát míg két heti adagot lepörkölöm, általában kétheti adagot. Jó lenne valami szagelvezetős nagyobb kapacitású gép de nincs nagy felhozatal, meg nem nagyon akarok több százezret költeni rá. Van hagyományos tekerős pörkölőm is, az mindenképpen füstöt csinál, de gyönyörű.
-
#85578752
törölt tag
válasz
inf3rno #5643 üzenetére
Nyomásfokozósoknál, mint az automaták és a Dedica, valóban két optimum van, egyik az amit írsz, amikor eltűnik az apró szemcsékből adódó keserűség. A másik az amikor sikerül megközelíteni a presszó finomságot és már a kávé szabályozza a lefolyást. Nem mindig jön össze automatával, mert nem tudnak elég finomra őrölni és akkor jön a középre állítás az őrlőnél és jó lesz. Persze nem jönnek azok az ízek, amik egy friss presszónál, de tejjel elmegy.
Alzás kávét nem próbáltam még, de ahogy olvasom elég sötét pörkölés.
Mostanában saját pörkölést használok, közepes, világos pörkölések sikerülnek, de szinte mindig csak tejjel issza mindenki, automatában is azt használok. -
#85578752
törölt tag
válasz
viktorhu #5636 üzenetére
Nálam még az szokott segíteni, ha minél finomabbra van őrölve és maxra van az aroma téve. Gőzölés után már átmelegszik a termoblokk, van amikor elegendő így a közepes hőfok is, nálam bevált. Ha meg csak egy kávé kell gyorsan, akkor érdemesebb maxra állítani a hőfokot és bekapcsolás után rögtön lehet főzni.
-
#85578752
törölt tag
válasz
eastsider #5625 üzenetére
Én a Catleren (ami Graef CM70) 3-ason presszózok és 8-ason van az automatához, nyomásfokozós kosárhoz és kotyogóshoz jó, szóval valahol középtájékon a skálán. Jobbra eltekerve lehet próbálkozni filterrel, bár ahhoz jobb lenne egy dedikált őrlő.
Szóval búzadara finomságúra őröld és jó lesz. A gyári téglák közül van ami finomabb ennél, pl. a koffeinmentes Tchibo az már-már presszó finomságú, szokott sikerülni belőle jó lefolyással főzni. -
#85578752
törölt tag
válasz
inf3rno #5471 üzenetére
Lehet hogy azért villog mert hűtőcsapolni kéne hogy hűljön. Ha lehet olyat rajta, engedj ki vizet a gőzcsövén.
Én mindig úgy daráltam a 702-vel, hogy csak annyit, amennyi kell, egy kartartóba rakott kávéspohárral, az a Duralex ami kb. 120-130ml-es. Alsó tálca kihúz, előredönt, paskol.
-
#85578752
törölt tag
Filterezek világosra sikerült pörköléssel, régi Philips filteres főzővel, két személyes papírral. Először harion 10-esre kattintgatva tekertem 24 grammot 4 deci vízhez, amikor feltöltötte megkevertem lattepálcával, hát azt nem kellett volna, elég homályos lett a végeredmény.
Másodikra 8-ason tekertem le egy adagot és nem avatkoztam a folyamatba, tökjó lett, még savasnak se mondanám túlzottan, kiegyensúlyozott, pici barna cukor kellett, ez így nagyon jó tud lenni. Reméltem hogy jó lesz filterre az alulpörkölt adag kávé, eddig jó. Gyengébb, áttetszőbb mint a kotyogós, de ízben talán még jobb is, tisztább, ki kéne valahogy szitálni a túl finom szemcséket és még áttetszőbb lehetne, plusz a tölcsér alján lévő zár és a tartály fedele se kéne oda, egyből mehetne tartályba a főzet. -
#85578752
törölt tag
válasz
sherlock82 #5308 üzenetére
Még mindig lehet őrölt módban használni egy feláldozható külső őrlővel. Mondjuk valami propelleressel.
-
#85578752
törölt tag
válasz
sherlock82 #5304 üzenetére
Ha valamelyik aroma ízlik, be lehet keverni valami bolti semleges alapkávéba és mehet az automatába. Nem jön ki az íze, de majd keveredik a másik aromával legközelebb. Ha meg nem ízlik, akkor nem kell ilyet belerakni. Nálam elmúlt a szaga automatában, de darabokra kellett hozzá szedni az őrlőt.
-
#85578752
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #5276 üzenetére
Nem szokott szenes lenni, karossal leginkább ez jött be nekem a Bellaromok közül. A Colombiat is próbáltam, de a Tansania jobban tetszett. Persze ennél olcsóbb meg jobb is valami gyakorló zöldet venni.
-
#85578752
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #5269 üzenetére
Bár kisebb fokozatot igényel, azért egész jó szokott lenni a tanzániai, bontás után.
-
#85578752
törölt tag
válasz
inf3rno #5257 üzenetére
Ó hát ez szuper. Itt vannak tippek: http://toolsandtoys.net/guides/making-the-most-of-the-delonghi-dedica-budget-espresso-machine/
-
#85578752
törölt tag
válasz
dani0113 #5207 üzenetére
Pedig van sok rossz, pattogatott kukorica és égett gumi, de leginkább semmilyen ízűek. Nekem a Jacobs Krönung vált be régebben, csak tejjel.
Van olyan tanács hogy hideg vízzel érdemes feloldani és akkor nem illannak el az aromák olyan könnyen. Hát, nem nagyon vettem észre aromákat.
Talán még a Mount Hagen instant ami érdekes ilyen szempontból. -
#85578752
törölt tag
válasz
sherlock82 #5168 üzenetére
Amennyi a darálás és főzés között van. Egy egyengetés és tamperelésnyi idő. 5-10 másodperc. Újabb 5 masodperc felrakni a kart és alárakni a csészéket.
-
#85578752
törölt tag
válasz
eastsider #5165 üzenetére
Hideg a hivatalos, Kávékalmár mérései alapján.
Művészet eltalálni, Mokával és Mokinával én legkisebb rózsán szűkítővel beállítva legkisebb stabil lánggal főzök. Brikkával ugyanezen nagy lánggal. Vízmennyiségekkel lehet a hőfokon (is) változtatni, de ez ugye befolyásolja az arányt is.
Szerintem karossal könnyebb beállítani a megfelelő lefolyást. -
#85578752
törölt tag
Mai tapasztalatösszegzés: érdemes a pörkölést is bevonni a kávézási folyamatba, ahelyett hogy bonyolódna a helyzet, egy csapásra érthetővé válik.
Röviden, főzéskor a hőfokkal lehet kicsit korrigálni, amit a pörkölés folyamán elbaltáz az ember, az 1-es Mokával mivel nem nagyon van ilyesmire lehetőség, nagyon jól kiderül mennyire sikerült kiegyensúlyozottra egy pörkölés. -
-
#85578752
törölt tag
Én mostanában saját pörköléssel szórakozok, változó eredménnyel, legutóbb sikerült első reccsenésig pörkölve alulpörkölni egy amúgy jó kis indonéz kávét, így csak gyümölcsös, virágos, fahéjas ízei vannak, crema alig, a kifőtt zaccpogácsa kb. fahéj színű, vicces. Kicsit tovább kéne vinni az első reccsenésen túlra, hogy megjelenjenek a karamellesebb, pörköltebb ízek, talán majd legközelebb. Kicsit hangos a pörkölőm, inkább vizuálisan tudom nyomon követni a folyamatot, a második reccsenést, ropogást nem hallani...
Maradék kávéval eljátszottam múltkor a füstölésig a fokozatokat, meg azt is hogy csak beöntöm a gépbe a zöld kávét és megnézem mi lesz belőle a beállított idő végén, hát nem sok jó, fele égett, fele zöld, ezt rázogatni, babusgatni kell (Imex CR-100). Csak ugye a fűtőszál se szereti ha rázogatják, ütögetik. Hát csak lágyan. -
#85578752
törölt tag
válasz
DrDante666 #4964 üzenetére
Még annyit a Mini Millhez, hogy a forgórészt érdemes kotyogásmentesíteni egy tengelyre húzott zsugorcsővel, az állórészt meg befeszíteni pár menet vastagabb celluxszal (mint a Scotch tape).
-
#85578752
törölt tag
válasz
DrDante666 #4964 üzenetére
Inkább olyan 5,5g ami a Mokinába fér. Ami jó benne, hogy megmutatja a kávé ízeit, keserű mellékízek nélkül. A Moka 1 hozzátesz egy kis kesert, akkor is ha kevesebb vízzel próbálom, valószínűleg az eltérő geometria az oka.
Nem mondanám erősnek a főzetet. Szerintem jól tolerálható kezdő koffeinistaként.
Őrlőnek nekem bevált a Hario Mini Mill Plus, használtan vettem itt, újszerűen. Újonnan 10e körül van.A kerek aljú Pascucci kotyogósokat dicsérték régebben, nem tudom hol lehet kapni...
Még a Bialetti Moka Mini Express lehet jó, aminek hajlított csövéből egyből a csészébe landol a kávé.
De ha tejeskávé akkor a Mukka is jó, amíg van hozzá tartalék alkatrész. Legstrapabíróbb a Brikka. -
#85578752
törölt tag
válasz
DrDante666 #4962 üzenetére
Szerintem a Moka Express 1 nem olyan jó mint a Mokina. Mokina után vettem az 1 személyes Mokát, de nagyon nehezen közelíti meg a kicsi színvonalát.
A régi Brikka nagyon jó Mokaként használva, előforralt vízzel, megemelt súlyszeleppel. Hasonló a tölcsér geometriájuk a Mokinával, átmérő/magasság aránya hasonló. A Moka Express laposabb korong alakú, a 6 sz.-től fölfele kezd hasonlítani a Brkka/Mokina arányhoz.
Az új Brikkánál is megoldható szerintem a szilikon szelep nélküli mokka-főzés előforralt vízzel, de lehet hogy beválik a szelepes hidegen indítás is, én azt választanám, a Mokina desszertkávéra jó csak, vízzel túltöltve ad egy szűk mokkányi adagot, az egy fél csésze. Nem erős, finomat főz, de kell hozzá sok-sok tartalék gumi tömítés. A Brikkához van IMS szűrő szilikon gumival.
Őrlőnek én vennék inkább egy Graef cm 702-t. -
#85578752
törölt tag
válasz
body007 #4869 üzenetére
Ha szimplafalú kosárral használod, ahhoz kellene jó őrlő is, hogy ne csak átzúduljon a víz az őrleményen, hanem kellő finomságú őrleménnyel beálljon a fenti képen látható szép lefolyásra.
És akkor még kérdés mennyire hőstabil a termoblokk ami benne van. Nálam most szinte rágőzölt a kávéra az amúgy állítható hőfokú karos, simán ingadozik tíz fokokat, ki kell tapasztalni mi mennyi, de ahhoz hőmérő kéne, vagy PID. De ez már trabantból versenyautót kategória.
Páran azért PID-eltek már műanyag Delonghit is, meg naked kar, szimplafalú kosár... Bár abban éppenséggel kis bojler van, ami talán tud egy szimpla erejéig hőstabil lenni. -
#85578752
törölt tag
válasz
Viiktor1989 #4787 üzenetére
Mérleggel, grammra.
-
#85578752
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #4753 üzenetére
Összefeszíted, úgy hogy van közötte kávéőrlemény.
-
#85578752
törölt tag
válasz
Viiktor1989 #4749 üzenetére
Őrlés közben jobb, mert ha összefeszíted álló helyzetben a kerámia késeket és úgy indítasz rá, elpattanhat a kés vagy törhet valami.
-
#85578752
törölt tag
válasz
body007 #4725 üzenetére
Nem hülyeség, kialakul a napi rutin, sokszor évek alatt. Fel kell tudni ismerni, mi az ami tényleg hozzáad az eredményhez és mi az ami csak pótcselekvés.
Én annyit őrölök, amennyi kell a kosárba, ami kiszóródik az a zacckiütőbe kerül. Fél grammok, pangó őrlemény, tamperra és kosár oldalára tapadt kávéról van szó, mert a tamper nem illeszkedik pontosan a kosárba. Ezért is fontos a megfelelő eszköz. Pontos tampernél kevesebb a hulladék is.
A szétszóródó maradékot ecsettel gyűjtöm össze, a zacckiütőbe kerül.
Sage őrlősnél a tálca szépen benyelt minden hulladékot, csak a tamperelés koszolt.Automatánál most a napi rutin egy negyed vileda amivel gőzölés végén letörlöm a gőzcsövet, nap végén pedig a főzőegység hátuljáról szárazon lesöpröm a maradék őrleményt mosogató felett, ha van feltapadt zacc akkor kancsós vízzel lemosom. Nem áztatom, nem vizezem össze az egész főzőegységet ha nem muszáj. Így hogy nincs rajta vízkő, és alig van zsír, nem tapad rá zacc, tiszta mindig.
A tálcából is szűrt vízzel öblítem ki a zaccot. A legtöbb zacc a főzőegység alatti kis tálcában és persze a zacctartóban marad. Összesen kb. fél liter szűrt víz kell ehhez a napi karbantartáshoz. -
#85578752
törölt tag
Állítsd magasabbra a hőfokot. Főzz át két hosszút üres nyomásfokozón hogy átmelegedjen és stabilabb legyen.
-
#85578752
törölt tag
válasz
Ciccuka #4630 üzenetére
Nekem akkor volt végtelen hosszú a vízkőmentesítés utáni öblítés, amikor rátöltöttem vizet a tartályba és sosem fogyott ki. Aztán mikor kifogyott, észlelte hogy sikerült az öblítés és jó lett. Ennél a gépnél kétszer is ki kell fogyjon a vízkőoldó után tiszta vízzel a tartály.
-
#85578752
törölt tag
válasz
hyperspace #4607 üzenetére
Az Aeropress belassítja, azért Brikkánál nem árt ha megmarad a gyors lefolyás, különben égett íze lesz.
-
#85578752
törölt tag
válasz
hyperspace #4604 üzenetére
A műanyag verziónál én is így csináltam, kihúzott tálcával előre lehet billenteni. Jó gépek, Sage-hez képest alig van pangó.
-
#85578752
törölt tag
válasz
hyperspace #4597 üzenetére
A tartály teteje féloldalasan felemelve és visszacsapva átlök egy kis levegőt a rendszeren, kb. fél grammot lehet így még kihozni, ilyenkor a babokból fennmaradt pernye is megjelenik. Egy Duralex pohárba őrölök, ami megáll a kartartóban, a gépet hátradöntve és visszadöccentve a kb. 6-8 alkalommal minimális a pangó.
Nem néztem bele a gépbe, jut-e valami oda ahova nem kéne, lehet hogy elég a gravitáció, de akkor bent marad vagy épp kijön kb. 0.3 g. Úgy vettem észre csak lehullik a kés környékéről a pernye meg amit az fenntart, nagyon kevés őrlemény. -
#85578752
törölt tag
Jó gépnél is van egy olyan helyzet, amikor a megfelelő finomság előtt akár egy fokozattal még pocsék az eredmény mert csatornásodik és átfut a víz a finomra őrölt kávén, ezért keserű. De még egy kicsit finomabbra veszed és akkor jön össze.
Itt JH a végén a finomabb őrlemény mellett visszavett az 1:2.2 arányból majdnem 1:2.5-re és jó lett.
-
#85578752
törölt tag
válasz
body007 #4553 üzenetére
Ha elég finom az őrlemény, nem szalad át a víz rajta, hanem szép lassan, egyenletesen folyik le. Ha túl finom az őrlemény, be is fulladhat a gép, elakad, nem folyik le.
Ha nagyobbra darálod, gyorsabban fő le, hacsak nem használsz valami nyomásfokozót, ami a kávé után megakadályozza a gyors folyást, ez lehet egy apró fúvóka, mint a duplafenekű kosaraknál, vagy rugós szelep, mint a DeLonghi nyomásfokozós karokban.Amit már nagyon finomra kell darálni, az fanyar tud lenni és erős, török kávéhoz hasonlóan iszapos. Ilyenkor jobb lehet az eredmény pár fokozattal durvábbra őrölve és nyomásfokozóval lefőzve.
Vagy friss kávéval.
-
#85578752
törölt tag
Innentől akkor ez is a komoly kávézás topik.
-
#85578752
törölt tag
válasz
Hoplitész #4477 üzenetére
Zassenhaus - Polcon szépen mutat.
Hario Mini Mill Slim Pluszom van, szinte új állapotban vettem. Lötyögött - by design - a tengelyén a forgórész, a kerámia kúpos részben lévő műanyag cső, egy darabka zsugorcső kellőképpen rögzítette, az állórész is lötyögött, arra Scotch szalagból tekertem kb. 3 menetet, pont annyit hogy megszoruljon. Így már nem tologatják a babszemek össze-vissza a "késeket".
Brikkához így már jó, meg filterhez is, de azért ezek leginkább kukoricamorzsoló szinten vannak, nem elég élesek a kések.Kéziben én valami Kinut vennék, a többi csalódás volt azoknak akik presszózni is akarnak. Motorosban most egy Graef CM80-at használok más név alatt, olyan mint a CM 702 fémházban, ezt nem kell csapkodni, elég csak hátrabillenteni és ha előrezökken, kijön a pangó egy része, a többi a babtartály fedelének felemelésével és zárogatásával. Két tizednél nincs több pangó. Nekem ennyi megfelelő.
-
#85578752
törölt tag
válasz
#49155328 #4473 üzenetére
Akkor azt is szeretted volna ami ma itt lefőtt. De utána nem szép a pogácsa, nem száraz, inkább mocsaras, azzal nincs mit csinálni ha jól gondolom.
Vagy túltöltöm és száraz, tetején a felsőszűrő nyomával, vagy normális de akkor nedves a teteje.
Nyomás nélkül lefelé nem jön a maradék víz, felfelé meg nem folyik sosem.
Vagy akkor mégis töltsem túl annyira, hogy főzés végére elérje a felsőszűrőt? Egy gramm a diff.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- India és az AI a McDonald's jövője?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest