Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • looser

    addikt

    válasz konzumpro #5753 üzenetére

    Ezzel kapcsolatban maradt bennem kétely az előző beszélgetésből; az első Delonghi-n volt egy "beépített", lényegében a készülékházból kiálló műanyag tamper, amivel tömöríthető volt az alapból nyomásfokozós karral árult és feltehetőleg arra is tervezett filléres otthoni gép. Ezek szerint tényleg nincs jelentősége a tamperelésnek? Ezért álltam ki az előző hozzászólás-váltásban is a tamperelés mellett, holott tudom, az alacsony nyomású (vízt gőzzé forraló és a kávépogin átpréselő megoldások (Szarvasik, kotyogósok)) esetében sem tömörítünk. Nem tilos persze, a gőz utat tör a legkönnyebb úton, ami ugye lyukat képez és a kávépogi nagy része kioldatlan marad. Évekig ittam ezt és tapasztaltam a Szarvasinál. Tehát a kérdésem az, hogy az otthoni pumpás kisgépek (15-19 bar között) esetén nyomásfokozós szűrővel nem szükséges (ajánlott) tamperelni?

    Mindent tudok a rákászszakmáról...

Új hozzászólás Aktív témák