Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #85578752

    törölt tag

    válasz body007 #4725 üzenetére

    Nem hülyeség, kialakul a napi rutin, sokszor évek alatt. Fel kell tudni ismerni, mi az ami tényleg hozzáad az eredményhez és mi az ami csak pótcselekvés.
    Én annyit őrölök, amennyi kell a kosárba, ami kiszóródik az a zacckiütőbe kerül. Fél grammok, pangó őrlemény, tamperra és kosár oldalára tapadt kávéról van szó, mert a tamper nem illeszkedik pontosan a kosárba. Ezért is fontos a megfelelő eszköz. Pontos tampernél kevesebb a hulladék is.
    A szétszóródó maradékot ecsettel gyűjtöm össze, a zacckiütőbe kerül.
    Sage őrlősnél a tálca szépen benyelt minden hulladékot, csak a tamperelés koszolt.

    Automatánál most a napi rutin egy negyed vileda amivel gőzölés végén letörlöm a gőzcsövet, nap végén pedig a főzőegység hátuljáról szárazon lesöpröm a maradék őrleményt mosogató felett, ha van feltapadt zacc akkor kancsós vízzel lemosom. Nem áztatom, nem vizezem össze az egész főzőegységet ha nem muszáj. Így hogy nincs rajta vízkő, és alig van zsír, nem tapad rá zacc, tiszta mindig.
    A tálcából is szűrt vízzel öblítem ki a zaccot. A legtöbb zacc a főzőegység alatti kis tálcában és persze a zacctartóban marad. Összesen kb. fél liter szűrt víz kell ehhez a napi karbantartáshoz.

Új hozzászólás Aktív témák