- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz
vodrosjozsi #10226 üzenetére
Vagy max elrakod utazósnak, úgyis olyan kompakt méret!
-
kmarci25
veterán
válasz
vodrosjozsi #10224 üzenetére
Ez az egyik Sage gép klónja. Itt általában az őrlő lehet a szűk keresztmetszet, de 34ért szerintem megéri. Főleg, ha sötétebbre pörkölt kávékat iszol.
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #10212 üzenetére
Nagyon fontos, hogy a kis kekszeket először egy Weber csőbe tegyük, és szigorúan csak ez után áztassuk tejbe. Enélkül az egész semmit nem ér.
-
kmarci25
veterán
válasz
Alusky #10186 üzenetére
Azért mert valamiről van videó, hogy hogyan kell jól csinálni, még nem biztos, hogy az a valami igazán jó is.
(V.ö.: bemondta a tv/megírta az újság, úgyhogy igaz.)
"Kávé az csak nyomás alatt készülhet."
Ezek szerint évszázadokon keresztül nem ivott senki kávét, ugyanis a nyomás alatt készülő eszpresszó, de akár a moka is csak a 20. század találmánya.
Egy török/arab kávé vagy filter egyáltalán nem rossz, ha elrugaszkodunk az előre megőrölt sárgacsibótól.De azzal egyetértek, hogy mindneki úgy igyon-egyen mindent, ahogy neki ízlik. Apósom is a jó keserű kávét szereti, vettem direkt ezért egy robusztás blendet, neki azt készítem. Cukrot is tesz bele. Elégedetten cuppog utána
Zaji: én rápróbálnék wd40-nel is. Amit semmi mással nem tudtam leszedni, az lehozta.
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #10146 üzenetére
Értem, és egyet is értek. Konkrétan ez volt az első külföldi rendelésem, és ez is csak azért, mert az ibriket is onnan rendeltem és akkor már vettem mellé kávét. Azóta meg kapom az emaileket és a 25% kedvezmény elég jól hangzik, a kávé pedig, amit próbáltam tényleg nagyon finom. Nem fogok rendszeresen tőlük rendelni, de szerintem érdekes néha kipróbálni másokat is.
-
kmarci25
veterán
Szóval itt van ez pl. https://goat-story.com/collections/specialty-coffee/products/good-vibrations-seasonal-blend?variant=39603319799843
Egy kiló 36 EUR, a 25%-os kedvezménnyel 27 EUR, ami jelenlegi árfolyamon 10 ezer Ft durván. Impresso klasszik vonalhoz hasonló árban és ízben is.
De mindegy is. Csak azért a legdrágább terméket idecitálni nem elegáns. Meg gondoltam, hogy kitekintésnek nem rossz, de oké, akkor tárgytalan. -
kmarci25
veterán
25% kedvezményt adnak mindenre. Goat story. Friss pörkölés, és finom, legalábbis amit kóstoltam (good vibrations), az az volt. A szállítás húzós, 11 EUR, ha páran összeállnánk, akkor szétdobható. Ha van jelentkező, akkor egyeztessünk!
-
kmarci25
veterán
Eladom a kéziőrlőm, mert már van Sculptorom.
Én szeretem, jó kis őrlő, csak már felesleges.
Varia kézi. -
kmarci25
veterán
válasz
flash- #10085 üzenetére
Olyat keress, ami közepesen sötét vagy annál sötétebb pörkölés. Ízjegyeknél ne vagy kevés gyümölcs legyen. Brazil kávék jellemzően ilyenek. Amiben viszont tényleg 0 sav van, az a monsooned malabar, épp most van itthon az avx-től és eléggé jó, van vagy 2 centi crema, két hogy hamar eltűnik. Maga a kávé finom, 20g be, 30 g ki, 30 mp alatt.
-
kmarci25
veterán
válasz
Mylord3 #10048 üzenetére
Szerintem írd meg a típusát is, mert Harioból is több féle létezik.
Alusky: igazából a vákuumozott előre darált kávék már eleve elég döglöttek, úgyhogy valószínűleg sokat nem ártott neki az, hogy állt. Azért mikor kibontod szagolj bele és ha nagyon nincs illata, csak szaga
, akkor inkább dobd ki. Ha szeretnél egy kicsit továbbmenni, az is egy opció, hogy kispörkölőtől rendelész darált kávét, pl. a Kapucziner jó lehet ilyen célra. Friss lesz, az biztos, illatos és a kávé is finomabb. Aztán ha még inkább mennél tovább, akkor ott már érdemes venni egy őrlőt, de ez már más tészta.
Szerintem próbáld ki a friss, express őröltet. -
kmarci25
veterán
válasz
dethroner #10019 üzenetére
41? Biztos? Nem 51mm? Az a Delonghi mérete, 41-ről még nem hallottam. De egyébként AliExpress a legolcsóbb, a minőség nem biztos, hogy oké. Picopresso-hoz ezt használom, nem szeretem a maroktampert, de itt fontos volt a kis méret. https://a.aliexpress.com/_mqMD0cG
-
kmarci25
veterán
válasz
ANDROID??? #9873 üzenetére
Ezekre a kérdésekre elég kis eséllyel kapsz itt választ. Az általad említett őrlőket nagyon kevesen/egyáltalán nem használják azok közül, akik itt olvasgatnak, ezért csak általános válaszokat kaphatsz, amit Retep már megadott.
Van néhány yt csatorna, ahol budget őrlőket hasonlítanak össze. Találsz ilyen Hoffmannál, Lance Hedrick-nél, Kyle Rowsell-nél. Azokat nézd meg, pro és kontra oldalt is bemutatnak, és úgy dönts. Vagy megveszed bővebb infók nélkül, amelyik tetszik és örömmel használod. -
kmarci25
veterán
Az impresso-nál már működik a KAVENAPJA2023 kupon, ami 19%-ot von le a végösszegből.
-
kmarci25
veterán
válasz
tuzpenge #9806 üzenetére
Ez nyerskávé, amit linkeltél, inkább a pörköltek között nézelődj.
Régebben kóstoltam onnan a specialty vonalról, egész jók voltak.
nrbx: ÁK-n 160-tól vannak újonnan, úgyhogy szerintem állapottól és tartozékoktól függően függően <150 (ez mondjuk naked karral, IMS kosárral, dosing funnel-lel).
-
kmarci25
veterán
Mindenki olyat igyon, ami ízlik neki, de az mindenképp igazi, hogy a boltban kapható és a kispörkölőknél beszerezhető kávék között és és föld a különbség. Konkrétan egy Starbucks legvilágosabb pörkölést kóstoltam, ami szinte megegyezett palyotz legsötétebb pörkölésével. Az ízről nem beszélek, mert az szubjektív, csak annyi hogy az SB számomra élvezhetetlenül keserű volt.
-
kmarci25
veterán
Van ilyen puck screen is, nekem is, én szeretem használni. Van egy szövött fajta normcore is mellé.
-
kmarci25
veterán
válasz
Viiktor1989 #9645 üzenetére
Én még melléktenném az Impresso classic vonalát is.
-
kmarci25
veterán
válasz
#28054016 #9561 üzenetére
Azt azért továbbra sem tudtuk meg, hogy ha Kapuczinert keresel árban, ízben, pörkölésben, akkor miért nem Kapuczinert veszel.
A visszakérdezésem is erre irányult, de gondolom a Sheldon Cooperes lényegre törésednem engedi, hogy megértsd a kérdés mögötti javaslatot, inkább pikírt stílusban osztod az észt. Értem.
-
-
kmarci25
veterán
Gondoltam, hogy javasolok ezzel egy lehetséges megoldást...
-
kmarci25
veterán
válasz
Zsmester89 #9539 üzenetére
Szerintem az automatás topikban előbb kapsz megalapozott választ.
-
kmarci25
veterán
válasz
tuzpenge #9520 üzenetére
Ahogy Retep is írta: főleg a keserűség csökkent jobb kosárral. Illetve finomabb őrleménnyel is szépen működött (1:2 30mp alatt) ugyanaz a kávé, így jobb lett a kivonatolás. (Plusz a Sage kosarai nem egyenes falúak.)
VST sajnos 54mm-ben nincs. (Lehet, jobb is, megkímélt pár tízezres kiadástól.) -
kmarci25
veterán
válasz
body007 #9505 üzenetére
Persze. A minősége meg kérdéses. De rendeld meg valamelyiket, aztán számolj be, hogy milyen. Én arról tudok csak biztosat mondani, amit fogtam a kezemben. A normcore egyébként 3 rugót ad hozzá, amivel állítható a tamperelés erőssége a kívánt szintre.
Persze, a márkát is meg kell fizetni. -
kmarci25
veterán
Itt találsz ötleteket. Ha már kart veszel, akkor vegyél kosarat is újat, amit linkeltél abban van is egy dupla kosár. Ami nálam a legnagyobb haladást hozta, az a normcore forced tamper volt, meg a puck screen.
Ja, és egy jobb őrlő kezdésnek. -
kmarci25
veterán
Nekem is inkább a sötétek ízlenek, de a Sicilia nekem egy kicsit már túl sötét. A Choco Madness viszont nagyon jó és a Black LXR is. A savanyú ízt én is érzem. Az a helyzet, hogy ezt finomítsam, és inkább gyümölcs jelleg jöjjön és nem sav, komolyabb gép kellene. Nemrég lett egy Picopressom, azzal pl. a világosabb pörkölésből sokkal jobbakat tudok kihozni, mint a Sage Bambino Plus-szal.
-
kmarci25
veterán
válasz
jézusom #9485 üzenetére
Ez a nyomásfokozós kosár. Ha ezt használod, akkor bóti daráltból is tud kávénak kinéző italt főzni, de az íze nem lesz az igazi. Én vennék sima kosarat hozzá.
A daráló szerintem a Commandante koppintása -
kmarci25
veterán
Szerintem olcsóbb nincs. Hasonló árban vannak: Pacificaffee La Piazza, vagy PallYotz Hello, Sicilia, de az már drágább. Illetve korábban még a Goriziana Grand Cru ajánlották, azt én nem próbáltam, ráadásul azt hallottam, hogy mostanában romlott a minősége.
-
kmarci25
veterán
válasz
sherlock82 #9460 üzenetére
Egyik sem.
Tudom, hogy ez a "kezdő" topik, nem a HC, de ha van lehetőség frissen őrölni, akkor az hamar eldönti ezt a kérdést. Egyszer kell egymás mellett kipróbálni egy akármilyen szupermarketben kapható kávét és egy magasabb árkategóriájút (10 ezer/kilótól pl.).
-
kmarci25
veterán
válasz
jézusom #9429 üzenetére
Próbáld ki, számolj be róla.
Alapvetően úgy néz ki, mint sok más kézi, lehet hogy jó. Ha presszóra kell, akkor trükkös lehet, egyrészt hogy tud-e olyan apró szemcseméretet, illetve hogy a lépések között mekkora a távolság. Ha filter, kotyogó, akkor ezzel nem lesz gond.
-
kmarci25
veterán
válasz
sherlock82 #9413 üzenetére
Ezt írta Retep is, hogy nem presszó, annyira nem, hogy fejen állva sem jön ki belőle presszó. A Mokára figyelni kell, hogy ne égesse mega kávét, ezért tűnhet hosszadalmasnak. Ha kitapasztolod a főzőlapot, vagy teszel rá egy vaslapot (ahogy Hoffman is javasolja), akkor viszonylag könnyen szabályozható úgy, hogy szépen csordogáljon a kávé az elejétől a végéig. Persze így mindig marad az aljában egy kevés víz, de ez ilyen.
-
-
kmarci25
veterán
válasz
Mr.Csizmás #9390 üzenetére
Tényleg semmi gond, az árát látva elgondolkodtatott, de így inkább nem.
-
kmarci25
veterán
válasz
Mr.Csizmás #9384 üzenetére
Az oké, valószínűleg így van. Azt hittem használod is.
-
kmarci25
veterán
válasz
Mr.Csizmás #9382 üzenetére
Ez espresso-ra mennyire működik? Gondolom filter, kotyeszre alkalmas. (?)
-
kmarci25
veterán
Leginkább én is így vagyok vele, de azért mikor kávézóban vagyok, akkor simán kérem a duplát a világosból. Bízom benne, hogy a barista és a gép tud olyat, ami kell hozzá. Én valószínűleg a gépemmel együtt kevés vagyok ehhez, és csak közelítni tudom, ami egy világosban van.
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #9348 üzenetére
Tervben van a többi is, de lassan fogy a koffeinmentes. Mondjuk palyotz amúgy is régóta tervben van, a következő adagot tőle veszem. Úgyis fogynak a készleteim.
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #9346 üzenetére
Én csak az impresso-t kóstoltam, azt tudom ajánlani.
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #9335 üzenetére
Nem, én nem is szándékoztam bántani, megsérteni a kérdezőt. (Láthatod, mikor válaszoltam neki, nem is bántottam. Tettem be én is sodastream-es palackot mosogatóba, aztán csodálkoztam, mikor nyomás alatt spriccelt.
)
Én már csak koxx hsz-én mosolyogtam. Olyan ez, mint mikor a lukas zoknit kimosod, mielőtt kidobnád. -
kmarci25
veterán
válasz
Anubris #9311 üzenetére
Ne viccelj, van a normcore-nál 51 mm-es is. Mocsok drága, de hidd el hogy megéri. Én is azt használok, amióta presszózok. Így egy változót kizársz (vagy inkább állandóra teszel), ahogy már írták korábban, és egy jó minőségű, igényes cuccot kapsz a pénzedért.
@Retep: há mer a espresso a menő!
Pedig milyen jó egy jégre öntött AP vagy v60 ilyenkor a nyári melegben.
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #9307 üzenetére
Nem hájp az, csak filterhez való, nem espressohoz. Espressonál kézzel indítjuk gombnyomással egyidejűleg, filternél pedig élvezzük a tekknikát.
-
kmarci25
veterán
válasz
Anubris #9280 üzenetére
Szerintem ne. Anno én rendeltem így, pont a Kapuczinertől. Karos géphez kértem őrölni és csak a nyomásfokozós kosárral tudtam belőle értelmeset kihozni, úgy zubogott át rajta a víz, hogy pár mp alatt lejött 50g. A végén kotyogósban ment el a 250g nagyobbik része.
Szóval szerintem -
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #9275 üzenetére
Én nem vagyok e témában ennyire indulatos, de megértelek. Én pl. néha (reggelente) kifejezetten élvezem, ha egy blendben van robusta is, most épp a közönségkedvenc Velencei gondolások van itthon, de a Pacificoffee Piazza-ja is jó volt. Reggelre, belökni a napot pont jó, vagy melóhelyen délután, ebéd után tökéletes.
Persze, ezek a kispörkölők. Van még a Starbucks Blonde-jából, ami nem tudom hogy fog elfogyni, mert az ugyan a legvilágosabb pörkölésük, és asszem kizárólag Arabica, de valami mérhetetlenül keserű. Az első korty után kell a víz, hogy lemossa.
-
kmarci25
veterán
válasz
Polarstar #9273 üzenetére
Hát, sokat nem írnak róla. Annyit tudni, hogy arabica és robusta (arány nincs), plusz ízben dió, szercsendió, karamell. Ja, és igen: csak India.
-
kmarci25
veterán
válasz
TheProb #9235 üzenetére
Csak az AP papír filtere jóval nagyobb, azt vagdosni kell hogy beférjen az 51mm-es kosárba. A puck screent főzés után alaposan leöblíted és ennyi.
A vízzel spriccelés szerintem nem a rögösödésen segít, hanem azon, hogy a statikus vonzás kisebb lesz, nem ragad az őrlőhöz az őrlemény. -
kmarci25
veterán
válasz
TheProb #9226 üzenetére
A Dedica-n nincs három utas szelep, ezért nyomás alatt marad a fej. Ha azonnal leszeded a kart a főzés után, akkor a maradék nyomás miatt spriccelhet.
AbbyFranzen: nálunk ilyenkor megy az espresso tonik, és az espresso orange. Nyilván nem ugyanaz, de valóban, 30+ fokban a forró ital nem az igazi.
-
kmarci25
veterán
válasz
Anubris #9201 üzenetére
Ez egy jó kis presszó, jön belőle a zöldalma valóban. Guatemala
Ez egy egyszerű kávé, nekem ez is bejött, arabica/robusta. La piazza
Ebből is volt, szinte semmi sav nincs benne, legalábbis nekem nem jött. Blasius
Volt még brazil, az nem jött be.
Próbára jó, a hardcore topikban írták, hogy gázzal töltik a zacskót miután beleteszik a kávét, és mikor kinyitod és elillan a gáz, akkor hamarabb lesz döglött a kávé. Ennyire nem vagyok kifinomult, hogy ezt észrevettem volna.
Ja, AVX-nél szerintem jobbak a kávék. -
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #9197 üzenetére
Persze, Sage-nél is van időkapcsoló, de sose használtam.
-
kmarci25
veterán
válasz
Anubris #9189 üzenetére
Espressonál alap recept: 1:2 arány, 30 mp. Azaz 14 g-ból 28 g kávé, 30 mp alatt. Ha ezt sikerül elérni, nem lesz rossz, finomítani persze még lehet. A szűrőkosárnál azért van 2 éerték (tudtommal), mert sötét pörkölésből ugyanannyi súly térfogatra picivel nagyobb, mint világosból. Pl. a Sage-hez való kosaraknál ez így néz ki.
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #9184 üzenetére
A lefűrészelt nem illegális?
-
kmarci25
veterán
válasz
Anubris #9177 üzenetére
Van többfajta is. Itt is találsz, méretekre figyelj! Én ilyet rendeltem, teljesen jó minőség. És itt van az alis design is, bár most 10 dollárért nem is (annyira) drága.
Ezekbe mind belefér egy dupla, de más (tejszín, tej) már nem.
-
kmarci25
veterán
válasz
keresztg #9174 üzenetére
Hát szerintem a Weber kézi őrlőjét (na, ennek az említéséért járhatna kövezés
) leszámítva - ami 11 kg - minden kis kézi kifejezetten hordozható. Értem, hogy túrázásnál a 2 őrlő közötti 360 g különbség hangsúlyos lehet, de azért a mindennapi életben egy fél literes üdítőspalack súlyára és méretére hajazó cuccot kifejezetten
hordozhatónak nevezhetünk.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest