Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
 - iPhone topik
 - Vivo X200 Pro - a kétszázát!
 - Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
 - Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
 - A Gemini húzza ki a Sirit a csávából
 - One mobilszolgáltatások
 - Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
 - Sok földi jó került a Redmi K90-be is
 - Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly

Új hozzászólás Aktív témák
- 

Taltos0711
csendes tag
Üdv.
Remélem jó helyen járok.
Van egy problémám, ami már napok tart és roppant mód idegesít.
Adott egy Lidl-ös presszó kávéfőző (15bar, nyomásfokozós szűrők
 ...stb.) ami eddig elég jól működött. Hario mini mill-el őrölünk és rendesen tamperolunk is. Sikerült is megtalálni az ideális szemcseméretet, amit biztonság kedvéért meg is jelöltem az őrlőn. Jó pár hónapja használtuk így, szépen tette a dolgát az őrlő és a gép is. Aztán kb. egy hete elkezdett romlani a kávé minősége. Mivel átlátszó pohárba csapolok, így lefolyás közben mindig láttam a crema mozgását, fejlődését. Normál esetben nem látszottak rétegek egészen addig, amíg a crema "be nem állt a helyére" a kávé tetejére. A változást először ebben a folyamatban észleltem. Mostanság már csapolás közben is látni egy felső pici réteget a crema-n és a crema többi, még mozgásban lévő alsó része is vérszegény. Kicsit olyan, mintha túl finomra őröltem volna és ezért nem tudna rendesen átfolyni a kávé, akkor csinált hasonlókat...
Első körben vízkőre gondoltam, vettem is egy Xavax prémium vízkőmentesítőt és áttoltam a gépen, de semmi. Egyszerűen teljesen szétcsúszott minden, ami eddig jó volt...
Valakinek van ezekre a jelenségekre ésszerű magyarázata?
Köszönöm! 
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Trek Online -=MMORPG=-
 - Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
 - World of Tanks - MMO
 - The Division 2 (PC, XO, PS4)
 - iPhone topik
 - Formula-1
 - Apple asztali gépek
 - Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
 - Kormányok / autós szimulátorok topikja
 - droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
 - További aktív témák...

- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
 - Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen 7 3700U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
 - (Cini) Minis Forum mini PC Ryzen AI 9 HX 370 AMD Radeon 890M 16 GB RAM 512B SSD 1 év garancia
 - PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
 - 20.000 - tól RÉSZLETFIZETÉS. BANKMENTES. Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - KÉK . 2 év garancia!

Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

...stb.) ami eddig elég jól működött. Hario mini mill-el őrölünk és rendesen tamperolunk is. Sikerült is megtalálni az ideális szemcseméretet, amit biztonság kedvéért meg is jelöltem az őrlőn. Jó pár hónapja használtuk így, szépen tette a dolgát az őrlő és a gép is. Aztán kb. egy hete elkezdett romlani a kávé minősége. Mivel átlátszó pohárba csapolok, így lefolyás közben mindig láttam a crema mozgását, fejlődését. Normál esetben nem látszottak rétegek egészen addig, amíg a crema "be nem állt a helyére" a kávé tetejére. A változást először ebben a folyamatban észleltem. Mostanság már csapolás közben is látni egy felső pici réteget a crema-n és a crema többi, még mozgásban lévő alsó része is vérszegény. Kicsit olyan, mintha túl finomra őröltem volna és ezért nem tudna rendesen átfolyni a kávé, akkor csinált hasonlókat...
 Mr.Csizmás