- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magisk
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taltos0711
csendes tag
Üdv.
Remélem jó helyen járok.
Van egy problémám, ami már napok tart és roppant mód idegesít.
Adott egy Lidl-ös presszó kávéfőző (15bar, nyomásfokozós szűrők...stb.) ami eddig elég jól működött. Hario mini mill-el őrölünk és rendesen tamperolunk is. Sikerült is megtalálni az ideális szemcseméretet, amit biztonság kedvéért meg is jelöltem az őrlőn. Jó pár hónapja használtuk így, szépen tette a dolgát az őrlő és a gép is. Aztán kb. egy hete elkezdett romlani a kávé minősége. Mivel átlátszó pohárba csapolok, így lefolyás közben mindig láttam a crema mozgását, fejlődését. Normál esetben nem látszottak rétegek egészen addig, amíg a crema "be nem állt a helyére" a kávé tetejére. A változást először ebben a folyamatban észleltem. Mostanság már csapolás közben is látni egy felső pici réteget a crema-n és a crema többi, még mozgásban lévő alsó része is vérszegény. Kicsit olyan, mintha túl finomra őröltem volna és ezért nem tudna rendesen átfolyni a kávé, akkor csinált hasonlókat...
Első körben vízkőre gondoltam, vettem is egy Xavax prémium vízkőmentesítőt és áttoltam a gépen, de semmi. Egyszerűen teljesen szétcsúszott minden, ami eddig jó volt...Valakinek van ezekre a jelenségekre ésszerű magyarázata?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tesla topik
- OLED TV topic
- Google Pixel topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- Magisk
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- AKCIÓ! DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- 8 GB-os Quadro RTX 4000 kártyák - garanciával
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest