Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cOxeR

    Ármester

    Sziasztok!
    Összefoglaló hiányába kérdeznék ha nem gond. :) Picit visszaolvastam előtte természetesen, de látom itt is segítőkész a társaság.
    Kapszulás kávé oldalról áttérve érdekelne az őrölt kávés vonal, volt régebben egy Bialetti Brica kotyogósom (valahol még meg is van), de azt idővel a kapszula az egyszerűsége/gyorsasága miatt leváltotta, szerintem a főzőlapon se menne...
    Viszont most épp doglődki a gépem és szívesen megnézném, mennyiből lehet összerakni egy értelmesebb nam kapszulás szettet.
    Tejhabosítóm is van, de mint amit itt előbb írtatok, tejhabhoz amit rendesen lehet kezelni az édeskevés, sose lesz konzisztensen jó, bármilyen hiperszuper barista tej esetén se. Alternatív tejből főleg nem.
    Fekete erőteljes rövid kávé a favorit - cukor/édesítő nélkül, ezt saját készítésű kókusz+kesu tejhabbal isszuk.
    Mennyi időt vesz igénybe teszem azt egy kávé készítése, ha van kellő rutin?
    Kell egyszer kimérni a kávét, majd darálni (persze lehet tartani instant darált kávét ha nincs idő, de az nem gondolom nem is lesz olyan)
    Maga a kávéfőzés többi része, kvázi olyan mint egy kapszulás gép esetén, gép felmelegszik, kávé betesz és megvagyunk? - Delonghi kapszulás gépünk van 15 éve, a márka nekem így abszolút favorit.
    Napi 4-6 kávé fogy, árban mennyire lehet összevetni, egy kapszulás kávéval? - persze itt a kávé ára/minősége ami döntő lesz, de valami nagy átlag tapasztalat csak van, hogy 100-200 Ft / adag?
    pl. az említett Boro 100% Arabica 130 Ft-ra jön ki - 10g / főzet esetén
    Szóval győzzetek meg, hogy jobb kávét szeretnék és nem fogom macerálnak érezni, a darálás és az értelmesebb kávézásba fektetett időt. pénzt
    Köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák