- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
thefreeman
aktív tag
Az én véleményem az, hogy nem muszáj épp ennyire magas szinten űzni. Én kotyogos kávéfőzőről váltottam karosra de ugyanúgy bolti előre őrölt kávéval használom a gyári nyomásfokozós kosárral. Sokkal jobb presszót kapok mint előtte a kotyogossal. Bent a cégnél kapszulás gép van Nespresso annál is jobb, pedig próbáltam mindenféle kapszulát már. Persze biztos elmarad az eredmény attól mintha frissen őrölt kávét használnék. De egyrészt a bekerülési költség sem volt annyi, meg a ráforditott idő sem. Szerintem egy jó kompromisszum egy sima karos gép is bolti őrölt kávéval.
-
Osynho
addikt
Hogy kinek mi a macera, ki mennyire élvezi az előkészületeket, az teljesen egyedi. Én nagyon szeretem, hogy "van közöm" a kávéhoz, én őrlöm le, közben jó illatok vannak, gondosan előkészítem a szűrőkosárban az őrleményt. Az is igaz, hogy hétköznap meló után 1-et készítek, hétvégén meg 3-at, ha otthon vagyok éppen, és nem kell 10 főre kávét prezentálni.
Szerintem 5 pecen belül vagyok úgy is, hogy csapolás után előblítek mindent. Ezt presszóra értem. Azt érdemes figyelembe venni, hogy a kazános gépek felmelegedése 15-20 perc is lehet, ezért én pl okos konnektort használok.
"Kell egyszer kimérni a kávét, majd darálni (persze lehet tartani instant darált kávét ha nincs idő, de az nem gondolom nem is lesz olyan)"
Na ez nem fog menni, ha rendes, nyomásfokozó nélküli karral szeretnél jó presszót készíteni. Az őrlőt pontosan az adott kávére kell belőni, nincs ilyen, hogy más kávét bedobsz az őrlő beállítása nélkül. Az előre őrült (és egyébként a bolti döglött kávé is) eleve kizárt, abból nem lesz értékelhető ital.
A költségek elég változatosak. Eleve nem mindegy, milyen, mekkora kosarat használsz. Szimplát nehéz kezelni, így érdemes dupla kosárban gondolkodni, ott olyan 13-14g-tól indul a buli, én jelenleg 16g-ból készítem a dupla presszót, ami nekem 1 ital.Értelmes, friss kávé 8-9 ezer / kg-tól indul általában. A nespresso kapszula 5g és 100-120ft legalább darabja, így elég drága, cserébe kényelmes és a géppark nem kerül annyiba, mint egy karos gép + őrlő + a felszerelés hozzá.
-
Nekem olyan 15 perc a teljes folyamat, de ez kézi darálóval és ebben benne van az is, hogy a gépet is letakarítom, a darálót, wdt tool-t, diszributort, tampert, szűrőkosár magasítót leecsetelem (kívül-belül), puck screen-t, poharat, kart, kiskanalat leöblítem.
A gép (Dedica) bőven eléri az üzemi hőmérsékletet, mire kész vagyok a kar megtöltésével. Egy kis forró vizet át szoktam engedni a kar behelyezése előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged