Új hozzászólás Aktív témák
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
Karrier váltáson gondolkodom, jelenlegi munkámban (villanyszerelő) teljesen kiégtem, képtelen vagyok folytatni, alkalmazottként max havi 400 nettó itt a környéken (amit szépen tolnak lentebb az ukránok), de az is leginkább feketén, ahhoz meg már öreg vagyok. Plusz ugye eléggé gyülekeznek az építőipar felett a sötét fellegek.
Mindig is szerettem volna kamionozni, de sajnos soha nem úgy alakultak a dolgok, viszont most szívesen váltanék, lenne pár kérdésem tőletek, mint szakmabeliektől, ha elfér itt.
Mit gondoltok, 32 évesen érdemes-e még belekezdeni egy 10 éves B jogsival, vagy már öreg vagyok és nehezebben fog menni? Szerencsére azért elég nagy rutin van mögöttem, nagyobb furgonokat is rendszeresen vezetek munkámból adódóan.Nyerges szerelvények érdekelnének elsősorban, tudom, hogy az külön jogsi (C+E), ennek hogyan néz ki a menete? Gondolom, előbb a C, de aztán az E-hez nem tiszta, hogy két éves C jogsi kell, vagy csak ne legyél kezdő sofőr, tehát az én 10 éves B jogsim is elég-e?
Gondolom a PÁV II.-t azért érdemes megcsinálni, mielőtt még belevágok?Körülbelül milyen bérekre lehet számítani? Illetve hogy látjátok, mennyire hat ki a válság a szakmára? Nehezebb most állást találni, mint mondjuk 1 éve, vagy nem érzékeltek nagyobb problémákat? Folyamatosan azt hallja az ember, mekkora sofőrhiány van, de ugye hozzák a filippínókat, indiai nőket stb, ami árnyalja azért a munkaerőpiacot.
Kezdőként is van esély elhelyezkedni?Egyelőre ennyi jut eszembe, megköszönöm, ha válaszoltok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PlayStation 5
- Külpolitika
- World of Tanks - MMO
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Viccrovat
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen routert?
- Óra topik
- További aktív témák...
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- Minőségi GARANCIÁS Gamer PC! Ryzen 7 5700X/RX 6700XT/16GB RAM/1,25TB SSD
- iPhone 14 PRO - Black - Garancia
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest