- iPhone topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #582 üzenetére
Pénzügyi szektorban programozok. Weblapokat nem, kizárólag web alkalmazásokat készítek (na jó, maszekban néha befut egy-egy weblap is...).
Mindenféle bonyolult, és kevésbé bonyolult ügyviteli felületet készítek.
És amikor minden mindennel összefügg, és mindennek minden függvényében kell szinkronban mozognia, nos olyankor nincs elegánsabb az MVVM patternnél. Még ha ehhez bizonyos mértékben extra taggelni kell is a HTML kódot. -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #577 üzenetére
pl. meglévő kontrolokat elég nehézkes vele kezelni, hogy mást ne mondjak, próbálj meg egy bonyolultabb jqgrid-et feltölteni knockoutos objektummal. Majd pageld, sortold stb...
Bár már látom, hogy készülnek a knockoutos controlok is, a kogrid például egész okos.
Azért jelenleg a szerver oldal felé is egyszerűbb get-el, post-al kommunikálni, mintsem JSON-nal, de ez manapság már nem olyan vészes hátrány. A kliensnek kiküldeni a JSON-t mindennapos feladat (viszont ilyen esetekben egy csomó más függőséget is bele érdemes foglalni a kiküldött adatszerkezetbe, ami már nem olyan triviális, mint első ránézésre)
Viszont szerver oldalon egy kellemesen bonyolult JSON-t visszaolvasni nem mindennap szoktunk.
Aztán pár fokkal macerásabb egy viewmodel-en keresztül jelezni a validációs megjegyzéseket a kliens oldal felé, mint hagyományosan.
De a fentebb említett hátrányokra látszik, hogy születnek a megoldások, egyre több a knockoutjs extension pl. validációra is van már.A knockoutjs abszolút nem kiváltani hivatott a jquery-t. Sőt jquery nélkül csak félkarú óriás (mondhatni kis túlzással, el sem indul). Ha belenéztél a linkelt tutorialban, tele van jquery-vel
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #575 üzenetére
mondjuk látom a hátrányait is.
Viszont biztos vagyok benne, hogy mint a jquery 1-2 évvel ezelőtt, a knockoutjs hamarosan berobban a webalkalmazás fejlesztés világába, és "villám gyorsan" kvázi standard lesz.Jelenleg a webalkalmazásoknál az MVC a nyerő design pattern. Hamarosan az MVVM lesz a nyerő design pattern. C# vonalon (PHP mellett leginkább ebben mozgok) legalábbis még idén átveszi a stafétabotot az MVC-től, az tuti (mondjuk rokonok, nincs nehéz dolga átvenni). Új fejlesztő eszközök jelennek meg, illetve a hardveres világban szétnézve már lassan a mobilokban is minimum 1Ghz-s procik figyelnek, év végére pedig teljesen elterjedtek lesznek a 2 magos mobilok.
Mondjuk én sajnos pont az a típus vagyok, akinek nem igazán van ideje elmélyedni egyik technológiában sem, annyi mindent csinálok párhuzamosan.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #565 üzenetére
én akkor már inkább knockoutjs-t használnék, ha bonyolult form UI, és annak mindenféle egymással függésben lévő eseményinek kezelése lenne a cél.
Elképesztően elegáns. Másrészt egy kellemesen bonyolult viewmodel-lel már lehet szívni azért rendesen.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #559 üzenetére
Hát igen, többet kellene Jquery-znem, és akkor több dolog lenne számomra kapásból triviális.
Az .on() kiváltását csak mint egy lehetőség írtam. Eddig mindig automatikusan .on()-nal kezeltem le az AJAX-olt elemek eseményeit, és nem gondoltam arra, hogy az ajax callback-jében .on() nélkül is le lehet kezelni, ami egyébként logikus.
A kódomon nyilván sokat lehetne még finomítani, lekezelni az esetleges hibákat (mind ajax, mind DOM oldalon), a példa kedvéért raktam be, hogy látszódjon kb. mit is szerettem volna.
Az általad javasolt megoldás is működik, ebből is látszik, hogy sokszor nincs csak egyetlen üdvözítő megoldás. -
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #556 üzenetére
hja, néha jobb rá aludni egyet.
brutál dolgokat lehet a HTML5-ös funkciókat kihasználva összerakni jquery-vel. -
martonx
veterán
hopsz, a fenti példa nem volt tökéletes. Ez a jól működő megoldás, mert előbb hozzá kell adni a DOM-hoz a data-t. Az előző kódom akkor lett volna jó, ha csak replaceltem volna valami szöveget a data-ban.
$.post(url, { params }, function (data) {
$("#detail").html(data);
$('form :input').each(function () {
//ide jöhet a manipuláló kód
});
});A trükk az, hogy $('form :input').each(function () { //ide jöhet a manipuláló kód }); csak és kizárólag az ajax callback-jén belül működik. Azon kívül a dinamikusan hozzáadott DOM elemek már nem elérhetőek selector-okkal.
Ily módon a .on()-is kiváltható pl. azzal, ha az eseményt rögtön a callback-ben hozzáadjuk a dinamikus elemekhez -
martonx
veterán
és meg is van a megoldás. Magának a .post()-nak a futásakor kapott data-t kell manipulálni ilyen esetekben. Példa:
$.post(url, { params }, function (data) {
var $input = $(data).find(":input[type=text]");
$input.each(function (elem) {
//kód jöhet ide
});
$("#detail").html(data);
});Hátha megkímélek másokat némi szívástól, guglizástól ezzel a megoldással .
-
martonx
veterán
Nem voltam elég világos. Akkor a teljes történet.
Adott egy master-detail felület.
Master - egy jquery-s datagrid.
Detail - master megfelelő sorára kattintva ajax-al betöltődő form.
A detail változtatásait localstorage-ba mentem (.on használatával - hahó), hacsak nem nyom rá a user a mentés gombra.
És itt jön a problémám. Amikor már van a localstorage-ben adat az adott detail-hez, azzzal felül kellene írnom az ajax-ban kapott inputok értékeit.
Csakhogy ekkor nem tudom az .on()-t használni, mert azzal eseményeket lehet mappelni a dinamikus DOM elemekhez. Én viszont nem eseményt akarok, hanem egy szimpla $('#myform :input') select-orral végigmenni az inputokon, hogy a localstorage alapján felülírjam a value-jukat.
Mivel a #myform ajax-al jött létre, ezért simán selectálni nem lehet.
Nos milyen trükkel lehetne ezt megoldani? -
martonx
veterán
Sziasztok!
Van egy ajax-al betöltött formom, amit egy div-be töltök bele.
Vajon miért nem tudok ezek után jquery-vel erre az új formra hivatkozni? Hihetetlen. Mit szúrhatok el? -
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #545 üzenetére
mondjuk szintaktikai hibák nélkül?
if(("#egy").val() != "" andand ("#ketto").val() != "") {
$("#extra").show();
}andand - két és jel akart lenni, csak innen valamiért épp nem sikerül és jelet produkálnom.
Az inputba kattintásról sem vagyok meggyőződve, hogy ezt így el lehet-e kapni, nem-e fókusz adásnak számít. -
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #529 üzenetére
mondjuk, ha ezzel kezdted volna, jóval érthetőbb lett volna a problémád.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #522 üzenetére
ez egy szimpla form. Miért kell bele ilyen varázslat?
-
martonx
veterán
válasz
Brown ügynök #500 üzenetére
A $obj és az obj nem lehet, hogy elírás, és ez miatt nem teljesül az if feltétele?
-
martonx
veterán
válasz
Brown ügynök #498 üzenetére
Ez a függvény így hibásnak tűnik.
if (right == undefined){
if ($obj !== false) this.__callback({'obj' :$obj, 'right': function () {
get_upload_rights($obj, right)
}});
}Mert itt mit is látunk? Ha a right undefined, akkor lesz igaz a feltétel.
Majd meghívod a függvényt újra immár a right paraméterrel viszont az undefined.
Ez így ránézésre végtelen ciklusnak tűnik. -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #487 üzenetére
De ő nem JQuery UI-t használ, hanem valami spéci datepicker plugint.
Amúgy totál igazad van a többi pontban. -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #480 üzenetére
Ez már pusztán csak stilisztika, illetve némi teljesítmény finomhangolás. Én vagy stringként oldottam volna meg, vagy template-tel.
Ha kicsi a feladat, az átláthatóság édes mindegy. Egy gyors kis stringes sor, és mindenki happy.
Ha nagy a feladat, akkor meg a template az egyetlen átlátható jó megoldás.
De ez már csak szőrszálhasogatás. A lényeg, hogy tanultam egy új megközelítést! -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #473 üzenetére
Egyébként tovább gondolva dolgot. Szükség van egyáltalán ilyen esetben jquery-re? Ezt nem lehet tényleg simán egy stringben összerakni, és azt javascriptel belerakni az adott elembe?
Jó, meg szép dolog a Jquery, de ez nem pont olyan eset, amikor felesleges a használatának az erőltetése? -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #473 üzenetére
bocs, igazatok van. Még sosem hoztam jquery-vel létre DOM elemet.
Elsőre meglepett maga az elgondolás is, hogy ezt így. De végülis miért ne lehetne.
Bár én biztosan nem így csinálnám. -
martonx
veterán
válasz
Brown ügynök #469 üzenetére
A <>-ök a selectorba minek? Egyáltalán ez így működik? Ha véletlenül működik is, szedd ki őket onnan.
A name = $('<td>').html('Név'); pedig egy DOM select, ezt így nem tudod append-el alkalmazni.
name = '<td>Név</td>'; -t kellene használnod helyette.
Ha jól sejtem, hogy mit szeretnél.
Amúgy ha picit feljebb olvasnál (olvastál volna), akkor pont jquery temple-ekről volt szó. -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #448 üzenetére
Akkor nézd meg ezt: http://knockoutjs.com/
Használtam, kellemes. És a legjobb dokumentációval, tutorialokkal rendelkező JS MVC framework, amivel találkoztam. -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #448 üzenetére
Ext JS semmivel nem tud többet, mint Jquery, viszont nagyon nehéz beletanulni.
Alapból viszont a Jquery UI-ja lóf@sz. Röhögve, féllábonis sokkal többet tud nála az EXT JS, meg a Dojo UI része. -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #440 üzenetére
A Rasor szintax már @-al jelöli a beágyazott kódot.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #414 üzenetére
Kerestem egy-két egész jó e-bookot, bár tagadhatatlan, hogy te tartod életben ezt a topikot, hátha ezzel többet segítünk az idetévedőknek, mintsem a hülye kérdések tömkelegével.
http://www.learningjquery.com/
Tanár vagy? Mert velük szemben van némi előítéletem
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #404 üzenetére
Nekem csak azzal van bajom, amikor vérpistikék elvállalnak egy melót jópénzért, és baromira nem értenek hozzá. Aztán addig könyörögnek mindenfelé fórumokban, míg mások valahogy összetákolják helyettük a cuccot.
Fórum valóban arra való, hogy kérdezzenek, nem pedig arra, hogy más helyett komplett webalkalmazásokat rakjanak össze apró darabonként, jószívű, segítőkész emberek. -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #402 üzenetére
hagyd, majd megoldja. Gugli, meg az önképzés, fejlesztői eszközök neki is a barátai (lehetnének), de ő kérdezni szeret.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #389 üzenetére
gondolom silverlight vagy flash. Mivel silverlight a userek kb. 60%-ánál van csak (és jó eséllyel még ennyinek sem), inkább a flash-t javasolnám.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #381 üzenetére
azért ez jquery topik lenne, nem pedig html, vagy css.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #375 üzenetére
ha beleteszed egy .each-be?
-
martonx
veterán
válasz
TOTAL LOKI #373 üzenetére
mondjuk átírod a hivatkozást a sajátjaidra?
-
martonx
veterán
válasz
TOTAL LOKI #355 üzenetére
Így van, ezt könnyen meg tudod oldani jquery-vel. Kicsit tanulmányozd a Jquery animációkra vonatkozó dokumentációt.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #301 üzenetére
Tessék gugliztam helyetted kettőt. Ad-gallery-vel mi a gond?
http://www.tn3gallery.com/ - bár ingyenesen kicsit korlátozott a tudása, de a kritériumaidnak megfelel.
http://spaceforaname.com/galleryview/ -
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #299 üzenetére
akkor pontosabban megfogalmaznád az igényeidet? Amúgy nem mindegy, hogy mennyire paraméterezhető egy gallery? Maximum a sok tucat paraméterből te csak kettőt használsz majd.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #297 üzenetére
főoldalon a harmadik plugin, a Smart Gallery. Egyébként mint mondtam gugli a barátod, keress kedvedre.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #295 üzenetére
Ilyenekkel van tele az internet. De mondjuk kezd itt:
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #285 üzenetére
Most, hogy mondod megnéztem a beköszönő szöveget. Van vele baj rendesen (középpontozás például). Másrészt mi anyaországbeli magyarok könnyen vagyunk, mikor Szlovákiában már magyarul beszélni se szabad, nem hogy írni - olvasni tanulni.
Mindenesetre Speedfire javaslom, hogy a munka végén nézzétek át magukat a szövegeket, ha gondolod ebben akár ingyen is segítek (a többiek nevében nem akarok nyilatkozni).
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #265 üzenetére
CSS3-nak hívják
-
martonx
veterán
Szia!
A div-eid között legyenek hide-olt divek-is. Ezekben tudod tárolni a később használandó információt (pl. cikk azonosító). Esetleg html5 kompatibilis megoldás a data attribútum használata, de ez ma még böngészőfüggő.
Amikor a látható div-hez tartozó szerkesztés gombra kattintasz, akkor jquery-vel kiolvasod a hide-oltból, hogy mit is kell lekérned a szerverről, ajax-al lekéred, jquery-vel egy másik divbe betöltöd a kapott tartalmat. -
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #244 üzenetére
egyébként miért pont tiny. Ez a legkevésbé jquery kompatibilis. Javaslom helyette az fckeditor-t, vagy a cleditor-t. A cleditor különösen jó, mert 9Kb, azaz az oldal betöltődését nem lassítja, és közben egész sokat tud.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #241 üzenetére
mit értesz az alatt, hogy elfutott a kép???
Végrehajtódott a submit?e.prevendefault vagy valami ilyesmi paranccsal meg tudod akadályozni, hogy elfusson a kép. Már ha jól értettelek.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #239 üzenetére
ugyan nem próbáltam, de a tinymce is gondolom, hogy egy textarea fölé van húzva. Namost a textarea html-jét bármikor ki tudod olvasni jquery-vel. Nem kell ehhez semmi extra tinymce-s függvény.
Ez a módszer fckeditor-ral biztosan működik, nem hinném, hogy tinymce-vel ne működne. -
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #237 üzenetére
Mi volt a másik?
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #233 üzenetére
szerintem meg ez a változó deklarálás így nem globális. Illetve helyileg új változókat deklarálsz, és azoknak adsz értéket.
var szoveg = $("#hirlevelformdiv input").val();
var targy = $("#hirlevelformdiv textarea").val();Helyesen:
szoveg = $("#hirlevelformdiv input").val();
targy = $("#hirlevelformdiv textarea").val(); -
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #229 üzenetére
úgy gondolom, hogy kaptál jeges-től és tőlem is egy-egy konkrét megoldási javaslatot. Ezek alapján már megoldható a feladat.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #223 üzenetére
mondjuk én adatbázis buzi vagyok, én beletenném egy táblába az email címeket, melléjük pedig egy oszlopban jelezném, hogy elküldtük-e.
A js csak annyit csinálna, hogy ajax-al meghívja a kuld.php-t, ami egyenként elkezdi küldeni a leveleket, egyúttal egy sessionbe beteszi a PHP, hogy éppen hol tart a küldéssel.Az ajax hívás kezdetén pedig indítanék egy setinterval-t, ami mondjuk x másodpercenként lekérdezi a PHP által írt session-t, és megjeleníti a sessionben lévő darabszámot.
Így szépen fog látszódni, hogy hány darabnál tartasz, és erre a visszakapott darabszámra bármilyen jquery-s progressbar-t játszva rá lehet húzni.
Mondjuk mindez nem oldja meg a php timeout-ot. Ha valami rendesebb tárhelyed van (vagy van ráhatásod a php.ini-re), akkor azért a php-d akár több 10 percig is futhat.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #220 üzenetére
Te most valamiféle progress bar-t akarsz jquery-vel mutatni, ami jelzi a usernek, hogy mondjuk 3000-ből 45%-nál tart a feldolgozás?
Vagy miért kell a js-nek szinkronban lennie a php-vel? Az Ajax-nak a nevében is benne van, hogy aszinkron -
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #218 üzenetére
success: function-be $(".szamol").append(html); után beleraksz egy újabb ajax-ot. Ennyi. Vagy félreértettelek?
-
martonx
veterán
jeges az each funkciót az ellenőrzésre értette.
Ami jó is, csak te most már kevered a szezont a fazonnal.
1. Ellenőrizd le, hogy melyik elemre ment a kattintás, ezt még az each előtt (ezt meg is tetted).
2. Majd jöhet az each, ahol először is vesd össze, hogy az adott elem amiben éppen azeach tart az a kattintott-e, vagy sem.
Ha nem a kattintott, akkor tüntesd el a képet, ha pedig pont a kattintott az, akkor jelenítsd meg a képet.Szóval nálad most ez az ellenőrzés hiányzik, mert ami ellenőrzésed van az hülyeség.
-
martonx
veterán
válasz
Brown ügynök #175 üzenetére
F12 mit mutat?
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #159 üzenetére
Ha az Ügyfeleinknek, és a Leendő Ügyfeleinknek menük lenyílására gondolsz FF6 alatt teljesen szépen működnek.
Nem valami böngésző specifikus probléma lesz itt? -
martonx
veterán
ezt is érdemes használni, ha már a kódodat optimalizálod:
-
martonx
veterán
válasz
Brown ügynök #120 üzenetére
ennyiből nehéz megmondani.
Talán ha a changePartner1-et leírnád, mert a hiba nyilván abban lesz. -
martonx
veterán
sql injection ellen nem az update insert parancsokat kell tiltani, hanem a "--"-t és a ";"-t.
A js alapú XSS támadásokhoz meg (már ha később böngészőben megjeleníted valahol a user által beírt szöveget) a "/>"-t kell tiltani a szövegből.Egy tipikus SQL injection így néz ki ; select * from users --
A ; lezárja a spagetti kódot, a -- kommenteli az utána lévőket, és marad egy szépen végrehajtható sql-ed, amire jó eséllyel választ kapsz.Ha az SQL injection-t és az XSS-t kivédted, akkor már a vérpistikéket (és ez a többség) kivédted. Aki meg nagyon akarja, és elég profi az úgyis feltöri az oldalt.
-
martonx
veterán
tudod a html - js - sql - valamilyen háttér nyelv (php, .net, ruby) kombóban fejlesztés olyan méretű szopás halom, amekkora más nem létezik. Ezért tud létezni a Flash és a Silverlight. Bizony nincs mit tenni, mint várni, hogy egyszer hátha egységesebbek lesznek a böngészők, illetve a html5 hátha hoz valamiféle javulást.
Addig pedig gyakorolni, türelemmel lenniJa, és jquery-vel le tudod kérdezni a böngésződ verzióját, javaslom ennek függvényében írj két különböző kódot. Az egyik fog futni Chrome-on, a másik meg máshol.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #41 üzenetére
Csak annyit fűznék hozzá, hogy az idő általában engem igazol.
A komplett hülyékkel általában kár értelmes hangnemben megpróbálni beszélni. Egyszerűen nem érdemlik meg, disznók elé gyöngy szórás esete.
Aztán persze van köztük olyan, aki fejlődőképes, ők később el tudnak jutni arra a szintre, hogy egyáltalán van értelme meghallgatni a problémájukat (mondjuk köszön, értelmesen leírja a problémáját, beteszi a kódrészletet, megköszöni a segítséget ilyesmiket nevezek fejlődésnek).
Részemről maximális respektet érdemelsz a türelmed miatt! -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #28 üzenetére
Az első hozzászólásomban felsoroltam a web developer eszközöket. Így utólag visszaolvasva kihagytam az IE fejlesztői eszközét, rendben akkor legyünk percízek F12 indítja
az Operáéról sem szóltam, de hát ki használ Operát? Nem linkeltem be őket, való igaz, nem magyaráztam el a használatukat, való igaz. De ezek azért nem ördöglakatok, elég gyorsan rájuk lehet érezni, tengernyi tutorial, dokumentáció mutatja be őket, a velük való javascript debugolást.
Én még a mai napig sem érzem magam jó programozónak, bár fejlődök-fejlődgetek.
És pont magamból kiindulva, a web developer eszközökkel azon segítettem emberünknek, hogy gyorsabban fejlődjön.
De kezd parttalan lenni ez a vita, valószínűleg már rég megoldotta a segítségem alapjánemberünk a problémáját, mert azóta nem jelentkezett.
Szerintem kimondottan visszafogottan fogalmaztam, visszaolvasva magamat, továbbra sem érzem leoltó hangnemnek. Maximum az alertes beköpésénél egy fokkal ingerültebben jeleztem emberünknek, hogy többre menne normális web fejlesztő eszközökkel, mert 2011-et írunk -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #23 üzenetére
Ki olt itt le kit? Én igenis segítettem neki. Ha megtanul debugolni, hirtelen egy klasszissal jobb lesz. Olyan ez mintha egy fuldokló kérne segítséget, aki fél kézzel egy csónakba kapaszkodik, de valamiért fingja sincs, hogy mire való a csónak. Én csak elmondtam neki, hogy az pont arra való, amire neki szüksége van. Arról már nem tehetek, hogy kiderült, neki a hobbija a fuldoklás, hát lelke rajta.
Ráadásul egy programozás fórumnak sosem az a célja, hogy más helyett megoldja a problémákat, ez szinte lehetetlen is lenne.
A célja az, hogy segítsünk megoldani a problémákat. És ha valakinek a problémáját web fejlesztő eszközök segítségével lehet megoldani (még ha ő nem is biztos, hogy tudja, hogy neki erre van szüksége, mert ezeket az eszközöket hírből sem ismerte eddig), akkor igenis komoly segítséget nyújtottam azzal, hogy ráirányítottam figyelmét ezen eszközök létezésére.
A hangnememet jogosan lehet kritizálni, sajnos a türelem nem az erősségem -
martonx
veterán
Ugyan ennek már marhára nincs köze a jqueryhez, de a web fejlesztő eszközökkel lehet debugolni a futó javascript kódokat.
Aminek során meg tudod nézni ahogy soronként végrehajtódik a kód, kiértékelődnek a változók, mindent.
Ezt kellene megtenned, megtanulnod, hogy tovább tudj lépni.A javascript fejlesztés nem áll másból, mint szopáshalmokból, jó magasan egymásra púpozva. A webfejlesztő eszközök ezen a kínon enyhítenek valamelyest. A JQuery annyiban könnyíti meg a javascript fejlesztést, hogy az előbb használt képem esetében oszd el az egymásra púpozott szopáshalmokat hárommal
-
-
martonx
veterán
Szia!
A ThickBox 2007-ben frissül utána. Szóval kuka. Felejtős. Nem gond, mert kismillió pont ugyanezt tudó jquery plugin van. A 2 órás guglizásból 5 percet rászánhattál volna arra, hogy egy olyat keresel, ami még élő, friss plugin. ahelyett, hogy egy őskövületet tákolgatnátok.
-
martonx
veterán
Szia!
Akárhány plugint használhatsz egyszerre egy oldalon (már persze hacsak azok hatása nem pont kioltja egymást).
Mindehhez annyit kell tenned, hogy nem kell tenned semmi különöset. Bemásolod a plugineket valami szimpatikus helyre, mondjuk csinálsz nekik egy js mappát.
Majd a html kódodban behivatkozod mindegyik plugint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gitáros topic
- Társasjáték topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Cyberpunk 2077
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Mini pc (I5 8250u - 16Gb ddr4 ram - 128Gb nVme ssd + 500Gb hdd)
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest