Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz
CyberPunk666
üzenetére
A jelenlegi árak a magas albérletarak miatt realizálható hozamból és az ingyn hitelből táplálkoznak szerintem. Senkinek nincs erre pénze itthoni fizuból, csak 2-3% kamat mellett meg tudják venni.
-
"Mi ezert mennenk be a 3. ker-be de me'g cs.hazba Pomazrol, csak hat az arak..."
Az már nem mindegy, hogy Pomáz vagy 3. ker? Én eredetileg budakalászi vagyok, de azért a minimális távolságért cserébe sokkal kevésbé nyugis. Az árak meg Pomázon/Budakalászon is brutálisan felmentek.
-
Ursache
senior tag
tboy93 már pontosan leírta. hányok az emberektől, meg a sürgéstől meg a forgástól.
a legjobb felállás az lenne számomra, hogy heti 2-3 nap home office (akár 4...) és pest megyében (esetleg budapesten) egy kertes. de kinézőben van egy budapesti lakás, nem zöldben, sajnos.
-
axioma
veterán
Addig ez megoldas, amig a gyerek a kozeli suliba jar. Ha kicsit is erdemes vinni 6 v. foleg 8 osztalyosba, ami nyilvan mar bent lesz a nagyfaluban, es neki kell ingaznia, ahol az auto meg boven nem megoldas, es 2 kulon napirendu gyereknel mar nem fogod tudni hurcolaszni oket, akkor jon nekik a szivas. Mi ezert mennenk be a 3. ker-be de me'g cs.hazba Pomazrol, csak hat az arak...
-
-
válasz
Ursache
üzenetére
kíváncsi lennék erre a konstrukcióra, hogy mi éri meg benne, tényleg. ahogy a kollégák is írták, nemhogy csak időelbaszás, de még fizetni sem fizetnek érte, a szabadidődből megy el. ha meg a fizu nagyon szuper, akkor nem kellene, hogy gondot okozzon egy közelebbilakhatás. nem kötekedés, csak tényleg érdekel. ha a vágyad az, hogy madárcsicsergésre ébredj és kávézás közben a kertedbe beszökő őzikéket imádod nézni, akkor el tudom képzelni, hogy megéri. ingáztam egy évet bp-győr viszonylatban, és nem, nem érte meg.
-
azbest
félisten
Igen, sokkal bonyolultabbak ezek. Aki nem engedhet meg alkalmazottat, az dolgozzon maga. Majd csak felnőnek már az emberek és az "öregezés" mellett a "csicskáztatás" végét is megérjük egyszer.
A magyar feketemunkások magyar vállalkozóhoz kimenve barkasszal, körülbelül, akik a magyar gettót sem hagyták el és filléres fizetésük felét le kellett adják a szállásra a magyar vállalkozónak. Mindig öröm olvasni az ilyen sikertörténeketek az önsorsrontókról.

-
FLx
addikt
A munkaltatora se nagyon foghatod, hogy par ev alatt elszalltak a lakhatasi koltsegek. Mindenki duplazzon vagy triplazzon fizetest, mert draga lett a lakas? Aztan mibol termeli azt ki? Sokkal bonyolultabb dolgok ezek.
ps. Ezek az emberek kulfoldon is "csicskak" lesznek es nyolcan laknak egy lakasban az arabokkal. Erdemes olvasgatni kulfoldrol hazatert magyarok beszamoloit, vannak eleg komoly dokumentum videok is.
-
azbest
félisten
válasz
PazsitZ
üzenetére
Igazából maga az alapszituáció beteg. Talán nem a munkavállaló hibája, hogy komolyan gondolnak olyan munkahelyet, amely kevesebbet fizet, mint ami a megélhetéshez kell. De majdcsak éhenhal az a munkaáltató is lassan, aki ilyen, mert már hamarabb mennek külföldre ezek az emberek is, minthogy egész életükben csicskák legyenek, kilátástalan éhbérért.
Hol van ez attól, hogy azt hinnék, rögtön luxuslaksba költözhetnének, mert dolgoznak...
a kisváros kapcsán: manapság sok esetben egyet jelent a végső ottragadással a nyomorban, mert csak BP számít itthon. Minimum megyeszékhelyen kell lenni, hogy legyen valami lehetőség a vegetáláson túl.Sokszor felkapja a média, hogy milyen rossz kínában a munkavállalóknak a gyárakban, megy így meg úgy... közben aki kicsit is tájékozottabb, az tudja, hogy már réges-régen jobb körülmények közt és jobb fizetésért dolgoknak a lesajnált kínában, mint amit ezen a nyomortanya országban kínálnak sok esetben. A kínaiak legalább ingyenes vagy jelképes árú szállást és rendes ételt kapnak, nem megy el az összes pénzük arra, mint az itthoni szalagmunkásoknak.

-
PazsitZ
addikt
válasz
Jhonny06
üzenetére
Köszi, Elovastam
.
Jó, nyílván túloztam, látom nem ment át, sikerült belekötni.
Azért kétlem, hogy ne lehetne megoldani külső kerületben, Bp. peremvidékén lakhatással vagy egyéb módon.
Nem könnyű és nem biztos, hogy mindenki meg tudja csinálni.
De talán, sosem volt annyira könnyű?
Ha pedig elolvasod, amit én írtam, én is egy is kisvárosban kezdtem a legaljáról. Majd lépegettem előre.
Ehhez hasonló példa amúgy volt is a cikkben, otthon vagy valahol gyüjtögetés a kezdéshez és vagy ingázás, mint elindulási lehetőség.Hozzáteszem én pl. a válság idejében kezdtem. Akkor se volt feltétlenül ideális minden körülmény. De valahol mondjuk az én élményeim irrevánsak a kérdésben.
Ennek ellenére nem jó a mostani helyzet, ezt egy percig sem akarom/akartam vitattni.
-
-
PazsitZ
addikt
válasz
Jhonny06
üzenetére
Én szoftverfejlesztőként kezdtem, de még így sem arról szólt a kezdés, hogy luxuslakásba költöztem.
Vidéki kisvárosban, egy kis szobát béreltem, egy ezeréves tömbházban, ahol simán csótányok mászkáltak a fürdőben-konyhában.
Beköltözéskor 2-en voltunk a lakásban a főbérlővel, ez a családi körülményei miatt végül 4 személyre emelkedett egy másfél szobás lakásban.
Persze eddigre volt már gyűjtött tőkém, majd ezek hatására is már igyekeztem lépni, de valahol, valahogy el kellett indulni.
Még ezután is mással laktam együtt (munkatársakkal) és előrelépegetve jutottam el oda, hogy egyedül lakjak és rendesen megéljek.Helyileg is megjártam kisvárost, megyeszékhelyet, és most már Budapesten élek.
Volt amikor párhuzamosan ment a munka, másik városba utazgatva az egyetem és még közben készülés az új állásra és interjúkra. Ekkor volt, hogy 1-2 hétig napi 2-3 órát aludtam max.
Félreértés ne essék, ez nem önsajnálat, utólag inkább kellemes és a távolból is motiváló élmény/tapasztalat volt ez.Persze nem kívánok másoknak ilyet, de azért azt várni, hogy majd csak úgy rögtön a nagypénzes állás és tökéletes lakhatási körülmény az öledbe esik, elég naív dolog, úgy hiszem.
-
FLx
addikt
válasz
Brave_86
üzenetére
Neked kell tudni melyik irany erdekes neked. Azert a vezetoi melo nagyon mas, mint egy rendszerszervezes vagy barmi. Ha random beraknak egy csapatba vezetonek, ahol nincs meg irantad a tisztelet, bizalom, akkor halalra vagy itelve, neked se lesz jo, meg a csapatnak se. Ha megvannak a soft skilljeid hasonlo helyzeteket, konfliktusokat kezelni, akkor bele lehet vagni. En nem tennem a penztol fuggove a valasztast, szakmai emberkent is el lehet erni komoly penzeket es meg az idegeid se mennek ra.
-
-
Ursache
senior tag
tobb eve ingazok napi 2.5-3 orat, inkabb az mint ezek a gyomorforgato arak. majd amikor eljon az ideje, akkor egy eros kezdeti tokevel sajat lakas. attol mert diploma az nem jelent semmit. egyeduli palyakezdokent sajat lakas az luxus, mint mar kitargyaltuk par honappal ezelott! nem is ertem hogy gondoltak a cikkben szereplok az elkepzeleseiket.
-
skoda12
aktív tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Végzős voltam gimiben, amikor félévkor az igazgató tartott pályaválasztási tájékoztatót a szülőknek. Valahogy feljött szóba az informatika és azt mondta, hogy informatikára ne jelentkezzen senki, mert abból nem lehet megélni. Képzelheted anyám milyen arccal jött haza, kb azonnal próbált áttéríteni más pályára. Aztán ki lehet találni mi lett belőlem.

Ugyanez a csávó egyszer bejött hozzánk faktos infó órára és elmondta, hogy nem tudunk mi semmit, fúúú az infomatika az nagyon nehéz ám és ő matek-fizika szakos tanár, de ma már saját bevallása szerint sem szerezne diplomát, mert most már a matek-fizika szakon is van 1 félév programozás óra. Csak én jelentkeztem informatikára pedig voltunk kb 15-en fakton.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Kistelepülésen nincs értelmes ember akit a szülő megkér(dez)het?
(és a kiscsajnak sincsenek barátai akik közt 1 értelmes szülő akad?)
Nincs pályaválasztási tanácsadás, ahol elmondják melyik szak/szakma milyen bérezést/presztizst jelent, nem néznek TV-t, nem olvasnak napilapokat, és úgy egyáltalán struccok akiknek a' internet is kínai?
Persze, tudom, vannak nagyon elmaradott telpülések, és nagyon egyszerű emberek, de pont az ilyen körülmények közül jövő gyerekek a körülmények miatt általában talpraesettebbek az átlagnál.
Nyilván van kivétel.A cikknek pedig nem az volt a célja, hogy bemutassa még ha kevésbé keresett/megfizetett diplomád van is jó eséllyel magasabb bért és jobb munkakörülményeket tudsz elérni, mint egy betanítottmunkás
így nem is ilyen példákat hozott
-
-
kexksz
addikt
válasz
Jhonny06
üzenetére
"Azok az egyetemisták, akik vidékről jöttek a fővárosba tanulni, az utolsó évben szembesülnek azzal a problémával, hogy hogyan tudnak Budapesten maradni úgy, hogy a kezdő fizetésük még egy albérletre sem elég."
Egy 3+ eves befektetesnek a ROI-at nem ELOTTE kene megnezni?

-
lord.lakli
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Környezettanra pont lenne szükség, csak a csudás oktatási rendszerünk letudja azzal, hogy azt majd alsóban a tanítónéni megtartja (a szülő meg a fejét a falba veri a sok baromság miatt), felsőben meg már felesleges tudnia ilyeneket a gyerekeknek. Ha környezetmérnök, akkor meg azért nem kell, mert jó oda egy gyorstalpalós végzettség is, úgysem nézi senki.
A 8 egyetem tényleg sok, mert sajnos ebből is elkorcsosult szakot csináltak. 10-15 éve még bően tanult kémiát, biológiát, fizikát az ilyen szakon végzett. -
sarkanyolo2
őstag
válasz
sarkanyolo2
üzenetére
Sziasztok!
Erre van ötlete valakinek?
#9765 -
válasz
Goose-T
üzenetére
Már jópár éve emeltek. Akik most végeztek csúszás nélkül, azok már a magas ponthatárral felvételiztek. Ez is csak egy jó lépés a minisztérium részéről, hogy kevesebben végezzenek ezeken a szakokon és kevesebb szájat kelljen befogni, akik esetlegesen sírnának a rossz körülmények miatt. Azt nem gondolnám, hogy ne lehetne ennyi embert elhelyezni olyan területen, ami valamilyen szinten kapcsolódna a szakmájukhoz.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Jhonny06
üzenetére
Pszichológia szakra a ponthatár már 20 éve is magas volt, onnan tudom, hogy imserős is ott szerezte az első diplomáját.
axioma: Egyik gyerek elég jó volt nálunk is, de megértette, hogy más havi 1 fellépésre készülni, akkor gyakorolni amikor neki tetszik és azt játszani, mint ebből élni és naponta tolni "ugyanazt", a nemszeretem darabokat is tudni, stb.
-
axioma
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Ismeros gyerek fuvolamuvesz akart lenni. Erettsegi utan kulon konzi 2 ev elment, majd zenemuveszetire nem vettek fel, most fuvolatanarnak tanul, es kozben dolgozik, minimal penzert. Annak idejen nem hallgatott arra, hogy mast is legalabb megfontolhatna mint tovabbtanulast (apa egesz biztos nem erre tolta, anyjat nem tudom se pro se kontra).
Most me'g az egyetemet be se fejezte, de human gimi ellenere fiz+info erettsegit akar tenni es azokkal felvetelizni progmat jellegu szakok valamelyikere... megelhetes miatt. Es itt me'g csak nem is arrol volt szo, hogy elment az elso szakra ahova felvettek, hanem hivatastudata volt. -
Ez régen igaz volt, hogy mindenki ilyen szakokra megy, de brutálisan emelték a ponthatárt, kb. az orvosi szintjét üti a legtöbb egyetemen a BTK ponthatára, pl. pszicho. Ezt a legtöbben nem ütik meg. De a cikkben se az van, hogy ne tudja elhelyezkedni vele feltétlenül, hanem a fizuval van baj.
-
FLx
addikt
válasz
Jhonny06
üzenetére
Azert azzal vitatkoznek, hogy mennyire van szukseg ezekre az emberekre. Ketlem, hogy lenne olyan 'normalis' piac, ahol ekkora mennyisegben hasznalhatoak lennenek ezek a vegzettsegek. Konkretan ontik magukbol az egyetemek a hasonlo vegzettsegu embereket. Nem tudom mi az a piac ami fel tudna ezt venni.
Atkepzes, palya modositas minden szakmara vonatkozik, ne legyen mindenki IT-s, de el kellene fogadni, hogy ha valtani kell, akkor valtani kell. Nem egy ismerosom valtott a 30-as evei elejen teljesen masra, mert felismertek, hogy zsakutcaba kerultek. Aztan erre megint lehet azt mondani, hogy lehetoseget kene adni, hogy mindenki az altala megalmodott munkakorben kapjon alom fizetest, de a vilag nem igy mukodik.
-
A probléma az, hogy ilyen végzettségű emberekre nincs igény, amikor egy normál piacon simán lenne. Ezek nem büfészakok, csak itthon hívjuk annak őket. Meg az, hogy "normális"-nak tekintett az, hogy ilyen végzettséggel arra se futja, hogy lakást béreljen az ember + vegyen magának enni.
"muszaj palyat modositani a piaci igenyek fuggvenyeben"
Meaning IT? Ok..
A 45 perc ingázás tényleg átlagos és nem sok, azt a részt én se értem.
-
DeathBat666
aktív tag
Mi a különbség a lejárt és a le nem járt költségek között? Kéne 2-2 példa is, semmit sem találok róluk a neten

Suliba kéne
ne kérdezzétek mért ide írtam, elnéztem, de ha tudtok válaszolni azt megköszönném
-
FLx
addikt
válasz
Jhonny06
üzenetére
Van par friss diplomas ismerosom mindenfele teruletrol, de azert ezek a szamok amit itt a cikkben emlitettek, nekem nagyon hatasvadasznak tunnek, mint a multkori cikkben a tulzottan magasak. Biztos van par extrem eset, de ketlem, hogy ez az atlag. Ha valaki olyan diplomat szerzett amiert ennyit fizetnek, szerintem tudhato volt mar amikor elkezdte is. Sajnos meg kell szokni a mai vilagban, hogy muszaj palyat modositani a piaci igenyek fuggvenyeben.
-
azbest
félisten
válasz
stickermajom
üzenetére
ugyan már... az, hogy ezekre a szakemberekre itthon nincs igény, leginkább az ország szégyene. Olyan luxusra itthon nincs szükség, mint működő szociális háló (a gyerekeket és időseket sem kifelejtve), normális oktatás, táradalmi problémák megoldása. Bezzeg a kapálás, meg a futószalag, na az munka.
Ez azért sokat megmagyaráz abból, hogy az állami szervezetek és hivatalok miért képtelenek a legegyszerűbb problémák megoldására is ahelyett, hogy lepattintanák a problémával találkozókat.
-
-
-
EQMontoya
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Annyiban nem feltétlen értek egyet, hogy az állami szféra (szociális végzettség ugye leginkább oda való) nem feltétlen követte le azt a bérnövekedést, ami az alacsonyabb fizetésű szakmákban végbement az elmúlt években...
Ennek eredménye pl. az, hogy az egyetemek nem nagyon tudnak megtartani doktoranduszt, mert abból a fizuból nem lehet megélni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Jhonny06
üzenetére
Ja, jól bemutatja, hogy nem egyetem előtt, hanem a végén kezdenek el gondolkodni azon mit kezdenek majd a végzettséggel, mire számíthatnak
(és sanszos, hogy anno a szülők se segítették a választásban)
A felsorolt szakok fele leginkább a "mindegy csak legyen diplomám" kategória.btw ez is egy hatásvadász cikk, a (múltbeli adat) pályakezdő fizu van összevetve a mostani albérletárakkal. Ma pesten br 250-300 alatt még pincérnek se megy el senki, de a vendéglátásban a szállodák/hotelek/hostelek ha van nyelvtudása hasonló pénzeket fizetnek. Nyelvtudással mehet call centerekbe, vagy IT helpdesk-re, de ha némi logikai érzék és alap excel ismeretek megvannak ilyen melókat is pályázhat és itt már magasabb a fizu is.
Én kicsit azt érzem, hogy a bemutatott arcok egy része az életképtelen fajta a másik a kifogást keresek megoldás helyett típus, az utolsót kivéve.
-
válasz
Jhonny06
üzenetére
dehogy jó, ugyanolyan hatásvadász mint az már kitárgyat lidl/aldis cikkek. komolyan. minden kezdet nehéz, egyedül lakni mindenhol luxus, sajnos vagy nem sajnos. azon meg különösen kiakadtam, hogy nyelviskolában szeretne elhelyezkedni, osztrák határ mellett lakik, nem beszél németül és csodálkozik
a rokonságban, akik arrafele élnek, a gyerekek 10 éves korukra folyékonyan beszélnek németül és tanulják mellette az angolt is. -
Jó kis cikk: [link]
-
-
azbest
félisten
Erre szoktam mondani, hogy lám, itthon annyira el vagyunk maradva sok területen a világtól, hogy vannak olyan szintek, amiből itthon azért lehet éhenhalni, mert nincs az országban rá igény, mert meghaladja a technikai szintünket. Külföldön meg kapkodnának utánuk.
Az IT területei közül szerintem sok azért szerencsés, mert annak sokkal kisebb a materiális anyagigénye, mint más természettudományos területeké. Szóval így külföldi megrendelőkkel is könnyebben lehet dolgozni.
Egyébként, a magyar bérek kapcsán az átlagot szokták nyomatni, de most találtam egy másik cikk alatt EU statisztikát, amit persze szintén a khs szolgáltat tőlünk, csak nem reklámozza itthon:
Medián nettó éves jövedelem: [link]Forintba átváltva ez úgy 123 ezer nettó havonta. A minimálbér kb 90 körül van. Tehát a (bér)jövedelmek fele legfeljebb ennyi. (ez 2,2 millió ember?)
-
-v-
addikt
"Amikor a GE Healthcare néhány éve Magyarországra jött, a LinkedInen 1 millió forint körüli fizetésekkel levadászták a piacot. Aki utána érkezett, az már 1,2-1,3 millióért vett fel informatikusokat, tavaly októberben pedig már 1,8 millió forintért vettek fel a LinkedInen keresztül olyan embereket, akik még nem töltötték be a 30-at, és 4-5 éves Java fejlesztési tapasztalattal rendelkeznek."
Hm, 1.8 a ge-nél? Azért ennek az állításnak a valódiságáról szívesen hallanék valami releváns véleményt, most picit meglepődtem.
-
HoTDoG
tag
válasz
EQMontoya
üzenetére
+1
Az 1.8-as bruttó bejelentett fizetéses cikk inkább csak egy hatásvadász a portfolio-tól, ahogy azt már megszokhattuk tőlük. Valahogy úgy tudom elképzelni, hogy kerestek egy magasan senior C++, Java és Python fejlesztőt és egyben architektet, akinek emellett 10 év tapasztalata van projektvezetésben és nem hátrány ha van néhány CISCO certije, de ha szükséges Cobol-ba is könnyedén bele tud nyúlni. Na ilyet nem találtak és gondolták itt az ideje írni egy cikket, hogy ez már így nem állapot.
A nagyobb multicégeknél, bankoknál sem látom azt, hogy br 1.1-1.2 felett adogatnak, de már ehhez is kimagasló teljesítmény/háttér kell. Ettől nagyobbat tanácsadó cégen keresztül lehet elérni vállalkozói formában. Drágább a megrendelő cégnek, de bármikor kitehet ha nem úgy alakul a büdzsé vagy kérhet helyetted másikat ha nem vagy szimpi.
De mindig csak az infóról beszélünk. Fogorvosokra mért nem száll rá senki?
Összehasonlítva egy közszférában dolgozó belgyógyásszal, sebésszel szemben milyen felelősségük van és emellett milyen fizetésük? Fordított arányban. Adózási hajlandóságról meg már inkább ne is beszéljünk. -
EQMontoya
veterán
h tarsadalmi hasznossagban szinte biztos, hogy nem az informatikusok allnak a sor tetejen
Ez az állítás még valószínűleg igaz.
fizetesekben viszont igen
Ez már semmiképp.
De nem allitom, hogy a fizeteseknek aranyban kellene allnia az altalam 'erzett' tarsadalmi hasznossaggal.
Persze, de még ebből a szempontból sem érdemes kiemelni szerintem az informatikát, mert viszonylag jó fizetés mellett, az igaz, de általában valami használhatót produkál. Nyilván a jó tanár társadalmi hasznosság/fizetés aránya szerintem is magasabb, de nagyon sokan vannak alatta is.
Az már más kérdés, hogy ha a társadalmi hasznosságba azt is beleveszed, hogy ki mennyi lóvét rak bele a közösbe, akkor hirtelen egész hasznossá válunk.
A probléma az infósok jó fizetésel való példálózással az, hogy pont azokkal példálózunk, akiknek a legnagyobb a bejelentett fizetése. És itt visszautalnék a múltkori témára: attól, hogy papíron az ország felső néhány százalékában keresünk, nyilvánvaló, hogy nem élünk ott. Csak az a réteg, amelyik bőven többet keres, ennyit sem vall be. Legyünk őszinték, az igazi probléma nem ott van társadalmilag sem, hogy egy informatikus háromszorosát keresi a tanárnak, hanem hogy az aktuálisan jó helyen lévők az elmúlt 8 évben összeszedtek néhány ezer milliárdot, nagyon-nagyon minimális társadalmi hasznosság mellett. Sokszor inkább okoztak kárt. Igen, ez több pénz, mint amennyivel az egész IT szektor hozzájárul a magyar GDP-hez egy évben! Ezen gondolkodjunk el egy picit...
Mert félreértés ne essék, pl. Elon Musk esetén nem sajnálom, hogy bejött a Paypal, vagy ha bejön a Tesla, mert ezek olyan dolgok, amikre van igény, amiktől jobb hely lett a világ.
Csak ha szétnézel, itthon zömmel nem ezen az alapon gazdagodnak meg a legtöbben.
Szóval ezek után előrángatni a papíron jól kereső informatikusokat, és ezzel példálózni, az minimum arcpirító, de leginkább szűklátókörű. -
válasz
stickermajom
üzenetére
Csak nem tudsz heti 40 kulonorat tartani. Sot, 20-at se.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Aha, csak ezt nagyon kevesen tudják olyan mértékben csinálni, hogy ez komoly bevételt jelentsen. A legtöbb esetben valami minimális kiegészítés az amúgy brutálisan alacsony fizu mellé.
-
-
Alexios
veterán
válasz
Revolit
üzenetére
De amikor azt írogatjátok, hogy a programozó egy senkiházi tanulatlan túlfizetett tuskó (mert nem kellett ám elvégezni nekik az egyetemet, Comenius logo tudással keresik a nagy pénzeket....),
Nem irogattuk ezt. A senkiházi szó elhangzott, de mindent ezen felül már te láttál bele, ráadásul biológia phd és kutató fizikussal szemben állt, nem asztalossal.
-
Revolit
senior tag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Van a családban fizikus doktorandusz. Majd ha megvan doktorija, elmegy versenyszférába jó pénzért dolgozni. Meg lehet találni a pénzt azért egy doktorival...
De amikor azt írogatjátok, hogy a programozó egy senkiházi tanulatlan túlfizetett tuskó (mert nem kellett ám elvégezni nekik az egyetemet, Comenius logo tudással keresik a nagy pénzeket....), Akkor az lehet szúrja a szemem, bocs. Egyetlen infós ismerősöm maradt már csak Magyarországon. Vannak Amerikában, Németben, Osztrákoknál és Angliában is. Sehol nincs az, hogy a saját "kollégái" hívják senkiházinak a szakmabelieket... Tipikus magyar hozzáállás.
Aki meg elvégzett egy 2 hónapos képzést, ne hasonlítsuk már a valódi programozókhoz. Vannak itt is, de a helyén kezeljük őket.Az orvosokat meg azért annyira nem kell sajnálni. Szeretnék én annyit keresni, mint amit az orvos kap zsebbe... De szerintem az asztalos keresetével sem panaszkodnék, aki bútorokat csinálta nálunk.
De ha ti senkiházinak érzitek magatokat, akkor legyen. Bánom is én

-
EQMontoya
veterán
Részben egyetértek, ebben igazad van. De ha onnan nézed, hogy egy boltvezető lassan annyit keres, mint a senior fejlesztők alja/közepe, az se feltétlen van rendjén.
Szóval a kommented tök jogos, de legyünk őszinték, ez inkább Orbanisztán-specifikus, az EU egyik legalacsonyabb GDP arányos oktatási és kutatási ráfordításával.
Nyilván az orvosok megoldották, mert jelentős részük magánban, okosan bőven többet keres, mint egy IT-s, csak nem is adózik belőle, szóval szépen visszafordították azt a középső ujjat az állam felé, amit az mutatott nekik. A tanárok nem tudják ugyanezt megtenni.
-
lord.lakli
őstag
válasz
Alexios
üzenetére
Teljesen egyetértek. Nagyon unalmas, hogy egyesek szerint ők sokat tanultak és megérdemlik, míg más közalkalmazott, meg tanulatlan. Rengeteget interjúztattam egy időben és azért a fizetési igények és a valódi tudás, tanulmány az esetek nagyon nagy többségében köszönőviszonyban sincs fejlesztőknél, de arc az van bőven.
Azért kíváncsi leszek majd az itteni jól kereső huszonévesekre (akik szerint csak ők tanultak), amikor a gyereket oviba, meg általános alsóba viszik és azt látják, hogy a béka segge alatt van a színvonal már szinte mindenhol, mert csak azok maradtak a pályán akiknek nem volt más lehetőség, vagy mazosita és kevés pénzért elhívatásként gyerekeket tanít, ápol, stb.
(#9801) Revolit: egyetértek emvy-vel, mint látod az írásomat is. Nagyon felhígult a szakma már és rengetegen Mekk Eleknek hiszik magukat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Visszakerült a GOG az eredeti társalapítóhoz
- Gitáros topic
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
- Kedvenc zene a mai napra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G513 Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- APPLE Airpods PRO 3 , Airpods 4 Airpods Iphone 14 15 16 17 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ha 2x annyit kene utaznom, akkor is inkabb laknek kertes hazban az agglomeracioban mintsem Bp-n.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(volt szocmunkás a baráti körömben) de a szociális területen különösen éreztem azt a mögöttes szándékot a bérek és a körülmények kapcsán, hogy nem cél a motivált munkavállaló
(és sanszos, hogy anno a szülők se segítették a választásban)