Új hozzászólás Aktív témák

• Citroware

addikt

válasz kexksz #41734 üzenetére

Erre van egy egyszerű szabály:

(A) Ha átlagos, vagy alacsony pénzügyi értékkel rendelkező szakember vagy, menj olyan országba, ahol nagyfokú egyenlőség van - pl Ausztria, ahol az egyetemről kijött nullkilométeres kezdő is bruttó 2M HUF havi jövedelemmel kezd, miközben 3M felett még seniorként sem lesz valószínűleg.

(B) Ha nagy értéket tudsz teremteni, jövedelmezőbb olyan helyre menni, ahol nagyobb a társadalmi egyenlőtlenség, és többszörös különbségek vannak a jövedelemben különböző szakmák között, illetve ugyanazon szakmán belül a kezdő és a tapasztalt között.

Viszont azt nehéz elképzelnem, ott a sivatagnál milyen boldog életet lehet élni, van-e ott bármi a pénzen kívül, ami jó, vagy csak az megy oda, akit más nem érdekel.

Én a Svájcba költözést fontolgatom már nagyon régóta. Több szempontból is mindig az tűnt az ideális végállomásnak. Amíkor kezdő illetve medior voltam, nem tűnt megérősnek a történet a drága költségek miatt, jobban kijöttem Ausztriában, most már viszont egyre inkább megfontolandó. A hegyeket, természetet, tiszta levegőt szeretem.

Új hozzászólás Aktív témák