Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CyberPunk666

senior tag

A magyar felsőoktatás úgy működik, hogy az állam ad pénzt nekik, amit mindenképpen elvesz az emberektől adó formájában, és aztán minőségkontroll nélkül csinál, amit akar és egyfajta kegyként tekint saját magára. Miközben egy kőkeményen fizetős szolgáltatásról van szó valójában.

Én akreditációs/adminisztrációs okokból járok most egy magyar egyetemre (kell pár kredit egy kinézett továbbképzéshez), ezen kívül több éves oktatói tapasztalatom van kiemelkedő oktatási eredményekkel és hát senior sw fejlesztő is vagyok.

Látom, hogy a dr prof habil emberek se oktatni nem tudnak, se nem írtak ipari kódot SOHA életükben és hogy honnan veszik a kezdők azt a sok baromságot, amit művelnek.
    Konkrétan a tanártól látom azokat, amire nézek, hogy miért csinálja ezt minden pályakezdő és miért ilyen alapokkal kell kezdeni több év egyetem után...

Az egyetem dolga alapozni és szemléletet adni. Ezzel egyetértek teljesen.
    DE ezzel takaróznak, ha bármi kritika éri őket, ez egy ostoba pajzs, amit bármikor elő lehet húzni. Pont egyenértékű az "azért mert cigány vagyok" szöveggel, csak ez rájuk van igazítva.

A probléma az, hogy az akadémiai karrier nem találkozik eleget az iparival és úgy alakul ki a szokás, hogy a tanár nem tanulta egyetemen, iparban soha nem dolgozott és ő oktatja tovább a következő nemzedéket és sose keveredik bele a valóság a rendszerbe.
    Ha akár csak 3-4 év ipari tapasztalata lenne, már egy klasszisokkal másabb tantárgy lehetne, amit oktat.

A baj nem az, hogy az egyetem nem tanítja meg a legújabb frameworkot, mert nyilván semmi értelme ebben a formában. Az nyilván normális, hogy az egyetem alapozást is ad, hiszen kell.
    A baj, hogy ugyanennyi idő és energia befektetésével sokkal több tudást át lehetne adni. Sokkal több időtálló tudást. Ez a legújabb framework is csak egy takarózó szöveg, a hozzá nem értés miatt. Ezt minden kritikára lehet mondani, be van tanulva, elég mantrázni.

Új hozzászólás Aktív témák