Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrSealRD

veterán

(#18189) totron : Az attól függ. 2012-2014 között volt extra távmeló igaz mellette volt a bejárós normál... Így az felemás példa. Az elmúlt években többször is volt alkalmi HO-ra lehetőség...de igényem mindig is lett volna akár többre. Ha nem is 100%-ban de indokolatlannak érzem a heti 5 napi jelenlétet. Túl nagy az idő overhead az onsite melón.
    Természetesen lehetnek hátrányai is...de nem természetszerűleg mindenképpen bekövetkező dolgok...

(#18190) adrian14 : Ezzel nekem az a bajom, hogy amíg erre odafigyelnek az egyének, hogy ne szabaduljon el, addig oké. Amikor viszont 1-2 óra elmegy a napból ilyesmire, az irritáló.

(#18193) Drizzt : A saját példádból próbálsz kivetíteni általánosságra dolgokat. Nincs vele bajom, de akkor én is leírom a saját példára alapozva.:
    Internet: Kezdjük ott, hogy az internetpenetráció egész jól áll. A sávszélességek sem túl alacsonyak. Jellemzően olyan emberek akinek a pozíciója megengedi a távmunkát jó minőségű internet hozzáféréssel rendelkeznek. Egy 100 Mbps-os sávszélesség általában rendelkezésre áll, és kevés dolog tudja megfektetni. De szerintem IT vonalon maradva azért ettől nagyobb csomagok jellemzőbbek.

Fűtés(rezsi) : Jogos felvetés elismerem. Télen fűteni, nyáron klímázni kell. Ha a havi 9500Ft-os bérletem szükségtelenné válna, akkor ez bőségesen fedezné a rezsi hányadot amit az otthoni munkavégzés jelent.
    Szigetelt épület, fűtés nélkül is 22-23 fok van nálunk. Nem egy szál kolbászban rohangálok. Póló, meg melegítő nadrág jellemzően a mostani évszakot figyelembe véve... Akkora problémának nem érzem, de abban mindenképp igazat adok, hogy olyan körülménye amire figyelni kell.

Munkakörnyezet: Valóban szükséges néhány alap feltétel. Függetlenül a HO-tól nálunk alapvetés volt már évekkel ezelőtt, hogy egy normális asztala és széke mindkettőnknek legyen ahol kényelmesen tudunk írni/olvasni/dolgozni/tanulni...stb. Ez itt ezen a ponton mindenkinek mást jelent.
    Nekünk mindkettőnek van egy 120x60-as IKEA-s asztala, állítható magasságú lábakkal. Összetolva, így egymással szemben ülünk. Pár éve a JYSK-ben vettünk egy-egy [ilyen] széket. Extrának egy ülőpárnával lett kényelmes számomra. Soha nem fájt még benne a hátam...
    Tehát nekem annyi volt a dolgom, hogy letettem a céges laptopot, konnektor, hálókábel. Kész voltam. Melótól függetlenül van tervben monitor beszerzés is. De nincs akadályozó tényezője az elhelyezésnek.

Kaja: Eddig is otthonról hoztam a kaját minden nap... Nem tudok nyilatkozni a kérdésben, mert elfogult vagyok.

Munka/magánélet egyensúly : Talán ebben a kérdésben egyetértünk. Ezt valóban nehéz. Sokszor sikerült túlságosan is belemerülni. De ezt nem szoktam negatív körülményként megélni. Viszont tudom, hogy figyelni kell rá.

(#18195) emvy : Engem érdekelne egy ilyen blogbejegyezés. :)

Új hozzászólás Aktív témák