- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Yettel topik
Aktív témák
-
Gambit
őstag
Bocsi, csak azt írtad, hogy a garivállalást nem tudod bizonyítani. Én erre írtam azt, hogy nem azt kell bizonyítani, hanem az adásvételt. Na mindegy, értjük egymást.
I_Am: Az ilyen dolgok szerintem elég könnyen manipulálhatók, akkor már egyszerűbb néhány tanú, aki eskü alatt vallja, hogy látta őket üzletelni, de ezt nem én mondtam.
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
A szavatosság helytállási kötelezettség a szerződés hibátlan teljesítéséért. A hibás teljesítésért a kötelezett felelőségre vonható, függetlenül attól, hogy a kötelezett vétkes-e, vagy tudott-e a hibáról. (Jogi nyelven: objektív alapú!)
Az igényérvényesítés menete a következő:
1; kijavítás, vagy kicserélés
2; árleszállítás v. visszaállítás
A sorrendet be kell tartani, ha javítani vagy cserélni tudja, akkor nem követelheted rögtön a pénzt. Ha azonban a javított, vagy cserélt tárgy ismételten hibás, vagy képtelen javítani/cserélni, esetleg a javítás/csere a jogosult méltányossági érdekét sérti, akkor jöhet a második kapásból.
Az igényérvényesítés költsége a kötelezettet terheli!
Ennyit elég tudni röviden, természetesen ebben az esetben te vagy a jogosult, ocz a kötelezett.
Blackmate: A garancia = szavatosság, a jótállás pedig csak extra, ha a kötelezett annyira biztos a minőségben, hogy szigorúbb feltételeket vállal. Jól hangzik a reklámban, nem kötelezhető rá, míg a szavatosság törvényileg kötelezett.
EU-s garanciával még nem volt dolgom, de írd meg, max. megkérdezek valakit.
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
Nos, magánszemélyek között létrejött szerződés esetén a szavatosság határideje minimum 6 hónap, ennél kevesebb nem lehet. Kogens szabály, tehát közös megegyezéssel sem lehet eltérni tőle. Az ne tévesszen meg, hogy nem írtatok papírt, mert szerződést lehet kötni szóban, sőt ráutaló magatartással is. (Természetesen célszerű leírni a bizonyítás miatt.)
Írjam a szavatosság igényérvényesítését is? -
klepto
addikt
Üdv!
Először is elnézést, hogy nem olvasom végig a topicot, csak az első pár hozzászólásra volt időm!
Akit merek ajánlani innen a PH!-ról üzletelés tekintetében, az Gianni! Vele már nekem is volt dolgom nem is egyszer. Ő meglehet nézni már az 5. topicját nyitotta, mindegyikben több ezer hsz. Vele sokan üzletelnek, és a garit isa ő intézi. Az ő árúja nem ''fekete'', hanem számlás, és ha baj van, nem ő bukik, hanem a nagykerben neki is cserélik. Nézz utána a srácnak. Van még pár emberke akivel megéri bizniszelni, de Gianni az egyik tuti aki olcsó, és korrekt! Én procit, és meghajtót vettem nála, eddig minden műszik
Most ismét procit akarok venni, és hozzá fogok menni. Hogy miért is?
Egyébként OCZ nem dunaújvárosi gyerek volt? Ha igen, akkor tudom, hogy kiről van szó, őt kerülje mindenki, mert egy szélhámos... Aki Dunaújvárosival akar üzletelni, az keressen meg e-mail-en miután megtudta a srác valódi nevét, és segítek, hogy még egyszer senki ne járhasson így! A szélhámos nevét személyiségi okokból nem írom le, de ajánlom mindenkinek, hogy kérdezzen meg... -
barbikenje
aktív tag
Hát innentől kezdve az említett úriemberrel való üzletkötés lehetőségét kizárom, inkább megyek boltba, minthogy ilyen baromarcúakkal kelljen üzletelni pár megtakarított ezres reményében...vagy a megbízható emberekkel kell felvenni a kapcsolatot, akiknek itt már neve van megbízhatóság terén, és egyszerűen FEDDHETETLENEK... (Én magam csak SZERETNÉK közéjük tartozni, rám ugyanis a lustaság miatt elég hanyag ügyintézés a jellemző...)... és hidd el akad ilyen is szép számmal...
-
Club
őstag
''Látod bakker itt jön ki nálad a jóhiszeműséged!
- Jó tanácsok neked:
1 Ne bízz meg soha senkiben
2 Kipróbálás nélkül soha ne vegyél meg semmit
3 Ha valaki mond neked valamit nem kell egyből megenned
4 Fenyegetőzés előtt mindig tudd, hogy kivel állsz szemben
5 Hidd el számla nélkül is elintézhető a Hertában csak okosnak kell lenned, tanulj egy kis furfangot
6 Amiért ilyen csúnyán felemelted a hangod, nem hiszem, hogy akarok veled találkozni,
amúgy meg szerinted meddig tart venni egy új számot.
Ui: Nézzd a dolgok jó oldalát, mégsem egy olyan RAM-ot adtam el neked amivel nem tudsz mit kezdeni,
bemész a Hertába és megbeszéled velük, ennyit simán megtehetsz magadért, vagy szégyenlős vagy''
Na most ha nekem írna valaki egy iylen levelet, miután 40k-mtól megszabadított, kezét,lábát eltörném!
Viccen kívül!!!
Nem vagyok agresszív típus.
De az ilyen féreg, aki még egy csótánynál is kevesebbet ér a szememben, annak valahogy bele kell tördelni a csökött agyába hogy megtanulja egy életre!
Egy ilyen eset után, nem lett volna semmi ami meggátolt volna abban, hogy ezt a patkányt széttépjem!
Sajnálom ami veled történt.
Sajnálom hogy ilyen egyszemű ostorosok is vannak ezen a bolgyón -
dark bit
tag
Sehogy...
Egyébként ez a legallja az egész emberiségnek.
Goldolj bele, hogy ha üzletelsz akkor nyilván mindent megteszel nehogy hazugnak vagy csalónak ítéljenek, mert sokat számít a becsületed, de ha nincs ilyen akkor is ha átver valakit akkor legalább szégyellje el magát és soha ne vegye fel a telefont meg süllyedjen el, hogy megtette. DE ez... ez még ráadásul kioktat, hogy tulajdonképpen te vagy az idióta nem ő, aztán meg odalöki, hogy b*ssz te is át más embereket, ügyeskedj és akkor meg tudod oldani. Itt hittem, hogy már megáll de nem mert még még meg is fenyeget... őszintén soha nem gondoltam volna, hogy ember létezik ilyen mentalitással.
Szerintem veréssel csak megerősíted a hitében, hogy gyűlöljön téged és igazolná magának, hogy jogosan tett neked rosszat. Inkább jól meg kéne alázni. -
Janesz
őstag
attól az intézményben neked is benne van az összes tárgy!!
az is amiket ő tud felvenni...megnézed ha elsős milyen tárgyakat kell felvennie ha hülye akkor miket bukhatott be és az intézményben kikeresed a tárgyatott ráklikkelsz a bővebbre és ott az előadás névsora vagy ha gyakorlat van belőle akkor a hallgatók névsora és már meg is van a kis geci....
törzstárgyakat nézz és a terem is oda van írva ha rajtahagyod egy kicsit az egeret a kurzuson!! -
-
Janesz
őstag
...de már felesleges...hisz a vevő aki pórul járt már ő is tud mindent róla....
én a helyében nézelődnék a neptunon összeállítanám a srác lehetséges órarendjét és járkálnék teremről teremre hisz órára/ zh-t írni csak jár ha nappalis...és akkor szörnyű haragom lesujtana..úgy össze vissza verném,hogy összefossa magát...és nem csak 1x ha kell minden nap/minden héten..
-
Janesz
őstag
ha estleg tudod ki polgári néven szólj nekem én előkerítem a bme-n.....
meg már korábbi topicocból is a begyemben van és készséggel segítek kiverni belőle még a szart is....főleg mostanában amilyen idegállapotban vagyok itt a PH-t olvsgatva...én építős vagyok de meg tudom rezegtetni a szálakat itt ott és akkor előkerül az emberke az fix... -
hoax
senior tag
Kedves topic-nyitó, Ne legyél nyighaj. Keresd meg ezt nagyarc k..csögöt és filézd ki!!
A hátamon borsózik a bőr amikor ilyen mitugrász f@szfejek azt hiszik, hogy ők szarták a világot!
Nálunk ez úgy működik, hogy levered, aztán visszahúzod rajta a dupláját de csak azért mert nemelég, hogy átvert de még ilyen f@szkalap módon áll az egészhez!!
Cselekedj, mert senki sem fogja helyetted megtenni!!
[Szerkesztve] -
stanci
aktív tag
Én azt mondom ne hagyd annyiban a dolgot. Ez közösségi érdek is.
Ha most nem csinálsz semmit akkor a csávó felbátorodik és ugyanígy folytatja.
Ha meg hasonló genyók elolvassák a topicot azok is, mert látják nem történt semmi.
Legalább állítsd már falhoz a csávót és beszélgess el vele. Nem kell megverni, de egy-két pofont kaphat.
Ja és nem értem mi ez, hogy tudott-e róla, hogy szar a ram vagy nem.
A leveléből egyértelműen kiderül mekkora simlis csaló.
Világos, hogy tudott róla.
''Ne bízz meg soha senkiben''
''Ha valaki mond neked valamit nem kell egyből megenned''
''amúgy meg szerinted meddig tart venni egy új számot''
Ilyen szövegek önmagában megérnek egy verést.
MOD: PumPi kolléga megelőzött egy-két gondolatban
[Szerkesztve] -
törölt tag
Egy kiadós verést már csak az email miatt is megérdemelne. Függetlenül attól hogy anyagi károd nem keletkezett.
Még csak nem is az átverésről van szó, de ilyen pofátlan emailt elküldeni, annyira kinyílt a bicska a zsebembe hogy nagyon. Na jóvan lehiggadok, elvégre nem is az én problémám, és így felhúzom magam. -
Blacek
tag
Hi, át ezt sajna megszívtad, de szívhatja a fogát a srác, hogy nem bírt még ki legalább egy hetet a ram.
Én a postával szoktam néa szívni, az első az pont szegény Comm-al történt, küldött nekem egy videókareszt, és sajna nem jött meg, remélem visszakapta v. a posta megtérítette a kárát.
A másik jelen pilanatban is tart, Neo küldött elvileg egy NB hűtőt, amit már legalább egy hete várok és túl vagyunk két telefonon, az a gond, hogy utalnom kellene az árát és ő nem utánvét v. ajálva adta fel csak simán.
De úgy döntöttem, hogy többet nem telefonálok, inkább utalok 1,5K-t, hogy a becsületemen ne essen csorba, hátha én is kapok egy hasonló topikot.
Na de eltértem a tárgytól, ha egy suliba jártok mi a gond nincsenek haverjaid, vagy esetleg neki több van?
A veréstől lehet nem jön vissza a zsetonod, de legalább jobban érzed magad.
Ha közelebb laknál én ki tudnám valószínűleg cseréltetni neked, de egy darabig eltartana, vagy tudnék ajánlani neked egy boltot ahol kicserélik, mindig oda megyek vásárolni FÉL FÁVAL és vihetek nem náluk vett cuccot azt is kicserélik azonnal ha van nekik raktáron. -
törölt tag
Őszintén szólva kicsit csodállak is hogy ilyen ''nyugodtan'' tűröd hogy 40k val átbasznak.
nem adok tanácsokat, mit csinálj, mert túl véres irányba fordulna a topik. De ha gondolod a haverék szolgálatát felajánlom, pár sörért annyit mondasz nekik hogy ''csibész''
és hülyére verik a tagot. ennyit tudok segíteni
-
törölt tag
Szerintem semmiképpen ne hagyd annyiban a dolgot, azt mondod hogy tudod hova jár, ráadásul, nem is messze tőled, tudsz is róla dolgokat, nyilván haverjaid is vannak(nem tudom mekkora vagy, ha egyedül intézed el az szerencsésebb).
Átérzem a helyzeted, mert általában egy fantikus tagban azért megbízik az ember.
nem szabad, egy jó tanács, ha ilyen cuccokat, veszel akkor vagy egy jól ismert ''árustól''vagy olyantól veszed akit ismersz, ha ez nincs meg akkor mindnképpen tszteld le.bár most az sem let volna jó.
nagy a pofám de én se teszteltetek. -
dane
senior tag
Hát ecsém jól megetted. Mindig is az ilyenektől tartottam!!!
Bár sosem fogom megérteni hogy miért kell 40000-et kiadni szaros memoriákra, főleg utcán...pff....Mások ennyiből élnek egy hónapban. Te meg kidobsz az ablakon ennyit ráadásul felesleges. Ennyivel többet tud a GEIL? Vagy ennyire kellett az a plusz xx-Mhz?
-
szilchi
őstag
A Geil Ram után szabadon....BANNOLÁS OCZ SZÁMÁRA ÉLETTARTAM HOSSZUSÁGBAN!!!!
El tudom képzelni,hogy nem lehetsz túl jó kedvedben ezek után.De kössz,hogy megosztottad velünk.Ezek után nem hinném,hogy bárki üzleteni fog vele,vagy csak pusztán az üzletelésre sem gondol a neve hallatán.
''amúgy meg szerinted meddig tart venni egy új számot''...... emberek bizalmát visszaszerezni már több időbe kerül..... egy másik IP-t,ha esetleg tényleg szankcionálnák a viselkedését és bannolnák az IP-jét.
ui.Ha nem laknék 200km-re Pestől,elővettem volna neked a csávót...ha szépen megkértél volna rá
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged