Keresés

Aktív témák

• X-COM

nagyúr

válasz Surv #63 üzenetére

én nem vagyok híve az oem szoftvereknek céges környezetben, sajnos mi is ezeket vásároljuk, mert lényegesen olcsóbbak, mint a mennyiségi licencelés keretei között kapható társaik,

-windows xp-ből sajnos számomra érthetetlen módon csak upgrade licencet lehet venni mennyiségi keretek között, ez főként szoftverlegalizáció terén jön rosszul, hisz ember venne open-ban 20 licencet és ''kész'', ehelyett most lehet alkatrészekkel bohóckodni.
    Én azt szoktam javasolni, hogy vegyenek 1db XP upgrade-t valamilyen mennyiségi licenc keretei között + egy telepítő kitet hozzá, így lesz egy corporate key-ük, azzal pedig az oem-eket is feltelepíthetik. Ez a legegyszerűbb.
    Office-t pedig hálisten lehet mennyiségi keretek között is ''normálisan'' vásárolni.Mindenképp ezt javaslom, mert esetleges gépcserekor az open office-t nem kell kidobni, ellentétben az oem-mal.
    Igen, OEM winXP-t 3-szor lehet telepíteni ''simán'', kivéve, ha brand gépet vásároltatok, mert ott a gép bios-ával cseszkelődik valamit, így nem szükséges ez a fajta aktíválási macera.

A mostani licencfeltételekkel én is nagyon elégedetlen vagyok (csak upgrade os, megszűnt a server termékek upgrade licence csak SA van már...)

Én ezeket a megfelelő fórumon megemlítem, de nagyon nem bízom a dologban...

Aktív témák