- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
X-COM
nagyúr
válasz
TudorVigyor #62 üzenetére
ígérem, megpróbálok utánajárni ennek
-
X-COM
nagyúr
én nem vagyok híve az oem szoftvereknek céges környezetben, sajnos mi is ezeket vásároljuk, mert lényegesen olcsóbbak, mint a mennyiségi licencelés keretei között kapható társaik,
-windows xp-ből sajnos számomra érthetetlen módon csak upgrade licencet lehet venni mennyiségi keretek között, ez főként szoftverlegalizáció terén jön rosszul, hisz ember venne open-ban 20 licencet és ''kész'', ehelyett most lehet alkatrészekkel bohóckodni.
Én azt szoktam javasolni, hogy vegyenek 1db XP upgrade-t valamilyen mennyiségi licenc keretei között + egy telepítő kitet hozzá, így lesz egy corporate key-ük, azzal pedig az oem-eket is feltelepíthetik. Ez a legegyszerűbb.
Office-t pedig hálisten lehet mennyiségi keretek között is ''normálisan'' vásárolni.Mindenképp ezt javaslom, mert esetleges gépcserekor az open office-t nem kell kidobni, ellentétben az oem-mal.
Igen, OEM winXP-t 3-szor lehet telepíteni ''simán'', kivéve, ha brand gépet vásároltatok, mert ott a gép bios-ával cseszkelődik valamit, így nem szükséges ez a fajta aktíválási macera.
A mostani licencfeltételekkel én is nagyon elégedetlen vagyok (csak upgrade os, megszűnt a server termékek upgrade licence csak SA van már...)
Én ezeket a megfelelő fórumon megemlítem, de nagyon nem bízom a dologban... -
X-COM
nagyúr
[L]http://www.microsoft.com/oem/downloads/X09-41284Lbl.pdf[/L]
6. KÜLÖNLEGES ELŐÍRÁSOK, NEM KOMPLETT, ÖSSZESZERELT SZÁMÍTÓGÉPPEL TÖRTÉNŐ FORGALMAZÁS ESETÉRE
A Microsoft a Szoftveregységekre (csak az asztali operációs rendszerek esetén) és a jelen OEM Rendszerépítői csomagban
lévő hardverre olyan perifériának nem minősülő számítógépes hardveralkatrésszel (mely így szerves egységet alkot
a komplett, összeszerelt számítógéppel) együttesen, más Rendszerépítő részére történő, továbbforgalmazásának
nem kizárólagos jogát akkor biztosítja Önnek, ha ez a Rendszerépítő a jelen licencszerződés minden előírását
elfogadja. Az elfogadás megkönnyítése érdekében a jelen licencszerződés elektronikus másolata megtalálható
a http://www.microsoft.com/oem/sblicense címen. Kérjük, gondoskodjon a jelen pontban foglaltak teljesítésének
dokumentálásáról is!
a topichoz kapcsolódoan pedig:
8. AZ EREDETISÉGET IGAZOLÓ TANÚSÍTVÁNY (COA) MATRICA
Ha a Szoftveregység olyan asztali operációs rendszer vagy kiszolgálószoftver, amelyik tartalmazza az eredetiséget igazoló
tanúsítvány (COA) öntapadós matricát, a Szoftveregységet telepítő Rendszerépítőnek a COA matricát át kell ragasztania
a komplett, összeszerelt számítógép házára, egy jól látható helyre. -
X-COM
nagyúr
válasz
TudorVigyor #56 üzenetére
nos egész pontosan nem tudom :)
tudtommal, 2003ban változott utóljára és a perifáriának nem minősülő
''integrált részévé válik a szoftvert futtató számítógép rendszernek''re módosult.
ez kb. cpu, memória, hdd, optikai meghajtó, de pl. scanner/nyomtató nem
viszont a forgalmazó biztosan pontos információkkal tud szolgálni, sajnos az mshun ide vonatkozó oldala kicsit poros már. -
X-COM
nagyúr
a 2000.április 1. után komplett számítógéppel együtt vásárolt operációs rendszerek esetében a vásárló a számítógépet a házra ragasztott COA matricával együtt kell megkapja, amely a számítógépen futó szoftver legalitását igazolja
[L]http://www.microsoft.com/hun/jogtisztasag/31.mspx[/L] -
X-COM
nagyúr
semmire, ha valami igazolásra használható volna, akkor kötelező lenne
csak adatgyűjtés
sajnos mérges az eladóra és magára lehet inkább...
az oem szoftvert a microsoft nem supportál, minden ilyet ''áthárít'' a forgalmazóra
ezért is kétlem többek között, hogy a telefonos segítség sikerrel járna -
X-COM
nagyúr
nos a probléma ott van, hogy hiába van serial, attól még nem lesz neki jogtiszta
szóval igazából tökmindegy milyen seriallal telepíti
mindenképpen az eladótól kellene valahogy kierőszakolni azt a coa-t -
X-COM
nagyúr
nos, utánajártam
valóban csak új termék vásárlása jelentene megoldást
mindenképpen az eladót kellenne ütni ezügyben...
hiába van meg a számla, jogszerűtlenül használja az xp-t
tudom hülyeség, de sajnos így van :( -
X-COM
nagyúr
utánaérdeklődtem a dolognak, választ még nem kaptam
egyébként az eladónak kötelessége ráragasztani a matricát, ha ő telepíti -
X-COM
nagyúr
egyébként, ha oem-ről van szó, akkor érdekes lesz a dolog, mivel oem termék esetén a coa-t rá kell ragasztani a számítógépre, kizárólag így jogtiszta
namármost, ha rá van ragasztva, akkor nehezen tud elveszni -
X-COM
nagyúr
igen mshu-nak kell mail...
kérnek majd számlát, coa-t
ha fenn van még a gépen az xp, akkor aida-val is meg tudja nézni a serial key-t, vagy viewkeyxp
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest