- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
Új hozzászólás Aktív témák
-
sketchifun
senior tag
Gratulálok, jól kiszámoltad!
(#11659) doc Ez az ő felelőssége. Pont ezért írtam, amit írtam. Neki volt egy ilyen élménye, és nem hajlandó rá. Egyszerűen nem. Hiába kéri tőle bárki, nem.
SZERK: Azért egy hangyabokányi különbség van a kettő között. És kihagytam a mondatomból valamit. Aki 200-zal vezet, és balesetet szenved, az magára vessen, akármilyen úton ment.
-
nike_
addikt
Hmm, jó neked hogy még tudsz gyakorolni, nekem hétfőn vizsga...
eléggé be vagyok szarva, pedig szerintem nem vagyok annyira rossz.
Parkolásnál az is fontos, hogy jó nagy helyet válassz, mert ha nagyon centizel -hiába szűken beférsz-, az oktatónak bele kell nyúlni, és akkor buksz.. (ezt a kezdőbbeknek mondom).
-
máyköl
veterán
Figyelj, nem tudom hogyan tanítja az oktatód, de adok 1-2 tippet.
Hátra párhuzamos:
Egy kisebb helyre is be lehet így állni. Beállsz az első autó elé kicsivel. Elkezdesz tolatni. Amikor a te kormányod és az ő kormánya pont egy síkban van, viszonylag gyorsan betekered a kormányt jobbra teljesen. Szépen lassan tolatsz hátrafele. Nézed a bal visszapillantóban a hátsó autót, amikor annak a bal első lámpáját már teljesen látod a visszapillantóban és nem takarja az autód hátsó fele, berakod megint viszonylag gyorsan a kormányt középre, egyenes síkba. Szépen lassan tolatsz tovább. Amikor a jobb első lámpád elhagyta az első autó hátsó lökhárítóját, gyorsan betekered bal irányba a kormányz csurig. Tolatsz tovább, míg a jobb első kerék elér a padkához, és itt megint gyorsan beteszed a kormányt középre.
Tudom, nem könnyű, de ezzel a módszerrwl centiméter pontosan be lehet parkolni jobbra hátra párhuzamosan.Előre párhuzamosan:
Ilyen helyre fizikai képtelenség egy, a kocsid körüli méretű parkolóhelyre. Egyszerűen nem lehetséges, ha kicsi a parkolóhely, hátrafele kell, az előző módszerrel. Előre párhuzamosan minimum akkora hely kell, hogy legyen, mint az autód mérete kétszer számítva.
Nem tudom miért nem megy, szerintem ez a legkönnyebb.
A hátsó autó felől elindulsz, és amikor a kormányod már a másik autót majdnem elhagyta, szépen kezded betekerni jobbra a kormányt. Arra kell figyelned, hogy a padkát ne érintse a jobb első kereked. Mielőtt padkát érne, a kormányt kezded visszatekerni balra, és addig mész előre, míg az első autóra szorosan rá nem állsz. Itt most úgy fog kinézni valószínűleg az autó, hogy a kormány nem egyenes, és az autó hátulra balra kilóh az úttest fele. Szépen elkezdesz viszatolatni, jobbra tekered közben a kormányt. A jobb visszapillantóban kiválóan látod a gumid és a padka távolságát. Mikor már megfelelő a távolság, vissza tekered középre a kormányt, egy icipicit tolatsz még, majd egy kicsit balra is tekered a kormányt, hogy az autó bal eleje is egyenesben legyen, majd vissza középre a kormány, és szorosan rátolatsz a hátsó autóra, és úgy rakod be üresbe, és húzod be a kéziféket, ne állj előrébb, mert nem fogsz tudni majd kiállni.A legfontosabb az egészben, hogy lassan, lassan, és lassan. Máshogy nem fog menni.
Ha tolatsz, nézel folyamatosan középen hátra is, és az összes tükröt figyeled.Szerintem szerencsésebb lett volna ha egy kisebb diesel autón tanulnál, de ez van, nem gond. Viszont mindegyik autón érvényesek ezek a szabályok amit fent leírtam, és mindenféle autón eszerint be lehet perfektül parkolni.
-
harry
veterán
Előre miért nehéz? Persze lehet máshogy tanították, nekem úgy mondta az oktató, hogy lassítsak le jól, nyomjam ki kuplungot, jól húzzam be az orrát, majd figyelve az előttem álló, álljak be egyenesbe. Azért jó, mert nem kell sebességbáltóval variálni, úgyis visz még a lendület, és, mert ha nem húznám be az orrát, sosem jönne be a segge vonalba. Aztán ha kell, majd váltasz előre/hátra, és korrigálsz. Meg persze eleve nagyobb helyed van, ahol ezt végre kell hajtani, igaz, több hely is kell, de mivel nem kell elsőre jó legyen, több hely van javítani is.
Lámpa/kuplung téma: én úgy szoktam, hogy lámpához közeledve visszaváltok, így lassítja a motorfék, és ahogy írták, nem / kevesebbet fogyaszt (mivel a kerék hajtja a motort, és nem fordítva, amihez gáz kéne - míg pl. üresbe téve, az alapjárathoz kell üzemanyag). Persze ezzel párhuzamosan fék, majd megállás után üres, mert elvileg vizsgán tiltott az indokolatlan kuplunghasználat. A kinyomócsapágynak sem tesz jót. Meg kényelmetlen, és igazából értelmetlen is egyből megállás után sebességbe rakni, amikor jól számíthatóan, még adott ideig biztos nem kell. Azért van a sárga jelzés, hogy felkészülj az indulásra, elég akkor váltani, nyilván nem baj ha korábban, de nem kell már pirosnál erőlködni meg gurulni, ahogy azt sokan szokták (legfeljebb akkor látom indokoltnak, ha ismerem a helyet, és tényleg tudom, hogy a következő pillanatban vált, bár akkor is, mindenki tud várni még két másodpercet).
-
FET-MEN
veterán
hát, igen, biztosan sokkal nehezebb úgy. Egyik jóbarátnőm is most iratkozott be, megigértem neki hogy megtanítom rutinpályán alapokra, mire megy vezetni ne nulláról kezdje
vakherda
nekem is tükörből ment itthon, erre nekiálltam tükörből tolatni első alkalommal jól le is lettem baxva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest