- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
Jó, de a Wartburg 3-4 fokozata (lehet a 2 is, nemtom pontosan) szabadonfutós, tehát nincs motorfék. Innentől kezdve, ha nem adsz gázt és már gurul az autó, gyakorlatilag szinte csak olyan esetről beszélhetünk, amikor motorfék lenne, de a szabadonfutó miatt nincs, így a váltón terhelés sincs = szabadon kapcsolgatható.
Egyébként bármelyik autó szabadon kapcsolgatható kuplung nélkül is. Egyetlen fontos dologra van szükség: sebességből ki és be nem lehet terhelés a váltón. Nem lehet gyorsítani sem és motorfékezni sem, különben recseg és az bizony nem a hosszú élet titka.
Motorkerékpárok váltója, meg teljesen más felépítésű, ott azért lehet okosba kuplung nélkül váltogatni.
-
dudika10
veterán
Motorféknél nem kap üzemanyagot a motor (a modern motor legalábbis).
Ha üresbe rakod mielőtt megállsz, akkor viszont az alapjárat tartáshoz kap benzint a motor.
Ezért számít hibának. Ha nem rakod üresbe, az környezetkímélő (tekintsünk el azoktól a modern, nagyon környezettakarékos autóktól, amik ilyenkor képesek leállítani a motort).A lenyomott kuplunggal való várakozást is ezért jutalmazzák hibavonallal többek közt. Ha nem üresben van az autó, akkor plusz fogaskerekek kapcsolódnak be, ami plusz súrlódás, és így nagyobb üzemanyagigény az alapjárat megtartásához.
És természetesen a csapágyat is feleslegesen terheli.Saját autóval én is átszoknék.A bizonytalan kormányfogást pedig szintén hibavonallal jutalmazzák most is, sőt, akár vége is lehet a vizsgának, ha kétszer észreveszi a vizsgabiztos.
Ahogy a benyomott kuplunggal való kanyarodást is például. -
harry
veterán
Pénteken lesz a 10. alkalom, már úgy megyeget, de persze van még mit tanulni. Főleg a parkolásokat, eddig nem nagyon volt, csak 1-1 alkalommal. Azt hiszem jövőhéten megyünk be időpontot kérni, és, a maradék 5 alkalom végül is le is fog menni 2-3 hét alatt, szóval közeledik a vége, remélem, nem lesznek gondok
Elsősegély amúgy megvan, szóval utána már csak okmányiroda jön, meg a várakozás.
Meg ilyen KRESZ szerinti, indulás előtti ellenőrzést sem játszottunk még, bár azt nem lehet nehéz megtanulni, meg magam is gyakorolhatom. Na majd legközelebb lehet leírom (az persze megvan, hogy kormány, kerék, lámpa, stb, csak az kell, hogy mik a szempontok, mire kíváncsi a vizsgabiztos, miket kell 'mesélni').kmisi99: szívesen
-
lujó55
addikt
ez szerintem teljesen rendben van. az én oktatóm még anno az MHSz-nél úgy tanított vezetni, hogy minden ügyét elintézte a tanulókkal. Menjünk gázcsere-telepre az anyósának cserélni, amíg ő kicseréltette a palackot mondta, hogy tolatgassak, aztán elmentünk barackért egy faluba, ezzel megvolt a távolsági, aztán volt olyan, hogy a Zastavát televágta használtolajjal és el kellett vinni leadni, ott a rámpára tolatva felállást tanultam meg, stb. nincs ezzel semmi baj, amúgy sincsenek túlfizetve szerintem.
-
Snooker
senior tag
Lehet félre értelek, de nekem is a vezetést 50 percre írta be, attól függetlenül h 60-at vezettem, sőt akkor is ott voltam mikor más vezetett, volt h reggel 8-ra mentünk és du2kor értem haza (3 tanuló vezetett 2 órát, és amíg egy vezetett, a másik figyelte, ezzel is valamilyen szinten tanultunk)
-
KubanitoS
veterán
Mondjuk kicsit utánanéztem ennek a dolognak különféle fórumokon. Nagyjából mindenhol azt írják, hogy minimum két hét volt az ügyintézés, de inkább azt tapasztalják, mint amit én is: reális az egy hónap várakozás. Azt is olvastam sok helyen, hogy Budapesten a fő-fő-fő okmányirodában viszont kiadják akár három nap alatt is a jogsidat.
dudika10: Az eltelt idő alapján szerintem ez 30 naptári nap lesz,
-
KubanitoS
veterán
Nekem egy nap híján egy hónapig tartott a procedúra. Ja, az átvett jogsin a kiállítás dátuma az átvételhez képest három és fél héttel ezelőtti időpontot jelölt meg. A futár egyszerűen nem hozta le, csak egy hónap múlva, amikor két nappal az igénylés után már kész is volt a jogsi. Ezt magyarázza meg nekem valaki...
-
harry
veterán
Mostanság láttam többektől, hogy ~3 hete várnak rá... nyár van, minden okmányiroda lusta dolgozni
Meg persze ilyenkor több a tanuló is, szóval, ez van. Jó hír, hogy most már csak-csak küldik
Vagy legalábbis én a jövőhéten számítanék rá. A max talán úgyis 30 nap + még ráhúznak párat...
Szerencsére nekem annyira nem sürgős (inkább csak az, hogy a vizsgával végezzek). Persze, hamarabb, jobb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Windows 10
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Androidos fejegységek
- Autós topik
- E-roller topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Formula-1
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest