- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi74
őstag
válasz
AMD Power #1308 üzenetére
Nekünk is 2 évet mondtak az autóssuliban, de ha atomtutibiztos, akkor az az.
Ugye nem azért kérdezed, mert el akarod nyújtani? Nem érdemes! Essél a jogsin hamar túl, és irány a beton! Én mindenesetre nagyon szurkolok Neked, hogy minél hamarabb jogsid legyen! Arra gondolj, ha nekem jogsit adtak, akkor Neked is fognak. -
degu
senior tag
válasz
AMD Power #1184 üzenetére
Jozsi!
Ez nem igy mukodik!
Minden forgalmi helyzetben,es idojarasi viszonyok kozott KELL gyakorolnid!
Eze fizecc...vazze! Ezt a kocsit ossze is torheted,meghuzhatod,megnyomhatod...erre van!
Es ott van melletted a profi,aki elviszi a balhet! Hallottal Te a hirekben olyan vergozos sztorit,hogy az amokfuto tanulovezeto tullepve a megengedett sebesseget,elszallt a kanyarba?...vagy tomeges karambolt okozott? Mert en nem!
Engem az oktatom/aki mellesleg teljesen elmebeteg volt!/ az elso vezetesi oran kivitt a Vaci-utra,es ramparancsolt,hogy...vezessek! Meg valtani sem tudtam rendesen!Megis most itt irkalok!
Amikor megkaptam a jogsit,egy ora mulva a Bajcsy Zsilinszki uton szambaztam az esti csucsforgalomba! Be voltam szarva,mint allat,de azt mondogattam magamba: vazzz...itt elsz,itt fogsz vezetni...mennye!/Szidtak is rendesen/ Utanna a Moric Zsigan felmentem abba a kb@sztt meredek utcaba a Foxi-Maxi egyetem mellett,ami olyan keskeny volt,hogy megfordulni sem tudtam...
Kb. negyed orat kuzdottem a teknikaval...
A latvanyossagra nepes csoport verodott ossze a helyi benszulottekbol!Bogott a motor,fustoltek a gumik,felforrt a huttovizem,es sipolva kezdte a Skoda Octaviam! /Figyu! Ez NEM az a Folkswagon utanzat volt,amit most igy neveznek!/ kiereszteni a faradt gozt,behajolt az ablakon egy urvezeto,es megkerdezte:
Mondja? Ki volt az a barom,aki maganak jogositvanyt adott?
Megfojtani nem tudtam,mert mindket kezem tele volt a hardwer-elemekkel...
Csak visszakerdeztem: mondja...maga botvaltoval a seggebe szuletett?
/Tobb eszrevetel nem volt!/ De amikor sikerult vegre orral elore elindulni a lejton,ugy ereztem...nem eltem hiaba!Es a nezok tapsvihara kozepette elgurultam a szerelomhoz. /Mert az igazi Skoda Octavia egyik gyengeje az volt,ha felforrt a huttovize,
akkor atszakadt a hengerfej-tomites a 2-es es a 3-as henger kozott.../
Ugy hogy ne parazz a vizes/csuszos uttol! Annal kiralyabb a balhe!Gondolj arra,hogy minnel tobb szar helyzettel ismerkedsz meg a tanulas kozben,annal valoszinubb,hogy megeled a karacsonyt
-
Calogero
addikt
válasz
AMD Power #1184 üzenetére
Azonnal cserélj avatart.
Buldog aki meghátrál a legkisebb akadálytól is.
Csak azt tudnám hogy mitől félsz most, hogy az oktató is melletted ül.
Bizzál magadban, megtudod csinálni. Nemhogy örülnél hogy változó időben tanulsz vezetni, legalább megtapasztalod hogy milyen.
[Szerkesztve] -
válasz
AMD Power #1187 üzenetére
De mé kell ettől félni??? Jó, tudom, az emberek az ismeretlentől félnek a leginkább, de van azon az autón fék, meg gumi. Nem driftelni mész a hegyekbe, egy összkerekes turbóssal hogy megijedjél. Nem kékfénnyel mész tükörjégen, 16tonnás mercivel.
Egyszerű... zebránál elsőbbséget adsz, stop-nál vonalnál megálsz, háromszögnél körülnézel, és nem mész gyorsabban mint 50. Ennyi. Ja, és sokat nézzél tükörbe -
userZ
aktív tag
-
userZ
aktív tag
válasz
AMD Power #1164 üzenetére
Ez biztató
(de azért meg elég drága móka akkor) ...egyelőre azt sem tudom milyen orvoshoz menjek, mert ugye akkor voltam olyan helyen (körzeti orvos) utoljára amikor a jogsimat csináltam 17 évesen, de azóta elköltöztem onnan, és lehet, hogy már nem is él az akkori körzetorvosom
-
Gebriel
veterán
válasz
AMD Power #1051 üzenetére
...de szerintem idővel az ember nem ''tudja'' és nem is figyeli ezt a sok felesleges táblát...
Igy történek a balesetek..
Föleg ha forgalmi rend változás van.
Táblák nem véletlenül vannak...
Söt szerintem nálunk (m.o)még jó párat le kénne tenni.
Mondjuk az osztrák módra a körforgalom kihajtásakor hogy az irámyjelzöt használni kell.
Jobb kéz szabály...
Nem a szabály rossz.
Ha nem azok akik ezt nem veszik figyelembe... -
Boxer001
veterán
válasz
AMD Power #1105 üzenetére
Szépen felszaladtak az árak...én 2001-ben csináltam meg, minden sikerált elsőre, és 70-75k volt az egész.
Össze gyűjtögettem a lóvét 125-ös moci jogsira, el is kezdtem, de még pont nem fizettem bele semmit, aztán apummal közben dumáltam, mondta, hogy lerakhatom, de motor vásárlásban nem fog segíteni, esetleg ha kocsira raknám le, akkor venne valamit, az a családnak is jó, így úgy döntöttem, hogy autóra lerakom akkor, jól döntöttem.
Utána lett egy 1-es Golf, azzal zúztam 5 évig.
-
tusi74
őstag
válasz
AMD Power #1089 üzenetére
Mondom én. Beszéltem egy párral, már a vizsga után.
Nem nagyon van CASCO-juk, mert oktató autóra rohadt drága. Ezért minden kárt zsebből kell fizetniük, így inkább vigyáznak az autójukra.
Ők mondták, hogy volt egy oktató, aki nem kuplungolt. Be is játszott egy 300.000 Ft-os kuplungcsere. Bárhánnyal beszélsz, mind beismeri, hogy végig kuplungol, már amikor azt hiszed, hogy hú már tök önállóan vezetsz, mert a köv.alkalom forgalmi vizsga. Mág akkor is kuplungol. Kivételt képeznek esetleg, akik nem a saját autójukat viszik a vásárra, nahem a sulijét. De a saját autósok kuplungolnak rendületlenül. -
tusi74
őstag
válasz
AMD Power #1087 üzenetére
Hú azért meredek.
Nem irigyellek
Egyébként nem érzed, de az oktatók végig kuplungolnak melletted. Még a forgalmi vizsgán is. Ez nyílt titok köztük.
Féltik az autójukat, mondjuk az ő szemszögükből jogosan. Csak amikor először ülsz be egyedül az autóba már jogsival döbbensz le, ''jé én már hetek óta nem fulladtam le, mi van, visszamentem 0-ra?''. -
tusi74
őstag
válasz
AMD Power #1085 üzenetére
Én ültem a kormánynál. De a második órán csak kormányozni kellett, a pedálokat az oktató kezelte. Aztán szép lassan, még rutinvizsgám sem volt meg, már pedáloznom is kellett, és váltani. Egyik busz jött velem szemben a másik után.
És a poén, az oktatók azt hiszik, ezzel jót tesznek. Pedig nem. Vagyis legalábbis nem mindenkinél. Én többször kértem az oktatót, hogy nem szeretnék én vezetni, csak a rutinpályán. Ilyet szól, így szokom a forgalmat.
A járni tanulós példánál maradva. Az a szülő, aki a kisgyereknél sietteti a járni tanulást (pl. megfogja a 2 kezét, felállítja és járatja), és még a csontozata nem érett meg, komoly károkat tud okozni.
Ugyanígy fenntartom, aki nem hagyja, hogy a tanuló a saját ütemében sajáítsa el a vezetést, az soha nem fog megtanulni normálisan vezetni. Max. ha valamelyik családtagja utólag megtanítja.
Másrészt van ún. egyéni tempó. Hol van az előírva, hogy 9 óra kell a rutinra? Annyi idő alatt kell elsajátítani a kezdő vezetőnek egyébként is nehéz ügyességi feladatokat?
Én 30 órával mentem. És akkor mi van?
Csak azt bánom, hogy 30 rutin alatt (ami nem kevés pénz volt) nem tanultam meg tolatva beállni, ellenben minden órán legalább 3x meghallgattam, hogy ''más'' ennyi idő alatt mire jutott. Csak egy difi volt. Én én voltam, nem ''más''.
[Szerkesztve] -
tusi74
őstag
válasz
AMD Power #1083 üzenetére
Ha nem titok, megkérdezhetem, hány éves vagy? Én nő vagyok, és nekem nem titok, most leszek 33 és 31 évesen tanultam. És nagyon megszenvedtem.
És fenntartom, hogy a szenvedésem egyik oka, az erőltetett oktatás volt. Pont amiről Te írsz. Zsupsz be a mélyvízbe, be a forgalomba, amikor még a rutinpályán lett volna a helyem. Hiába nem én vezettem az elején szó szerint, már a rutinpályára menet teljesen lefáradtam. Pl. a félelemtől.
Aztán mikor még jóformán az autót egyenesben nem tudtam tartani, jöttek az ügyességi feladatok? Minek? Nem jobb lett volna az elején inkább a biztos autókezelést gyakorolni?
Egyszerűen nem hagytak időt, hogy rögződjenek dolgok.
Lehet nálad is valami hasonló lehet. Aztán persze, amit akkor nem sikerült elsajátítani (hiszen csak azért mentem át a rutinon, mert a jobbra előrét húztam), azt azóta sem tudom. Na ezt magyarázza el valaki, hogy mire volt jó?
[Szerkesztve] -
tusi74
őstag
válasz
AMD Power #1079 üzenetére
Tökéletesen egyetértek. Már a második órán Vekerle-telepen a buszok között. Nagyon féltem.
Calogero!
''És ha forgalomban kell ügyeskedni (amit a te rendszered szerint majd csak ezután fogsz tanulni), akkor mit csinálsz?''
Ami kell a forgalomba ''ügyeskedés'', az bőven belefér azokba amiket leírtam alapoktatásba.
Én a mai napig tökéletesen elvagyok a forgalomban, hogy nem tudok tolatva beállni. Tehát balesetveszély helyzetet ez a hiányosság nem okoz.
Viszont parkolásnál nagyon hiányzik, néha sokkal jobb lenne. Viszont amikor tanították, akkor egyszerűen erre nem voltam megérve, mert el voltam foglalva azzal, hogy az autót hogy kezeljem. Természetesen a fent leírt módszerem nem azokra vonatkozik, akik az oktatás előtt 5000 km-t levezettek, hanem akik még azelőtt soha.Hisz, aki 5000 km-rel a háta mögött kezdi a tanfolyamot, az már nem azzal van elfoglalva, hogy az autó le ne fulladjon, meg egyenesen menjen. Természetesen ez csak az én véleményem, és azt tükrözi, amit én éltem át, amikor úgy kellett gyakorolni a tolatva beállást, hogy még az ennél könnyebb dolgokat sem tudtam megcsinálni. Szabályosan fizikai tüneteket okozott, nagyon erős fejfájást. -
tusi74
őstag
válasz
AMD Power #1075 üzenetére
Több oktatótól hallottam, hogy az ideális, az a 2-3 hetente. A kevesebb, az nem jó, mert kieshetsz a gyakorlatból, a több, pedig, mert nincs idő ülepedni.
A vezetés, az már szerintem nem olyan, mint a KRESZ, mert azt egy kis gógyival, és egyéntől függő KRESZ-teszt gyakorlással, pl. rengeteg szorgalommal el lehet sajátítani. Ellenben a vezetés már idegrendszeri munka is, és sok egyéb tényezőtől függ.
Én főleg a rutinnél teljesen elfáradtam, szó szerint, általában este 6-kor már feküdtem le aludni.
Egyébként ez a saját véleményem, de én teljesen más metodikával oktatnék vezetni.
Vagy legalábbis engem másképp kellett volna.
Ugyanis aki soha nem vezetett még, annak maga az autó kezelése is nagy feladat. Épp elég megtanulni az autót egyenesben tartani, bekanyarodni stb.
És akkor mikor az ember még ezekkel küzd, akkor álljon be balról hátra 2 lánc közé.
Ez már komoly ügyességi feladat!
Ez kb. olyan, mintha az épp járni tanuló 1 éves gyereknek féllábon kellene ugrálókötelezni.
Én úgy csinálnám, hogy először legyen egy alapvizsga, ami az autó kezelését méri fel. Egyenes menet, kanyarodás, sebességváltások, megállások, esetleg hátra egyenes tolatás. Semmi több.
Aztán lenne a második rész, a forgalom, és csak annak a végén lennének az ügyességi feladatok. Beállások, szlalom akár hátra is stb. Ugyanis akkora érett meg az ember idegrendszerileg is erre. Én ennek tudom be, hogy a mai napig nem tudok beállni toltava 2 autó közé. Mert amikor tanultam, nem voltam még felkészülve, utána meg nem nem volt lehetőség. Most érzem nagy hiányát, pedig mostmár képes lennék rá.
[Szerkesztve] -
tusi74
őstag
válasz
AMD Power #1073 üzenetére
Nem baj az, ha nem gyorsan csinálja valaki, bár én úgy voltam vele, hogy a KRESZ menjen gyorsan, hisz azt itthon a számítógép mellett annyit gyakoroltam, amennyit akartam, és a vezetés, ami nemcsak tőlem fügött, hanem az oktató időbeosztásától is, arra legyen több idő. Így elkezdtem augusztus elején, és december 2-án lett jogsim. De a végefelé, már volt, hogy mindennap mentem. És rengeteg, és még annál is több pótótrát vettem. Majdnem összeomlott a családi költségvetés. Halál komoly. Már nem emlékszem a pontos összegre, de a 200-at simán túlléptem, az szent.
[Szerkesztve] -
-
Dictator^
veterán
válasz
AMD Power #1027 üzenetére
probáld meg akkor addig elterelni a figyelmedet másra.
menni fog minden nyugi!
én emléxem, hogy egyszer voltam szarul vezetés előtt az pedig a 2 rutin órám volt, hajnali 6ra mentem, akkora köd volt hogy alig láttám ki szélvédőn és mellette még hasmenésem is volt reggelde kibirtam
-
tusi74
őstag
válasz
AMD Power #994 üzenetére
Azt elhiszem.
Már a második órán a Határ úttól én ''vezettem'' az autót a Hoffher pályáig. Azért tettem idézőjelbe, mert az még csak vezetés imitálás, mert valójában az oktató vezet, Te csak fogod a kormányt.
Na amikor jött velem szemben egy busz, akkor majdnem bebújtam a kormány alá félelmemben. -
Calogero
addikt
válasz
AMD Power #989 üzenetére
Én is előre paráztam akkor.
''Mi lesz ha valakinek neki megyek, összetöröm a kocsit'' kb ezek jártak a fejembe.
Haver mondta hogy az oktató azért ül melletted, hogy ezek ne történjenek meg. Ha hibázol akkor ő úgy is beletaposs a fékbe. Ha pedig megtörténnek azok nem a te hibáid hanem az oktatóé, ő a felelős mindenért.
Ha valamibe nem vagy biztos, akkor inkább kérdezz.
Feszültség ami benned van el fog múlni mihelyt elindul veled az autó, vezetés közben nem lesz időd izgulni. -
tusi74
őstag
válasz
AMD Power #985 üzenetére
A félelem a legrosszabb tanácsadó. Én lassan 1 éve vezetek, ebben az 1 évben rengeteg hülyeség benne van, 1-szer én is törtem, egy picit, tolatásnál. Ilyenkor mindig este elalvás előtt elemzés, hogy mit hibáztam, hogy kellett volna, és másnap be a kocsiba.
És mindennap 0-ról indulok vezetésügyileg. Azaz az előző nap lezárom magamban az aznapi hibákat a levont konzekveciával együtt, és másnap tiszta lappal vezetek, és nem kínzom magam vele tovább.
Neked is azt tanácsolom, vezetni, vezetni, vezetni. -
Calogero
addikt
válasz
AMD Power #983 üzenetére
Igen normális.
Én is izgultam az első vezetéskor, de ahogy nőttek az órák száma, úgy múlt el ez az érzés.
Igazi parám akkor volt, amikor már kezemben a jogsival az első önálló utamat megtettem. Nem akartam úgy járni mint ahogy párom járt.
Az oktatáson ne igulj az oktató vigyázz rád.
A jogsi megszerzése után oda figyelsz, és tisztába vagy a képességeddel, és nem úgy fogod fel hogy tudsz vezetni (erre majd az élet megtanít) akkor nem lesz gond.
Sok sikert. -
Calogero
addikt
válasz
AMD Power #979 üzenetére
Van, de kérdezd meg, vagy nézd meg a szerződésedet, hogy mit írnak róla.
A pároméba volt egy ilyen kikötés.
Ha a tanuló nincs megelégedve az oktatással, úgy joga van azt másik képzőszervnél folytatni. A szerződés felmondása mindkét fél beleegyezésével, az anyagiak rendezése után történhet! ( Tartozások összege + kezelési költség* + a kedvezmények visszafizetése.) Ezután a teljesített oktatásról szóló igazolást az elbocsátás napján a képzőszerv adja ki
* kezelési költség: A képzőszerv a tanfolyam hallgatójától 5000 Ft kezelési költséget levon a tanfolyam abbahagyása, illetve egy másik autósiskolához való áthelyezés intézése esetében!
Lehet hogy az összeg 2003 óta már változott. -
Kephamos
addikt
válasz
AMD Power #316 üzenetére
Csináld úgy, hogy a teszt megcsinálása után nézd át az egészet, gondold végig a megoldásokt, hogy miért nem jó vagy miért jó. Ha a forgalmi helyzetek nem mennek, akkor kérj meg valakit, hogy segítsen, magyarázzal előről az adott részt. Másik fontos tapasztalatom: Nem szabad kapkodni. Az a 10 másodperc nagyon sok. Annyi idő alatt akár kétszer is van időd végigolvasni a feladatot és gondolkodni.
-
Kephamos
addikt
válasz
AMD Power #282 üzenetére
Nekem a forgalom csak másodjára ment. szerintem a KRESZ kivételével minden vizsgán sok múlik a vizsgabiztosos is. Ha meg akar buktatni akkor valszeg talál majd okot rá. Szerintem meg van szbva, hogy x százalékot meg kell rántani, hisz ez többletbevételhez segíti a szervet. Az más kérdés, hogy ezzel napokat, heteket vehet el az ember életéből, de legalábbis a szbadidejéből 3 órát.
Mod.: Ja, és sok sikert.(Hüje tanulóvezető!k
)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
válasz
AMD Power #277 üzenetére
3D-Driving-School / 3D-Fahrschule
A feladat, hogy betartsunk minden szabályt, és átmenjünk az egyre nehezebb viszgákon, különböző forgalmi szituációkban. A kipróbálható verzió 1 kiképző pályát, és 2 forgalmi vizsgát tartalmaz és beállíthatunk pár érdekes dolgot is (hány lóerős legyen a BMW-nk, mennyi legyen a végsebessége, milyen ország szabályai szerint kívánunk vezetni, stb.).
Ugyan úgy mint vizsgán az oktató mondja hogy merre menjél, mi legyen a feladat.
Van szabadvezetés is.
Hivatalos oldal: [link]
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
válasz
AMD Power #257 üzenetére
Minden kezdet nehéz, majd bele jösz.
Nem tudom nektek hogy tanítják, nekünk témakörökre volt felbontva az oktatás.
I. Alapfogalmak
II. Autó műszaki része
III. Vezetés elmélet
IV. KRESZ
V. Tesztek kitöltése (6*45 perc)
Igaz akkor még nem számítógépes volt.
A kresz könyhöz kaptunk teszt könyvet is (1500 kérdés volt benne azthiszem)
Minden témakör után volt házi feladatunk. Az adott témakör tesztkérdéseit kellett megcsinálni,és a következő óra elején leellenőriztük, volt számon kérdés is.
Úgy rémlik mint ha 4-5 hét volt Kressz oktatás (de ebben nem vagyok 100%-an biztos). Heti 3 nap volt 2*45 perces tanítás. -
dragonfx
veterán
válasz
AMD Power #251 üzenetére
na jó azért ne essünk át a ló.....
Nem kell rizsa duma, elképzelem mik lehetnek benne, szólj a fekete üveges mercisnek lééci ne menj 60nal, és indexelj ám amikor kanyarodsz, meg időben fékezz.....és akkor kapsz 2 boxot és mondhatod milyne faxa könyvet is vettem ttyűűűhaaaaaaMagyar embert szabályra meg nem tanítasz semmivel hacsak nem magától maga haszna érdekében nem kénytelen betartani.
Bevallom öszintén nem gegggből de engem se érdekel ha valaki rámszólna az úton, otthagyom mint a xart és kész, ha valaki tötymörög lelkifurdalás nélkül kitaposom akár kilóig ha úgy kivánja a helyzet hogy megelőzzem.
Nem beszélve arról ha egy tapasztalatnal vezető elbizonytalanodását megfejelik azzal hogy legyen nyuszi az úton abból jó nem sül ki az 100%, ugyanis ahogy a túl gyors vezetés ugy az átlagon aluli lassúság is közel ugyanolyna veszélyes, mert a többit csábítja a rosszra
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
válasz
AMD Power #192 üzenetére
Az oktató ott lesz melletted, és nem engedi hogy galibát okozzál. A lényeg ne kapkodjál szépen nyugodtan......
Az igazi próba tétel úgy is akkor lesz ha már túl vagy a vizsgákon és kézben a jogsi.
Akkor jön majd elő a ''para'' amikor már nem lesz melletted senki.
Én háromszor éreztem gombócot a torkomban vezetés előtt és közben:
1. Amikor megtörtént az első önáló utam.(városi vezetés)
2. Az első hosszútávú út Debrecen - München - Debrecen
3. Amikor a ''0 km-es'' autót hoztam haza a szalomból (vigyáztam rá mint a hímes tojásra) -
Rommel6600
őstag
válasz
AMD Power #183 üzenetére
sok is.
Ha minden órára rendesen tanultam volna már a negyede is elég lett volna...
Az alap szabályokat elmondják, leiratják veled, elmagyarázzák, utánna végig teszteket töltögettünk ki.
De így utólag azt mondom ha megtanulom az alapokat (első pár előadás anyaga), és megcsinálom a tesztkönyv felét (kb 500 kérdés) az kb annyi mint ahogy összehoztam ezt az egész kreszt 3 hét alatt. De mondjuk volt közbe balcsi, meg haverok stb szóval nem igazán kapott magas prioritást a dolog
szerk: a kersz vizsga programról meg annyit, hogy szvsz tanulni, a teszt könyv jobb, nekem a vizsgaprogi van meg amivel vizsgázni lehet, és csak a végén használtam már, ugymond magam ellenőrzésére. De javaslom te se használd csak a végén amikor már mindent tudsz (vagy tudnod kéne) mert oltári nagy baromságokat szülhetnek ezek a progik. Sokszor azért gondolkotam komolyan néhány könnyű kérdésen mert még az elején mikor megcsináltam pár tesztsort hülyeséget jelöltem és az ragadt meg bennem...
De ettől függetlenül be kellett mennem 2 órára gyakorolni szgépen hogy tudjam kezelni az érintőképernyőt meg szokjam a progit - ez fol a felkiáltás. Hiába ellenkeztem h ezt csinálhatnám otthon is
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
válasz
AMD Power #183 üzenetére
Mint minden más tanintézményben, itt is neked kell megtanulni az anyagot, az oktató azért van, hogy megmondja melyik a helyes értelmezése a tanult szabályoknak. Utóbbi tevékenységre pedig elég 28 óra.
De a vizsgán majd kiderül...
UI: ja, és a sok teszt segít...
[Szerkesztve] -
burgatshow
veterán
válasz
AMD Power #113 üzenetére
Nekem 3 hét volt vizsgával de én nem gyorstalpaltam. Heti 2x3 óra volt.
Esmein: Nekem csak fél év volt 2 forgalmi bukóval.Febr. 28-án iratkoztam be és júl. 29-én tettem sikeres forgalmi vizsgát.
Ami meg ezt az ''ideiglenes'' papírt jelenti: Én hallottam ilyenről így nagy örömömben meg is kérdeztem az okmányirodában, amikor mentem a jogsit előkészíteni. A nőci azt mondta, hogy ugyan adhat nekem olyan papírt amivel elvileg igazolni tudom, hogy igen is levizsgáztam, és hogy jogom van vezetni, de azt is hozzá tette, hogy úgy vezessek vele, hogyha rendőr megállít, akkor nyugodtan elköszönhetek a jogsimtól 2 évre.
Szóval inkább várd ki azt a nyamvas 5 munkanapot. Amúgy nekem csak 4 volt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- MIUI / HyperOS topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Fujifilm X
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest