- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Netfone
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2769 üzenetére
Köszönöm.
A fent említett sorra hibaüzenetet kapok:ReferenceError: allFields is not defined
[Break On This Error]
allFields.val( "" ).removeClass( "ui-state-error" );},Természetesen a dialog close paraméteréhez írtam, ahogy nálad is szerepel.
De ez alapján a gondolatmenet alapján majd próbálkozom. -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2766 üzenetére
Igen, minden más probléma megoldódott.
Fiddle-ön nekem nem jegyzi meg a szöveg mező tartalmát...
Akkor a kódom sajátossága lehet ez, ott nézelődjek, miért lehet? -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2764 üzenetére
A lényeg, hogy nem PHP-vel töltöm ki a formot, hanem olyan, mintha a böngészőm megjegyezné a field tartalmát és az ismét megjelenne a következő kitöltéskor. Ha abban tudsz segíteni, hogy ezt hogyan tudom megakadályozni, nekem az is jó a form "kiürítése" helyett.
A piros "szegély": [link]
Oh most esett le, hogy a required paraméter be van állítva erre a field-re.jsFiddle-ön egy nagyon alap kód ehhez: [link]
A chosen meghívása gyakorlatilag ennyi:
$('.category').load('category_load.php', function() {
$('.category').chosen();});Ez nem ehhez a formhoz kell, ezért nincs "category" class a példakódban.
-
papa019
senior tag
válasz
papa019 #2762 üzenetére
Tud valaki valami tuti biztos megoldást egy form elemeinek kiürítésére?
Arra gondolok, hogy amikor betöltöm az oldalam és elmentek egy formot, akkor amikor a következő alkalommal megnyitom ismét, akkor a korábban elmentett adatok megjelennek az input fieldekben, a megjelölt select elemek is ugyanazok. Ezeket szeretném eltüntetni.
Én az alábbi kódot találtam erre, ami egyszerűnek tűnik számomra:function clear_form_elements(ele) {
$(ele).find(':input').each(function() {
switch(this.type) {
case 'password':
case 'select-multiple':
case 'select-one':
case 'text':
case 'textarea':
$(this).val('');
break;
case 'checkbox':
case 'radio':
this.checked = false;
}
});
}Viszont ezzel több problémám is van. A jQuery chosen pluginja nem működik, ha használom. Egyszerűen nem jelenít meg semmit a select listában a plugin.
Emellett az input fieldek körül megjelenik egy halvány vörös színezet.
Nem jövök rá, hogy ez miért lehet...A függvényt egyébként az alábbi módon hívom meg, mielőtt megjelenne maga a form egy jquery dialogban.
clear_form_elements(document.getElementById('add_category_form'));
Illetve a jQuery chosen plugin meghívása előtt töltök adatokat a megfelelő select mezőkbe, szóval nem az a gond, hogy üresek a mezők.
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2761 üzenetére
Pontosan ez volt a gond.
De most már tiszta a kép. -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2759 üzenetére
Egy kicsit belekeveredtem a dologba...
Köszönöm a segítséget.
Valahogy éreztem, hogy nagy marhaságot fogok kérdezni... -
papa019
senior tag
Most lehet, hogy óriási butaságot fogok kérdezni, de tudom valahogy csoportosítani a függvényeimet JS-ben?
Egy példával illusztrálom, hogy mit szeretnék:
Vannak mondjuk számok és szövegek, amiket kezelni szeretnék.
Létrehozok két "könyvtárat", az egyikben a számokat kezelő függvények vannak, míg a másikban a szövegeket kezelők.
És például valahogy úgy hívnám meg a függvényeket, hogy szam_fv.osszeadas(), stb.Tudom, hogy ha létrehoznék egy class-t, akkor abba tudnék függvényeket tenni, de én csak szimpán a függvényeket szeretném csoportokba rendezni...
-
papa019
senior tag
Az volt a gondom, hogy nem tudtam beletenni az összes adatot a korábbi módszeremmel az obj változóba, igazából nem értettem, hogy hogy kellene megvalósítanom a dolgot.
Nekem az adatok sorrendje teljesen mindegy, csak kirajzolom a polygonokat.
Jelenleg az alábbi módon valósítottam meg a dolgot, remélem nem csináltam benne programozói hibát (végülis működik).
function process_data(items){
var x;
var data = new Array();
data = items;
while ( x = data.pop())
{
var i = 5;
var y = x[i];
var obj = {};
var polygon = new google.maps.Polygon({
paths: google.maps.geometry.encoding.decodePath(String(y)),
strokeColor: "#0000ff",
strokeOpacity: 1,
strokeWeight: 1,
fillColor: "#00ffba",
fillOpacity: 0.4,
editable: false
});
polygon.setMap(map);
var obj = {
'name':x[i-4],
'description':x[i-3],
'address':x[i-2],
'wikipedia':x[i-1],
'points':x[i],
'category':x[i+1],
'parent_area':x[i+2],
'area':polygon
};
polygon.objInfo = obj;
google.maps.event.addListener(polygon, 'click', function(event){
showArrays(event,this.objInfo,this.getPath());
}); //kattintásra megnyílik az infowindow
google.maps.event.addListener(polygon, 'rightclick', function(event){
//this.setMap();
showContextMenu(event.latLng,this.objInfo);
});
infowindow = new google.maps.InfoWindow();
}
}
function showArrays(event,obj,vertices) {
var contentString = "<b>" + obj.name + "</b><br />";
contentString += "Leírás: " + obj.description + "<br />";
contentString += "Cím: " + obj.address + "<br />";
contentString += "Wikipedia: <a href='http://hu.wikipedia.org/wiki/" + obj.wikipedia + "'>hehe</a><br />";
contentString += "Kategória: " + obj.category + "<br />";
contentString += "Szülõ terület: " + obj.parent_area + "<br />";
contentString += "Clicked Location: <br />" + event.latLng.lat() + "," + event.latLng.lng() + "<br />";
infowindow.setContent(contentString);
infowindow.setPosition(event.latLng);
infowindow.open(map);
}A ShowContextmenu függvényt azért nem másoltam be, mert az még nincs kész.
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2708 üzenetére
A térkép már inicializálva van ezelőtt a kód előtt. Ezzel annyit csinálok, hogy az adatbázisból lekért adatokból kirajzolom először a polygonokat és ennek az adatait akartam átvinni a másik függvénynek. Mindegyik polygon rendelkezik egy click és egy rightclick listenerrel, előbbire egy buborék jön fel, amiben csak szimplán kiírom az adatait, míg utóbbi esetben egy menü, amiben lehet választani, hogy törlöm vagy szerkesztem a polygont. Mindkét esetben szükségem van az adataira. A kódban csak a neve szerepelt, egyébként azóta már belekerült a leírása, címe, kategóriája, stb.
A data tömbben a területek adatai sorban vannak (abban a sorrendben, ahogy az adatbázisban), viszont azt nem értem, hogy miért baj, hogy a pop() függvénnyel veszem ki belőle az adatokat, mert szerintem ebben az esetben teljesen irreleváns az, hogy milyen sorrendben rajzolom fel a térképre a területeket. Bár mindketten írtátok, hogy érdemes lenne sorban. Az én megoldásomnak (fordított sorrend) milyen hátulütője lehet a későbbiekben? -
papa019
senior tag
Az adatokon való végigmenetellel nincs gondom, nekem jó ez így a pop() fügvénnyel.
A problémám sokkal inkább az, hogy a kirajzolt polygonokra kattintva a kódom hogyan fogja tudni, hogy melyik adatok kellenek neki.Pédául tegyük fel van két poligonom.
Ezeket úgy teszem be az obj-be, hogy: {2.name,2.data,1.name,1.data}
Ugye pont fordítva lesznek az obj-ben, mint ahogy kivettem őket az adatbázisból.De ott van a gond, hogy a polygonra kattintva nem tudom megmondani, hogy az adott poligonhoz melyik tartozik, kellene adni egy id-t, vagy valamit a poligonnak kirajzoláskor, mert így csak a pontok alapján tudom beazonosítani, de azt akkor megint enkódolni kellene, ajax-al átvinni szerver oldalra és csinálni egy lekérdezést az adatbázisból és úgy már megkapnám az adatait.
Viszont én szeretném a JS-ben valahogy átvinni ezeket az adatokat, hogy ne kelljen plusz lekérdezés. -
papa019
senior tag
Elakadtam a munkában, az adatbázisból betöltött adatokat szeretném egy tömbben tárolni úgy, hogy a kirajzolt polygonokra jobb gombbal kattintva fel tudjam használni azok adatait. A kód:
function process_data(items){
var x;
var data = new Array();
data = items;
while ( x = data.pop())
{
var i = 5; //egy elemnek az ötödik paramétere hordozza a koordinátáit
var y = x[i];
var obj = {};
/*$('<ul/>', { // a kapott elem kiírása ellenõrzésképpen
'class': 'my-new-list',
html: y
}).appendTo('#get_informations');*/
var polygon = new google.maps.Polygon({
paths: google.maps.geometry.encoding.decodePath(String(y)),
strokeColor: "#0000ff",
strokeOpacity: 1,
strokeWeight: 1,
fillColor: "#00ffba",
fillOpacity: 0.4,
editable: false
});
polygon.setMap(map);
var zyx = x[i-4];
obj = {
'name':zyx,
'area':polygon
};
google.maps.event.addListener(polygon, 'click', showArrays); //kattintásra megnyílik az infowindow
google.maps.event.addListener(polygon, 'rightclick', function(event){
showContextMenu(event.latLng,obj);
});
infowindow = new google.maps.InfoWindow();
}
}
function showContextMenu(caurrentLatLng,obj) {
var projection;
var contextmenuDir;
projection = map.getProjection() ;
$('.contextmenu').remove();
var a = "<a id='menu1'><div class='context'>Adatok szerkesztése</div></a>" +
"<a id='menu2'><div class='context'>Körvonal szerkesztése</div></a>" +
"<a id='menu3'><div class='context'>Törlés</div></a>";
contextmenuDir = document.createElement("div");
contextmenuDir.className = 'contextmenu';
contextmenuDir.innerHTML = a;
$(map.getDiv()).append(contextmenuDir);
setMenuXY(caurrentLatLng);
contextmenuDir.style.visibility = "visible";
var x;
x = obj.name;
alert(x);
$("#menu1").click(function(){
alert("haha");
});
$("#menu2").click(function(){
alert("haha");
});
$("#menu3").click(function(){
alert("haha");
});
}A process_data függvényben megyek végig a tárolt adatokon, kirajzolom a kordináták segítségével a poligonokat és az obj nevű objektumban tárolnám az adataikat.
A jelenlegi kódommal az a baj, hogy az utoljára kiszedett tömb elem adatai kerülnek csak bele.
Valakinek van ötlete, hogy hogyan tudom megvalósítani ezzel a módszerrel, hogy később bármelyik polygonra kattintva be tudjam azonosítani, hogy az obj objektumban melyik paraméterek tartoznak hozzá? Sajnos arra nem találtam megoldást, hogy mondjuk adok egy id-t minden poligonnak és az alapján azonosítom az adatait?Ha valaki tudna segíteni, hogy ezt hogyan tudnám megoldani, nagyon hálás lennék.
-
papa019
senior tag
Sziasztok!
Most kezdtem el folytatni a félév közben félbehagyott munkám a google maps api + jquery kombóval.
Van egy olyan hiba az alkalmazásban, hogy amikor elmentek egy poligont, akkor ugye eltűnik a jqueryben felugró form, viszont a következő polygon mentésénél azt kétszer adja hozzá az adatbázishoz, a harmadikat háromszor, és így tovább...Ezt mi okozhatja, nem tudom mire kellene clear-t hívni, vagy mit kéne törölni.
Itt ki tudjátok próbálni az oldalt.
A js fájl ez. -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2614 üzenetére
Nagyjából ez alapján csináltam meg egy részét, de azóta kiment a fejemből...
Rájöttem, hogy a php echoval visszaadott javascript kód nem éppen elegáns, pedig oly egyszerű lett volna. -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2602 üzenetére
Olyan kérdésem lenne hozzád/hozzátok, hogy hogyan tudom azt megvalósítani jQery+PHP kombóval, hogy a jQueryvel nem betöltök egy php-t, csak futtatok, és a php visszadob egy json, vagy xml pakkot?
Jelenleg úgy működik a programom, hogy ahol betölteném az adatbázisom adatait a klienssel, ott meghívom a php fájlt így:
$("#xyz").load('ajaxLoad.php');
Majd a php-ben az echo-val visszadobom a Javascriptet, amivel kirajzolom a területeket, de ez nem túl elegáns módszer.Azt szeretném megcsinálni, hogy a php egy adatfájlt dobjon vissza és ezt feldolgoznám a JS-el.
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2598 üzenetére
Ha lekérni akarok adatokat a PHP-től a jQuery felé, akkor gondolom a get() fv-t kell használnom jQueryben, de hogyan tudok küldeni ennek a függvénynek adatok a php-ből?
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2596 üzenetére
Köszönöm, majd ez alapján próbálom javítani a kódom.
Jelenleg ott állok, hogy a poligonok és hozzájuk az információk hozzáadása már működik ezzel az alapvető és egyáltalán nem hibakezelt módszerrel, számomra már ez elég nagy előrelépés...
Ez a jQuery meg egy csoda. -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2593 üzenetére
Ne haragudj, feszült vagyok az utóbbi pár napban, mert domborítani kellene ezzel a progival és mint látod, nem igazán megy... :/
Van valami ötleted arra a hibára, amit írtam?
Hogy a Submit előtt a pontok kiszedésében mi lehet a hiba?Illetve mondtad, hogy escapelni kell, vagy mit, ehhez tudsz valami linket küldeni? Akkor nekiülök és próbálom csinálgatni tovább.
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2591 üzenetére
Ne haragudj kezdő vagyok, sosem írtam még semmilyen JS, jQuery és PHP kódot.
Nem vagyok hülye, hogy azt várjam, hogy szerver oldali kód fusson.Én a felugró ablakokra és a funkciókra gondoltam, hogy nekem nem mentek...
Elképzelésem nincs, hogy mit jelent az escapelés...
Tutorialok alapján próbálom összeeszkábálni a programot, nem tehetek róla, hogy szar az egész úgy, ahogy van...Észre sem vettem, hogy a JSBint nem linkeltem be. [link]
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2589 üzenetére
Igen, igen láttam, de aztán rájöttem, hogy felhasználóbarátabb egy külön gombnyomásra menteni, mint a polygonra kattintással.
Az ajaxPost.php tartalma, bár ez sztem nem szükséges hozzá:
<?php
include 'config.php';
$name = $_POST['name'];
$description = $_POST['description'];
$address = $_POST['address'];
$wikipedia = $_POST['wikipedia'];
$points = $_POST['points'];
$DB->Query("INSERT INTO places(name,description,address,wikipedia,points) VALUES('$name','$description','$address','$wikipedia','$points')");És annyit szeretnék, hogy a form adatait már serializáltam postolom a php-nak, be is teszem vele az adatbázisba, de a paraméterként kapott polygon-pontokat is ezzel együtt akarom küldeni és sehogysem tudom megoldani... Órák óta keresgélek a neten. Valami az each-el van, amikor ki akarom szedni a points változóból a pontokat...
Valamiért js-binen az egész nem megy, pedig nálam minden fut, csak nem tudom menteni a pontokat... :S
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2584 üzenetére
Ha az alábbi függvénnyel hozzáadom a points változóhoz a sarokpontokat:
function addPoint(e) {
points = add_place.getPath();
points.push(e.latLng);
}Akkor az alábbi függvénnyel miért csak a pontok sorszámát adja vissza? (0,1,2,3,4...stb.)
var additionalData = ' ';
$.each(points, function(val){
additionalData += val;
});Hogy tudom kiszedni belőle a lat és lng paramétereket?
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2560 üzenetére
Olyat lehet valahogy művelni, hogy Javascript function-ből hívok meg jQuery Ui Dialog-ot?
Jelenleg ott állok, hogy megrajzolom a polygont kattintásokkal és amikor belekattintok a közepébe, akkor a click listenert megszünteti > nem rajzolja tovább a polygont, illetve meghív egy függvényt, aminek átadja a polygon pontjait.
Na most én ebből a függvényből szeretnék meghívni valami felugró Dialogot, amit még te mutattál.
Ezt hogyan lehet véghezvinni?Ide bemásoltam a kódot:
[link](A végén a new_place függvénytől kezdődik a lényeg, amire most rákérdezek.)
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2562 üzenetére
Hát elég sok dologra jók, meg jó lenne csinálni egy szuper alkalmazást, csak így félév közben elég szar, mert sok a zh, stb, így erre nem nagyon van idő -> várom a nyarat.
A legnagyobb baj az, hogy egy olyan irányba mentem el (Wikimapia API), ami használhatatlan és ezt a konzulensem is most próbálta ki, ezért indulunk más irányba.
(valamiféle Wikimapi klón, csak jobban felépítve) Csak ezzel elment 5-6 hét... :S
A sok segítséget pedig köszönöm.
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2560 üzenetére
Köszönöm, sokat segítettél már csak ezekkel is.
Az én fő problémám az, hogy sosem használtam jquery-t, js-t és php-t sem.
Ez a félév komoly változásokat hoz ezen a területen. -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2558 üzenetére
Köszönöm, majd valahogy nekiállok, így első látásra nem lesz egyszerű.
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2556 üzenetére
Az egyértelmű volt, hogy szerver oldali programozás kell.
Csak gondoltam megkérdezem, hogy mit érdemes használni. -
papa019
senior tag
válasz
Coconut's #2554 üzenetére
Hali!
Most teljesen más irányba kellene elindulnom a helymeghatározós projektben és ehhez szükségem lenne pár infóra.
Amit szeretnék csinálni/használni:
- Google Maps API v3
- Poligonok rajzolása kattintásokkal és gombnyomás vagy enter után lenne egy felugró ablak, amiben az adott poligonhoz lehetne beírni adatokat, majd egy save gomb hatására ezek a lementése egy adatbázisbaEhhez mit érdemes használni a JavaScript mellett?
Milyen adatbázist érdemes használni?
Tud esetleg valaki ehhez hasznos tutorialt?Üdv.: Papa
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2545 üzenetére
Köszönöm.
Még egy kérdés és remélem már nem keveredek bele.
Akárhogy próbálok valami for ciklushoz hasonló dolgot összehozni az each segítségével, nem tudok rájönni, hogy miként tudom kiolvasni az API által adott összes pontot és nem csak a 0.-at és az 1.-t.
Ebben tudnál segíteni? -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2467 üzenetére
Ha a listát, amit a jQuery-vel előállítasz be akarom tenni mondjuk a k_epuletre kattintáskor felugró buborékba (infowindow), akkor ezt hogyan tudom megcsinálni?
Elég régóta ezzel szenvedek, de egyszerűen nem jövök rá. -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2464 üzenetére
Köszi.
Innen megpróbálok egyedül haladni, hogy azért tanuljak is valamit, ne csak másoljak.
Aztán ha elakadok, majd írok. -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2462 üzenetére
function location_service(){
if (navigator.geolocation) {
navigator.geolocation.getCurrentPosition(success);
} else {
error('A böngésződ nem támogatja a helymeghatározást!');
}
}
var helyzet;
function success(position) {
var image = new google.maps.MarkerImage('images/cross.png',
// This marker is 20 pixels wide by 32 pixels tall.
new google.maps.Size(40, 40),
// The origin for this image is 0,0.
new google.maps.Point(0,0),
// The anchor for this image is the base of the flagpole at 0,32.
new google.maps.Point(20, 20));
helyzet = new google.maps.LatLng(position.coords.latitude, position.coords.longitude);
var marker = new google.maps.Marker({
position: helyzet,
map: map,
icon: image,
animation: google.maps.Animation.DROP,
title:"Itt vagy most!"
});
map.setCenter(helyzet);
map.setZoom(12);
} -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2458 üzenetére
A kérdésem az, hogy van egy változó az oldalam JS-jében. Ebbe kérem le a felhasználó pozícióját (helymeghatározás).
És az én JS-emet kellene összehozni a jQuery-vel, mivel a wikimapia lekérdezéshez kell a felhasználó pozíciója. -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2454 üzenetére
Azt kérdezném még, hogy ezt a jQuery kódot csak simán beillesztem a html fájlomba a JS mellé vagy kell ehhez nekem még valami? Illetve a JS-ben már meglévő változómat (jelen esetben a helymeghatározás során kapott hely{lon,lat} változót csak simán beleírom?
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2452 üzenetére
Nagyon köszönöm, hogy ilyen késői időpontban is foglalkozol a kérdésemmel.
Most így hirtelen ránézve nagyon sokat segít már ez a kód is, a holnapi nap folyamán majd megpróbálok elindulni ez alapján és majd mondom, hogy mit sikerült összehozni. -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2450 üzenetére
Ez a 'town' kulcsszóra dob ki eredményeket a 49 szélességi és 17 hosszúsági fok alapján (és a kimenet json): [link]
Ennek az oldalnak van a legjobb adatbázisa, amit eddig találtam (elképzelésem sincs egyébként, hogy mire keressek, vagy hogyan keressek, hogy ilyen fejlett adatbázist találjak). Nem tudom, hogy miért fontos pont a wikimapiát használnom egyébként, ezt kaptam, mint feladat... Bár ha találok jobbat, akkor gondolom használhatom azt, csak csináljam meg az alkalmazást. Majd megpróbálok keresni olyan adatbázist, amiben ha más nem, akkor az ország városai és Bp. kerületei rajta vannak...
Egyébként az oldalam, amin jelenleg csak a helymeghatározás működik, illetve az egyetem főépülete van bejelölve, mint példa polinom: [link]
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2448 üzenetére
Kell egy már meglévő adatbázis az alkalmazáshoz, amiben területek vannak (városok, települések, kerületek, épületek, stb.). És mivel nekem nincs adatbázisom, és ezt nagyon időigényes felépíteni, ezért kellett keresni valami ilyen szolgáltatást...
Sajnos tapasztalom, hogy nagyon felületes a dokumentáció, amit nem is értek (bár hozzáteszem, hogy az egész WikiMapia oldallal kapcsolatosan vannak számomra érthetetlen megoldások).
A témavezetőm ötlete volt az oldal használata (én korábban nem is ismertem), ő mondta, hogy ez alapján csináljuk meg az alkalmazást.
Igazából egy helymeghatározásból állna az egész, majd a meghatározott pozícióhoz kapcsolódóan olyan információkat jelenítene meg az alkalmazás, hogy melyik országban/városban/kerületben/kerület-részben van a felhasználó.
Lassan már úgy vagyok vele, hogy jobban járnék, ha saját adatbázist hoznék létre az egészhez, mert ma is több órát elcsesztem a wikimapia api miatt és nem jutottam semmivel előbbre.
Meg a legnagyobb baj az az egésszel, hogy a félév előtt nem foglalkoztam egyáltalán javascripttel és így azért nem egyszerű nekilátni a dolgoknak.
Ha esetleg tudtok adni valami tippet, hogy merre induljak el, hol találok ehhez a témához hasznos infókat, akkor nagyon hálás lennék nektek. -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2446 üzenetére
Egy helyfüggő szolgáltatást szeretnék csinálni (egyetemi önlab téma).
A wikimapia csak az adatbázishoz kellene, minden mást a maps apival csinálok.Egyetlen problémám, hogy nagyon-nagyon kezdő szinten vagyok JS-ben és nem mindenhez sikerül olyan tutorialokat találnom, amik alapján el tudok indulni.
-
papa019
senior tag
Sziasztok!
A WikiMapia API-t próbálom beüzemelni az oldalamon.
Az a problémám, hogy nem tudom milyen módszerrel tudnám kinyerni az API által generált kódból (XML) a kapott helyek koordinátáit. Valaki tud nekem ebben segíteni?Tehát például az API meghívásakor az alábbi listát kapom vissza:
<?access-control allow="*"?>
<folder language="en" version="1.0" found="102" page="1" count="5">
<place id="13839244">
<name>CBA->Major-féle bolt</name>
<url>
http://wikimapia.org/13839244/CBA-gt-Major-f%C3%A9le-bolt
</url>
<location>
<lon>20.0657692</lon>
<lat>47.0533979</lat>
<north>47.0534985</north>
<south>47.0532974</south>
<east>20.0659275</east>
<west>20.065611</west>
</location>
<polygon>
<point x="20.065611" y="47.0533596"/>
<point x="20.0658309" y="47.0534985"/>
<point x="20.0659275" y="47.0534327"/>
<point x="20.0657183" y="47.0532974"/>
</polygon>
</place>
<place id="13839278">
<name>Tibi-bolt</name>
<url>http://wikimapia.org/13839278/Tibi-bolt</url>
<location>
<lon>20.0703317</lon>
<lat>47.0513055</lat>
<north>47.0514005</north>
<south>47.0512105</south>
<east>20.0704712</east>
<west>20.0701922</west>
</location>
<polygon>
<point x="20.0701922" y="47.051342"/>
<point x="20.0703424" y="47.0512105"/>
<point x="20.0704712" y="47.0512799"/>
<point x="20.0703049" y="47.0514005"/>
</polygon>
</place>
</folder>Addig oké, hogy gondolom ezt átadom egy változónak.
De a változóból hogyan tudom kiszedni az értékeket? -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2431 üzenetére
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2429 üzenetére
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni?
A WikiMapia API-t kellene használnom (szükségem van az adatbázisukra), viszont nagyon kezdő vagyok JS témában és nem igazán tudom, hogy miként tudnám használni az APIt.
Az is elég, ha valaki tutorialt mutat, amiben van hasonló API használatára vonatkozó útmutató.Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Netfone
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lexus, Toyota topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- GTA V
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest