- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Nagy bemutatóra készül az Oppo
- Szaporodik és sokasodik a One UI 8.5
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Rég várt frissítést kap az Android tárcsázója
- Friss információk és képek a OnePlus új órájáról
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nevemfel
senior tag
var tooltipTriggerList = [].slice.call(document.querySelectorAll('[data-bs-toggle="tooltip"]'))
var tooltipList = tooltipTriggerList.map(function(tooltipTriggerEl) {
return new bootstrap.Tooltip(tooltipTriggerEl, {
html: true
})
}); -
nevemfel
senior tag
Sziasztok
Azt szeretném elérni, hogy a hiba nevű input mezőben nyomott enter hatására a keres nevű gomb aktiválódjon.
Szerintem jó a script amit használok, de valamiért nem a keres nevú gomb aktiválódik, hanem az első, amit talál. (jelen esetben az uj_hiba). Persze, ha az uj_hiba gombot a keres után rakom, akkor jó.ITT a forrásom
<!DOCTYPE html>
<html lang="hu">
<head>
<meta charset="UTF-8">
<meta name="viewport" content="width=device-width, user-scalable=no, initial-scale=1.0, maximum-scale=1.0, minimum-scale=1.0">
<title>Title</title>
</head>
<body>
<form class="row" id="kereses" name="kereses" method="post">
<div class="col-md-2">
<button type="button" class="btn btn-danger" id="uj_hiba" onclick="window.open('uj_hiba.php','_blank')"> Új Hibanapló</button>
</div>
<div class="col-md-2">
<input type="text" class="form-control" id="hiba" name="hiba" placeholder="Hibajelenség">
</div>
<div class="col-md-2">
<input type="text" class="form-control" id="bejelent_nev" name="bejelent_nev" placeholder="Bejelentő neve">
</div>
<div class="col-md-2">
<button type="submit" class="btn btn-primary" name="keres" id="keres">Keresés</button>
</div>
</form>
</body>
</html><button type="button"> -t kell beállítani, ha egy gombot sima gombként akarsz használni, nem submit elemként.
-
cattus
addikt
Sziasztok
Van egy táblázatom, ahol a sorszámnak egyedinek kell lennie és nem lehet 0 sem.
2 dologot nem tudok még:
1. Azokra a sorokra nem működik, amiket utólag adok hozzá.
2. A hibára figyelmeztető üzenet szeretném, ha eltűnne javításra, ne kelljen X-re kattintani.
előre is köszi
1. Amit megadsz callback a duplikálás check esetében, azt a függvényt ugyanúgy meg kell adnod az új sor adott elemének is (enélkül az eseménykezelő csak az első betöltésnél már meglévő HTML elemekre lesz érvényes. Ehhez az kell, hogy nem egy anonim függvényt adsz át, hanem egy már létezőt:
function checkNullAndDuplicates() {
var value = $(this).val();
$('[name="zona_szam[]"]').not(this).each(function(){
if($(this).val() == value || value=="0") {
document.getElementById("error").style.display= '';
}
})
}
}
$('[name="zona_szam[]"]').on('change', checkNullAndDuplicates);Ezt a függvényt kell az új DOM elemnek odaadni. Mivel a mostani módszered egy sima HTML stringet ad hozzá a DOM-hoz, ez elég körülményes, de azt meg tudod egyszerűen csinálni, hogy egy sor hozzáadása után lekéred az összes
[name="zona_szam[]"]elemet, és megadod az onchange eseménykezelőnek a fent definiált függvényt.2. A change eseménykezelőben megnézed, hogy jó-e az érték, és ha igen, akkor átírod az error elemnek a style.display property-jét 'none'-ra.
-
nevemfel
senior tag
Köszi, akkor ezt hanyagolom

.... viszont

Ugyanez a script megjelenít egy error span-t, ha ugyanazon számértéket talál a táblázatom numbers oszlopában. Az a bajom, hogy már beíráskor megteszi ezt, én pedig azt szeretném, ha csak akkor futna le, mikor átlépek egy másik mezőbe.
(Ez egy olyan táblázat, melynek első nyolc sorában van 1-8-ig terjedő szerkeszthető sorszám, utána meg a muksó annyi sort ad hozzá, amennyit szeretne. Ezért van az, hogy pl a 2. sor 11-re való átírása is hibát ad, mert már megtalálta az 1-es sorszámot egy sorral feljebb.
Ha ezt akkor ellenőrizné, mikor elhagyom a mezőt, akkor kiiiirály lenne. #9024)$('[name="sorszam[]"]').on("input", function () {
$('[name="sorszam[]"]')
.not(this)
.each(function () {
if ($(this).val() == value) {
document.getElementById("error").style.display = "";
}
});
});köszi

Használd a "change" eventet az "input" helyett. És ha már úgyis jqueryzel, a
helyett használhatsz$("#error").show();
-ot. -
cattus
addikt
Köszi, akkor ezt hanyagolom

.... viszont

Ugyanez a script megjelenít egy error span-t, ha ugyanazon számértéket talál a táblázatom numbers oszlopában. Az a bajom, hogy már beíráskor megteszi ezt, én pedig azt szeretném, ha csak akkor futna le, mikor átlépek egy másik mezőbe.
(Ez egy olyan táblázat, melynek első nyolc sorában van 1-8-ig terjedő szerkeszthető sorszám, utána meg a muksó annyi sort ad hozzá, amennyit szeretne. Ezért van az, hogy pl a 2. sor 11-re való átírása is hibát ad, mert már megtalálta az 1-es sorszámot egy sorral feljebb.
Ha ezt akkor ellenőrizné, mikor elhagyom a mezőt, akkor kiiiirály lenne. #9024)$('[name="sorszam[]"]').on("input", function () {
$('[name="sorszam[]"]')
.not(this)
.each(function () {
if ($(this).val() == value) {
}
});
});köszi

A focus out eventre lesz szükséged.
-
Mr. Y
őstag
Sziasztok
Kérnék még 1 segítséget
Azt szeretném elérni, hogy Alert box 'okézása' után törölje a hibás input mezőt.
Az a baj, hogy hogy az input mezőimnek 'sorszam[ ]' az Id-je ezért nem a problémás mezőt törli, hanem az elsőt amit talál.document.getElementById('sorszam[]').value = "";
Ezt lehet orvosolni?
köszi
Úgy van, ahogy martonx írta. Class esetén vonatkozik az összesre, de azonos ID esetén csak az elsőre
-
martonx
veterán
Sziasztok
Kérnék még 1 segítséget
Azt szeretném elérni, hogy Alert box 'okézása' után törölje a hibás input mezőt.
Az a baj, hogy hogy az input mezőimnek 'sorszam[ ]' az Id-je ezért nem a problémás mezőt törli, hanem az elsőt amit talál.document.getElementById('sorszam[]').value = "";
Ezt lehet orvosolni?
köszi
igen, mihelyst az id egyedi lesz

-
Taci
addikt
Sziasztok
Van egy táblázatom, ahol szükséges a sorszám oszlopom mezőjének a szerkesztése is. Szeretném ha még elküldés előtt jelezne, ha duplikált sorszámot használnak a táblázat sorszám oszlopában.
előre is köszi
Én nem bonyolítanám, két for ciklussal oldanám meg. Összedobtam neked egy jsFiddle-t hozzá: [link] (konzolba ír - F12)
-
disy68
aktív tag
Sziasztok,
Bocs, vakon vagyok teljesen
Van egy 2 oszlopos táblázatom, amibe MySQL-ből kérek le adatokat.
Az első oszlop egy select mező. A második a hozzá tartozó érték mező.
Azt szeretném, hogy ha az első oszlopban kiválasztok egy értéket, akkor a második oszlop a kiválasztott rekordhoz tartozó értéket jelenítse meg azonnal.
Előre is köszi
-
martonx
veterán
Sziasztok,
Bocs, vakon vagyok teljesen
Van egy 2 oszlopos táblázatom, amibe MySQL-ből kérek le adatokat.
Az első oszlop egy select mező. A második a hozzá tartozó érték mező.
Azt szeretném, hogy ha az első oszlopban kiválasztok egy értéket, akkor a második oszlop a kiválasztott rekordhoz tartozó értéket jelenítse meg azonnal.
Előre is köszi
Jó helyen jársz, ehhez javascript fog kelleni valóban. Sajnos ennyi alapján amit leírtál, mi is vakon vagyunk.
-
cattus
addikt
Sziasztok,
A következőt szeretném megoldani:
Van 2 db select-em az egyikben, ha kiválasztom, hogy gyümölcsök, akkor a másodikban csak a gyümölcsök találhatók, ha pl az elsőben a zöldségek, akkor a másodikban csak a zöldségek jelennek meg.
Az a baj nem is tudom hogy nevezik ezt, ezért nemigen találtam róla infót.
Előre is köszi
Az első select onchange eventjére kell feliratkoznod és az alapján szűrni, hogy mi jelenjen meg a másodikban.
-
disy68
aktív tag
Sziasztok,
Próbálok rájönni mit rontok el, de nem tudom
Ezt szeretném elérni:
1. Ha az input mező nem üres, akkor a checkbox le legyen tiltva.
2. Ha a checkbox be van jelölve, akkor az input mező legyen letiltva.
A 2-es sikerül, de az 1-es csak akkor aktiválódik, ha elkattintok, majd visszakattintok a input mezőbe.
Ránézne valaki, előre is köszi
Te most csak a click eseményeket figyeled az inputokon. Ahogy #8578 Silεncε is írja, használd az inputok "input" eseményét a változások figyeléséhez és véletlenül se használj interval-t meg pollozást tökfölöslegesen. Én a magam részéről azt is javaslom, hogy a javascript/html/css-t mindig tarts külön, átláthatóbb, karbantarthatóbb, orrodat is tisztíccsa
én valahogy így csinálnám, minusz a magyar nevek
-
cstomee
tag
Sziasztok,
Ezt szeretném elérni:
A 2-es sikerül, de az 1-es csak akkor aktiválódik, ha elkattintok, majd visszakattintok a input mezőbe.
jsFiddle
Ahogy Silεncε írta csak egy listener kell.
for ciklus meg setinterval-al is megoldható gondolom, bár fogalmam sincs hogy hogy
, de így azért jóval egyszerűbb és szebb megoldás. -
coco2
őstag
Sziasztok,
Ezt szeretném elérni:
Én timerrel csinálnám pollozva. Úgy a legegyszerűbb és úgysem múlik rajta semmi.
-
Silεncε
őstag
Sziasztok,
Ezt szeretném elérni:
Megcsinalni most nincs lehetőségem, de ez kell neked: [link] raksz az input eventre egy listenert, ez le fut mindig, amikor írnak a mezőbe, ebben tudod csekkolgatni, mi a current value az input mezonek és az alapján állítgatni a checkboxot
-
Mr. Y
őstag
Sziasztok,
Ezt szeretném elérni:
Kétféle megoldás jutott eszembe, de nem tudom, hogy hasznát vennéd-e bárelyiknek:
1) A becenév input-ot ellátod egy onclick-el és abba tiltod le a checbox-ot, bár ebben az esetben ha nincs beírva semmi is le lesz tiltva, ha belekattintanak.
2) Csinálsz egy LOOP-ot, pl fél másodpercenként lefut az adott JS, ellenőrizve, hogy történt-e valami változás.
-
nevemfel
senior tag
Sziasztok,
Egy script-el oldom meg, hogy magán vagy céges mezők jelenjenek-e meg a form-ban.
Minden mező kötelezően kitöltendő.
A baj az, hogy a post nem hajtódik végre, mert az éppen nem kiválasztott oldal mezői nincsenek kitöltve.
Hogyan tudnám ezt kivédeni?
Hogyan tudom a required feltételt cserélni az inputok között, mikor éppen váltás van?
Előre is köszi
-
cattus
addikt
Sziasztok,
Egy script-el oldom meg, hogy magán vagy céges mezők jelenjenek-e meg a form-ban.
A baj az, hogy a post nem hajtódik végre, mert az éppen nem kiválasztott oldal mezői nincsenek kitöltve.
Hogyan tudom a required feltételt cserélni az inputok között, mikor éppen váltás van?
Előre is köszi
Két lehetőséged van, vagy kiveszed / berakod a DOM-ba azokat az elemeket amik az adott opcióhoz tartoznak, vagy a required attribútumát módosítod. Az utóbbi talán egyszerűbb, mivel nem kell JS-ből HTML node-okat létrehozni.
-
instantwater
addikt
Sziasztok,
Előre is köszi
2 külön formmal?
Vagy React/Vue komponensekkel?
-
laracroft
senior tag
-
martonx
veterán
Sziasztok
Valamit elrontok és nem tudom mit

Van egy php/MySQL lekérdezésem.
Azt szeretném elérni, hogy keresés közben a Keresés gombom ne legyen elérhető (ne nyomogassa többször a user).
Amint vége a keresésnek a gomb legyen újra aktív.Találtam megoldásokat, de egyiket sem tudtam beállítani.
Ez talán a leginkább szimpatikus nekem:$(function()
{
$('#keres_btn').on('click',function()
{
$(this).val('Keresés alatt ...')
.attr('disabled','disabled');
$('#keres_form').submit();
});
});A bajom az, hogy amint beállítom, nem fut le a query. Látom, hogy a gombon van változás, de a keresés nem fut le, nem lesz semmilyen eredménye.
Mit rontok el?
Előre is köszi
Azt rontod el, hogy 2019-ben jquery-t használsz

-
Doink
aktív tag
Sziasztok
Valamit elrontok és nem tudom mit

Van egy php/MySQL lekérdezésem.
Azt szeretném elérni, hogy keresés közben a Keresés gombom ne legyen elérhető (ne nyomogassa többször a user).
Amint vége a keresésnek a gomb legyen újra aktív.Találtam megoldásokat, de egyiket sem tudtam beállítani.
Ez talán a leginkább szimpatikus nekem:$(function()
{
$('#keres_btn').on('click',function()
{
$(this).val('Keresés alatt ...')
.attr('disabled','disabled');
$('#keres_form').submit();
});
});A bajom az, hogy amint beállítom, nem fut le a query. Látom, hogy a gombon van változás, de a keresés nem fut le, nem lesz semmilyen eredménye.
Mit rontok el?
Előre is köszi
<!DOCTYPE html>
<html>
<body>
<button id="btn">Click me</button>
<script>
const btn = $("#btn");
btn.on("click", () => {
btn.attr("disabled", "disabled");
$.get("/egy-szep-url")
.then((response) => {
// 200 OK jött vissza
}).catch((error) => {
alert(error);
}).always(() => {
alert("Most fog lejönni a disabled");
btn.removeAttr("disabled");
});
});
</script>
</body>
</html>
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- AMD FX
- Arc Raiders
- BMW topik
- Kuponkunyeráló
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkBook 14s Yoga touch 360 - i5-1135G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11G I 8-16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Dell 7430 2in1 360 áthajtós touchos! i7-1265U 16GB 512GB FHD IPS 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest