- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 17 - alap
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jetarko
csendes tag
Hogyan lehet levizsgálni azt h pl 10 táblán keresztül legyen egy érték unique?
Pl: minden táblában van e-mail, de mindenhol unique-nak kell lennie az egész db-t nézve.
Jelenleg úgy oldottam meg, hogy minden dao-nál az addNewXY esetén levizsgálom az összes táblát, hogy van-e ilyen érték és ha igen dobok egy exceptiont. UpdateXY esetén ugyanez csak ott ha már van ilyen vizsgálom, hogy ahhoz tartozik-e aki updatel. Ez 10 külön dao-nál elég macerás, és ha jön egy 11. akkor mindenhol bővíthetem.Másik: Ha olyan adatot akarok lementeni ami db szigorítás szerint nem valid, pl unique, akkor kapok egy ConstraintViolationException-t, de ebből nem tudom kitalálni, hogy konkrétan mire kaptam ezt az exceptiont.
Olyan adatot nem engedek el db szintig amit validatorral kitudok szűrni, de ez nem minden.Ezekre mi a best practice?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Playstation 5 lemezes - Gran Turismo 7, Tony Hawk's Pro Skater 1-2 eladó!
- ROG Ally (2023) RC71L + JSAUX HB1201S
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 1800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3428
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest