Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szmeby
    tag

"Konkrétan a hozzászólás melyik részét tartod bullshitnek és miért"
    Azt, amit kérnek, hogy felmondjon a jelentkező a hr-esnek, mint a leckét az iskolában. Ez számomra a tudás hibás és teljesen felesleges visszakérdezése: fejből tudni és visszamondani az elméleti anyagot, még "ha álmodból keltenek is fel. " Az ilyen tudás megszerzése jön a "magolásból", és nem a gyakorlatból, vagy a rátermettségből. Ez alapján tuti nem a megfelelő és alkalmas embert fogják felvenni.
    A tapasztalatom (20 aktív IT, + 10 év egyéb terület) az, hogy az elméleteket halmozó emberek aszok, akik a megbeszéléséken a szót viszik, az elveket hangoztatják és az időt rabolják, de a tényleges munkát már képtelenek elvégezni.
    Az ilyen szintű elméleti alaptéziseket nem kell hangoztatni, hanem azoknak megfelelően kell dolgozni. Egy kovács se tudja fejből elsorolni, hogy mi a helyes kalapálás alapelmélete és hogy milyen rácsszerkezetű a vas...egy kovács alkalmazásakor se kell ilyeneket kérdezni ... Vagy egy anesztes orvosnál se kérdeznek az állásinterjún olyat, hogy miből, mennyit adagol a lumbális érzéstelenítésnél és azt milyen szempontok alapján dönti el.

Hmm. Azt hiszem, te többet láttál bele a kérésbe, mint én.
    Ha neked tennék fel a kérdést egy interjún, hogy szerinted milyen egy jó, minőségi java osztály implementációja, akkor mit válaszolnál?

---
    A felhozott példákat én egy lehelletnyit túlzónak tartom, a vas rácsszerkezetét inkább hasonlítanám mondjuk a gépi kódhoz, mintsem a kódminőség megítéléséhez. Az meg igazán örvendetes lenne, ha az IT iparban is olyan képzésük lenne az embereknek, mint orvosi fronton, mentoring, sokéves rezidenskedés, stb. Én se kérdezném meg tőle az adagolást, mert feltételezném, hogy pontosan tudja. Na meg a beteg halálozások száma is jó indikátora a hozzáértésnek. :)

Új hozzászólás Aktív témák