- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Szaporodik és sokasodik a One UI 8.5
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Android Auto és Carplay utólag? A Carpodgo Mini kicsi és olcsóbb, mint a nagyok
- Feltalálta a Google a keresőmotort
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
anaqer
veterán
-
RedSign
tag
-
ubid
senior tag
-
Lortech
addikt
Persze, én is csak tippeltem, akár más típus is lehetett (volna) tablemodel helyett, és akkor a getValueAt visszatérési értéke is lehetett (volna) más típusú, így a hiba is lehetett (volna) más, nem derült ki egyértelműen.
Ezért javasolnám ubidnak, hogyha hibába ütközik, akkor ne csak ennek tényét, hanem a hibaüzenetet másolja be mindenképpen. -
Stylie
aktív tag
Bár lehet, hogy az én hiányosságom is, hogy elsőre nem vettem észre, nem valami sokat foglalkoztam táblázatosdival

-
Lortech
addikt
Az ott valami tablemodelnek tűnik, a getValueAt meg objectet ad, amit nem lehet intre kasztolni (Ha tényleg intből lett az az objektum, akkor Integer jó lehet (Integer.intValue >> int)).
-
ubid
senior tag
Így sem működik, hiszen rögtön arra ugrik hogy int-et adok meg.
tehát a függvény amit meghívok :
public static void LaptopTorol(int az){
String sqlp="delete from laptop where tipusszam = '"+az+"'";//tehát itt helyes a függvény, nem dob hibát benne
és ahol meghívom , és jelzem hogy hol írja a hibát
Kapcs(user, pswd);
for(int x = 0; x < ttmp.getRowCount(); x++) //Végigmegyünk a táblázat sorain
if (at.getJel(x)) { //Ha a sor meg van jelölve
Ugyfeltorol((int)ttmp.getValueAt(x,1)); //!!! a hibát ebben a sorban jelzi!!!
db++;
}Valaki segítsen!
Köszönöm!
-
diablo666
tag
-
diablo666
tag
Tény, hogy a gwt-ben könnyen össze tudsz hozni felületet, ami "ajaxos"tulajdonságokkal fog rendelkezni(persze ezt implementálni is kell), de ahhoz még kell szerveroldali rész is, ami majd megvalósítja a dolgokat. De úgy látom kicsit fogalmi zavarokkal küszködsz, a NetBeans egy integrált fejlesztői környezet, ami segíti a programozó munkáját. A GWT meg egy olyan keretrendszer (vagy eszközkészlet), ami a megírt java kódot javascriptbe konvertálja, így aki nem szeret javascriptezni, viszont javazni igen és szeretne dinamikus weboldalt, annak jó megoldás lehet a GWT. Nem tudom mit akarsz az ant devmoddal, ha létrehoztál egy gwt-s projektet a netbeansben úgy, hogy hozzáadtal a projekt létrehozásának utolsó lépésénél a frameworkoknél a gwt-t, akkor csak egyszerűen a run paranccsal tudod futtatni a dolgot, feltéve persze, ha fel van rakva a gépedre egy alkalmazásszerver(pl Glassfish v Tomcat, stb) és az be is van konfigurálva a NetBeansben.
A feladat, ami leírtál és amit nagyjából kiveszek belőle az az, hogy egy webes alkalmazás kell, a gwt nem muszáj, hacsak nem ajaxosra szeretnéd csinálni javascript megírása nélkül. Csinálhatod servletekkel, jsp-vel, jsf-el, de kellene az alkalmazás mögé egy adatbázis is, aminek kezeléséhez vagy jdbc vagy jpa kell, szóval eléggé összetett a dolog olyan szempontból, hogy nem sokat értesz a programozáshoz.
Félre ne értsd, nem kívánom elvenni a kedved tőle, de ahhoz hogy ezeket megtanuld, elsőnek a java alapjaival kellene tisztába lenned, ami még nem nagyon megy Neked, ahogy észreveszem.
Mikorra kellene ezt amúgy összehoznod?
"Csinálhatod servletekkel, jsp-vel, jsf-el, de kellene az alkalmazás mögé egy adatbázis is, aminek kezeléséhez vagy jdbc vagy jpa kell, szóval eléggé összetett a dolog olyan szempontból, hogy nem sokat értesz a programozáshoz."
kossz szepen...asszem akkor ezen az uton probalok elindulni es hanyagolom a google webtoolkitet ...netbeansbol a legujabbat ajanlanad?ill. tudsz jo ebookot java webprog. temaban...az teny,hogy nagy sotetseg van a fejemben,de van vagy kb. 3 honapom a projektre...
-
diablo666
tag
Ha GWT és NetBeans, akkor a NetBeanshez kell egy gwt plugin: [link] Itt egy leírás, plusz példa.
Számomra elég zavaros, amit írtál, miért is kellene a felületépítéshez mindenképpen gwt?Oké, meg lehet úgy is csinálni, de létezik erre más megoldás is javaban. Illetve minek php-znál, ha már javazol, akkor arra is van megoldás.
Jó lenne, ha megfogalmaznád pontosan mit is szeretnél és akkor tudunk segíteni. Bár ha még tök "láma" vagy a programozáshoz, akkor első projektnek egy kicsit erős lesz az, amit nagyjából kivettem a szavaidból, véleményem szerint.
mod: késő van, nem tudok írni

koszi szepen...hat nem kell feltetlenul a gwt...csak azt olvastam,hogy abban konnyen meglehet valositani a grafikai feluletet...ha javaban meglehetne oldani a szerver reszt is,akkor php az nem kene...akkor tanulmantozzam inkabb a netbeans webprogramozas reszet?akkor ebben kenyelmesen meglehet oldani az egesz projektet?amugy annak mi haszna lenne,ha kombinalnam a netbeanst a gwt-vel...?en csak a gwt-t tettem fel,de valamiert nem tudom mukodesre birni
ugye letrehozok egy mywebapp konyvtart ...generalodnak vmi kodok es ezen belul az ant devmode paranccsal kene induljon az alkalmazas,nem?az a baj,hogy lenyegeben meg en sem tudom,hogy mit akarok..igy ti sem tudtok segiteni...ennyi informaciom van nekem is:"Webes dokumentum-menedzsmentEgy vállalkozás (vagy bármilyen más intézmény, szervezet) számára nagyon fontos az elektronikus dokumentumok hatékony rendszerezése és kezelése. Emellett ezen szervezetek területi elosztottsága szükségessé teszi a dokumentumok hálózati megosztását és kezelését."
na ezt kene valahogy szalonkepesse tennem valahogy
akkor felejtsem el a gwt-t?es netbensbe kene ?java servletek meg ilyesmik?
ja es fizetnek,ha itt esetleg vki megtudna ezt csinalni...
-
törölt tag
Szerintem meg igenis lehet kezdőként Java-t tanulni, nagyon jó tanulónyelv, bár igazából a PHP is az, de Java után php-t tanulni egészen könnyű, fordítva viszont ez nem igaz...nem egy php programozót láttam, akik meg akarták tanulni a Java-t és nem igazán sikerült nekik...
Az Angsteres könyv nagyon jó, azt én is csak ajánlani tudom, bár az is igaz, amit mondtál, hogy mivel nem mai, így nincsenek benne a jelenlegi nyelvújdonságok.
A Head First Java is egy nagyon jó könyv, bár engem annyira nem fogott meg, mint mondjuk az Angsteres, de ez már az én saját dolgom

Ha már belerázódott a témába, akkor még a Java útikalauz programozóknak 5.0 is jó olvasmány lehet.
A JAVA-t ajánlották már mások is, éppen ezért tartom magamat ehhez. Viszont minden információra szükségem van és megköszönök, tehát ezért is írtam még pluszba ide is.

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Szaporodik és sokasodik a One UI 8.5
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Nyílt világú Középfölde-RPG készül a Warhorse-nál
- BMW topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Acer Aspire 5 A515-57G FHD GAMER notebook - i5 1235U 16GB DDR4 512GB SSD RTX2050 4GB W11
- Apple iPhone 15 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / akku: 88%
- Lenovo Yoga 7i - 14" WUXGA OLED Érintő - Ultra 5 125H - 16GB - 1TB - Win11 - 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Green - 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5125
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 500GB I 14" QHD+ I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ugye letrehozok egy mywebapp konyvtart ...generalodnak vmi kodok es ezen belul az ant devmode paranccsal kene induljon az alkalmazas,nem?az a baj,hogy lenyegeben meg en sem tudom,hogy mit akarok..igy ti sem tudtok segiteni...ennyi informaciom van nekem is:"Webes dokumentum-menedzsment