- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 5s - tud ujjat mutatni
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zahze
csendes tag
válasz
Drizzt #10056 üzenetére
Köszi a választ
Beengedni mindenféleképpen beengedett, csak a jogokat nem "ismerte" fel, kiíráskor pedig kiírta rendesen az eltárolt jogokat.Végül sikerült megoldani.
A Gond az volt hogy a Spring a jogokat ROLE_ prefixel tárolta el és ezzel hasonlította össze az én jogaimat. ( .hasRole("USER") -re ROLE_USER lett eltárolva)
Az adatbázisban én simán USER-el tároltam el, kiolvasáskor pedig semmi nem konkatenálta hozzá ezt a ROLE_ prefixet. Amint ezt kézzel hozzáfűztem már elfogadja jogköröket (y).Számomra picit érdekes ez az egész, azt hittem hogy a SimpleGrantedAuthority legalább hozzá teszi ezt, vagy hogy ha nem szerepel a ROLE_ prefix összehasonlításkor a szerepkörben, akkor ezért tud szólni (mint a .hasRole("USER")-nél, ha ott a stringbe beírom a ROLE_ részt akkor, szól hogy azt automatikusan fűzi hozzá, nem kell oda....)
A plusz érdekessége hogy bármilyen ilyen példa Security-s programot nézek, senki sehol nem szenved ilyennel... szóval, nem tudom ez nálam miért jött elő
-
válasz
Drizzt #10028 üzenetére
Nem hiszem, h lenyegesen jobb. Van egy csomo ember, aki szerint csak egyfele dologgal lehet mukodo programot csinalni, de valojaban tokre nem. Pl. elosztott tranzakciokat EE-vel szerintem egyszerubb.
Amiert en nem annyira allnek neki EE-nek az az, hogy a reaktiv (nem thread-centrikus) szoftverek keszitese nem egyszeru vele, mondjuk Springgel sem tulsagosan.
Meg EE-re nehezebb embert talalni, pont azert, mert a legtobb fejleszto stackekre fokuszal. Szoval osszessegeben en se kezdenek EE-vel, nem technikai okok miatt, hanem mert most epp ugy all a Java backend kultura, hogy 'Springes embert' egyszeru talalni.
-
robisz
senior tag
Alap Javaban nincs de itt van rá egy példa:
[Binary Heap - Implementation in Java] -
robisz
senior tag
Az volt a para, hogy a htm file bírálta felül.
Így kell működnie, html-ből lehet beállítani az applet méretét.
A másik kérdésed nem pontosan értem, ha nem ugyabban a package-ben vannak
akkor kell importálni.
Ha a lefordított class-t nem találja a Java akkor meg fel kell venni a classpath-ba,
vagy applet esetén úgyis egy jar-ba kell csomagolni őket. -
loszerafin
senior tag
Én eléggé új vagyok a Javában, de a show az deprecated. setVisible(true) a menő 1.5 óta.
A setMinimumSize() beleszólhat a dologba.
Nálam awt-tal megy:
import java.awt.*;
import java.awt.event.*;
import javax.imageio.*;
import java.io.*;
import java.awt.image.*;
import java.util.*;
[...]
class MyFrame extends Frame implements Runnable{
[...]
MyFrame(){
[...]
setSize(100,100);
[...]
setVisible(true);
[...]
}
[...]
}
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
gép kb. 5 mp-enként lőne, egyre közelebb hozzád., te meg akkor lőhetsz újra, ha az előző lövedéked már valamilyen módon megsemmisült.
Ezzel nincs is baj, csak semmilyen szögben sem tudok olyan messzire lőni mint az ellenfél.
Nah, bocs, de most ezzel egyelőre nem foglakozom
Ok, érthető. -
Jester01
veterán
-
Mr. Saint
csendes tag
Kéne egy kicsi segítség:
Feltettem a j2sdk-1_4_2_10-nb-4_1-win-ml.exe netbeanst, ezt a Sun oldaláról töltöttem le. Feltelepítettem, majd akartam telepíteni a netbeans_mobility-4_1-win.exe csomagot, de kiírja, hogy nincs megfelelő JVM. Feltettem, a msjavx86.exe, de még mindig ua. Újra is indítottam. A feltelepült NetBeans indításakor pedig kiírja, hogy nem található java.exe. -
Jester01
veterán
Azt nem lehet, a Graphics nem inicializálható, legalábbis azt írja, amikor a szokásos módon, konstruktorhívással inicializálom. Máshogy kell?
Szerintem nem azt írja, hogy nem inicializálható, hanem azt, hogy nem lehet létrehozni Graphics osztályú objektumot, mert absztrakt osztály. Vagyis valamelyik leszármazottjából kell példányt csinálni.
Ha a window.selfet próbálom előbb meghívni, akkor arra is azt írja, hogy nullpointer hiba, pedig az inicializálva van.
Nincs, mert elrontottad
A Load metódusban egy új lokális változónak adtál értéket nem pedig az objektum adattagjának (mivel kiírtad a típust!) Igazán figyelmeztethetne amúgy a fordító
MOD: dettó az enemy adattagra.
[Szerkesztve] -
Diskcopy
tag
NullPointerException akkor van, ha idézem:
Thrown when an application attempts to use null in a case where an object is required. These include:
Calling the instance method of a null object.
Accessing or modifying the field of a null object.
Taking the length of null as if it were an array.
Accessing or modifying the slots of null as if it were an array.
Throwing null as if it were a Throwable value.
catchnél tedd be, hogy System.out.println(ex.getLocalizedMessage()); és akkor hátha jobban látod minél következik be...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged