Új hozzászólás Aktív témák
-
Zahze
csendes tag
Mavent használok de a connectort hozzáadtam, így is dobálta a hibát.
Most vègül a könnyebbik utat választva a mysql-t cserèltem le egy règebbire, ha lesz időm visszarakom a frissebbet ès tovább boncolgatom a problèmát, nem túl valid hogy a DB szervert kell alóla lecserèlni... :|
-
Zahze
csendes tag
Sziasztok.
SpringBoot alkalmazásból szeretnék elérni egy Mysql adatbázist, de ezt a hibaüzenetet kapom:
java.sql.SQLException: Unable to load authentication plugin 'caching_sha2_password'.
A program properties fájlja:
datasource:
url: jdbc:mysql://localhost:3307/blogDB?useSSL=false
username: username
password: password
tomcat:
connection-properties: useUnicode=true;characterEncoding=utf-8
max-wait: 20000
max-active: 50
initialization-mode: always
jpa:
hibernate:
ddl-auto: create
show-sql: true
properties:
hibernate.dialect: org.hibernate.dialect.MySQL5DialectHa a useSSL-t true-ra állítom akkor pedig ezzel a hibával száll el:
com.mysql.cj.jdbc.exceptions.CommunicationsException: Communications link failure
The last packet sent successfully to the server was 0 milliseconds ago. The driver has not received any packets from the server.Őszintén szólva, nem igazán értem mi lehet a probléma.
Az első hibára az interneten javasolt megoldás nekem nem működött, ugyan úgy dobja a hibát.
(Javasolt megoldás : )ALTER USER 'student'@'localhost' IDENTIFIED WITH mysql_native_password BY 'pass123';
Az adatbázis localhost-on megy, dockerbe, a default 3306-os portot más adatbázis miatt át mappeltem 3307-re. MySQL Workbench-el elérem az adatbázist, csak programból nem.
Tipp ?
-
Zahze
csendes tag
válasz
smallmer #10096 üzenetére
A programod max akkor nem megy tovább ha a szerver nem állítja le a küldést.
Ha a szervered tényleg csak annyit küld mint amennyit belinkeltél (for ciklus), akkor a ciklus kilépése után null-t kéne kliens oldalról olvasnod és ki kéne lépni.
Nincs még valami a háttérbe ?
Mit ír ki a kliens a kimenetre amikor vége a szerver oldalon a for ciklusnak ? ( null-t ? üres karaktersort ? ) -
Zahze
csendes tag
válasz
Drizzt #10056 üzenetére
Köszi a választ
Beengedni mindenféleképpen beengedett, csak a jogokat nem "ismerte" fel, kiíráskor pedig kiírta rendesen az eltárolt jogokat.Végül sikerült megoldani.
A Gond az volt hogy a Spring a jogokat ROLE_ prefixel tárolta el és ezzel hasonlította össze az én jogaimat. ( .hasRole("USER") -re ROLE_USER lett eltárolva)
Az adatbázisban én simán USER-el tároltam el, kiolvasáskor pedig semmi nem konkatenálta hozzá ezt a ROLE_ prefixet. Amint ezt kézzel hozzáfűztem már elfogadja jogköröket (y).Számomra picit érdekes ez az egész, azt hittem hogy a SimpleGrantedAuthority legalább hozzá teszi ezt, vagy hogy ha nem szerepel a ROLE_ prefix összehasonlításkor a szerepkörben, akkor ezért tud szólni (mint a .hasRole("USER")-nél, ha ott a stringbe beírom a ROLE_ részt akkor, szól hogy azt automatikusan fűzi hozzá, nem kell oda....)
A plusz érdekessége hogy bármilyen ilyen példa Security-s programot nézek, senki sehol nem szenved ilyennel... szóval, nem tudom ez nálam miért jött elő
-
Zahze
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni Spring Security témakörben.
Röviden: Rest service (SpringBoot projekt), H2 adatbázisban tárol adatokat.
Az adatbázis elérés illetve a Controller mapping eddig jól működött, mindent elértem, mindent úgy tárolt ahogy szerettem volna.A hiba a security "berakása" után keletkezett.
Feldobtam pastebin-re a szerintem releváns kódrészletet. Ha kihagytam volna valamit akkor szóljatok és pótlom.
Értelmezésem szerint ennek úgy kéne működnie hogy a "szabad elérésű" mapping-eket eléri bárki (megtörténik), a /blogposts -t csak USER role-al rendelkező blogger éri el, a /blogposts/** -t pedig csak ADMIN role-al rendelkező.
Amikor el akarom érni a /blogposts-ot akkor ki is dobja automatikusan a bejelentkező oldalt, bejelentkezek, tovább enged (nem írja ki hogy nem jó felhasználó/jelszó, amit rossz adat megadásakkor kiír), de kapásból egy HTTP Status 403 – Forbidden oldalra irányít
egyéb adat az oldalról:
(Type Status Report
Description The server understood the request but refuses to authorize it.)Nem tudom hogy miért nem authentikálja be, vagy hogy mi is történik igazából...
Lekérdezéskor kiírattam az adatbázisból érkező adatokat, és minden flottul megjön...Megj.: pastebin-re felrakott kódból kiszedtem azt a részt, de ha a UserDetailsImp-ben a getPassword metódust a pastebin-es kód állapotába hagyom akkor a hibaüzenet a PasswordEncoder null értékére háklis... olvastam hogy ha a password-ba szerepel a {noop} akkor az egy jelzés hogy ne próbálja meg dekódolni a jelszót, így a UserDetailsImp-be erre írtam át:
@Override
public String getPassword() {
return "{noop}"+user.getPassword();
}Mivel a felh/jelszó párost így is elfogadja és jelen pillanatba kissebb bajom is nagyobb a nem enkódolt jelszónál így ezt most még ígyhagytam.
A netet már szétböngésztem, a javaslatok alapján változtattam is a kódot de nem jártam sikerrel így most az elejétől próbálom meg megint..
Mit rontottam el ?
Előre is köszi a segítséget.
-
Zahze
csendes tag
Tudtok olyan "kódbázist" ahol egy feladat megoldásának menete, tervezèsi döntèsek okai vannak kifejtve, akár technológiákkal is?
Sokan mondják hogy megtanulni programozni úgy lehet a legjobban ha gyakorlod ès kódot olvasol. Ehhez viszont az kell hogy a gyakorlásra használt feladatra tènyleg hatèkony ès ne csak működő megoldást találj. Ehhez keresnèk segítsèget. Akár magyar akar angol nyelven. Tudtok ajánlani valamit, vagy ti hogy szoktatok "gyakorolni"/fejlődni ? -
Zahze
csendes tag
Nektek egyébként mi a véleményetek erről ?
Az oracle elég lassan adta ki a fejlesztéseket amíg nála volt. Most ez fel fog gyorsulni ?
Volt már ilyenre példa, hogy egy platform fejlesztéséért felelős cég átadja valakinek a fejlesztést, és ha volt akkor az hogy sült el ?
Röviden, jobb lesz most hogy nem az Oracle vezeti a fejlesztést, vagy sem ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Mass Effect
- Crohn betegség
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- PlayStation 4
- Formula-1
- FOTÓS beárazás
- Háztartási gépek
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest