- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
Új hozzászólás Aktív témák
-
artiny
őstag
válasz
Superhun #3626 üzenetére
köszi szépen
Uj kerdes:
+metodust irni export / import az adatokra (min. 1 technologiat a kivalasztott osztalyra):
- text fájl
-XML fájl
-databazisMelyik a legkonnyebb technologia ezek kozul es van aki ezt megtalalta mar a oracle.document turtorialjai kozott,vagy hogy keressem angolul?
-
válasz
Superhun #3612 üzenetére
Whut? Lehet rozsdás már az AWT/Swing tudásom, de szerintem a tényleges rajzolás mindig a paint() metódusban történik, és az a UI szálon hívódik meg. A painten kívül hiába hívogat bármilyen rajzolást, nem fog megjelenni.
Ettől függetlenül persze a megoldáshoz kell egy Timer/TimerTask (háttérszál), ami periodikusan csinál egy új kör (modell) objektumot, és hív egy repaint()-et. A paint() meg kirajzolja a körlista aktuális állapotát.
-
-
pvt.peter
őstag
válasz
Superhun #3544 üzenetére
uh, nem akartam osztályokkal megvalósítani ezt, abszolút kollekciókban gondolkozok, ugyanis kb. olyan lenne, mint ágyúval verébre lőni
ezt az adatpakolgatást is static { } -ben végzem, bár már ez megvolt írva
tehát annyi az egész, hogy van kb. 20-30 adatpárom az előbbi szabályokkal definiálva
majd van egy fgvem, ami kap 2 paramétert, egy Stringet és egy intet
és lecsekkolja, hogy ebben az adott akármiben benne van-eennyi lenne a feladat, erre meg nem akartam osztályt írni, hisz nem nagy dolog
kollekciókkal szeretném megoldani,
pl. ez is elvégezné a feladatot: ArrayListbe egy String tömb és kész, a String tömb meg ugye kételemű lenne ("kutya" - "1")
majd legfeljebb castolgatom az int értéket -
WonderCSabo
félisten
válasz
Superhun #3518 üzenetére
Ez így van, és ezt írtam én is. Azért kérdeztem a láthatóságot, mert csodálkoztam, hátha vmi új történik.
TBG: Miért is? Mi van akkor, ha a gyerek metódusából akarok elérni egy másik metódust ami el van fedve/felüldefiniálva a gyerekben, vagy egy változót, ami el van fedve a gyerekben?
Egyébként igazad van, általában arra szoktuk, és arra egyértelmű használni, amire Te gondolsz.
-
TommyX_
őstag
válasz
Superhun #3451 üzenetére
Egy olyan programot kell készíteni, ami kiszámolja a félévi jegyet.
Be kell olvasni a 2 zh eredményét, ha ez eléri a kívánt határt, akkor már csak az elméleti dolgozat eredményét kéne hozzá venni és így kiírná a fél éves átlagot a végén.
De vizsgálni kell azt is, hogy el juthat-e valaki az elméleti dolgozat megírásához.
Pl 21%-nál, ha kevesebb a 2 zh átlaga, akkor nem írhat, elméletit, de ha pl 21% és 50% között van a 2 zh átlaga, akkor be kell még olvasni pluszba a javító zh eredményét is.Odáig meg vagyok vele, hogy vizsgálja a 2 zh átlagát, ha kisebb 21%-nál, akkor nem enged tovább, mivel nem elég a feltételnek, de ha pl beírom neki, hogy 50,50,50, akkor kéri a javító zh eredményét is, holott már nem kellene, mert megfelel a követelmények.
-
tknof1871
őstag
válasz
Superhun #3231 üzenetére
Azt reméltem valahol csak rögzítette legalább azt az állapotot, ami a program indulásakor volt. Tehát azt elfogadom, hogy elfelejti azokat a fájlokat, amiket a program indítása és a Feladatkezelőből történő leállítása között adtam a letöltési listához. De illene emlékeznie azokra, amiket korábban adtam a letöltési listához.
Szerintem ez a Java-s letöltőprogram lassította le a gépem. Mikor az utolsó nagyobb fájlcsomagot hozzáadtam a listához nem bírta és szinte lefagyott a program. Pedig mindenki dicsérte. -
thboxx
aktív tag
válasz
Superhun #3195 üzenetére
"C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live;C:\Program Files\PC Connectivity Solution\;C:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools\;C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static;C:\Program Files\Windows Live\Shared"
ezek vannak a path környezeti változóban...
(#3196) gygabor88: kicsit hétköznapibban fejtsd ki kérlek...
Szerk.: hozzáadtam a system32-t a környezeti változókhoz... de semmi
-
modder
aktív tag
válasz
Superhun #3157 üzenetére
Én nem keverném ezt bele, mert az equals()-nak és a hashCode()-nak az egyedet kell tudnia azonosítania, és nem egyetlen tulajdonságát. Végtelenféle háromszöget lehet ugyanazzal a területtel. Szóval ez ellent mond a Java equals()-ra és hashCode()-ra vonatkozó contractjának.
Nem is adna jó eredményt, mert a terület nagy valószínűséggel Float lesz, amit nem tudsz még javában sem alapból úgy összehasonlítani, hogy mindig jó eredményt kapj, pláne nem az == operátorral:
http://docs.oracle.com/javase/1.4.2/docs/api/java/lang/Float.html#equals(java.lang.Object)Nem tudom mire kell itt a HashSet, de én úgy oldanám meg a dolgot memóriahatékonyan, hogy:
1) csinálok egy ArrayList<Haromszog> haromszogek listát
2) csinálok egy másik ArrayList<Float> teruletek listát
3) ahogy generálom a háromszögeket a ciklusban, egy belső ciklusban minden legenerált háromszögre végigmegyek a 'területek' összes elemén és megnézem, hogy benne van-e az új háromszög területe, így:
if(Math.abs( aktualisTerulet - ujHaromszogTerulet) < 0.001f)
benne van
else
nincs benne, hozzáadom a háromszögekhez a háromszöget, és hozzáadom a az ujHaromszogTeruletet a teruletekhezHa pontosabb float egyenlőség vizsgálat kell, ezt találtam neten http://www.cygnus-software.com/papers/comparingfloats/comparingfloats.htm
esetleg gyorsabban futó megoldást is találhatsz, ha valamilyen orderes listet használsz pl http://docs.oracle.com/javase/1.4.2/docs/api/java/util/Collections.html#binarySearch(java.util.List, java.lang.Object, java.util.Comparator) -vel keresel a területek között
-
skoda12
aktív tag
válasz
Superhun #3139 üzenetére
"
"a String az egy olyan állandó, amelynek értéke futás közben megváltozhatatlan"Valójában csak a mérete, a karaktereket módosíthatjuk benne a charAt metódussal, O(1) időben."
A String immutable, nem modosithatod, a charAt pedig pont visszaad egy karaktert es nem modositja azt.
"Valójában úgy áll a dolog, hogy a kódban definiált Stringek (String str = "abc") az úgynevezett literal pool-ban lévő elemekre fognak hivatkozni, ami a heap-től független, így a GC-től is."
Java 7-tol az interned stringek is atkerultek a permanent generationbol a young es old generationbe tehat nem igaz, hogy a heaptol fuggetlenek.
-
Lacces
őstag
válasz
Superhun #3139 üzenetére
Módosítani lehet, de hozzáadni új karaktert is? Úgy hogy ugyanaz az objektum.
Na igen, az első variáció, azt tudtam... az a literal pool. Erről olvastam is.
A második jah, abban igazad van, azt most megnéztem anno kódot, és rosszul következtettem rá, mert ott nekem str1.equals(str2) van..., Igen, és az objektum a kupac memória kerül, ahol a gc garázdálkodik és csak a lokális változók és a tagfüggvények kerülnek a verembe.
Igaz, félre beszéltem, köszönöm a helyesbítést
-
Nyle
csendes tag
válasz
Superhun #3122 üzenetére
Köszi!
Valahogy sejtettem, hogy csak így lehet.
weight = 0.45 * 3; ez a rész elég is volt
A tizedes vesszőt csak megszokásból írtam így, de már kezdem megszokni a dolgokat.Viszont lenne egy újabb kérdésem
Elöljáróban még annyit leszögeznék, hogy soha nem programoztam és nem is tanultam programozást.
De nagyon érdekel és tetszik is. Ezután a java mellett döntöttem.Szóval adott az alább kód
public class Matek {
public static void main(String[] args) {
int x = 5;
int y = 6;
System.out.println("Matek 5 to the second plus 6 to the second equal");
int number = (x * x) + (y * y);
System.out.println("Matek " + number);
}
}A feladat az lenne, hogy 2 szám négyzetét kiszámolja majd összeadja és azt megjeleníti.
Le is fut és jól is működik. Nem is hibával kapcsolatos a kérdésem, inkább azt szeretném tudni, hogy van e más megoldás 2 szám négyzetének kiszámolására ? keresgettem googleban, de nem találtam olyat ami nekem jó lenne. vagy csak még nagyon kezdő vagyok
Lehet nektek csúnya a fenti kód, de tőlem most csak ennyire futotta!
Várom a véleményeket.Előre is köszönöm.
-
tknof1871
őstag
válasz
Superhun #3111 üzenetére
Üdv! Letöröltem mindegyiket. Java 7 Update 9, Java(TM) 6 Update 32, JavaFX 2.11. Elmentem erre az oldalra http://www.java.com/en/download/chrome.jsp?locale=en. Letöltöttem ezt a fájlt: chromeinstall-7u9.exe. Gépet újraindítottam és megpróbáltam telepíteni, de akkor ezt a hibaüzenetet kaptam:
Error - Java Installer
Downloaded File C:\Documents and Settings\ITT AZ ADMIN JOGÚ FIÓKOM NEVE\Application Data\Sun\Java\jre1.7.0_09\java_sp.dll is corrupt.
[OK]Az uninstalálásokat és a telepítést is az admin jogú fiókommal csináltam, amikor a nem admin jogú fiókkal nem voltam belépve. Mit kell most tenni?
-
válasz
Superhun #3100 üzenetére
Ha külső, komolyabb librarykről van szó, vagy nagyobb projektekről, megérheti a Mavent is bevonni a játékba. Mindent és még annál is többet megcsinál.
Bár nem hiszek abban, hogy van egy kritikus minimális méret, ami alatt nem éri meg rendesen szervezett projektet gyártani
-
Lacces
őstag
válasz
Superhun #3063 üzenetére
Ühüm, akkor fontos, hogy konstruktorral hozzam létre
Integer s = 8;
Integer t = 8;
Így meg a kettő ugyanaz lesz... egyébként ilyenkor s és t primitív? Vagy 2 külön hivatkozó változó, ami ugyanarra az Integer objektumra mutat a kupacban?Karma: "A gyakorlatban meg az Integer.valueOf-ban van ez a cache implementáció." Milyen cahce implementáció van ott?
Nekem ez új.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Renault, Dacia topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Suzuki topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest