- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
Új hozzászólás Aktív témák
-
_thomas_
tag
certee! ennek a kódnak ''semmi baja''. teljesen jó, csak épp te paraméter nélkül futtatod a progit. adj neki egy ''egész szám'' paramétert és láss csodát
-
_thomas_
tag
na kérem, jó estét!
egyszerű! túlindexelted a tömböt. magyarán olyan indexére hivatkozol, ami nem létezik, mert nincs annyi eleme a tömbnek. meg persze negatív értéket sem vehet fel a benne tárolt elemek sorszáma, gondolom ez világos
én az 5. és a 21. sort nézném át! mert ezt mondja a debugger...
sok sikert! -
-
_thomas_
tag
válasz
VladimirR #35 üzenetére
de igen
viszont én is jól írtam ha azt vesszük mert akkor a 0 sor 0 eleme micsoda? 1? akkor az 1 meg a kettő? kicsit szokatlan lehet ez a nullával kezdés de meg lehet szokni.
és hát mert nekünk könnyebb 1esekkel számolni attól még a 0sor 0oszlop eleme létezikés első elemnek mondjuk de valójában az a nulladik elem...
na jól van abbahagyom mert kezdek belehülyülnilehet így sem volt érthető...ma nem vagyok formában.
-
_thomas_
tag
válasz
VladimirR #32 üzenetére
pl: int[][] array = new int[5][10];
a tömb(array) elemeire pedig így hivatkozunk: array[0][0] > ez a legelso sor legelso oszlopának eleme. merthogy java-ban nem 1ről hanem 0ról indul a számozás.
érdemes két változót deklarálni amiket aztán szabadon állíthatsz attól függően hogy melyik elemre akarsz hivatkozni a tömbben.
pl.: int sor,oszlop;
sor=1;
oszlop=5;
system.out.println(array[sor][oszlop]); //>az elso sor 5.eleme lesz kiírva
[Szerkesztve] -
_thomas_
tag
nem vagyok isten, de azért jól esett
te meg nem vagy fasz!! mit gondolsz én hogy kezdtem?? vagy john carmack is kapásból doom-ot írt? minden a gyakorláson múlik. rengeteget kell gyakorolni, ez a titka. az ilyen nem teszek ; -t hibákat meg majd kinövöd hidd el. csak gyakorolj gyakorolj gyakorolj!!
fordulj hozzám bizalommal. mellesleg 4.évfolyamos vagyok.
na joccakát! -
_thomas_
tag
D:\Program Files\Xinox Software\JCreator\MyProjects\Osztaly\Osztaly.java:1: ';' expected
import extra.*; //ide pontosvessző kell
^
D:\Program Files\Xinox Software\JCreator\MyProjects\Osztaly\Osztaly.java:5: cannot resolve symbol
symbol : method toUpperCase (char) //nem tuUpperCase hanem toUpperCase
while((ch=Character.toUpperCase(Console.readChar(''betu: '')))!='K'){
^
2 errors
Process completed.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
_thomas_
tag
győrben. amint írtam azt a javalib könyvtárat add meg amiben az extra van!!
pl.: c:\j2sdk1.4.2\javalib\extra\
ekkor ezt add meg ahogy már írtam. nem az extra könyvtárat kell felvenni, hanem azt amiben az extra van!!! esetemben a javalib az!
amúgy a ciklusodban az kicsi 'i' legyen mert a java megkülönbözeteti a kis és nagybetűket! aztán már csak a csomagot kell helyesen megadni neki. és gut lesz
[Szerkesztve]
nameg az osztály nevének egyeznie kell a file-névvel!!! de ezeket a könyvből is megtanulhatod. én most inkább nem írnám le a könyvet..
[Szerkesztve] -
_thomas_
tag
médium vagyok
különben én is.sőt, tegnap voltam vizsgázni és szerintem marha jó lett. remélem a tanár is így fogja gondolni...
most kezded el tanulgatni a java-t? húzz bele mert lesznek benne húzós részek.amúgy szerintem nem nehéz nyelv, viszont döglassú a futó prg. ezt utálom benne.sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- OTP Bank topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest