Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 17 - alap
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
=HG=
addikt
-
=HG=
addikt
Mondjatok egy bios beállítást 4,5 Ghz-hez 3570K procihoz légyszives ! Megnézném, mert 10 perce raktam össze egy Costa Rica-s konfigot...Bár a Win-t sajna újra kell raknom !

-
tikshow
addikt
válasz
don dante
üzenetére
Nézd, legyen bármilyen garanciád bármire, ha megbontod a terméket buktad a garit. Laptopoknál például például ha a csavar húzásának a nyomatékát is nézhetik. Teszem azt ha te kicseréled a memóriát vagy a hdd-t egy sdd-re gariztatás előtt pedig visszarakod azt ami eredetileg volt benne, de bent a szervizbe nincsen a megadott tartományon belül a csavar húzásának a nyomatéka, akkor vége a dalnak, buktad a garit, vissza küldik neked úgy a laptopot ahogy küldted.
-
Szerintem az az első amit megnéznek rajta.
Nem néztem még utána az összes ivy procinak,hogyan néz ki kivülről (kondik,stb...)
De ha első ránézésre nem tudni,hogy éppen mit tart a kezében,csak a kupakról tudná eldönteni,akkor vszinü alaposan le fogja ellenőrizni az eredeti kupak van-e rajta,vagy pedig egy 3570-re rárakott 3770K kupak.Esetleg nincs vkinek vmi belső infója Intelről ?
Sztem tuti van nekik olyan kütyü,amibe belerakják a halott procit és kiolvassa az adatokat még ugy is.
Vagy marad az első verzió,másképp épitik fel a procit,és aki ebben dolgozik elsőre megmondja mi az. -
válasz
Brutus880
üzenetére
Ha meg tudod csinálni ugy,hogy nem veszik észre akkor kicserélhetik,de ott szakemberek dogoznak,sztem elsőre rájönnének,hogy vmi nem ok.
Én nem merném visszaküldeni ugy a procit.#8369 don dante : Aki ésszel hajtja túl a prociját,annak sztem nincs szüksége erre.
De sosem lehet tudni... aki megteheti,hogy kifizeti ezt,annak mindenképp ajánlott.
Én is el fogok gondolkodni a biztosításon.
Azért egy kis nyugodtságot tud adni,ha léggel megküldöm rendesen .![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Brutus880
üzenetére
Ahogy a cikkben is irva van,természetesen megnézik a procit.
Persze megkötések itt is vannak, ha valakinek csiszolhatnékja támad és túllő a célon az nem számít garanciális problémának, de ha normális tuning alkalmával a processzor távozik az örök üresjárati mezőkre, akkor kérdés nélkül kicserélik.
Vagyis el kell küldened a procit.
Intel nem követ el akkora hibát,hogy 20-25$ fejében küld neked egy ~200$ értékü procit anélkül,hogy megvizsgálta volna a halott procit. -
Egyébként az Intel némi plusz pénzért garanciát ad a tuningban elhalálozott procikra.
Ugynevezett biztosítást kötsz rá,procinként változó az ár.
Van Intel tuningplan list a "benevezhető" procikról.
És ha tuningban meghal a proci,egyszeri kicserélésre alkalmas a biztosítás. -
Ezt én is pontosan igy gondolom.
#8344 don dante : Elsőre én is azt mondtam elég drága a proci ahhoz,hogy figyeljünk a garira.Viszont ha nem akarom eladni,akkor nem igazán érdekel a gari,mert ha én nem teszem tönkre a procit,akkor az nem fog magától tönkre menni kupakjavitás után sem.Mivel nekem számit a tuning,igy természetesen kell az a 8-10-15 fok javulás,ha érdemes tuningban jobban foglalkozni a procival.
#8342 jilian : Sok oka van. Egyik fő gondja a melegedés lehet,azon kivül még sosem láttam kupak nélkül procit,és elég őrült vagyok én is az ilyenek kipróbálásához.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De ahogy 04ahgy is irta fentebb,nem minden áron kell megcsinálni.Lehet kapok egy Malay verziót,aztán nézhetek ki a fejemből

A végkimenetelre én is kiváncs leszek,ha oda jut a sor.
Láttam videót ahol egy kinai-japán nem tudom milyen figura leszedte róla a kupakot,és miután összerakta ott imádkozott,hogy elinduljon a gép. Az arckifejezése mindent elárult közben
Az biztos,hogy nálam nem 2 perc lesz,mert nagyon körülményesen csinálom az ilyen dolgokat. -
Brutus880
tag
Hogy tudhatnám meg ha jól akarok járni hogy Costa Ricas 3770K? Mert úgy tudom az a tuningosabb, mert félek hogy nem azt kapnám meg hanem a túlfűtöttet.
-
04ahgy
nagyúr
-
krx21
nagyúr
válasz
akoska07
üzenetére
Ha megműtöd, akkor én nem szikével csinálnám a helyedben, mert túl vastag és nem is olyan éles, mint egy kétélű, régi borotvapenge... Tehát a szike sokkal jobban feszít! A pengét meg nehéz fogni!
Tesztnél csinálj műtét előtti hőmérsékleteket is...
Ja csak is kizárólag Liquid Pro-t használj!
-
-
Brutus880
tag
-
04ahgy
nagyúr
-
Brutus880
tag
-
Brutus880
tag
válasz
akoska07
üzenetére
Hát igen tud valamit a csávó de azért igen el kell gondolkodnia az embernek hogy kupaktalanítsa mivel ugrik vele együtt a garancia is... Ezért se akarok majd én se kupaktalanítani ha nekem is már végre meg lenne a proci

Egyébként szerintem egy Z77X-UP7 deszkába teszi bele de nem biztos
-
Sok videót megnéztem erről a kupaktalanitásról,de talán ő csinálja meg a legjobban.
2 perc az egész...
IHS removals - kupaktalanítás
kameraman-ülj le egyes
Ja és a végén nézzétek meg légyszi milyen lapba rakja bela a procit.
közben ebédel a család meg a gyerekek a háttérben

Viszont a "sárgák" tudják mi kell a ragsztónak,vagyis a ragasztótalanításnak:
plasztik kártya és nem pedig szike. -
7600 GS
addikt
Lefuttattam egy Memtestet, a ramok hibátlanok. Viszont a net kábelen is elszállt, szóval ebből rendszer újratelepítés lesz, remélem, hogy ez megoldja a problémámat.
-
jilian
addikt
Háát visszatértem a topikba, és így, hogy átolvastam majdnem 1000 hsz.-t...csak ámulok, milyen merész emberkék akadnak...
Gratulálok nekik!
Én már az elején megmondtam, hogy Liquid Pro-t kell adni a kicsikéknek...Kedvet is kaptam a finomhangoláshoz.

-
Rexcor
őstag
Rajtam kívül van még olyan szerencsétlen akinek a 3770k-hoz 1,35 V kell a 4,5Ghz-hez?

-
Rexcor
őstag
válasz
7600 GS
üzenetére
Nekem is ugyan ezek a problémák voltam mint amit leírtál. Netezésnél belassult az egér ,akadozott majd kékhalál. Először én is a RAM-okra gyanakodtam de leteszteltem és nem volt semmi bajuk.
Mivel netezésnél jött elő legtöbbször a probléma ezért letöltöttem egy frissítést a routeres nethez és azóta sose jött elő a probléma. (kopp, kopp, kopp)
Szerintem próbáld ki te is. -
7600 GS
addikt
Alaplap 30 foknál nem melegebb, tehát szerintem a melegedés kizárva. A Carbide 500R jól szellőzik. Viszont ez az alaplap görbülés egész ijesztően hangzik.
Nehogy itt nekem kuka legyen az alaplap, mert akkor szomorú leszek. 
belinho: 1,5 V-ot kap. Nem hiszem, hogy a RAM a ludas, mert Everest stabilitástesztben azt is megdolgoztattam 1 órán keresztül. Én itt arra tudok gondolni, hogy valami szoftver összeakad egy másikkal. Majd rakok fel egy új Windowst, de előtte lehet, hogy kiszedem az alaplapot a házból.
Köszi mindegyikőtöknek a segítséget!
-
kovsol
titán
válasz
7600 GS
üzenetére
Esetleg alaplap túlmelegedés, vagy pedig nem megfelelően raktad be a gépházba az alaplapot és kicsit meg van görbülve. Első körben erre tudok gondolni. Ez a meggörbült alaplap nekem már többször előfordult, és a lakótársam is folyton szívott, erre mondom neki vegye ki a házból az alaplapot és az asztalon összeszerelve megszűnt a hibajelenség ami nagyon hasonló a tiédhez.
Ahogy írják a ram is lehet, de én mondjuk már úgy gondolkoztam, hogy te azt letesztelted.
-
7600 GS
addikt
Sziasztok!
Kicsit off topic a téma, de azért remélem megfér itt.
A helyzet a következő: a gépem teljesen megbízhatatlan és kiszámíthatatlan lett egyik pillanatról a másikra. Értem ezalatt azt, hogy mikor csak simán netezek, akkor a következő hibajelenségek lépnek fel: vagy csak simán kékhalál, vagy pedig előtte beszaggat az egér aztán teljesen megfagy majd kékhalál, vagy pedig csak beszaggat az egér egy darabig aztán megy minden normálisan. Azért nem gondolom, hogy hardver hiba lenne, mert Everest stabilitásteszt és játékok alatt nem hibázik a gép. A proci egyébként tuningolva van.
Én sajnos kifogytam az ötletekből, remélem Ti tudtok segíteni.
-
=HG=
addikt
Ilyen is van ?
Legalább matricázták volna át !...Akkor bocsi az okoskodásért ! 
-
Repsol600
addikt
Ezek már teszteltek Linxel és több óra BF 3-al, de 5000-5200-on nem akarom linxelni. [link]
(#8299) S. Szabi 85-ig mehetsz hőfokban teszt alatt, valahol volt linkelve egy Inteles táblázat azon úgy emlékszem 1,5V volt a max amit szabad adni, de azt nem hiszem hogy lehet hűteni kupak modding nélkül.
Offset +/- al azt tudod állítani hogy mennyivel térjen el a gyári fesztől. -
-
S. Szabi
őstag
válasz
Geresics
üzenetére
Csak 3Dmark 11-ezek most
, meg azért az az 1,5Volt nagyon nem kevés
________A Vdroop Offset-es cucc az micsoda tulajdonképpen? Ha azt feljebb állítom, meg lehet vajon az 5000MHz? Vagy annak ehhez semmi köze? Mert ugye 1,52Voltnál többet enged, így meg csak 4800-ig megy, 4900 már nem
-
tikshow
addikt
Azt is csinálhatod, hogy dobozon összerakod(proci, memória, hűtő) - semmiféle képen sem az alaplap zacskóján, mert az vezeti az áramot -, rákötöd a tápkábeleket, egy monitort meg egy billentyűzetet és megnézed, hogy jó-e. Úgyis van az Extreme4-en ki/be kapcsoló gomb.

Egyébként, ha egyáltalán nem vagy biztos a dolgodban itt egy videó: link
Új hozzászólás Aktív témák
- Pixel 7 pro 128/8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerintem túl van lihegve ez nagyon.

Nehogy itt nekem kuka legyen az alaplap, mert akkor szomorú leszek.