Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
Új hozzászólás Aktív témák
-
S. Szabi
őstag
Nekem is a 4200-hoz kicsit 1,2 felett kér, pedig Costa Rica, ez van. Nekem 1,52 Volttal a 4800 se megy neki, csak kb. 4760 körül.
-
xLt`
tag
válasz
tikshow
üzenetére
Úgy érzem i7-re nincs szükségem és nem is lesz.
Nem használok olyan programokat, inkább csak játékgép.
Most is elég az i3, de most le tudnám cserélni nagyobbra, hogy késöbb ne kelljen.
Azért kérdezem tőletek, hogy megéri-e vagy esetleg karácsony után dob-e valami jobbat/olcsóbbat az intel?
-
xLt`
tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes lecserélni egy i3-2100at egy i5-3470-re?
Jelenleg egy hd 6850el hajtok. VGA-t egy jóideig most még egy darabig nem akarok venni.
Most még értelmes áron el tudnám adni ezt a procit, késöbb már nem.
Vagy várjak még?Köszi

-
-
bodva
aktív tag
válasz
Repsol600
üzenetére
Előfordulhat

Már szinte minden beállítást próbáltam, ami szóba jöhet, de egyik sem okozott megváltást semmiben.
Pedig már kapcsoltam ki is feature-öket, meg be is, de semmi :\Kár érte, de mindegy. 4.2-n is elég igazából

Max becserélem valami szandira (2600k), és azt legalább tudom hűteni is, mert hajlandó átadni a hőt a kupaknak
----
Nem tervezek moddingot, mert erre felesleges
Minek ha tuningolni is csak ennyi fesszel lehet? 4.5 felé sehogy sem tudtam menni, pedig kipróbáltam az 1.48V-os feszt is. Egyszerűen itt vége van a procinak szerintem :\ -
bodva
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam rákérdezek nálatok, mert nekem kicsit hülyének néz ki a szükséges feszültség érték a 3570k-hoz.
Ahogy végigolvastam, mindenkinek tök jól megy, alacsony feszen a proci!Szóval a hardverek:
Maximus V Gene
3570kSzükséges feszültség érték 4.2-höz offsetben:
1.27V
Próbáltam már manuálisan is pakolni neki, de eredménytelen, ennyit zabál!
Elég sokmindent kipróbáltam már, de ez rohadt soknak tűnik nekem. A proci amúgy maláj k...va
LLC High-on van, de próbáltam már VeryHigh-on is.A kapott feszültség érték dropp után értendő full terhelés alatt!
Várnám a javaslatokat, délután esetleg tudok feldobni képeket!Memóriák egyébként a teszt erejéig levoltak véve 1600-ra 1.5V-ra cl9-ben (amúgy egy corsair 2000MHz-s memória és simán megy 1800on CL8-ban 1.5V-al, de biztosra akartam menni!)
Előre is köszönöm a segítséget

U.i.: vízzel hűteném, de igazából felesleges, mert a kupak nem veszi fel a hőt rendesen, így elvezetni sem tudom róla jól...na de ez már egy másik történet

Így prime alatt max 58fokos a legmagasabb mag hőmérséklete. -
Colos1
őstag
Azt hittem, hogy az 1,224V már "pirosban" van. Mekkora a legnagyobb adható fesz? Tudom, hogy függ a hűtéstől, de asszem van egy határ, ami fölött már megfelelő hűtés esetén is degradálódik a CPU.
-
Colos1
őstag
Ezt nem tudtam
1,6 V -ra mentek volna a modulok.Megint belenéztem a BIOS -ba, de csak azokat a feszeket leltem, amiket ide is leírtam.
Közben összeraktam a szálakat, a múltkor is próbáltam húzni, akkor sem nagyon jött össze. A múltkor fél napig semmi probléma nem volt addig, ameddig az alaplap autotuningja által beállított feszekkel mentem. Akkor fagyott meg, amikor az offsettel lementem -0,05V -ot, hogy 4200 -on ne 1,224V -on menjen, mert azt sokalltam.
Ma is -0,05V offszetnél fagyott meg, de a múltkor még ilyen feszen ment Linx, Prime, BF3 és jó volt. Az 1600 -hoz kevés a 0,92V
-
don dante
aktív tag
válasz
bandika0626
üzenetére
Próbáld meg rendszergazdaként elindítani... Nálam is előfordult ez a fajta probléma, de ha rendszergadakén indítom a programot szépen elindul...

-
bandika0626
senior tag
Helló mindenkinek.
Miért van az, hogy elindítom a linx-et és nem csinál semmit csak szürkén villog ahol zöldnek kellene lenni? -
fairi
őstag
alaplap msi mpower (bios 17.3), proci 3770k
core voltage amit beállítottam 1,215V, de CPU-Z és más diagnosztikai programok core voltage-nak 1,200-1.208 V közt ingadozónak írják,sztem vmi leszabályozza, pedig manuálisan 1.215 állítottam be ezt az értéket...erre vkinek van ötlete?
-
04ahgy
nagyúr
Max. 50MHz-et nyerhetsz az abban a lapban kimaxolt eredményhez képest.
(#8472) Colos1: A RAM-nak max. 1,575V-ot adj, ha nem tudod, mennyi a VTT feszültség, mert nagy VTT - DRAM feszültségkülönbség esetén degradálódik a CPU.
(#8471) fairi: Ha csak Prime és LinX alatt annyi, akkor az 70 fok sem lesz a valós alkalmazások alatt.
HGyu
-
fairi
őstag
Úgy értve normális, hogy rövidíti-e az élettartalmát ha felmegy olyan hőfokra ritkán? Vagy ez már a "vörös" zónás hőfok
Észrevettem fiua dolgot:
alaplap msi mpower (bios 17.3), proci 3770k
core voltage amit beállítottam 1,215V, de CPU-Z és más diagnosztikai programok core voltage-nak 1,200-1.208 V közt ingadozónak írják,sztem vmi leszabályozza, pedig manuálisan 1.215 állítottam be ezt az értéket... -
Ombi5
őstag
Van egy Asrock P67 Extreme 4 alaplapom, ha cserelnek megjobbra, akkor lenne tobb esely a poci jobb huzhatosagara?
-
Colos1
őstag
Zavarjál még jobban össze

Én a Phenom II 955 -re gondoltam, ott nem a magórajelen van. Intelnél az i5-3570K -ra gondoltam, ott magórajelen van

A viccet félretéve, az alábbiak közül melyik a memóriavezérlő fesz, és mennyit kaphat büntetlenül:
VCCSA (VCCIO)
CPU PLL
PCH Voltage -
04ahgy
nagyúr
Nem hát!
(#8462) jilian: Load-Line Calibration. Droppol valamennyit, ha teljes terhelést kap, értelemszerűen a terheléssel arányos a drop.
(#8461) Colos1: AMD-nél is magórajelen van (legalábbis annál a procinál, amire én gondoltam - X2 6400+), és Intelnél is külön órajelen van (legalábbis annál a procinál, amire én gondoltam - i7-980X).

HGyu
-
jilian
addikt
És lehet rossz utakon evezek, de eddig a stabil (általam vélt) 4.5 Ghz beállítást, 1.24 V sikerült csak elérnem / fixálnom.

Hiába megy 1.168-on linx, 4 maggal 100% -on, más alkalmazás meg belenyal a 1.24 v-be 50% procihasználtságnál...ez miért van így?(#8458) geresics
Más nagyon úgysem fogja!

-
Colos1
őstag
Na, így már érthető

Erre nem gondoltam, azt hittem itt is külön órajelen van, mint AMD -nél.
Gondolom akkor a memóriavezérlő válik instabillá, annak kell feszt adni.
#2 - Azt a mondatot rosszul fogalmaztam, így kellett volna: "Nem kellett defaultot nyomni..." Visszaolvasva tényleg úgy tűnik, mintha kissé bántó stílusban íródott volna, sorry

-
jilian
addikt
(#8444) geresics
A Linx már annyiszor kibaszott velem, hogy arra már nincs magyarázat.
Szerintem csak arra jó, hogy ha netán valami megakasztaná a géped, és nem dobja el azonnal, mire számíts hőfokok terén, persze ez az idő múlásával csak nő és majd lekapcsol a géped...
Amit tapasztaltam: /találtam egy jó kis beállítást 4.5 Ghz -en (1.168V)/
Én is erre adtam, hogy ha itt nem dob hibát akkor überkirály... ment is 20 percet (aki ennél tovább engedi az vessen magára) hiba nélkül. F@sza. Másnap bekapcsolom a gépet, böngészek, konvertálok elhasal. Mondom ok, van ilyen.
Rá két napra játszani akarok, puff kékhalál....
Namondomvárjácsakakuvaanyád nesze neked megint 20 kör 4000 rammal, semmi. Nincs hiba.
Ennyit a Linx "stabilitás" tesztről.Azóta nálam a "stabil" szó fogalma ebben nyilvánul meg:
- max.!! 20 perc linx
- winrar teszt 20 perc (nem gondoltam volna, hogy tud meglepetést okozni)
- Cinebench
- alkalmazások/böngészés sok oldallal és mögötte futnak a monitorozó progik (cpu-z, gpu-z, hwinfo, aida, winrar, coretemp)
- és ami a legfontosabb: játék, erre a legalkalmassabb a BF3 multi, kis szervereken kevés játékossal jó...aztán betérsz egy kő kemény 64 fős háborúba....szevasz...(#8445) =HG=
Ez nem használt 4c/8t -t! Pl.: a Cinebench már le se futott...
És igen víz:
MoRa3 4*18 cm @ 520 rpm
ház oldalt: 23 cm @ 420 rpm // hátul 14 cm @ 380 rpmNálam a hangtalanság az elsődleges célpont, és ez komoly! A winyók "kerregése" is zavart már, még szerencse, hogy mind hot swap-os.

-
Geresics
addikt
Igen, itt egy remek leírás, ez alapján megtudhatod!
-
04ahgy
nagyúr
Mert a magórajelen jár a memóriavezérlő is a CPU-ban.
(#8445) =HG=: "Az szép ! 1,5V és csak 70 C ? Víz ?" – Nem, egyszálas terhelés.
(#8439) Colos1: Nem állítottam, hogy defaultot kell nyomni. Az volt a bajod, hogy nem veszi vissza. Én meg javasoltam megoldást, amivel visszaveszi. Ennyi.
(#8441) fairi Azon az órajelen, Prime95 alatt normális hőfok.
HGyu
-
Werkly
addikt
Ha I5 3570K dobozán 77W van akkor az Costa? Már betettem a CPU-t és nem néztem. Doboz alapján is megállapítható fixre? Kösz!
-
Werkly
addikt
Alapon kb. hány fokon ketyeg egy 3570K? Kösz!
-
Colos1
őstag
Ha a Windows leállításakor ad STOP 19 -es BSOD-t, ami tipikusan memóriahiba, akkor mi van? Megint a terhelés alatt jó volt, de kikapcsoláskor ezt kaptam. -0,05V offseten voltam, terhelés alatt 4100MHz -en, ez 1,192...1,208V, terheletlenül 0,92V.
Mi köze a Core órajelnek a RAM -hoz, miért az lesz instabil???
-
jilian
addikt
-
fairi
őstag
Most váltottam Ivy Bridge-re, 3770k-ra
Az a kérdésem mennyi maximális hőmérséklet amin biztonságosan üzemelhet a proci.
4,5 Ghz-re felhúztam, core voltage 1,208 V, és prime95 teszten 80°C-ig felkúszik pár mag, Alpenföhn Matterhorn a hűtője. Ekkora hőmérsékletet alkalmanként teljesen jó neki? -
Colos1
őstag
A legfrissebb BIOS van fent. Nem kell defaultot nyomni, amint visszatettem a turbo ratiot autora, azonnal működött

Közben Gugli barátom megmondta, csak a régebbi Intel CPU-k között kellett keresgélni a választ. A C1E veszi vissza az órajelet 16X -ra

Majd egyszer kipróbálom, hogy ezt nem Autón hagyom, hanem Enabledre teszem...
-
=HG=
addikt
-
Colos1
őstag
válasz
don dante
üzenetére
Egy problémát még mindig nem tudok megoldani. Amint hozzányúlok manuálisan bármihez, utána terheletlen állapotban nem veszi vissza az órajelet 1600 MHz -re. Mit kell beállítani, hogy visszavegye? Ma direkt csak annyit csináltam, hogy a turbo órajelet tettem manuálisra.
-
Colos1
őstag
-
don dante
aktív tag
válasz
bolondbomba
üzenetére
Ez jó kérdés... Engem is kíváncsivá tett...

-
kovsol
titán
válasz
bolondbomba
üzenetére
Gondolom közben használta is a gépet azért ingadozik. Én videót szoktam nézni közben, netezek stb és ilyenkor nem egyformákat dobál ki.
-
törölt tag
válasz
bolondbomba
üzenetére
Én nem azt írtam, hogy jó hanem, hogy jobb mint az előző!
-
törölt tag
válasz
bolondbomba
üzenetére
-
kovsol
titán
válasz
JoolsNOS
üzenetére
nekem foggalmam nincs mennyi az alapfesz, mert kb addig ment alapon a cpu amíg a windows felment rá
Bios szerint 1,06V -t kap a proci 4300Mhz belőve neki. [link] Most nem tesztelgetem, csak megmutatom mit ír ki rá cpu-z linx el beterhelve. Így használom 24/7 ben kb első nap óta. Pár hétig ment 4400-on, de inkább visszaraktam erre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Energiaital topic
- XMLTV EPG letöltő progi
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G10 - i5-1335U I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB fehér használt, karcmentes 6 hónap garancia
- Realme GT 8 Pro Urban Blue 16/512GB MediaMarkt garancia 2029.02.02.-ig
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol extrával garanciával hibátlan működéssel
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

1,6 V -ra mentek volna a modulok.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"Pár hónap és minden a kisujjadban lesz"...