Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norb3rto
őstag
Sziasztok!
Vettem egy 3770k-s proci és cpu-z-nél (es)-t ír ez mit jelent ill ez jó vagy rossz nekem?

-
kisza25
félisten
válasz
SVLaller
üzenetére
mondjuk amit írsz az max a K prociknál jön elő, mert nekem i5-3450-nél egy freezer 7pro rev2-vel max 65fok és az is csak az egyik mag, a többi 5-10 fokkal kevesebb, mindez úgy, hogy 1200rpm fölé nem megy a 9cm-es venti a hűtőn. A freezer 7-et nem mondanám nagy teljesítményű hűtőnek. Ez ugye messze nem Tj max. ezt a hőt a gyári hűtő is tudja csak jóval hangosabban

-
HSM
félisten
Akkor növelné, ha az emberek azonos feszen és órajelen használnák, de éppen az ellenkezöje a gyakorlat. A jelenlegi paszta egy természetes korlátot képez a max tdp-nek, tehát ha túl nagy feszen és órajelen használod, akkor túlmelegszik és a hövédelem megvédi, te pedig visszaveszel a tuningból. Kupaktalanítva egy erösebb hütövel olyan áramerösségeket és terhelésváltásokat tudnál elérni, ami sokkal rosszabb a procinak, mint amennyit számít, hogy melegebb a gyári pasztával. Innentöl meg teljesen érthetö lépés a garivesztés.
-
SVLaller
senior tag
ezt értem, hogy kisebb a felület, 3D tranzisztor stb. nehezebben hűl, de mégis pozitív eredményről számolnak be akik meglépik az átpasztázást. ezt szerintem elvárható volna az Inteltől is, nem hiszem hogy érdeke lenne, hogy Tj maxon menjenek a procik.
(#7270) kovsol Nem mértem le, de a terhelés után szinte azonnal két lépésben, először ~60 fokra aztán 80-ra. Az a vicc, hogy a gyári 3,8GHz-en is ugyanez van, kíváncsi lennék a gyári kis bordával mit művelne.
-
Szatesz.
aktív tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Én már ezen cseréltem biost de nem találkoztam ilyen problémával még.
Gondolom van akinek előjön van akinek nem. Remélem én megúszom mert alapon nem fogom használni az tuti!Van itt sokmndenkinek rog lapja de még csak tőld allom ezt. Azért elég szép hogy a tuning rog lap alapon tud menni.

-
kovsol
titán
válasz
SVLaller
üzenetére
Tényleg 2sec alatt ugrik fel, vagy csak kis költői túlzást használtál ?
Nekem egy egy játék hűtőnek számító H50 -el 55-60 fokra felugrik linx alatt még elég hamar a hőfok, de utána csak nagyon lassan vánszorog feljebb 68-70 fokig.(#7269) helkis én bekapcsolva hagytam minden energia gazdálkodással kapcsolatos funkciót
mondjuk én csak 4,3Ghz en járatom. -
helkis
veterán
azért van sok igazság abban, amit SVLaller ír, a K sorozat lehetett volna simán forrasztásos, és akkor mindenki happy lenne..
a garis témára pedig, ha azt nem mi döntjük el, hogy garis-e vagy sem.. a kisker befogadja, akár feltételesre is, aztán visszaküldni, lecsekkolják aztán döntenek, vagy kap másikat a user vagy nem.. nem itt van a gond.
hanem, hogy ezekkel a kupaktalanításokkal akár elég nagy visszaélés is lehet, pl egy G620-ra rárak valaki egy 3770k-s kupakot, és eladja.. aztán jön a már én is így vettem kínából és hogy hogy eltűnt pisti455 a ph-ról 1millával..
(#7268) SVLaller - az azért van, mivel kisebb a mag felülete és ezen kell hűlnie mégis.. ez mér a 65@45nm-es váltásnál, pl e6600@e8400-eknél is elég jól megfigyelhető volt.. a megoldást az egyre jobb energiagazdálkodás jelenti mivel a terhelés nem folytonos, így ki tudják kerülni az ebből származó problémákat, de egy tuningos ezt kapcsolja ki elsőnek ugyebár..
-
HSM
félisten
válasz
SVLaller
üzenetére
Nem véletlen jár garivesztéssel, ha ki akarod hozni a "maximumot", mert az egészséges maximum, amit a gyári pasztával bír a cucc. Az nem egészséges, rendeltetésszerű működés, hogy az 1,2V-os csipet 40%-al húzva, a gyárinál 0,2V-al magasabb feszültségen használsz, a gyári specifikált maximum overshoot minimum duplájával.
Gondolom, a hűtéssel már nem lennél ennyire maximalista, mint az elvárásokkal, hogy 24/7 töltsd bele a nitrót....

-
SVLaller
senior tag
valahol az is az, hogy egy tuningra promotált feláras terméknél egy ilyen egyszerűen javítható de azonnali garivesztéssel járó beavatkozás szükséges, ha valaki ki akarja hozni a maximumot. nem hiszem el, hogy egy ilyen proci árába nem fért volna bele 1 normális hővezető paszta, ha már úgy hírdetik, hogy unlocked & unleashed

-
válasz
Szatesz.
üzenetére
Azt vágod, hogy a te csúcs asus lapodat is érinti a bios bug? Amiért amúgy eladtam az enyém, csak akkor még nem tudtam h mi ez. A lényeg, hogy eltűnnek menük a biosból, pll, turbo ratio stb. Az okozza, hogy bios frissités után kap a gép cmos clrt. Meg lehet mókolni,lesz minden menü,de a ram terén hibát hoz,örülsz ha alapon döcög a gép. A z77es rog sorozatot is érinti,z68,p67.... Rendeltem a vevőnek usából bios chipet,mert az ipon szerint alapon kell mennie a gépnek!
-
válasz
üzenetére
milyen feszen tudta ezt a ram ?
#7252 players111 : 20 perc sem mérvadó,van aki 100 kör alatt szóba sem áll procival

igazából.addig amig,minden alkalmazásban stabilan müködik amit a gépeden használsz,"stabilnak" nevezheted,de nem árt 1-2 olyan progival megizzasztani legalább 1 órára ami ugy hajtja a gépedet ahogy te nem tudod használat közben.
Volt már rá példa,hogy futtattam prime,linx progikat és ment hibátlanul a gép,majd utána nyomtam rFactor-t és kékhalált dobott. -
válasz
üzenetére
Én elhiszem csak megjegyeztem, hogy 10perc mire elég.

(#7246) akoska07 Z77X-ről én nem tudok. Az max a giga lapoknál van egy olyan termék kategória.
(#7249) SymbianOS De most a min fokokon pörögtök mikor tudjuk, hogy pontatlan? Az első mag nálam is most pl 22 fok mindenféle ablak nyitás nélkül, de a szobába 23 fok van szal nem lehet 22 fokos.

-
Az fix, h javult a hőfok mert ki is lőtte magát a gép amikor az elején mertem neki adni egy 1,36V-ot. Két hőmérőm is van a szobába, egy gép magasságba tőle 2 méterre, a hitelesség miatt, a másik mellette és 3 fokkal többet mutat ami érthető. A radiátorom a gép mellett van az ablak alatt. Tudok olyat, hogy csak a lábam fázik résre van nyitva az ablak és a radi kapja a hideget. Simán csinálok neked itt 15 fokos első magot miközben bent úgy is 22 fok marad tartósan. A radi helye a kulcs! Aztán meg ismerem már annyira a szobát meg a gépet, hogy indításkor hűvös a szoba meg a víz is, ezért tudok csodákat művelni. Ha kap pasztát a cucc nyugodj meg az pontos lesz, alapból meleg rendszerre indítom a teszteket és az olyan lesz emilyennek kell lennie.
Pillanatkép
Szobába 24fok! Gép mellett 25.6fok. Figyu már az komoly fokokat jelent ha a a radi ventiket leveszem 5V-ra. Minden rezdülését ismerem ennek a dögnek.A szenzor kérdés a Q6600 alatt is felmerült, amivel én dolgoztam Tj max az alapján nekem meleg volt a CPU, más 5 fokkal alacsonyabbat tekintett jónak. Nekem a házam azon része nyitott ahol a CPU van a lapon, van infrásom, de annál közelebb nem jutok a CPU-hoz.
-
Egy olyan helyre viszed vissza ahol értenek hozzá, akkor bukta, amúgy meg nálad tuti nem stimmel valami kupak levétel után kevesebb fesszel olyan hőfokot kapsz mint én. Hiába lég.
(#7244) players111 Szép, csak 10perc kb semmire nem elég, ahogy írtam fentebb nálam majd 2 óránál hibázott, ha lefut az 50kör akkor azt mondom stabil ez a 10perc max egy támpontot ad, hogy elképzelhető hogy stabil.
-
krx21
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ahogy elnézem a hőfokaidat, pont annyi a különbség a minimumunk között mint a maximumunk között... Lehet, hogy a szenzorba van a különbség???
Én ha bekacsolom a gépet a 23C-os szobában, már akkor 34-35C a CPU...Amit el is hiszek... Ellenben a húszon valamennyi vagy a 20C alatti értékkel...
Mi van ha ez végig ilyen jellegű különbség?
Az első 2-3 percben, pláne terheletlenül, nem lehet alapvetően nagy hőmérséklet különbség a procik között, közel azonos feszen...
Megvizsgálnám, hogy a jobb eredmények mennyivel mutatnak más minimum értékeket?
Mert ha ott is %-ban azonos különbség van akkor a szenzor lehet a különbség nem pedig a tényleges hőfok...
A hőmérséklet összehasonlításban fel kellene tüntetni a szoba hőmérsékletét és a bekapcsolási közvetlen minimum hőfokokat is... Egy pár ilyen tapasztalatból le lehetne vonni a konzekvenciát... (Lehet, hogy csak magyarázni, nyugtatni akarom magam, hogy nem tudtam sokkal lejjebb menni az itt lévő jobb hőfokokhoz? Lehet ...
)
De lehet benne valami...
Az egyik volt kollégám most tett össze egy 3770K-t, 4,6Ghz az elmondása alapján 1.33V-on max 70C Linx (ha igazat mond) Ugyan olyan hűtővel mint az enyém és persze kupaktalanítva nincsen...
Nekem meg 80C kupaktalanítva 1,23V-al...
Kíváncsi lennék a minimum hőfokaira? -
válasz
Kolondrum
üzenetére
Hát elég izgi lehet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nem biztos,hogy vágyom rá
SzlobiG : Az a baj,hogy én is elég őrült vagyok,aztán ha elkap a láz akkor jól jöhet a segitség innen.

Az is vszinü,hogy plusz biztositást is kötnék rá intelnél,mert a "tuningra is adnak garit",gondolom ez a proci is benne van a listában.
Egyébként azt gondolom,hogy bármely hűtő ami a tulajdonomban van (adatlap) elég lehet ennek a procinak 4-4.2GHz -en kupak javitás nélkül is.
Jelenlegi gépem sincs agyon hajtva és az is "elég",és ez csak gyorsabb lehet nála ugyanazon órajelen.
Szóval ha meggyőz,hogy nem kell "agyon hajtanom",akkor nem fogom leszedni. -
válasz
akoska07
üzenetére
Úgy érzem ebből holnap szerelés lesz.
Muterom kérdezi mi az az infekciós tű és mi az benne? Mondom muter folyékony fém!
Ma már ezt sokan megkérdezték! Ja képzeljétek ma találtam füvet!
Képzeljétek kidobtam a kukába, valaki elhagyta!
Este van! Holnap du ha lesz hangulatom! Szerdán suli meg éjjel még a GTX480-at is életre akarom kelteni! 
-
törölt tag
Én mindenhova liquid prot raktam és ha megjön a lightning karira az EK blokk oda is ez megy.
-
Hallottam ám engustól rám vársz h felpakoljam.
Elmondom mi a bajom az egésszel. Néhány hónap és eltelik az az idő ami után illik a vízhűtésben vizet, a blokkban gumit cserélni. A csövezés is változna (szín hossz, útvonal). Ehhez az egészhez nekem akkor majd le kell venni a blokkot és ugrott a 2490ft-os paszta. Alszom rá egyet.
Amúgy egy apró cseppet rátettem a gyári intel hűtő lamellájára, valóban "bántja", csak azt nem vágom miért nem bántja a CPU magját, az ezerszer érzékenyebb. Amúgy valaki tudja villamos szempontból vezető vagy szigetelő a cucc? -
asuspc96
őstag
Helló!
Azt véletlen nem tudjátok, hogy mi van akkor a garanciával, ha a dobozt és a hűtést (hozzátartozó) eladom ?
érvényes marad vagy meg se próbáljam eladni ?
Volt már valakinek ilyen tapasztalata ? (csak mindennel együtt garanciáztatták le)Sürgős lenne !

-
krx21
nagyúr
válasz
akoska07
üzenetére
Szerintem felesleges visszaragasztani...
Sőt, így megmarad az esélye, hogy kicseréld a pasztát, ha úgy van kedved...
Idővel ez is öregszik...
A processzor rögzítő keret tökéletesen illeszti, a helyén marad...
Akkor ragasztanám vissza, ha gariztatni próbálnám...Gyakorlatilag visszaragasztva, nem mondja meg senki, hogy valaha le volt szedve...
-
Repsol600
addikt
válasz
akoska07
üzenetére
Fekete sziloplasztal kell visszaragasztani a felesleget lekapargatni és nemigazán látszik hogy volt leszedve.

Az enyémet még nem csináltam meg, de már csináltunk egy ismerőssel egy 3570k-t, és elég jól sikerült.
Ha tudnék beszerezni olcsón Liquid Pro-t lehet én is megcsinálnám. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Le Mans Ultimate
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- VoLTE/VoWiFi
- PlayStation 5
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- World of Tanks - MMO
- Horgász topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core I7 13700K - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.02.02. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- LG UltraGear 34GS95QE OLED Monitor! 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
- 27% - GMR 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHZ Memoria!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

phs-tól vettem de boltból van.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

7 fok van már most, reggel szétfagyok a motoron. Szerváltam kesztyűt, bakker nem érzem a szelet.
Este van! Holnap du ha lesz hangulatom! Szerdán suli meg éjjel még a GTX480-at is életre akarom kelteni!
Elmondom mi a bajom az egésszel. Néhány hónap és eltelik az az idő ami után illik a vízhűtésben vizet, a blokkban gumit cserélni. A csövezés is változna (szín hossz, útvonal). Ehhez az egészhez nekem akkor majd le kell venni a blokkot és ugrott a 2490ft-os paszta. Alszom rá egyet.