- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
Carlos Padre #183 üzenetére
Akkor legyen 99,99%. A topikban egyelőre kb 10 olyan programot sikerült felsorolni, ami épp nem ilyen.
-
Pikari
veterán
válasz
#54625216 #181 üzenetére
Az osxre létező programok többségében silány linux portok. Ha te már azt sem érted, hogy mi az a gtk, qt, make, stb az nem az én hibám. Az általad megemlített unity / unreal enginek által alkotott ökoszisztémák játékai macre pl nem is léteznek. Nem, ez nem a játékfejlesztők hibája, hanem ez azért van, mert szar a platform. Egy 800ezer forintos 8 giga ramos és 256gb ssd-s billentyűzetes okostabletet próbálsz körömszakadtáig védeni, miközben szerinted mindenki magát alázza.
-
-
Pikari
veterán
Fent kijelenttted, hogy a swiftben megírt szoftverek botrányosan alacsony memóriahasználatot eredméyneznek. Nem tudom, hogy bírtál 7. osztályból 8.-ba jutni annélkül, hogy a dinamikus memóriafoglalás koncepcióját legalább érintőlegesen megtanította volna a tanár, de azt biztosan tudom, hogy ez itt egy szakmai fórum.
-
-
Pikari
veterán
Az almások a vlctől kezdve az utolsó gimpig bezárólag mindent a linuxosoktól nyúltak le. Addig nyögdécseltek mindenhol éveken át, hogy az ő trágyaszórójukra is legyen valami épphogy elindulni képes port a linuxra elérhető programok tízezreiről. Alapvetően ez az oka, hogy egyáltalán létezik bármilyen program macra. Ennek tudatában én azért nem büszkélkednék az ökoszisztémával az almások helyében, hanem inkább mélyen hallgatnék...
-
Pikari
veterán
válasz
GeryFlash #101 üzenetére
Vágyvezérelt komment: az elmúlt 5 évben kb 20 alkalommal kellett armos csaodaköpülőre belépegetnem sshval, mert az ész nélküli embereket belemanipulálták abba, hogy megvegyék ezeket a csodákat szervereknek, mikroszervereknek, thin clienteknek, multimédiás gépeknek úgy, hogy még linuxot sem láttak életükben, aztán jöttek sírni, hogy állítsam be nekik. ffmpeg ami pcn 20-30 frame per sec, legújabb almás armon 4-5, 64 bites qualcommal 0.3-0.5... lampp stack pc-n ahol 0.04s rendering time, armos csodagépen 5-10 sec, vagy egyszerű timeout, libreofficeban képek egymásra montázsolása 0.1 fps... De mindenki abban hisz, amiben akar.
-
Pikari
veterán
válasz
GeryFlash #96 üzenetére
Az AMD és az intel chipjei nagyrészt 40-100w közé vannak optimizálva, ott tudják optimálisan leadni a potenciális teljesítményüket.
Ahhoz, hogy pár watton is hatékonyan működjön egy processzor, az kell, hogy ennek figyelembevételével legyen kifejlesztve. Az ARM dizájnok alapvetően ilyenek szoktak lenni. Az ő problémájuk ennek a tükörképe, nem skálázódnak hatékonyan a pár wattos teljesítménytartományuk fölött.
-
Pikari
veterán
Nem, én linuxos vagyok. Ha a gépen futtatod a szokásos dolgaidat, aztán hirtelen 12 processzen betolsz neki pl egy gcct (videókonvertálót, stb, bármilyen hasonló gépigényű dolgot) úgy, hogy mindegyik processz egyesével másfél gigát csócsál, akkor abból már nem fog semmi jó sem származni. Macen sem. Még akkor se, ha pl a böngésződ, csevegőprogramjaid, szövegszerkesztődet, stb akármiket hatékonyan ki is tud swappelni. 8 giga manapság arra jó, hogy nyitva van 5-6 gépigényesebb weblap, valami komolyabb multimédiás editor, talán a háttérben fut valami szövegszerkesztő, meg valami lájtosabb program, de memóriaigényesebb cuccot már ne akarjál rajta ezek mellé elindítani. Én 6 gigával voltam 2013-14-ig, aztán 8 giga volt 2020ig, egyre sűrűbben jártam úgy, hogy a ram nem volt elég.
-
Pikari
veterán
Ahhoz tényleg konzumeridiótának kell lenni, hogy valaki közel 700 ezerért olyan, 8 giga rammal és 250 gigás ssdvel szerelt luxus facebookoló gépet vegyen, ami pár weboldal párhuzamos megnyitásától elszáll.
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
- Philips NA351/00 Dupla kosaras Airfryer eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest