- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothjozsi96
addikt
válasz
GreenGoblin #184945 üzenetére
Nálunk se volt 2 éve még kiépítve a védőföld. Ki lehet azért okoskodni, például villanybojlerhez vagy vizes helyiségbe biztosan húztak be valamilyen védőföld szerepet ellátó vezetéket. Hogyha Alumínium vezetékekkel szerélt még a ház/lakás, akkor piros színe lesz. Na, a bojlertől valahogy elhúzod ezt a vezetéket a legközelebbi kötődobozba, onnan viszed tovább ahogy csak szeretnéd. Nálunk volt földelés a mosógépnél, én onnan húztam el minden fele.
Természetesen ez nem földelés, hanem a villanyóránál közösítve van a nulla a 'védőföld'-del, ami ugye nincs, de mégis elvezeti ezeket a statikus kisüléseket, meg ezeket a csípéseket, bizsergető dolgokat.
Nálam APC elosztók vannak, behúztam a mosógép dobozából a védővezetőt, utána már az APC elosztó is mutatta hogy már földelt aljzatba van csatlakoztatva a hosszabbító. Öreganyáméknál sincs földelés, ott is ugyan így van, az ilyen 1970-es években épület családi házak zöme ilyen, ami még nem lett felújítva.
Azóta lekerült a régi fadoboz és szabványosítva lett, már van leverve földelő szonda.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 12400F / RTX 4060 / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD konfig eladó jó áron
- Eladó: Synology DS220+ 2+8 GB
- Precision 5570 27% 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15s-eq2002sf 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500U 16GB 256GB NVMe magyarított (lézerezett) bill gar
- Lenovo Legion 9 16IRX8 16 i9 13980HX RTX4090 2TB SSD
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest