Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
-
Mobilarena
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
-
r3dsnake
nagyúr
Amúgy komolyan nem értem miért használ bárki androidot. Az ár nem lehet tényező, mert 100 alatt is lehet találni teljesen jó iPhone-t.
-
madgie
titán
válasz
DanielK
üzenetére
Szuper ez a vegytiszta duma, ezért is próbáltam ki az HTC U11 Life-ot (azon ugye minden hekkelés nélkül pucér Pie van), de az minden volt, csak letisztult, frankó nem. Bár eleve nem képesek egyfajta betűtípust használni mindenütt, itt Roboto, amott már Google Sans, máshol meg megint egy harmadik font... de teljesen más jellegűek. Olyan Win10 szint, ott is összehajigálják az újat, a régit, aztán egy ronda katyvasz lett belőle.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Totheground
üzenetére
De miből gondolod hogy az Android rendszer hibája az hogy egy app lassabb vagy funkció szegényebb?
Nyilván az Android verziók töredezettsége állhat a dolgok mögött, vagy belerakod az opciót, de akkor csak mondjuk 1 Android verzió fogja támogatni, vagy nem rakod bele.
Lehet a fejlesztők inkább az utóbbit választják ha épp nem létfontosággú az opció.
Azért van ott a Google Play Services, hogy a google valamennyire probálja támogatni a régi droid verziókat is.
-
DanielK
addikt
válasz
Totheground
üzenetére
Ha android, akkor csak is a google "vegytiszta" rendszere. Majd ha teheted, próbálj ki egy olyan telefont is. Rájössz, hogy a gyártói fos rendszerek teszik lehetetlenné az androidot. A tiszta android teljesen más.
Nekem azért az árazással van gond iphone esetén. Persze már a samsung is ott van, de samsungot nem is vettem volna. Elszálltak az árak.
Most egy mi 8-at használok pixel experience rommal. Dupla simmel és egy plusz g suite fiókkal. Itt külön válik a munkahelyi profil. iosen ez nem volt lehetséges. Utáltam is, hogy a céges levelek keveredtek magánnal. Ez például specifikus ahogy írtam is.
Ez a telefon céges. Ennyi fért bele a keretbe.Ha nekem kellene vennem egy telefont, akkor valamelyik vegytiszta droid alapú lenne.
Valószínűleg egy nokia.Gondolom nem itthon használod a leírtak alapján. Az megint más. Amíg angliában voltunk, ott nekem is minden faszán ment. Apple maps, apple pay stb. Ezeket itthon nem éred el normálisan. Itthon a google-nek jobb a szolgáltatása. Itthon a gmaps jobb (a tömegközlekedéssel). Kint az apple maps is ok volt. Most a simple fut a telefonom amivel tudok fizetni. Szerencsére az otp appja jól fut. Nincs gondom. Lehet akkor szerencsém volt
Specifikusabb dolgokra jobb a droid. Valószínűleg ha angliába lennék, akkor kevesebb dologra mondanám hogy nem megy
-
Totheground
addikt
válasz
DanielK
üzenetére
5 hete van nálam egy S9 az egyik client miatt másodlagos telonak. Ha épp nem hívnak rajta, elő sem veszem a táskából. Próbáltam használni, feltettem egy csomó régi appot a korábbi Google accountomrol, aztán egy hét után hagytam a vérbe. Az általam használt appok (és egyik sem annyira rétegcucc, mint egy network analyzer, hanem olyanok, mint Twitter, IG, Line, a bankom appja) jó része szarabb, lassabb, rondább vagy épp funkciószegényebb. Már ha épp létezik.
Nem működik az órával. Nincs Apple Pay. Nincs telefonnal irodaházba belépés. Nincs FaceID. Nincs FaceTime sem iMessage. A Google Maps töketlen az AM-néz képest. Nincs continuity. HomeKit se. És lehetne folytatni.És annyival jobb, hogy a pénzemet akarja, nem a profilomat, hogy utána kitömjön a tetves célzott reklámokkal.
-
DanielK
addikt
válasz
Totheground
üzenetére
Mondod ezt úgy, hogy hónapokig használtál Android Pie rendszert.

Bírom az ilyen kijelentéseket. Miben rosszabb az android?Amúgy az apple mennyivel jobb, mint a másik kettő?
Nem akarok senkit áttéríteni, de a felárat már nem éri meg az apple terméke. Régen igen, amikor még gyerek cipőben járt a droid.
Számomra sokkal barátibb a google rendszerén a telefon kijelzése például, amikor közben nyomkodsz valamit. De az is tetszik, hogy telefonon is tudok osztott képernyőn dolgozni. Ezek nagyon hiányoznának ios rendszerről. Ja a dupla simről ne is beszéljek.
Régen én is ilyen vérmes apple fan voltam, de elkezdtem használni a google-t és már látom az ios korlátait.
Persze akinek megfelel az a rendszer, használja azt, de ne mondja senki, hogy az ios jobb. Mert nem az. Egy szinten van a két rendszer, ugyanakkor tudásban bizonyos dolgokra (specifikusabb) jobb a droid.(#168987) XFishboneHUN: Nem kell vírusirtót telepíteni. Nekem nincs fent és semmi baj sincsen
ilyen appot iosen nem tudnál használni
-
Totheground
addikt
válasz
DanielK
üzenetére
"Már teljesen egy szintben van az ios-sel."
Lof@szt van, azt.

De meg ha fukncionalitasban, integracioban, logikaban es ugy altalaban egy szinten lenne (ahogy nincs), akkor is a FB utan masodik legfergebb ceg termeke, amit bottal sem piszkalnek, amig nem tartanak fegyvert a fejemhez...
-
gyuromoj
veterán
Most voltam Magenta 1-et intézni és közben sikerült megvizslatnom az XS/XS MAX/XR telefonokat és a 44-es S4 Watch-ot.
MAX elég nagy, de nem vészesen. XR kávája tényleg kicsit vastag, XS talán kicsinek tűnt kézben. Utóbbi 2 volt egymás alatt, így azokat tudtam jobban összehasonlítani. Gesztusvezérlés nagyon bejött. Lehet ősszel cserélem a 7-est.
Óra pedig tetszetős, előbb-utóbb beruházok egyre. -
Gergőke88
addikt
Én tegnap új telefont vettem, így itt szegénység otthoni főzött kaja volt..

-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
-secret-
üzenetére
Bocsi srácok, de ezt meg kell osztanom. Az End User support szépségei és ezzel indul a napom .... Persze nem én vagyok a Katalin, csak ő továbbította nekem!
Már így korán reggel kiégtem, karrierem eddig best of-jai között az első 3-ban benne lesz.

Ami ebben a vicces, hogy, némely user mennyire nem lát túl a dolgokon, csoda, hogy 6 éves pályfutásom alatt 30 évet öregedtem??!!

-
cellpeti
nagyúr
sziasztok
van valami mód, hogy iphone 6-oson mkv fájt le lehessen játszani?
-
Gsx-rr
veterán
Nálam a Youtube és a Whatsapp se megy normálisan
-
Gsx-rr
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
En sem tudok semmihez sem hozzaszolni!
-
aprokaroka87
nagyúr
Nekem kb 5 perce teljesen lehalt a fészbuk, azelőtt ment igaz nem hibátlanul

-
Nálatok megy a Facebook?
-
gyuromoj
veterán
ice & radi
Sajnos igen.
-
gyuromoj
veterán
-
SÖ
addikt
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Rendszeresen használok NFC-s fizetést, és azzal engedélyezed, hogy ujjlenyomattal felold oda teszed a terminálhoz és kész. Feloldott készüléken 3 percig el a Simpli fizetés. Minden tranzakcióhoz token kell, ebből kb. tízet letölt netről így offline is használható.NFC állandóan megy de ha lezárom a telefont, már nem férnek hozzá. Amúgy a wifi is 24-be megy de így is 2 napot kibír.
-
gyuromoj
veterán
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Nem eladó, bár van az a pénz...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
.Szaki.
addikt
válasz
DanielK
üzenetére
Nekem az az igazság, hogy nagyon hiányzik az iOS. Sokkal otthonosabb nekem, sokkal logikusabb. És bármennyire is mondják az emberek, hogy az Android is mennyire fluid, bizony sokkal több microlagg van. Mondom mindezt úgy, hogy nem egy XS Max-hoz hasonlítom, hanem az 5S-hez képest, tudniillik én arról váltottam.
Dolgozni remek vele, az, hogy tudok rá tenni pendrive-ot, rendesen működik a DeX, és van multitasking az elképesztően sokat számít, ezek azok amiket nagyon hiányolok az iPhone-ból, mert az, hogy egy kurva multitaskingot nem akarnak összedobni az számomra teljesen érthetetlen. Ami szintén érthetetlen az a gyorstöltő hiánya, azért nem mindegy, hogy 5%-ról 100-ra kevesebb, mint 1,5 óra alatt feltölt az S9+. A képe és a hajlított kijelző pedig gyönyörű.
Mindenesetre mindezek ellenére ha valamelyik iOS verziótól lesz multitasking az iPhone-okban, akkor bármennyire is szeretem ezt a telefont, majdnem biztos, hogy azonnal veszek egy olyan iPhone-t amire már felmegy az a verzió, de nem a legfrissebb modell.
-
DanielK
addikt
válasz
.Szaki.
üzenetére
Nekem az android rendszerében az értesítések nagyon tetszenek (ahogy felvillan pár másodpercre jó nagyban és színekkel jelezve). De csak a vegytiszta rendszerben.
Most egy mi 8-at használok Pixel Experience rommal. Nagyon bejön.
Ha most kellene telefont vennem, akkor valamelyik nokiat venném vagy drágábban a pixel telefonokat.
Ez a 9-es android nagyon bejön. Jobban mint eddig az ios. -
.Szaki.
addikt
válasz
DanielK
üzenetére
Hát nem tudom, ha most kéne vennem telefont a S9+ helyett, akkor nem nagyon tudnék mit venni. Mindegyikben van valami kompromisszum. Az Androidosoknál helyből az, hogy nem iOS.. Az S9+-ban viszont vannak olyan funkciók, amiket már nagyon hiányolnék az iOS-ből és tartozékok terén is lennének olyan dolgok, amiket már elvárnék tőlük. Igazából a kettő ötvözetéből lehetne egy olyan hybrid rendszer, amivel elégedett lennék. Így viszont csak a károgás marad.

-
agabe
addikt
Hat nekem nem ment ket telefonon sem a gyari samsung levelezo kliensben.
Samsung support chat-jeben sem tudtak segiteni...azt irtak allitsam az appot alapallapotra. Na mondom akkor minden torlodik amit nem akartunk amire a valasz az volt, hogy a levelezo szerveren attol meg megmarad az email. Ja, csak ezek 10 nappal a letoltes utan torlodnek ugy van beallitva asztali gepen.
Erre azt mondtak, hogy adnak egy idopontot amikor egy muszaki hozzaerto kollega tavolrol csatlakozna a telefonhoz.
Na itt koszontem el aztan megoldottuk mashogy.
Lehet a chat jo olyan kerdesekre hogyan kapcsoljuk ki, meg be a telot esetleg az ertesiteseket, de igazi problemara nem tudnak semmit (20 perc irogatas utan sem) mondani, es megerteni is alig ertettek meg.(#168913) Gergőke88:
Csak sima xs lesz (talan mar holnap) nem max sajna, de talan tok uj lesz (mondjuk akkor nem holnap).(#168905) B-L-A-C-K:
Nekem mar sima X-nel is tetszett a szin, elolrol ugyanolyan, oldalt tok miatt nem latszik a kulonbseg, hatul meg jo az a feher a fekete kamera szigettel. -
-
Gergőke88
addikt
Engem szepen megszopatott a telekom.
Aztan most itt vagyok telefon nelkul..
Valakinek elado x,xr vagy xsmax? -
-
SÖ
addikt
Boss galléros póló 25K😫 😫Amúgy jól néz ki. Fekete, azonos színű nyomott márka felirattal, széleken vékony neonzöld csík.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- AliExpress tapasztalatok
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmvilág
- További aktív témák...
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)