Hirdetés
-
Mobilarena
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
r3dsnake
üzenetére
Szerintem fotóra tökre elég az M1 Pro még, inkább szoftveres oldalról szokott gáz lenni, főleg Adobe termékeknél (15.2-es LrC borzasztó lett ,szerencsére az asztali M1 Minin megvolt még a 15.1.1, így visszatettem azt a laptopon is).
Videónál kezd néha elfogyni az erő, de az M1 Pro még ott is meglepően király, a Mavic 4 Pro 6K/50p H265 anyagait is nagyon szépen viszi (Final cuttal).
Ui: ha veszel valamit, csak Pro-t (vagy felette) vegyél, kolléga sima M5-öt vett, szó szerint visszalépés volt egy M1 Max után, Lightroomban pláne. -
madgie
titán
válasz
Zsolt,72
üzenetére
Én meg beülök az autóba, levezetek három órát és a rossz hírű YT Music is úgy dobálja a zenéket, hogy sok esetben egyszer sem kell belenyúlnom, míg átmegyek a fél országon.
Volt AM-em, spotim meg aztán sok évig, de a YT Premium miatt adott a Music, nekem meg teljesen megfelel ez is. -
madgie
titán
válasz
r3dsnake
üzenetére
Tökmindegy, papíron hány nit, nyári melegben a kültéren két perc alatt vágja vissza magát a felére, nehogy túlmelegedjen. Mindig utáltam iPhone-nal drónozni, szénné égett a nyakam minden alkalommal, mert háttal kellett fordulnom a napnak, hogy lássak egyáltalán valamit a kijelzőn. A mostani drónomon már saját kijelzőt táv van, az tök jó ebben, a réginél meg inkább vittem a régi Androidos telefont, az nem szabályozta le magát (mégsem ölte meg az akkut, hét éves lesz az a cucc).
-
madgie
titán
válasz
r3dsnake
üzenetére
Nem tudom még, lemerült szerencsétlen füles a folyamatos kapcsolatban, most raktam a tokjába. Amúgy tök fura, a gumi nélkül tök jól megáll a fülemben, a legkisebb akkori gyári gumival is folyamatosan kiesik... lehet valami XXS méretűt kellett volna vennem hozzá?

szerk: 12%-on kivettem a tokból kipróbálni, hát ez sajnos konkrétan rosszabb lett, már nem csak zúg a bal füles ANC-nél, hanem magas frekin "fütyülve" kínoz.
-
madgie
titán
Pazar anyag
Mas: ez az iOS 26 egyre sz@rabb, gondoltam frissítek 26.1-re, hatha kevesebb lesz a bug, de hat bakker, egy par helyen az ekezetekkel mar megint merenyletet kovettek el... borzalom, az a meg e mellett a fordított ekezet van, kettovel odebb, ami kellene, amit random nem is erzekel...
-
madgie
titán
válasz
radi8tor
üzenetére
Teljesen a Star Trek jutott eszembe erről a feature-ről, az univerzális fordító, ami szinte minden nyelvi gondod megold... már majdnem a tényleges 21. században éreztem magam, de megint szembe köp az EU vízfejsége. Itt most mi a baja a Zúniónak? Kihallgathatom vele, hogy a vietnámi vendégmunkás hogy küld el a fenébe az anyanyelvén?
-
madgie
titán
válasz
lugosi
üzenetére
Én általában autóban töltök vezeték nélkül, ott meg eleve nem opció a Magsafe, mert mindenféle telefont tudnia kell töltenie (ráadásul a MagSafe mágnesei meg is hülyítik egy részüket, pl a Renault sem nagyon akar elindulni MagSafe iPhone-nal, mert idegen tárgynak érzékeli a fém/mágnes részeit).
-
madgie
titán
válasz
ittakary
üzenetére
Szerintem is, bár az 512 SSD-t beletenném, mert a 256 külső meghajtó mellett is nudli, legalábbis nekem. Most is egy 26/512-es M1 Mini az alap munkagépem, pedig ott a 16" M1 Pro... azt meg alig használom

De ja, jó ez a Mini, erre szívesen lecserélném a régit... de most dugó van, csak a négy gumi az autóra a Mini ára
-
madgie
titán
válasz
Dapro
üzenetére
Első szériás Pro, ja. És igen, a mikrofonnál lehet valami baja (valszeg a noise cancelling), mert ha "ki" módba kapcsolom áteresztés vagy zajszűrés helyett, akkor nem zúg tovább.
Csak épp telefonálni nem jó, mert a túloldalon a recsegés miatt alig hallanak... bár estére átpötyögtem, hogy akkor a jobb oldali mikrofont használja, hátha akkor jó lesz legalább hívásra. -
madgie
titán
válasz
radi8tor
üzenetére
Nekem már a gyerek szájában is volt, hólapátolás közben beleesett pont a lapátba és eldobtam a hóval baromira messze, és kb 40 percig keresgéltem a hóval megegyező színű fehér fülest, csipogtatva, mire meglett, meg sokat használom pályán is, vezetéskor, ha a Dusterrel kell mennem (iszonyú hangos pályatempón az öreglány, így ha még zene nem is megy rajta, a zajszűrés miatt akkor is bent hagyom az M3-on).
-
madgie
titán
-
madgie
titán
válasz
viperabácsi
üzenetére
De hát a telefonon nem foglal tárhelyet, ha úgy állítod be, ellenben a thumbnailek és kulcsszavak alapján nagyon jól kereshető visszamenőleg minden. Nekem most is az a kis narancssárga sáv a fotó, közben meg amúgy egy tengernyi van, valami 20 ezer darab.
Nekem van 1 tera Dropboxom, meg évekig volt 1 tera Onedrive-om is, mégis mindig iCloudon voltak a fotóim, mert így baromi kényelmes és pl a Macen is kereshetek közöttük, ha épp azt szeretnék, szóval minden mindennel szinkronban működik. -
madgie
titán
válasz
r3dsnake
üzenetére
Nekem is van, neked is, a hazai userek tippre 70%-nak nincs Macje. Ők? Dögöljenek meg a lassú átvitellel, "ménemvettekprót?"
Félre ne érts, soha nem másoltam semmit kábelen a telefonomról, a feleségem sima 15-én is megoldjuk, ott az AirDrop. Na de bakker, tavaly még szabadkoztak, hogy a chipset miatt nincs benne, most meg lapítás, meg sem említik...
-
madgie
titán
válasz
ittakary
üzenetére
Na de így is egy csomó mindenben butább, a mostani kameraelrendezéssel meg aztán végképp más polcra tették, mint a Pro-t.
Ne legyen már USB 2, könyörgöm, borzasztó prosztó megoldás. A 60 Hz, AOD hiánya, bármi megmagyarázható, az szerintem nehezen, hogy kábelen 24 perc átmásolni egy nyaralás fotó/videó anyagát
-
madgie
titán
Ez miért amúgy? Tavaly még bekamuzták, hogy a régi chip miatt nem fért bele az USB 3 vezérlő, de most mi az oka? Három centtel olcsóbban előállítható így, vagy szándékos termékszegmentáció?
-
madgie
titán
válasz
radi8tor
üzenetére
Én azt "imádom", mikor a hívás végén leraknám, de a másik oldalon kicsit gyorsabbak, így máris pöccinti az ujjam a random emberkét a híváslistán, és akármilyen gyorsan és qrvaanyázva nyomom ki a hívást, neki bizony kicsörög
De a legjobb, amikor visszahív, mondom neki, hogy mi történt és teljesen képben van mindenki, hogy ja, ez a hülye iPhone az ilyen.
-
madgie
titán
válasz
radi8tor
üzenetére
Biztos jó lesz az M4, de eddig elég aprókat lépegetett előre az M-vonal, én még a 16 gigás M1 Pro-vel (meg a sima M1-gyel is) vígan elvagyok, pedig 4K feletti anyagokat is vágok.
Fontosabb szerintem, hogy legalább 16 GB ram kell, meg minél nagyobb belső tárhely (256 felejtős).
-
madgie
titán
válasz
gyuromoj
üzenetére
Az a túl merev kábel miatt volt egy másik típusnál, ebben nincs külső kábel.
Más téma, de egy éves sincs itthon a két telefon (15 és 15 Pro), máris szívás az USB-C. Sokkal nehezebb kipucolni, mint a Lightningot, már mindkettő úgy járt, hogy időnként nem is töltött, aztán ott kellett bűvészkedni, hogy a csatlakozó két keskenyebb oldalába gyűrődött szösz/maszat/dzsuva méltóztasson kijönni valami extrém vékony tárgy segítségével. -
madgie
titán
válasz
r3dsnake
üzenetére
Nekem a StarPeak tetszik (kék telefonhoz pláne), de hogy én nem vagyok hajlandó 70 dollár + postát egy tokért kiadni, az hétszentség
-
madgie
titán
válasz
radi8tor
üzenetére
Nekem Aliról van hasonló noname, tökéletes.
-
madgie
titán
válasz
icecave
üzenetére
Az USB-C annyira lekövethetetlen, túlbonyolított valami, hogy legegyszerűbben úgy tudom ezt megoldani, hogy ha nagy adatátvitel kell, akkor az egyik külső SSD kábelét veszem elő

Az képes a ProRes külső tárolására is iPhone 15 Pro-n, de például a monitorom is ezzel hajtottam meg az M1 Minivel, míg megjött az Aliról az ehhez való kábel, mert sima HDMI-n csak 8 bittel megy ez a monitor, USB-C/DisplayPort, amin 10 bitet tud és a külső SSD kábele simán átvitte a 6K/60Hz/10 bit jelet
-
madgie
titán
válasz
btudos
üzenetére
Ha a jobb kezemre átrakom, vagy hátra kerül, vagy megfordítom és előre, a csuklóm felé, de alsó helyzetben. Lehet csak megszokást igényel, de így pl a fizetéshez is felől kell kétszer nyomni a gombot, tehát át kell nyúlni a korona mellett/fölött, ami egy hangyányit kevésbé tiszta megoldás.
De még mindig jobb, mint amikor leszakad a bal karom a fájdalomtól
-
madgie
titán
válasz
ittakary
üzenetére
Nem az EKG, mert volt régen series 3-am, azt is emiatt adtam el. Lehet egyszerűen az van, hogy nehezek ezek, én meg soha nem viselek semmilyen "ékszert", a csuklómnak meg nem esik jól ez a súly. Azért is gondolom ezt, mert nagyon-nagyon rég volt egy MiBand-em (még a legelső!), azt hiszem azzal nem volt ilyen gondom, az meg ugye egy nagyon könnyű kis valami. Mindkét csuklómon eléggé kiáll a csont, arra is próbálok figyelni, hogy ne ott hordjam az órát, hanem fentebb, de hát a fene tudja, mikor mennyire csúszik le.
Amúgy meg ja, akár pszichés is lehet, a fene tudja... bár angol nyelven azért bőven lehet ilyen panaszokról olvasni (wrist pain meg hasonló dolgokra keresve). Hidd el, én hordani szeretném, még cellular is, bár még csak tervben van a Telekomra váltás
-
madgie
titán
válasz
ittakary
üzenetére
Még annyi se, néha 4-5 ezer körül meglőhető, nekem is olyan van az autóban.
És ja, az USB-C nekem sem annyira jön be, mág néha nem akar tölteni a 15 Pro, ki kéne pucolni
Ami viszont jobban bosszant, hogy sokadszorra szeretnék Watch-ot, de most már pár nap után fáj a csuklóm, karom a Series 9-tól. Nem Apple specifikus dolog ez nálam, minden smartwatchra így reagálok, egyre brutálisabb fájdalommal, pár hét alatt felmegy lapockáig, onnantól alig bírom a karom felemelni... és minél öregebb vagyok, annál kevesebbet tudom hordani ezeket. És míg a negyvenezres Amazfitnél még meghúztam a vállam, hogy oké, akkor majd hordom, ha hosszú napos meló van, a négyszer ennyibe kerülő Apple Watch-nál már rosszabbul esik, ha porfogó az asztalon.
-
madgie
titán
válasz
radi8tor
üzenetére
Hát megszületett a kicsi, váltva visszük az éjszakákat a feleségemmel és nem jellemző a sok alvás... szóval nyomkodom ezt a vackot, ha kell, ha nem.
Nyilván munkára is használom, pl a Hyperlapse-ek is őrületen tudják meríteni, de nem az a jellemző felhasználási mód azért

-
madgie
titán
válasz
joey04
üzenetére
Hát, én a notchot is utálom, a Macbookon is a kezdetektől olyan háttérképem van, hogy soha ne lássam, szóval engem nem tudtak megvenni sehol sem vele (iPhone-on sem), ellenben az van, amit írtál: a DI a plusz funkciói miatt jobban elviselhető. Lehet a notch-csal is ki tudtam volna békülni, ha hasonlóan "kihasználják".
-
madgie
titán
válasz
radi8tor
üzenetére
Tuti AirDrop-pal oldja meg ilyenkor, az meg az, ja.
https://support.apple.com/hu-hu/guide/security/sec2261183f4/web -
madgie
titán
-
madgie
titán
válasz
r3dsnake
üzenetére
Hárman a csapatból bejártunk már az országot keresztbe-kosba, nekem Vodám volt, egyik kollégának Yettel, másiknak Telekom. Egyik sem csodaszer, a hegyekben, puszta közepén hol az egyik gyengébb, hol a másik.
5G lefedettségben jelenleg a Yettel a legrosszabb, ellenben ahol van 5G, ott sokkal gyorsabb, reszponzívabb, mint a másik kettőé.
-
madgie
titán
válasz
r3dsnake
üzenetére
Mit kell szarakodni vele? Az említett flottánál két perc alatt kitöltöd az igénybejelentőt, 20 perc múlva küldik az engedélyt, bebattyogsz egy Yettel üzletbe és 10 perc alatt kész vagy. Onnantól a te neveden van minden, te intézkedsz, válthatsz csomagot, akármi.
A Vodafone-tól több idő volt eljönnöm...
szerk: másfél évig töketlenkedtem én is, most már ott a fél család...
-
madgie
titán
válasz
Gsx-rr
üzenetére
Amit "fentről" kapunk, azt adjuk tovább "lent" is. Ha a köztévé, a plakátok, mindenkit gyűlöletre, agresszióra, házmester módira tanít, azt veszi át a jónép is, pláne az a réteg, akinek igénye sincs önálló gondolatokra, vagy legalább több helyről utána nézni, utána olvasni bárminek, mielőtt kanyar nélkül elhiszi.
-
madgie
titán
válasz
r3dsnake
üzenetére
Van egy árapasztó tározó 25 km-re tőlünk, a kislányommal gyakran csavargunk arra

-
madgie
titán
Elkattintgatok néha ezzel a 15 Proval is
-
madgie
titán
válasz
r3dsnake
üzenetére
Nem is kicsit, de ez ilyen őszies lett
radi: nekem alapvetően tetszik a 15 Pro, de főleg a fotós/videós tudása miatt. Amúgy a titán keret meg a matt hátlap nagyon szép egyben, de hát úgyis tokban van a motyó
Az akkuidő a 12 Minis évek után pfff... amikor azt hinném, töltőt kell keresnem, ez kb 30%-ot merült
-
madgie
titán
válasz
r3dsnake
üzenetére
Na, gondoltam rád, szórakozásból a kertben ProRes/log snitteket vettem fel, de tényleg csak ilyen őszi kocavideó, afféle hangulatként.
Nem mondom, hogy eladok minden Fujit, mert azért látszik itt-ott, hogy csak egy telefon, de ahhoz hatalmas ökölpacsi az Apple-nek, nagyon jól összerakták ezt a hivatalos log-os sztorit (mondanám, hogy kár, hogy csak ProRes mellett megy, de a Blackmagic Cam ingyenes és mindenféle jó dolgot tud, akár H265/log-ot is).
-
madgie
titán
válasz
lorcsi
üzenetére
Hát, majd meglátom, hogy bírom a nagyobbra váltást, de - szinte a véletlen úgy hozta - beújítottam végül egy 15 Pro-t a Hardverapróról. Most költöznek az adatok a "kicsiről".
A mai munkánál elkértem Gyuri kollégám 13 Pro-ját, mert egy közeli vágóképnél sokat szívtam a "rendes" kamerákkal. iPhone elő, Blackmagic Camera app, erősebb stabi be, puff, elsőre olyan anyagot adott, hogy akkor mondtam azt, oké, kell egy jobb iPhone, ha más nem, "jó lesz munkára!" kifogással
Aztán pont a melótól párszáz méterre volt az eladó telefon, így végül meg is vettem azt. -
madgie
titán
válasz
.Szaki.
üzenetére
Nekem a 12 Minin fent van, alapvetően okés, csak néha az animációk "androidosak", úgy értve, hogy nem szépen, folyékonyan változnak a dolgok, hanem elsötétedik 1-2 frame-re a képernyő és bumm, betölti. Nem szép megoldás, legalább az Apple-nél nem ezt szoktam meg.
A 16" M1 Pro MBP-t még csak most frissítettem Venturára, az még a Monterey-en ment eddig, munkásgépnél nem merek up-to-date lenni a bugok miatt (Final Cut 10.6.7 is hírhedten rossz lett anno, bár javították a 10.6.8-ban, én még simán a 10.6.6-on maradtam inkább).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 16 pro 128GB Sivatagi Titán - 27% ÁFA (0395)
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
- 27% - HP Omen 35L GAMER PC! Ryzen 8700F / RTX 4070 Super / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- HP ProDesk 600 G2 MT, DVD-RW , i5-6500 CPU félkonfig
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest