- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Newyorker #53562 üzenetére
IOS7 az utánagyártott dolgokat nem nagyon szereti, azaz elvileg nem működik vele, viszont még nem próbáltam hogy valóban így van e, pedig nekem is kellene hozzá egy 2-3 méteres kábel...
ZooLee: +1, nekem is tök hideg szokott lenni az i5, innen is látszik nem egy gatyi műanyag (mint az 5C
)...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Newyorker #53554 üzenetére
A telefonom még nagyon friss, így nem rendelgettem még hozzá ami meg is jött volna... Viszont rendeltem most de nem tudom megmondani hogy jó e, mivel még nem jött meg...
(amúgy ez az)
-
B-L-A-C-K
titán
Valahol le lehet ellenőrizni hogy mennyi garancia van egy szolgáltatós telefonon? Oké hogy papíron ott van, de online valahol ezt jegyzik?
-
B-L-A-C-K
titán
Nem tudom van e valami köze a 7.0.2 frissítéshez, de a telefonom sokkal jobban merül, 1 óra 40 perce húztam le a telefont a töltőről (i5), ebből 30 perc volt a használat kb 20 perc használat után 100%-on állt még az aksi, majd neteztem 1 percet csináltam 10 képet és már 90%....
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Zsolaf #52610 üzenetére
IOS6 alatt fél évig így volt, és itt nem volt ilyen gond.
Zjunior: Akinek már van 5s leírta hogy alig van külömbség, video felvétel, meg az ujjlenyomatolvasó...Ennyi, 100 ezer pluszt nem nagyon ér...
Majd ha fél-1 év mulva a teljesítmény is előn jön, de akkor az ára már akkor nem ennyi lesz...
-
B-L-A-C-K
titán
Így azért kényelmesebb mivel ugye senki se gamail appol nézegeti a képeket általában. Szóval így jó, de ez egy hiba, mivel ha tudomására adom ne küldjön push-t, ne értesítsen, ne jelezzen semmit, ennek ellenére csinálja.
Kommy: Igen ez a megoldás van csak, de ugye ez így akkor sincs jól mert a háttérben dolgozik ugyan úgy csak hang nélkül. Mondjuk a lényeget így elérem az tény, de akkor is zavar hogy nem azt csinálja amit beállítok.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
vadászcsiga #52595 üzenetére
Az elsőhöz a lényeg: Van ugye a Gmail app, és IOS alatt az emailhez is be lehet állítani a gmail fiókodat. Na most én utálom a beállítható verziót, így az appot használom, viszont ha a képeimet nézegetem, és úgy gondolom ezt a képet emailbe akarom küldeni közvetlenül a foto albumokból akkor ugye kell lenni a rendszerbe egy hozzárendelt e-mailnek, ezért állítottam be a Gmail postafiókot, de mivel azt utálom fixen mindenre használni, ezért csak erre kell...Amúgy meg a sima Gmail letölthető appot használom. Remélem eddig világos...
Na most ugye ha kapok egy levelet akkor értesít azaz pityeg, jelez először az app-os Gmailnél, majd után egyből szintén pityeg, beállított emailről, és ez idegesít... Mivel annak ellenére csinálja hogy a beállított gmail-nél minden sz@r ki van kapcsolva, és ennek ellenére is értesít hogy jött új levelem... -
B-L-A-C-K
titán
Nem értem miért van az ha Gmail appot használok, és mellette ugyan úgy IOS mail-nál is be van állítva ugyan az a postafiók (ezt most nem írnám le miért így van) akkor miért kapok gmail appból is hangjelzést, illetve simán mail beállításból is, ha egyszerűen ott minden kivan kapcsolva...Azaz összes értesítés, nem megy a push, de még is pityeg...Oké ha a hangot kiveszem alóla nem hallom, de akkor ezek szerint a háttérbe attól megy...
A másik, ez hiba az almáéknál vagy ez mindig is így volt hogy tegyük fel belépek az én ID-mel, letöltök ezt azt magamnak, majd ugyan arról a telfonról kilépek az enyémből, és belépek XY Józsika id-jével aki megvett eddig 500 ezerért ilyen-olyan alkalmazásokat, letöltöm a telefonomra, és vígan használhatom, attól függetlenül hogy utána visszalépek az enyémmel...
Totheground: Hát ezt nem tudtam, vodánán nincs LTE ugye, így nekem ennyi lehetőséget mutat...
vadászcsiga: Mert menübe rövidítetten írta ki, ezért nem talál úgy rá, pontos neve ePhotot Transfer Free
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
vadászcsiga #52525 üzenetére
Köszi, egy hasonló progival megsikerült oldani (ePhotoT Free)...
-
B-L-A-C-K
titán
Ha esetleg valaki tudja a fotótárba hogy lehet bemásolni vagy 200-300 képet egyszerre ne legyen lusta elmondani...Egyesével több módon betudom tenne, de egybe nem....
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
B-L-A-C-K #52397 üzenetére
Még annyival kiegészíteném:
"ráadásul ami alaplap a lopott készülékből jött ki, az meg kuka, mert azt nem tudják becseréltetni."
Ezt már régen kérdeztem egy illetékestől, és azt mondta nem nézik, nem ellenőrzik, beadod és cserélik egyszerűen.
Zjunior: Nekem a kártyám regisztrálva sincs még, egyszerűen mindent megkaptam eddig ingyen amit akartam, Navit akartam venni, de ugye mondták vodásoknak ingyenes van az is, így azt se kellett megvennem...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
ZooLee #52393 üzenetére
Nem 1 hete árulnak alaplapokat, hanem több éve, szóval ez folyamatos, de ebbe ne menjünk a bele, eddig is lopták a telefonokat, és hogy ujjlenyomat olvasó lesz benne ugyan úgy fogják, semmivel se kevésbé...
De itt le is zárnám a témát, ha szerinted ezek után nem fogják lopni akkor nem fogják most nem fogok neked magyarázkodni hogy de márpedig igen is.
Zjunior: Az a baj még sose vettem semmit, mert nem volt rá szükségem, viszont több olyan alkalmazásom van amit megjelenés napján leszedtem, majd utána fizetős lett...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
ZooLee #52388 üzenetére
Végig gondoltam, és Te nem látod át. Tudod mennyi pl egy i5 alaplap? ~30 ezerért már itt van neked is, nekem is, bárkinek is aprón. De ha pl egy tolvaj banda szövetkezett egy telefonbolttal, akkor meg ingyen van. Miért is? Azért mert akik árulják itt az alaplap cserét úgy működik te oda adod a hibásat ők meg ingyen kapnak helyette egy újat, mert legariztatjak valahogy...Ezt ne kérdezd hogy kivitelezik, mert nem tudom, de hogy így működik az biztos, mert már nem 1 ilyen információt kaptam. De most mennyünk vissza oda hogy egy i5-ös alaplap amit egy hülye gyerek is itt megtud venni 30 ezer, ellopja a telefonomat ami le van kódolva, kicserélteti az alaplapot 30 ezerért, és eladja gyorsban ~90 ezerért a telefont...Na itt már nyert rajta 60 ezret, és ez szerinted nem éri meg a tolvajoknak...?
-
B-L-A-C-K
titán
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
icecave #52365 üzenetére
Én is egy ilyenen gondolkodok most mert már 6 telefonon átment a mostani rendszer...Egy dolog ami nem tiszta, hogy a fotóknál a filmtekercsbe visszatudom e varázsolni a dolgokat. Az oké iTunes-ból egy mappát csinálok és oda bele rakosgatom ami kell és szinkronizálja de az akkor sem a filmtekercsbe megy hanem egy külön albumba. Vagy ha ebből az albumból szerkesztem a képeket valami módon akkor is a filmtekercsbe átmenti, na de ugye több száz képet nem akarok egyesével szerkesztgetni...
Így erre valami megoldás?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
bigdady #52334 üzenetére
Persze, mindenki azt csinál a pénzével amit akar, csak elmondtam a véleményem hogy több mint 100 ezre többletet nem ér jelenleg a telefon, ha ezek az emberek várnának a teljesítmény különbséget is éreznék majd, illetve nem ilyen áron jutnának hozzá.
agabe: Jogos teljesen amit írtál, csak mint tudod nekem nem ilyen az észjárásom mint pár embernek vétel szempontjából, és meglepve nézem hogy 280 ezret képesek kiadni azaz + ~130 ezret (mert ugye 150-ért van új i5) ezért a jelenlegi minimális többletért...
De félreértések elkerülése miatt, jelzem senkitől sem irigylem, ha akarnám én is megvehetném...
-
B-L-A-C-K
titán
-
B-L-A-C-K
titán
i5-höz képest most jelenleg az ujjlenyomat-olvasóval tud többet az 5S, másban nem nagyon, jó a kamerája is kicsit jobb de egyáltalán nem sokkal, szóval magyarul ha azt nézzük i5höz képest 100-120 ezerrel többet kiadnak érte ezért, ahelyett hogy várnának hogy lemenjen az ára itthon is. Egy fél - 1 év múlva már valószínű kijön a teljesítmény különbsége is, de most ilyen 250-300 ezret kiadni érte szerintem hatalmas butaság.
Persze ez csak az én véleményem...
-
B-L-A-C-K
titán
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
sanyi0627 #52215 üzenetére
Ja így más a helyzet, ha a külső az alap ez is ember függő, de i4 tényleg jobban illik a nők kezébe, nővéremnek is az van, és barátnőmnek is éppen most egyet ilyet keresek...
(#52216) sanyi0627: Ugyan úgy fogják lopni, mivel az ujjlenyomat mellett ugyan úgy számkóddal is fel tudod oldani, illetve csak egy alaplapcsere kell az egészek, és már is használható a készülék.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
perfegor17 #52208 üzenetére
Előfordulhat, vannak még hibák...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
perfegor17 #52203 üzenetére
Remélem nem úgy vetted fel hogy pont a mikrofonon volt a kezed, csak azért mert jártam már így én is...
(#52207) bigdady: Ez se gyenge: link
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
perfegor17 #52199 üzenetére
Akkor kérj meg valakit i4-en nézze meg neked. De hogy feleslegesen ne írj még egy hozzászólást így akkor én kérnék meg erre valakit...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
perfegor17 #52188 üzenetére
Nekem gond nélkül megy, és nem állítottam sehol semmit ezzel kapcsolatban.
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
sanyi0627 #52166 üzenetére
Én is így voltam vele, hogy minek a 4S után az i5, ugyan azt tudja tök felesleges...stb. Nagyon nem preferáltam. De most hogy személyesen használom pár napja a következők miatt már nem bántam meg:
- Sokkal jobban a kezedbe passzol, érezhetően könnyebb, sokkal jobb vele netezni
- A kijelzője jóval szebb
- Játékok grafikájában ugye eddig azt hittem ugyan olyan, csak az élsimítások jobbak i5-ön. Ami így is van, de mivel szebb a kijelző, nagyobb, és ugye ott a jobb elsimítás ezért sokkal szebb összhatást kelt.
- Kamera képe látványosan szebb, viszont ez lehet az IOS7 szoftverezése miatt is, 4S-en nem tudom milyen lenne, viszont én már régebben említettem is nekem a sima i4-nek is szebb volt a kamera képe valamiért.Viszont ha valakit nem érdekel a kijelző, nem érdekel hogy jobban lehet rajta netezni (kényelmesebben), és nem is játszik rajta, akkor annak még egy sima i4 is elegendő lehet. Én összességében 26 ezret fizettem így rá egy zsír új i5-re (1 év garanciával) ami nekem ennyit megért, és nem bántam meg. Viszont ha ~60 ezer plusszal jött volna ki a váltás már lehet én is elgondolkozok...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Zjunior #52160 üzenetére
Szerintem sokkal szebb, pl az a funkció is nagyon jó (nem tudom észre vetted e) hogy mozog a háttérkép (nem a mozgó hátterekre értem hanem a simákra is), azaz ha mozgatod le fel a telefont olyan 3D hatást kelt mintha a betűk alá be lehetne látni...
Persze ezt akkor látod igazán ha a Beállítások -> Általános -> Kisegítő lehetőségek -> Mozgatás csökkentése -> "ki"kapcsolt állapotban van
-
B-L-A-C-K
titán
Az a baj sok ember nem hajlandó befogadni az újdonságokat, emlékszem mikor a prohardver felülete megváltozott a mostani jelenlegire, akkor is többen öngyilkosak akartak lenni. Na most valamelyik nap találtam egy képet a régiről, nevettem hogy nézett ki, ha valaki elé most azt visszaraknánk kiverné a hisztit. Persze pl ha mostani hardveraprót nézzük az valóban nagyon rossz lett, vagyis a színei nekem sem tetszenek...Viszont az IOS7-el nem lőttek ennyire mellé, van mit javítani rajta az tény, de szerintem jó lett. 2 napja használom, első félórában úgy voltam vele én is, na vissza a régit, de adtam neki egy kis időt, és teljesen megszoktam. Szerintem nagyon szép lett, vagyis i5-ön nekem nagyon tetszik. Szóval szerintem a piacban nem sokat fog veszíteni az alma, sőt ha csak azokat az illetőket nézzük akik elkapkodták az 5C-t, és az 5S-t, azok már tudtak a videók, képek, béta IOS7...stb alapján mire számíthatnak kinézetileg.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Kicsirics77 #52145 üzenetére
Én i5-öt vennék a külső miatt, épp azért vettem meg én is mert láttam kopp ugyan azt tudja mint az 5C. 5S-et elbírnám viselni, de ugye ~250 ezret nem adnék ki érte, de még 160 ezret sem...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Kicsirics77 #52140 üzenetére
Akkor már inkább inkább 5S, 5C kopp ugyan az mint az i5 tesztek alapján, csak ugye műanyag burkolatban. i5 nekem alapból minőségibbnek tűnik úgy hogy csak képek alapján láttam az 5C-t, csak nem mind1 hogy fém ház vagy műanyag.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Kicsirics77 #52137 üzenetére
Persze hogy megvan, épp azért írtam hogy aki nagy csomagot vesz, vagy hosszabbít annak megéri nagyon, 48 ezerért ajándék. De pl nekem 2700 Ft a számlám havonta, és pont kijövök belőle, azaz nekem nagyon nem érné meg az a 2 évi + ~320 ezer forint többlet kiadás a számlára...
-
B-L-A-C-K
titán
Vodánál most aki nagy díjcsomagot vesz megéri i5-öt venni mert beakciózták 100 ezerről 50 ezerre (online rendelés esetén 48)...Mondjuk ehhez alá kell írnod 2 évre egy 16 ezer/hó-s csomagra...
-
B-L-A-C-K
titán
~2 napos IOS7 tapasztalat i5-ön.
Negatívum:
- Hívás közben elfelejt néha rezegni (2x fordult eddig elő)
- Beállítás alatt többször lépet már ki csak úgy spontán (legutóbb gmail beállításoknál)
- Több még nem frissült ios7-re program szintén mikor úgy gondolja kilépPozitívum:
- Szebb
- i4/4S hez képest sokkal hamarabb feltölt -
B-L-A-C-K
titán
válasz
vadászcsiga #52075 üzenetére
Nem rémlik, azóta már fel is töltött...
80%-ról 100%-ra ~15 perc volt most...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Criton #52057 üzenetére
A Beállítások -> Általános -> Kisegítő lehetőségek -> Kontraszt növelése ki/be na itt lehet ezzel kicsit játszani...Viszont csak bizonyos háttereknél jön ki jobban.
Ezt most csináltam, ennyi különbség van be/ki kapcsolt állapotban:
Remélem egy új frissítésnél ennek az átláthatóságát javítják...
Mindenkinek:
Az i5 tölt fel 4S-hez képest nagyon hamar, vagy IOS7-nek köszönhető? Csak azért mert meglepően látom hogy nemrég raktam rá a töltőre a telefont pár százaléknál, és már 80% tart...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Shodan #51984 üzenetére
Ide ha beírod az IMEI számát kiírja a SIM Lock-ot.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Xmodule #51950 üzenetére
És i5-öd van?
Mert ha igen az elég szép teljesítmény, azaz több mint 2,5 nap, amiből kicsivel több mint 6 és fól óra használat volt, amiben volt játék is, és sok PH-zás, és max fényerőn (nekem i5-ön eleve kiveri a szemem)...Ennyit még az i4-em sem bírt aminek igen jó volt az aksija ennyi használat mellett...
i5-öt 1 napja se használom, így eléggé nyomogatva van, 6 óra 42 perc húztam le a töltőről, kicsivel több mint 2,5 órát használtam és 52%...
Mindenkinek:
Üzemidő szempontjából érdemes egy szűz rendszert csinálni, ha márciusi mentésen megy most a teló ami előtte 6 telefont látott már (i4, 4S)...Vagy felesleges mert nem lesz jobb?
sdforlife: Próbáld meg, vesztenivalód nincs...
(#51946) bigdady: Aha, vágom, most hogy jobban megnéztem tényleg full felesleges, vagyis az időjárásnál néztem hogy minek frissülnie a háttérben ha rányomok és akkor egyből frissül úgy is egyből...Nem értem így ezt az egészet mire jó pl időjárásnál.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
spyduck #51927 üzenetére
Ugyan így voltam vele én is, tegnap frissítettem, fél óra után mondom megpróbálom visszarakni a 6.1.4-et, de úgy voltam vele még kicsit barátkozok vele, most már meg úgy vagyok vele maradhat mert sokkal szebb.
Egyedül az nem tetszik hogy az alsó sávban a háttér nagyon gyengén átlátszó...
Ilyen, és ilyen lenne jó:
-
B-L-A-C-K
titán
iPhone 5 vs iPhone 5c vs iPhone 5S vs Moto X Benchmark teszt...
Akkor itt már teljesen látható is hogy az 5C ugyan az mint az i5, sőt minimálisan gyengébb (bár ez gondolom nem mérvadó mert i5 és i5 között is lehet némi eltérés benchmarkokban).
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
bull84ghia #51607 üzenetére
Én most biztosítósról beszélek, nem garanciáról...
Vagy te is arról...?:
-
B-L-A-C-K
titán
A pali jelenleg élőben nyomogatja az újdonságokat...
-
B-L-A-C-K
titán
Valaki nem tudja ha egy adott készülékre lett kötve a szolgáltatónál biztosítás (voda), azt bárki érvényesítheti a dokumentumokkal mint a a garanciát is, vagy csak a tulaj?
-
B-L-A-C-K
titán
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
erdoke #51564 üzenetére
Hát igen, az a baj tényleg nem most is fog kijönni ez a teljesítmény különbség...Én is gondolkoztam rajta hogy várok míg lentebb megy az áruk, de ahogy elnézem lesz egy jó fél év, így mivel telefon vásárlás előtt állok ebből a 3 közül lesz most valami: i5/HTC One/Galaxy S4
(#51561) joey20: Öszinte leszek, tőled loptam az OFF topikból....
-
B-L-A-C-K
titán
Annyira még nem érezhető a teljesítmény különbség...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
buci30 #51531 üzenetére
Azért én nem védem őket, itt jelen esetben ott felárat fizettek azért mert 2 év magyar garanciásan kérték a terméket, de semmi közük hozzá, csak úgy adták el drágábban...Szóval én nem védenem őket ha egy 100 ezer feletti készülékkel trükköznek, és a vevő nem azt kapja amiért fizetett.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
buci30 #51521 üzenetére
Aha, megbízható...
Olvasd el pl ennek az illetőnek a hirdetését...
joey20: 6 másodperccel megelőztél...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
manchester85 #50343 üzenetére
Nem egy weboldalon volt olvasható....
-
B-L-A-C-K
titán
Gondolkodtam ideiglenesen veszek egy Galaxy S4-et, de pár videó után vettem észre hogy grafikailag még mindig egy iPhone 4 szintjén van, vagyis amit most néztem játéknál biztos...Egy régi i4 vs i4S grafikai összehasonlításomból szűrtem le...link
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest