- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
xhege #315192 üzenetére
Én egyelőre csak telefon terén akartam egyszerűsíteni az életemet.
Családi körökben, magamat is beleértve az “almásodás előtt” három telefon volt, amit időnként nyomkodnom kellett, egy Xiaomi, egy Huawei és egy Samsung.
UI szempontból ez ugye három különböző telefon egyedi sajátosságokkal és helyenként viselkedéssel.Mostanra mindhárom telefont iPhone-ra intéztem és nekem momentán tetszik, hogy mindegyik ugyanúgy működik, ugyanúgy néz ki és ha valamit kérdeznek, hogy “ezt-azt hogy kell csinálni”, rutinosan teszem a dolgomat, mintha csak az enyémet használnám.
Ja a legfontosabb persze az, hogy a családban is szeretik használni őket. -
Most, hogy így írjátok, valamit mintha én is hallottam volna erről, de nincs pontos infóm nekem sem a témáról.
-
válasz
hYpErKe #315065 üzenetére
Az a minimum igen, hogy utángyártott alkatrészekre “Nem támogatott/ ismeretlen alkatrész” szöveget ír a telefon.
Alkatrész minőségétől függő nyilvánvalóan a további felhasználói élmény, akksi ügyben lehetséges például, hogy fél év múlva ugyanott tartasz üzemidőben, mint most a jelenlegivel, de nyilvánvalóan eredeti alkatrészekből is vannak szórások, idő előtt hibásodók.
A rendszer által kiírt fenti szöveg nagy mértékben csökkenti a készülék piaci értékét is, a vásárlók természetesen háklisak rá és sokak érthető inkább csak ilyen iPhone szerű telefonként tekintenek egy ilyen készülékre.
”gyári alkatrészt rakunk bele” - ez egy nem létező fogalom így, gyári alkatrészekkel csak hivatalos szervizek dolgozhatnak.
-
válasz
szildavid90 #315066 üzenetére
Biztos, hogy kipucoltad rendesen a csatlakozót?
Eddig csak USB-C csatit volt lehetőségem fogpiszkáló kezelni, de azokhoz csak hosszában félbevágott fogpiszkálóval tudtam teljes csatlakozó mélységről túrni a koszt.
Plusz lehet oda van szilárdulva rendesen a dzsuva és erősebb vagy hosszabb kaparásokkal lazulna csak fel a réteg.Az is jó ötlet lenne persze, ha másik kábellel is ki tudnád próbálni, attól függetlenül, hogy a tiéd sem volt még sosem használva.
-
Alternatív megoldásként gondoltatok már a Messenger csoporton, ahová megosztjátok az ilyen képeket?
Nagy divat ez mostanában és végülis univerzális módszer, szinte minden eszközön találkozni már Messengerrel és ha valami új érkezik, már pittyen is a szülőknek, akik lelkesen “szivecskézhetik” vagy bármiképp reagálhatnak a tartalomra.
Ha a képminőség megtartása a főbb szempont, akkor ehhez annyit tennék még hozzá, hogy nem feltétlenül látnám a különbséget tenyérni fénykép méreten egy Messenger kép és egy eredeti kép között és mivel nagyszülők sem feltétlenül látnak jobban nálam, lehet nekik is bőséges lehet a butított minőség. -
válasz
havri1 #314515 üzenetére
Jól gondoltam akkor, köszi!
Baseus-ból többmindenem is van, köszi!
Ebben az eMag-osban az tetszett volna, hogy kitámasztós is egyben, általanosságban vele együtt lehetne az asztalon a teló és ha úgy kívánja a helyzet, akkor kábeldugás nélkül tölthetek is vele valamennyit.
De annyira nem létfontos persze egy ilyesmi cucc. -
-
-
Nekem konkrétan a mostani üvegfóliám csomagolásán is ajánlotta a leírás a fürdés utáni fürdőszobát, hogy úgy érdemes felrakni.
Már előtte is így pakoltam fel az üvegfóliákat, szóval nem az írás hatására döntöttem így.
Nem tartom nagy problémának, hogy amúgyis aztán évekig lesz a telefonon a fólia, miért ne várjam meg a számomra optimális körülményt.
Naponta úgyis használja valaki ilyen célra a fürdőszobát és egyébként nálunk szemmel látható tud lenni a levegőben is, amikor úgy süt be a fény az ablakon, hogy száll a sok por a levegőben, ugyanígy párás környezetben viszont ez nem látható.
De én is ennyi voltam, csak mielőtt lebeszélnétek valakit egyértelműen bárkit, hogy “hülyeség a fürdőszobás üvegfóliázás”, még előtte ezt mégis megírom. -
A legbiztosabb szerintem minden előzménytől függetlenül, ha beszabadulsz egy agyon-párás fürdőszobába és ott végzed el a kijelzőfelrakás műveletét.
Legkisebb esélye talán úgy van annak, hogy véletlenül is bekavaródjon egy porszem. -
Köszönöm mindenkinek az ajánlásokat és válaszokat óra ügyben!
Úgy gondoljuk összegezve, hogy egy Huawei Band 9 lesz végülis kipróbálva. -
válasz
Doki42 #314060 üzenetére
Én is Redmi Watch 4-et vennék, mert teljesen pozitív iPhone-os vélemények vannak róla, de közben sajnos kiderült, hogy az túl nagy neki, kisebbet szeretne, szóval nem annyira egyszerű… 😁
——————————————
szabonagyur: Semmi extrát nem akar az órától, csak hogy be maradjon le értesítésekről.
Na most sajnos pont a Mi Band szériáról olvastam itt véleményeket, hogy pl valakinél napi 1 vagy többször eldobta a BT kapcsolatot és csak manuálisan tudott visszacsatlakozni és én meg pontosan az ilyen eseteket szeretném elkerülni, hogy lehetőleg ehhez se kelljen nyúlnom, mint ahogy a telefonjához se kell már nagyon, kivéve mikor csekket akar vele fizetni és még mindig mutogatnom kell a lépéseket neki a folyamathoz. 😁De majd átfáradok valami “kínai android karkötő-óra” topikba.
-
válasz
ittakary #314051 üzenetére
Gondoltam annyi köze csak van, hogy korábban is volt már róla szó a topikon belül (ami aztán Garmin vs Apple háborúba torkollott) és ugye engem is olyan szemszögből érdekel, hogy kifejezetten iPhone-hoz lenne használva.
Androiddal természetes, hogy android márka órák jól működnek, bár én már olyanról is egyre többet hallok, hogy valami Xiaomi cucc jobban működik Apple-el, mint Xiaomi-val.
-
Sziasztok!
Anyum kitalálta, hogy milyen jó lenne neki valami okosóra vagy karkötő, mert “ezért meg azért”.
Visszaolvastam és valami Redmi Watch féle jöhetne majd szerintem szóba, az új 4-es szériával olvastam is konkrét véleményt, hogy “minden működik”, de az is érdekelne, hogy ugyanez elmondható-e a korábbi szériákról is.
Sokat nem akarok rászánni, meg időnként nézem az aprót is, mert nem feltétlenül kell új óra.Annak is örülök, hogy egyéb ilyen nőknek valóbb kütyüt tudtok ajánlani szintén 20-30ezres kategóriában, ami szintén meg remekül iPhone-okkal.
Nagy igény nincs, sokszor nincs telefonközelben, ami némítva is van és így lemarad értesítésekről.Köszönöm!
-
Szeretnék beállítani változó háttereket egy telefonon, de nem úgy megy teljesen, ahogy elképzelném.
A “Fotók keverése” funkcióval kellene, hogy egy adott háziállat képeiből váltogasson háttereket, de ami itt nálam így néz , hogy van pl “Háziállatok” és “Természet” kategóriám, az ő telefonján csak “Személyek(1)” kategória van és nem tudom hogyan lehetne bővíteni nála ezt a listát.Azt már megcsináltuk, hogy az adott háziállatot elneveztük Fotókban és keresőbe beírva a nevét szépen listázza is a képeket róla, de egyelőre csak úgy tudtam elintézni az egészet, hogy külön Albumot csináltam neki, ahová az összes képet berendeztem és azt az Albumot adtam meg a “Fotók keverése” funkciónak, viszont ez az album ugye csak manuálisan fog tudni bővülni a későbbiekben és így az újabb képek a kutyáról nem fognak háttérképként szerepelni automatikusan.
Újra is indítottam a telefont, ami nem hozott eredményt és arra is gondolok közben, hogy nem is tudom force-olni a megoldást, hanem olyanra lesz majd csak szükség, hogy valamelyik éjszaka töltőn legyen hagyva a telefon és másnapra már bekerülne rendesen a “Fotók keverése” funkcióba a lehetőség, de nem tudom ehhez az is szükséges lenne-e, hogy közben be legyen kapcsolva az iCloud szinkronizáció a Fotókhoz, mert az most sajnos tárhely probléma miatt nem kapcsolható be.
-
válasz
féldekás #313866 üzenetére
Tényleg ott van és most megint bekapcsoltam és pár percet el is szórakoztam vele, hogy videó közben mozgattam a fejem balra-jobbra. 😁
Mondjuk én érdekességként tekintek rá, de gyakorlati haszna nem tudom pontosan hol tudna lenni ennek a térbeli hangzásnak.Valamint ahogy írod, hogy “1-2 Apple termék”, eszembejut még egy funkciója, amit viszont nagggyon szeretek!
Olykor felváltva használok iPad-et és iPhone-t és ha a fülemben van az Airpods, akkor magától váltogat az eszközök között, hogy éppen melyikről szól bármi féle hang. 👍Egyébként nincs tapasztalatom más fülesekkel, ez már régóta megvan nekem és szeretem. Ez ugye agybadugós kialakítás, de én azokat szeretem a teltebb hangok miatt.
-
válasz
féldekás #313861 üzenetére
Igen, nekem is “beszkennelte” a fülemet korábban, amikor először párosítottam össze őket.
Ez a térbeli hangzás biztosan tud működni YouTube-on, egyszer véletlenül egyik videó így szólt, azóta sem jöttem rá, hogy hogyan sikerült, mondjuk annyira nem is foglalkoztatott.
Legalábbis ha arra gondolsz, hogy előtted van az eszköz és ha videólejátszás közben mozgatod a fejedet oldalra, a megfelelő oldali fülesek dinamikusan halkul vagy hangosodik.A gombnyomásos funkciók is működnek, nekem pl Airpods Pro-n még zavaró is az elhelyezkedésük, mert pont ott vannak a szárakon, ahol fogom a fülest ki és behelyezéskor, így akaratlanul is megnyomom és vagy ANC-t vagy Áttetsző módot kapcsolok vagy számot váltok, ha kellően ügyes vagyok.
Úgy gondolom egyébként, mintha a fő funkciók működése rendszerszinten lennének működésben működésben és nem függ attól, hogy Apple Music vagy YT Music.
-
válasz
féldekás #313840 üzenetére
Én most kipróbáltam az Airpods Pro-mat YouTube Music mellett és pl automatikusan leáll a zenelejátszás, ha eltávolítom az egyik fülest a fülemből és ugyanígy folytatja, mihelyst visszadugom.
Milyen funkciókra gondolsz pontosan? Hirtelen nem is jut eszembe a fentin kívül más.
—————————————
eWro: Én egyáltalán nem érzem menőnek, hogy ilyen a telefonom.
Sőt, nemrég a házhoz került még egy iPhone, egy sima 11-es formájában és még tetszik is, hogy olyan csinos kis notch van a kijelző tetején, ehelyett a kapszula helyett. -
válasz
havri1 #313299 üzenetére
A Gmail-es névjegyek szerkesztésére nem kell Win-es app, hanem megnyitod webes felületen a Gmail-t és valahol látni fogsz egy “Címtár“ menüt és ott fogod őket találni.
——————————————
#313299 CHIPman: Itt korábban volt róla szó, hogy iOS-nél nem mindegy, hogy “hol” fogadod a hívást, például ha közvetlenül a telefonon, akkor onnan fog a hívás működni, ha pedig a fejegységen fogadod, akkor onnan.
Lehet nálad persze nem ilyen egyértelmű a probléma. -
válasz
markknight #313115 üzenetére
Részben én is tojok az app frissítésekre, de valahogy mégis rá szeretném magam szoktatni, hogy beépítsem a reggeli rutinomba, hogy rájuk nézzek, mert ismerem a helyzetet, amikor épp gyorsan kéne az app, de nem hajlandó elindulni, mert kéri előtte a frissítést.
Szerencsére mondjuk ilyen helyzetek évente max párszor adódnak nálam, de amúgy nem tartana sokból, ha reggelente fél percet rászánok, hogy megnézem mit lehet frissíteni (a frissítés note-okat is szeretem olvasgatni, bár ha jól látom esetek 90%-ában nem nem változtatnak a leírások, YouTube-bál is évek óta állítólag ez a “cicás videó” szöveg megy csupán).
”Ha csak mindig 80%-ra töltöm, akkor van, hogy ilyen 70 app várakozik hetek alatt frissítésre”
15PM-et gyári lehetőség beállításával töltöm mindig csak 80%-ig és most megnézve az App Store frissítéseket látok olyan közelmúltbeli frissítéseket, amik biztosan automatán történtek, szóval az ilyen esetek akkor lehet kivételek, amikor a rendszer szabályozza a 80%-ig töltést.
-
válasz
noorbertt #312914 üzenetére
Ugyanez az autós tartóm van és szabályosan odacsapja magához a telefont, ha a közelébe viszem, azután használat után szinte le kell róla bontanom.
Rögtön tudtam, hogy ezt így tok nélkül tuti nem vállalnám, mert gondoltam ez biztos hamar hagyna nyomot a telefonon is és úgy tűnik ez be is igazolódott a példádból.Legalább egy megjegyzést a weboldalon a leírás végébe bebiggyeszthetnének amúgy tényleg, hogy tok nélkül nem ajánlják a használatot.
————————————
@SoulReaver: Nem szükséges az iOS-es app hozzá, de egyébként ha csak filmet másolnál, akkor VLC is elég hozzá. [link]
-
válasz
burgatshow #312835 üzenetére
Vigyázzunk, mert nemrég raktam fel a 15PM-ot 2,5W-al tölteni csak úgy, mert úgysem terveztem egy darabig használni és mire feleszméltem annyit beletöltött, hogy az bőségesen elég lesz nekem a holnapi teljes napra! 😁
-
válasz
Zsolt,72 #312810 üzenetére
Ja igen, itt a telefon hátuljának a koppintására gondolsz igencsak.
Azt használom is már régóta, csak most az utóbbi két lehetőség volt számomra újabb és most azokat próbáltam ki.
Gyakorlatilag jelenleg összesen 4 különböző módon is tudom zárolni a képernyőt. 😁Örülök persze az AT funkciónak, mert elhiszem hogy hasznos sokaknak, főleg így, hogy írtál is rá különféle példákat a felhasználásra. 👍
Én úgy gondolom azért nem annyira vonz a használata, mert már minimum 5 éve androidon is gesztusvezérléssel használtam már a telefonokat és teljesen természetes volt itt is, hogy így folytathattam a kezelést, nincsen hiányérzetem semmiben sem kezelés téren és a kezeim elég batár méretűek, hogy legtöbbször egy kézzel kezelem a 6,7” méretű jószágot. 🙂
-
Olvastam, hogy volt szó különféle megoldásra is a képernyő lezárásához.
Kipróbáltam az utóbbi felsorolt megoldásokat és sajnos egyik sem adja natívan ugyanazt az “élményt”, mint amikor simán csak megnyomom a power gombot, pedig nem tűnne bonyolultnak a megoldás. 😀Az első esetben, amikor Shortcuts parancsikont rakunk ki az asztalra, az mondjuk tökéletes lenne, ha valóban rögtön lezárná a képernyőt és nem csak zárképernyővel kezdene, mert ez egy ideig még használja is a Face ID-t, mert ha folyamatosan nézem, jóval később zár csak ténylegesen, mintsem amikor elfordítom a telefont és úgy várok.
Az utóbbi eset, amikor AssistiveTouch-al használom mondjuk Dupla koppintás művelettel zárást, az valóban ugyanúgy zár, mintha csak a power gombot nyomnám meg.
Viszont aki meg amúgy nem használná az AssistiveTouch-ot (én pl nem gondolom, hogy bármikor elkezdeném napi szinten használni), annak felesleges mozdulatokon keresztül lehet eljutni a művelethez. -
válasz
sgeza #312666 üzenetére
Igen, enyémnek is van kampó mélység állító tekerő része és viszonylag szorosra is állítottam, legalábbis amennyire mertem feszíttetni a szellőzőrácsot vele.
Ennek is vannak tappancsos vállai, amikkel a környezetre dől rá, de ezek már csak támaszkodást adnak, nem kapaszkodást.Összességében én is elégedett vagyok, ahogy írtam is, amikor rajta van a telefon, az össz súly miatt az enyém is stabilan a helyén van.
-
válasz
sgeza #312660 üzenetére
Ott a tartót csak az tartja a helyén, hogy kapaszkodik a rácsba és ennyi?
Nekem ami van, az például ilyen és szerintem csak azért nem mozgolódik menet közben, mert a telefon húzza lefelé a súlyával és úgymond megfeszíti az egész szerkezetet a helyén… szóval végülis tökéletes is akár és amúgy nincs is vele bajom. 🙂
Telefon nélkül, ha alulról meglököm a tartót, akkor képes kiakadni a rácsból és leesik, de ilyet maximum csak direkt csinálok.Csak kíváncsi vagyok egyéb, rácsba kapaszkodó féle tartók mennyire stabilak önmagukban.
-
válasz
icecave #312566 üzenetére
Ez nem dimmel semmit sem kikapcsolás előtt, hanem valóban olyan, mintha megnyomódna a bekapcs gomb.
Már volt egy pár újraindítás, amikor frissítések érkeztek a telefonra, miközben bekapcsolva volt az opció, szóval ez is ilyen bug marad egyelőre, de szerencsére nem zavaró sűrűséggel csinálja.——————————
@mpv: Milyen keresésre gondolsz?
Még mindig nem látni a képet, nem itt a PH képfeltöltőjét próbálod használni? -
válasz
SoulReaver #312535 üzenetére
Szia!
Onnan terhelik gondolom, ahonnan fizeted. 🙂
Nem fizettem még ilyen bővítőt, de ha fizetnék, akkor biztosan ApplePay-en keresztül intézném, ahová a hitelkártyám van társítva.Azt meg a Beállítások / Apple ID / iCloud menüben tudod megnézni, hogy mi mennyi helyet foglal pontosan és ugyanott “Az iCloud-ot használó appok” alatt láthatod, hogy mik használják az iCloud-ot és mindent egyesével be és ki tudsz kapcsolni.
Itt jórészt a Fotók, a Fájlok (ez párunknál hibásan működik) és az iCloud drive tudják a legjobban foglalni a helyet.Ha pl videózgatsz is és nem akarsz bővíteni tárhelyet, akkor pl lehet azt csinálni, hogy Win PC esetén az iCloud for Windows bővítménnyel lemented a videókat PC-re, telefonon meg vagy törlöd vagy áthelyezed Fotókból a Fájlok / Saját iPhone-on szekcióba, hogy csak offline legyen kezelve.
Itt persze akkor kikapcsolva kell hagyni a Fájlok iCloud mentését is, hogy ne legyünk ugyanott az offline videókkal.——————————
@Shyciii: Én is ugyanígy vagyok a Back Tap funkcióval, hogy esetlegesen működik nálam is.
Gondoltam arra is, hogy a tok miatt nem tud elég pontos lenni, meg a pontos érzékelési zónáját sem tudom, de érzésre igyekszem mindig az alma logót tappolni, gondolom az a biztos. -
-
válasz
Dr. Oid #312519 üzenetére
Igen, én is gondoltam rá, de teljesen tökéletesen működik a Face ID, valamint ha TV-re van dugva és órákat pofával lefelé van fordítva az idő alatt a komódon, az se zavarja sose (mondjuk ott lehet, hogy maga az üzemmód van rendesen megírva, miszerint gyanítja, hogy folyamatosan megbízható környezetben tartózkodik).
Na de egyéb buggal is élek a mindennapokban, ha több nem társul mellé idővel, akkor amúgy békességben maradunk, mert nem zavaró bugokról van szó.
-
Érdekes nálam továbbra is, hogy képes lezárni olykor a telefont aktív használat mellett, nem tudom mi lehet vele.
Mindegy, hogy éppen Safari-ban pörgetem a fórumot vagy fektetett módban játszok.Így vannak jelenleg beállítva a dolgok (a felső opciónak már nem hiszem, hogy köze lehet a dologhoz, mert csak feloldáskor játszik szerepet a fogalmazás szerint):
Még arra gondolnék, hogy esetleg az üvegfólia miatt lehet, ami a dinamikus szigetet is fedi, de amúgy nem dzsuvás az a rész és arról sincs szó, hogy az egész abból indulna ki, hogy elhalványítja a kijelzőt (ha nem nyúlunk hozzá) és úgy zár le, mert aktívan használom a telefont közben és nem halványul a kijelző (sokkal halványabb fényerőre is tudom ilyenkor állítani), hanem csak fogja magát és lezár…
Az üvegfóliát tudom nem fogom leszedni, akkor inkább maradjon ilyen.
-
válasz
smallmer #312268 üzenetére
Szia!
Nekem van az ágyam mellett egy 2,75W-os régi töltő, amivel éjszakánként szoktam etetni. Reggelre gond nélkül feltölti.
Ugyanúgy az ágy mellett van egy 15W-os MagSafe töltő is, ezt az alapján használom mostanában, hogy van-e kedvem éppen töltőkábel bedugással foglalkozni vagy nem.Pár hete vettem innen apróról néhány 5W-os Apple MD813ZM töltőfejet is, mert amúgy keveseltem itthon a töltőimet.
Tudom, hogy felháborítónak hathatnak a fentiek, de továbbra is azon az állásponton vagyok, hogy éjszakai töltéskor mindegy szerintem, hogy milyen gyorsan vagy lassan tölt fel reggelre, valamint otthon ugyanúgy előszeretettel használok iPad-et is, amíg pedig azt használom, úgy a napközbeni töltés is ráérősebb nekem.
-
Minden droidon le lehet zárni az ikonok rendezését. Ha máshogy nem, thirdparty (de utálom ezt a kifejezést) launcher telepítésével, amit itt ugye nem tudsz, szóval marad Zsolt ajánlása.
Viszont én most a magam részéről a “Face ID és a figyelem” menüben állítok, mert mostanra lett elegem, hogy hajlamos a telefon lezárni a képernyőt, miközben aktívan figyelem. 😁
Tényleg messze nem tökéletes itt se minden.
-
válasz
Cyberbeni #312172 üzenetére
Köszönöm, hogy ennyi energiát szántál a válaszra!
Elsősorban az oldalon gondoltam volna valami beállítási lehetőséget, mert egyébként világéletemben elvoltam AdGuard meg hasonló programok nélkül és nyílván csak ezért továbbra sem kezdeném el használni.
De köszi tényleg! -
Topikkal kapcsolatos kérdés lenne, hogy nem lehet valahogy elrejteni vagy legalább kinyithatóvá tenni jobb oldalt a “Témához kapcsolódó anyagok” részt!
Jobban szeretném, ha a “Kedvenc / Itt szóltam hozzá” rész lenne látható, minél feljebb az oldalon (mint más topikoknál is). -
válasz
szabonagyur #312087 üzenetére
Én pontosan így éreztem már évek óta, amikor még androidon voltam, hogy pontosan annyira használtam már azokban az években a telefont, hogy “akár iPhone-t is használhatnék”.
Aztán itt vagyok december óta és volt némi kezdeti nehézség, de egyáltalán nem bántam meg.Többieknek köszi a Health féle ébresztős válaszokat és tippeket!
-
válasz
Stauffenberg #312053 üzenetére
“Ha a Health appban beállítasz egy alvásciklust (mettől-meddig szeretnél aludni)”
Jól gondolom, hogy ez azoknak opció csak, akiknek van rendszer az életében?
Az enyémben, munkahelyemből adódóan is egyáltalán nincs, nem tudom semelyik nap sem, hogy mikor és meddig szeretnék aludni.Ha nem tévedek, nekem így továbbra is marad csak a sima fapad ébresztő.
Igazából nincs vele bajom egyébként. -
válasz
batai15 #312038 üzenetére
Ha esetleg az is elég, hogy emelkedő hangerővel kezdjen ébreszteni a fapad ébresztő, akkor 3utools PC-s program “Make ringtone” opciójával felmásolhatsz bármilyen zenét vagy hangot a telefonra, bejelölve előtte az “emelkedő hang”-ot.
A felmásolt hang azonnal látható lesz a telefonon a kiválasztható hangok között.
Én is így oldottam meg, nincsen ingerenciám Egészség app-ban turkálni, hogy ébresztőt állítsak, plusz nem is teljesen látom át ott a működést.
-
Olyat nem lehet elérni a Fotók, Körbevágás opciójával ugye, hogy alapértelmezetten, képarányt megtartva állíthassam a körbevágni kívánt részt?
Esetek nagyobb részében így használom a Körbevágást és kíváncsi vagyok meg tudnék-e ezentúl spórolni a mindennapokban +2 tappolást.
Nyilván nem szakad le tőle továbbra sem a kezem, ha nem lehetséges ez. -
válasz
batai15 #311991 üzenetére
Ha már egyébként is berendezkedtél Google Fotókba, akkor használd szerintem nyugodtan tovább itt is, innen is sokan azt használják, nincsenek rá panaszok.
Csak azok a képek lesznek a telefonodon is, amiket azután fogsz készíteni vagy amiket letöltesz megtekintésre.
Ha fogyóban van a tárhelyed a telefonon, akkor lesz beleszólásod, hogy mely fotókat szeretnél mindenképp a telefonon tartani, iCloudnál ilyen lehetőség nincs, az dinamikusan kezeli, önkényesen a tárhelyfelszabadítás mikéntjét. -
válasz
Bondix #311987 üzenetére
Szerintem arra gondol, hogy Beállítások / AppleID / iCloud és fent a Fióktárhely kezelése és ott látod mindennek a méretét az iCloudban.
Valamint, ha már itt vagyunk, kíváncsiságból megnézheted, hogy a Fájlok / Saját iPhoneon gombra hosszan nyomsz és előugró “Infó megjelenítése” gombra megnézheted mennyi helyet foglalnak az offline állományaid. -
válasz
Bondix #311947 üzenetére
Mi pár hónapja sgeza fórumtárssal rájöttünk a megoldásra (legalábbis nálam mindenképpen ez segített).
Tehát szimplán csak bugos a Biztonsági mentés, ami úgy tűnik azóta is változatlan, de legalább nem érint mindenkit a probléma, legalábbis viszonylag ritkán jön fel témaként.
Szóval elsőkörben nézd meg te is, hogy a biztonsági mentésnél, amiket akarna menteni lista, annak az alján nálad is ott szerepel-e a Fájlok és mellette vagy “Nincs adat”- vagy 0 tárhály foglalást ír.
Ha nálad is a helyzet, akkor a fenti megoldást javaslom, hogy próbáld ki!Ha valami nem kerek, kérdezz nyugodtan, akár privátban is! ✌️
-
Köszi az előző kérdésemre a válaszokat!
Valamint ha már szóba jött az i11-es széria, hogy régebbiekhez volt töltő, újabbakhoz már nem…
Szintén i11-eknél figyelem, hogy Yettel-nél vásároltaknál van, ami szolgáltató függő és van, ami eleve független.
A széria gyártása ciklusa során volt valami döntés Yettel-éknél, hogy bizonyos dátumtól kezdve függetlenként forgalmaznak minden iPhone-t?
Úgy tudom mostanra csak a Vodafone forgalmaz függő készülékeket. -
Az tényleg úgy van, hogy gyakorlatilag meg tudom nézni a névjegyeimben, hogy ki használ iPhone-t?
Van pár névjegyem, aki jól tudom, hogy iPhone-os és náluk szerepel is a Facetime gomb.
Van még pár névjegyem, akiknek a telefonjában nem vagyok biztos és szintén ott van a FaceTime gomb. Akkor gyanítom ők is iPhone-osak.
Ez csak olyan hirtelen felfedezés volt most számomra. 🙂Más:
Kérdeztem múltkor, hogy hogyan lehet a Game Center-t rendesen előhozni és két féle út is van végülis:
Kontaktok / Saját kártya alatt lejjebb görgetve ott a GameCenter menü, vagy ugyanez a felület a Beállítások / Game Center és ott fent a profilunkra kattintva jön elő.
Ez valószínűleg amúgy senkit sem érdekel, de ezt is nemrég fedeztem fel. -
válasz
Don.Corleone #311857 üzenetére
Szia!
Ha Telekomos vagy, akkor díjmentes SMS-el a +4GHANG kód elküldésével a 1414-es számra lehet kezdeményezni a funkció bekapcsolását.
Egyéb szolgáltatók esetében nem tudom miképp lehet, de a címszavak azoknál is a “4g hang” és a “VoLTE” lesz. -
válasz
gretzky77 #311849 üzenetére
Nekem sincsen egyébként problémám vele.
Legalábbis ami minimálisat telefonálok hetente, azokkal a hívásokkal nem szokott probléma lenni.
Viszont mobilnetnél is jelentkezne a probléma gondolom, de az is oké.Említést tesz a videóban, hogy droidnál most az Ultrák is használnak titánt és ott is vannak ugyanilyen panaszok telefonálás/hálózat terén.
Én meg egyszerűen nem akarnám elhinni, hogy ekkora cégek nem tesztelik ki eléggé, hogy szabad-e végülis titánt használni mobiltelefonokban vagy nem. -
válasz
Sungoo #311839 üzenetére
Plusz 1 pont tőlem is a gyári billentyűzetnek.
Igazából előzőleg informálódtam, mikor még droidot használtam és elég volt az a két információ, hogy kényes adatoknák mindenképp a gyári bill-t használja, valamint, hogy a Gboard itt nem az igazi, nem úgy, mint droidon.Már azt is megszoktam, hogy az ékezetekhez feleslegesen két irányú swipe-ot kell végeznem.
Bezzeg tényleg rohadt érdekes, mert ezt most iPad-ról írom, szintén gyári bill és itt alapértelmezetten rendesen, közvetlen a magánhangzók felett van a hosszú variánsuk. De erről már volt szó.————————————
Más:
Magyarósi Csaba tett fel egy videót, ahol fikázza az i15PM-ok mobil képességeit (telefonálási gyengeségek, hálózat gondok).
December óta követem a topikot és nem emlékszem ilyesmi panaszokra, az is igaz lehet, hogy arányában innen kevesen lehetünk 15PM-el. -
válasz
atosan #311792 üzenetére
Magam részéről jóval könnyebbé tettem ezt a témát, mert korábban szerepelt nálam egy Gmail fiók is, de már csak az iCloud fiók az egyeduralkodó egyelőre.
Azt sajnos így nem tudom megnézni, hogy itt lehetne-e állítani azt, hogy melyik fiókból jelenítsen meg névjegyeket (mivel nálam ez az egy fiók van, így gondolom ez okból fel se kínálja az opciót). -
-
válasz
liszi70 #311775 üzenetére
Személyes ötletem az lenne, hogy fogsz egy fogpiszkálót, egy kést és egy vágódeszkát, majd faragsz a fogpiszkálóból egy olyan darabkát, amit körömmel aztán be tudsz nyomkodni úgy a kapcsoló melletti résbe úgy, hogy az passzentosan benne maradjon.
Aztán ha úgy gondolod, hogy nem kell, tű hegyével bármikor ki tudod piszkálni.
További hasznos ötletekért és tippekért dobj egy lájkot és íratkozz fel a csatornámra! 😁 -
válasz
MikeWazowski #311723 üzenetére
DeepL használathoz van valamennyivel könnyebb, de nem tökéletes megoldás (asszem ezt valahol az app is reklámozza):
Kijelölöd a szöveget, majd Megosztásra rámenve, kikeresed és ráböksz a DeepL-re, teljes ablakba behozza a fordító felületét, majd ha már nem kell, jobb-felső sarokban X-re visszalép Safari-ba.
-
válasz
nagyfejü #311730 üzenetére
Nálam pl úgy volt, mikor iPhone-ra váltottam droidról, hogy a gyári visszaállított, “Hello” képernyős telefonon, amint elkezdtem a belakási folyamatot, az elején érzékelte, hogy iPad van a közelébe és kérdezte, hogy szeretném-e, ha az alapján kezdeném el beállítani (kiválaszthatva mit másoljon át, mit ne).
Szerintem nálad is hasonló lenne a folyamat, mihelyst elkezded a beállítást te is “Hello” képernyőről, hogy szépen kijelölhetnéd a jelenlegi telefonodról átvinni kívánt dolgaidat.
-
Azta mindenit mi ez a sok Garmin! 😃
Azt gondoltam pedig egy elenyésző táborba tartozok a Fenix 5-ösömmel, de akkor nagyon nem. 🙂Évek óta használom, nagyon szeretem, szerencsére ugyanolyan remekül használható iOS alatt is, mint korábban droidon (féltem is, hogy iOS-ra váltás után meg kell esetleg hirdetnem az órát).
Közvetlen a Pebble korszakomat követte az óra, ragaszkodtam néhány ott megismert fő tulajdonságokhoz (hosszú üzemidő, mindig aktív kijelző, nyomógombos kezelés a mini-kijelző simogatás helyett és a hasonló menürendszer).
Nem teljesértékű okosóra, mint ahogy a Pebble órák sem voltak sohasem azok, cserébe, ha rávenném egyszer magam, hogy sportoljak, akkor… ez ugye egy Garmin. 🙂 -
válasz
salieven #311593 üzenetére
Nincsen szükség dedikált home gombra, hatékonyabb átszokni egyéb féle használatokhoz, amit például az előttem lévő fórumtársak is írtak és én kiegészíteném még egy lehetőséggel, amit szintén használok sűrűn:
A telefon főképernyőjén ha csak középtájról indítva lefelé suhintasz, akkor előjön a Spotlight menü billentyűzettel és rögtön beírhatod a szöveget, amit egyébként Google-ba szeretnél írni.
Az így automatikusan kilistázott “Safari ikonos” Javaslatokból vagy a Webhelyek szekciókból ha rányomsz bármire, akkor megnyitja a Safari-t egy új oldallal, amin egyből szerepel az adott Google keresésed.
-
válasz
MikeWazowski #311492 üzenetére
Én sokmindenről szoktam YT videókat nézni, pl a Resident Evil 4 remake-et sincs eszem ágában sem letölteni (mondjuk a 60GB nem is esne jól), inkább nézegetek róla videókat és csodálkozok, hogy “baszki milyen minőségi játékok tudnak már mobilra lenni”.
Nem mellesleg pont most van félárasítva először, 25000Ft helyett rögtön 50% akcióban, de kell még attól függetlenül gondolkodnom rajta, hogy PC-n ronggyá játszottam és érdekel amúgy, hogy milyenre sikerült a remake.
Csak mostanában amúgy is simán el tudom cseszni az időm anélkül is, hogy külön fizessek érte. 😁 -
válasz
#48138511 #311440 üzenetére
Ez nagyon jó, hogy szóba jött, mert éjszakára mindig némítom a telót, viszont azt gondoltam megtettem előzetesen mindent annak érdekében, hogy a némítás ellenére is kicsönghessenek bizonyos számok.
Elmentettem Kedvencek-be azokat a számokat és úgy gondoltam azzal le is van tudja, de most ezt az opciót is bekapcsoltam a Kedvenc névjegyeimnél és akkor így fog teljesülni végül, amit eredetileg szerettem volna. -
válasz
Zsolt,72 #311411 üzenetére
YT Premium-ot én pl rendes családi csomaggal oldottam meg úgy, hogy feltöltöttem a létszámot családtagokkal és ismerősökkel és úgy máris csak ~600Ft-ra jön ki szolgáltatás személyenként.
Webes reklámblokkolóra meg nem tudom, talán pont te ajánlottad iOS alkalmazások topikban az egyszeri 1000Ft-os Wipr app-ot, amit mondjuk azóta sem próbáltam még ki, mert nekem meg reklámok tekintetében jó a tűrőképességem.
Itt a lapcsaládon is nekem is van Premium-om, de mégis bekapcsolva hagyom a reklámokat, úgy vagyok vele hogy hagy jöjjön ugyanúgy az a minimális bevételük belőle, kibírom. 🙂 -
válasz
Sys85 #311400 üzenetére
Természetesen ott a hiba, de mindent meg kell tanulnia az embernek valahol, én már ezt szerencsére régóta megtanultam, szerencsére saját telefonon és nem másvalakién. 🙂
Abban is egyetértünk, hogy újabb modelleknél minden legyen gyári, de mondjuk ilyen régebbi tartalék telefonnak szánt példányoknál jobban elég lehet (legalábbis nekem) a “működik egyáltalán valamennyire” állapot.
-
válasz
Sys85 #311397 üzenetére
Cserélt, bizonytalan eredetű kijelzős példányt úgysem vesz látatlanban az ember, hanem személyes jól megnézegeti magának.
A gagyi kijelző látszik már az első percben, míg az akksi “megismeréséhez” ugye minimum fél napos használat szükséges.Én azért is ódzkodok jobban az akksitól, mert évekkel ezelőtt nem örültem neki, mikor házilag cseréltem egy öreg akksit egy valami Kínából rendelt újra és kiderült, hogy az öreg akksim jobban bírta, mint az új. 😁
True Tone dolgot amúgy el tudom engedni, ha cserébe olcsón jutok egy használt példányhoz és amellett nem tűnik gagyinak a kijelző.
Sokáig az iPad-emet is kikapcsolt True Tone nélkül használtam, azt se tudtam, hogy tud olyat és egyszercsak valahol olvastam a funkcióról és bekapcsoltam (csak mert ha tudja, akkor miért ne). -
Sziasztok!
A mostani iOS verziók közel-nagyjából biztosra kiszűrik a nem gyári alkatrészeket a telóban?
Sok hirdetést látok, ahol írják “új akksi, új kijelző” és a csatolt képeken meg a megfelelőben menüből szokott lenni mellékelve kép róla, hogy “Ismeretlen alkatrész”.A kijelző esetében még úgy gondolom kevésbé gáz a dolog, de akksinál inkább vennék egy régebbi viseltesebb eredeti akksisat, mintsem egy új, utángyártott akksis példányt.
Illetve van itt aprón sok rengeteg pozitív értékeléses eladó, akik a saját szervizükből dolgoznak és hirdetnek javított példányokat.
Nyílván ők sem eredeti alkatrészekkel dolgozhatnak, de mondjuk egy pl +328 értékeléses eladó (negatívok nélkül) előfordulhat, hogy az utángyártott alkatrészek közül is a “jobb minőségű” anyagokból dolgozik, hogy sosem kerül utólag olyan helyzetbe eladásokkor, hogy elégedetlen a vevő és nem tudnak megegyezni?Csak mert az emberekkel nehéz tud lenni, én is pont mostanában futok össze érdekes, kevésbé korrekt arcokkal és én csak hobbi szinten hirdetgetek.
-
válasz
Oldman2 #311136 üzenetére
Nem csak nálad van a hiba, mert kíváncsiságból most én is elkezdtem Ki-Be kapcsolgatni és én sem látok abszolút semmi változást sem a Kamerában (az így és úgy elkészült képeken sem), igaz én nem indítottam újra a telót miatta, mert annyira nem érdekel a dolog.
De amúgy CharlieDrop megírta a tutit. 👍
-
Az szerintetek mennyire számít balgaságnak, plusz eszement hülyeségnek, ha én olyanra gondolok, hogy ráragasztok egy MagSafe asztali állvány fejére egy MagSafe charger-t?
Tehát hogy hétköznapi használatkor a csatlakozási pontok között egy töltőpad lenne.Van egy Ugreen asztali állványon, amit tökéletesnek tartok, kis csinos, letisztult és csakis annyit gondolnék tuningolni rajta, hogy felruháznám telefontöltő funkcióval.
Tudom vannak ezek a multitöltős állványok is, ami Airpods, plusz órát is tudnak tölteni, de olyanokra nincs szükségem.Csak az zavar jelenleg, hogy amikor szorosan odaérintem egymáshoz a MagSafe részeket, akkor érezni némi mágnesességet, ami rövid vagy hosszútávon nem tudom kinyírná-e a töltőpadot.
-
1. Game Center ügyben érdeklődnék, hogy sok játéknál van lehetőség “Achievement”-eket gyűjteni, amiket konkrétan Game Centerben lehet megtekinteni.
Jelenleg ezeket úgy érem el, hogy App Store-ban elkezdem keresőbe pötyögni a játék nevét, majd játék adatlapján lentebb görgetve látom a Game Center részt, vele együtt az Achievement-eket.
Nincsen ennél egy sokkal közvetlenebb mód ezeknek az eléréséhez?
—————
2. USB-C — HDMI-vel TV-re kötve van arra mód, hogy csak a képet vigye át és a hangot mondjuk egy Airpods-ról adjam, ami ugye a telefonról adja a hangot?
—————
3. Lezárt kijelző megoldható valahogyan, miközben TV-re van kötve a teló?
-
válasz
janeszgol #311049 üzenetére
Nekem például elég csak az az általános tény, hogy gamerek esetében nincs kimondott előnyük a direkt gamereknek szánt telefonoknak az iPhone-okkal (plusz iPad-ek) szemben.
Ilyen téren feleslegesnek is tartom a technikai részbe való mélyebbre ásást, ha lelőnek pl CoD:M-ban, akkor tuti nem az lesz az első gondolatod, hogy “na bezzeg ha jobb TSR Hz-es kijelzőm lenne…”. 😃
-
-
válasz
#48138511 #310596 üzenetére
Én is pontosan ugyanígy vagyok a kapszulával, hogy a notch-hoz képest szinte “visszafejlődésnek” gondolom.
Teljesen feleslegesnek tartom, hogy jobban belelóg fentről a kijelzőbe, van felette egy vékonynyi kijelző rész, ami a hétköznapokban teljesen hasztalan marad.Olykor muris tud lenni, amikor a kapszula helyzetektől függően látványosan meg tud nyúlni és plusz információkat megjeleníteni, de ezek az helyzetek nálam kizárólag az Airpods használatot és a zenelejátszást jelentik (plusz amikor előjön a FaceID animáció) semmi máskor sem nyúlik meg a kapszula és ad ilyen-olyan pluszt.
Nyílván felhasználás függő ez a kapszula funkció és lehet később több szerepet fog kapni, ahogy több alkalmazást is hozzáfejlesztenek majd, de azon se lepődnék meg, ha soha többé nem látnánk legközelebb kapszulát.A gyakorlatban viszont mégsem zavar annyira, hogy nem letisztult a kijelző teteje, pedig PocoF2 Pro-ról jövök, amit akkoriban direkt azért választottam, mert telibe kijelző az egész telefon, motorikusan előugró előlapi kamerával.
Azt gondoltam kínlódni fogok utána valamennyire, de megér végülis annyit a FaceID tökéletessége, hogy ne zavarjon, hogy olyan a kijelző teteje, amilyen. -
Lehet érdemesebb először megvárni a kérdező válaszát az egészre, mielőtt mindenki próbálja kitalálni, hogy hogyan lesz neki megfelelőbb a szervizelés. 😁
-
-
Ti ismeritek ezt a Firstly eSIM-es dolgot?
Elvileg az a lényege, hogy adnak egy eSIM-et (csak adat, nem telefonszámos) és ingyen használva, olykor reklám nézésekért cserébe adnak egy nagyon alap netet, ami például üzenetekhez, e-mail-ekhez, app-ok értesítéseihez elegendő.
Az első 100MB teljes sebességű és utána lesz csak “nagyon alap”, kb fél perc alatt 1MB. -
válasz
MasterMark #310478 üzenetére
Onnan gondoltam, hogy én is utánaolvastam, mert érdekelt a logika (de akkor ezt a logikát lehet tévesen sikerült felfogni netes olvasgatásból).
De közben akkor érkezett is valódi megoldás, ahogy olvasom.
Olyan saját csomagot kell venni, amin biztosan elférnek majd az adatok és akkor úgy kilépni a családi megosztásból.
Nem is kell áthelyezgetni adatokat, mert ugyanaz az iCloud tárhely vonatkozódik rá, csak az “üzembentartó” módosul közben, meg talán a tárhely méret valamilyen irányban. -
válasz
gboszi #310442 üzenetére
Szia, mindene megmarad ugyanúgy a közös felhőben, kilépése után is.
Ezekhez csak ő fogja elveszíteni el a hozzáférést (ha bármikor később visszakerülne abba a megosztásba, újra elérne mindent).
Tehát mielőtt kilépne és sajátot venne, célszerű minden ott megosztott adatát a készülékére letöltenie előtte, hogy aztán majd a sajátjára szinkronizálhassa őket. -
válasz
norbertoth #309938 üzenetére
Sajnos nekem passzolnom kell a kérdést, mert gyakorlati tapasztalatom nincsen a témában.
Csak megpróbáltam valami lendítő információt adni. -
válasz
icecave #309899 üzenetére
Be van kapcsolva és pontosan ezt fogom majd amúgy kikapcsolni, ha rossz pillanatomban fogja majd legközelebb csinálni.
Egyébként érdekes, alatta a leíró szöveg ugye nem írja kimondottan, hogy le tudja zárni a telefont, hanem csak ami ezzel kapcsolatosabb, az annyi, hogy halványítja a kijelzőt, ha nem figyeljük.
-
válasz
norbertoth #309894 üzenetére
Elvileg meg lehet, itt a témába vágó support oldal.
Magyar nyelven: [link]A fentiek szerint webes felületen elvileg lesz rá lehetőséged.
-
válasz
RAiN91 #309883 üzenetére
“de csak az utolsó 4 számjegyet mutatja, akkor meg mi értelme?”
Például annyi értelme van, hogy ha több kártyád is el van mentve, akkor könnyen tudhatod, hogy melyik kártyát szeretnéd használni.
————————
Más:
Nektek szokott olyan csinálni a telefon, hogy általános használatkor fogja magát és lezárja a kijelzőt? 😁
Nem nézek félre, totálisan ugyanolyan fejjel és arckifejezéssel nézem végig a képernyőt és mégis lezárja.
Üvegfóliát használok, de nem koszos a FaceID előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest