- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
#40993792 #234976 üzenetére
“ Itt jön képbe, hogy hol vásároltuk a készüléket. Az Apple kifejezetten utálja a szürkeimportot, tehát azokat a helyeket, ahol mondjuk ÁFA csalással vagy külföldi behozatallal próbálják olcsóbban, nagyobb haszonnal adni a termékeit. Ezekre a készülékekre valóban a fenti szavatosság érvényesül, tehát ha mi “Kis Béla GSM boltjában” vásároltuk meg az iPhone 12-t, 10.000Ft-tal olcsóbban“
👊🏽 -
TechN7ne
nagyúr
válasz
tboldi #234825 üzenetére
Jaa ,értem
Am nekem is muszáj lesz megszoknom úgy érzem ,lementek az árak és egy hónap után is sokat buknék rajta ,volt rá 14 napom hogy eldöntsem nekem kell e ez a méret ,nem léptem ,így jártam...
Fel raktam pár napja hirdetésre ,de inkább törlöm ,kibírom most már vele egy évig.Nehéz vissza szokni am nagy kijelzőről ,de egy idő után úgy is hozzászokik az ember mindenhez.
iCentre ben vásárlástól számított 2 hónapon belül lehet rá még igényelnem biztosítást ,meg fogom lépni úgy is tok nélkül hordom.
2 évre 59 900ft. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
tboldi #234822 üzenetére
Kiváncsi vagyok ,ki az a szerencsétlen akinek nem működik hibátlanul a sima 12 es ,vagy a 12 pro?
Én semmi hibát nem tapasztaltam ,csak a mini felhasználók sírnak akkumulátor ügyben.Sima 11pro t sem tudom hova tenni ,minden tekintetben jobb a 12 es széria ,11 pro max. már más tészta ,abban legalább nagy a kijelző és az akkumulátor.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
domerator #234809 üzenetére
Nem ,kezdetek óta sima 12 m van.
bnorci71
Mindegyikben a14 cpu/gpu van ,amik azonosan megegyeznek az a 12/12mini ,12Pro ban több a ram 4 helyett 6gb van bennük meg kaptak egy harmadik kamerát.
Sima méretű szériáknál (12/12pro) történt érdekes kijelző méretbeli különbség.
Akik megszokták az X/Xs/11pro méretét azok kaptak egy picit nagyobb kijelzőt ,akik meg megszokták a Xr/11 méretét ,azok egy kicsit kisebbet...
Számomra ezért is lett egy picit csalódás a kijelző méret ,mert papíron 6,1col mint az Xr/11 ,valóságban meg nem....
Legalábbis a részletesség ,felbontás nagyobb lett ,így apróbb ,kisebbek a karakterek ,nyilván ez nem is lenne gond ha nem lenne probléma picit a látásommal feltételezem. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
bnorci71 #234805 üzenetére
12/12 pro készülékekre nem ,nekem hozza az elöző i11 em szintjét ,14.3 al meg még többet is ,
Mondjuk ilyen hülyeségeket mint az 5g nem is használok ,kezdetek óta 4G re raktam.Nekem a kijelző mérete lett picit kisebb a megszokottnál ,annyira nem vészes ,viszont azt érzem hogy kompromisszumot kell kötnöm 350k ért ami nem kellemes.
Mini mérete meg számomra teljesen használhatatlan lenne ,nem tudnék vele mit kezdeni... -
TechN7ne
nagyúr
válasz
tboldi #234794 üzenetére
Rögtön akkor sem lehet bétázni egy új telefonnal ,kell a rendszernek és az akkumulátornak is normál használat mellett legalább 2 hét hogy beálljon ,nekem pl. egy hét volt ,az első napokban panaszkodtam nagyobb merülés miatt ,aztán szépen - lassan megjavult ,most meg a 14.3 olyan szintre emelte az üzemidőt ,hogy nem is fogok egy darabig ios t frissíteni.
Am sajnálom ,ahogy olvasom valóban nem lehet nagy durranás a mini akkumulátora ,ha már ilyenekre vetemednek az emberek...
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Speedy7 #234788 üzenetére
Új IOS generáció váltás előtt ,ami pl. évente van érthető ,ha az ember felrakja a béta rendszert Augusztus / Szeptember környéken ,hogy megnézze milyen lesz...
Minden másra nagyon nem ajánlott ,nekem pl. rontott már le kamera minőséget is béta rendszer (hiába raktam vissza tiszta telepítéssel normál ios t - úgy maradt!).
A készüléket nagy nehezen kicserélték végül ,viszont szerencsém volt mert a béta rendszerezés az Apple sem ajánlja igazán ,csak saját felelőségre ,központban látható volt hogy béta rendszer cseszte szét a telefon kamera hardver t, így foglalkozni sem akartak vele nagyon...Jobb ha nem használsz ilyen hülyeségeket ,életbe nem àll be a rendszer/akkumulátor ilyen instabil teszt rendszerekkel ,használd normálisan amíg nincs gond , pl. ios 14.3 al nálam nagyon sokat javúlt az akku idő ,de mondjuk eddig sem panaszkodtam mert ment másfél napot is a 14.2.1 el a sima i12.
-
TechN7ne
nagyúr
Skacok ,az ipsw oldalon hiába nyomok a létöltésre ,nem csinál semmit...
EZT pl. nem tudom leszedni...Tudtok esetleg még hiteles oldalt ,ahonnan le tudom pattintani a jelenleg aláírt rendszereket?
divan
Google chrome nem engedte ,már megoldottam ,köszi azért!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
WahyaVicus #234540 üzenetére
Ezt nálam is jó lenne kikapcsolva ,csak ma 3x ugrott fel...
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
domerator #234479 üzenetére
Hasznos ez az lista ,jól éreztem ,hogy a gyári 12w adapter király. 👊🏽
-
TechN7ne
nagyúr
Kint a 14.3
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
lugosi #233807 üzenetére
Telekomnál Domino csomagban senki sem vesz iPhone t ,és az értékesítők sem ajánlják előszeretettel ,mert ezen se a szolgáltatónak ,sem a kiszolgáló dolgozónak nincs haszna.
Ha oda van írva ,hogy Telekom ,az tuti előfizus.
És ugyan ez érvényes a maradék szolgáltatókra is , -
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
esbii22 #233525 üzenetére
Megjegyzi ,hogy mivel dolgoztál utoljára ,sőt még az itunes verziokat is ,vagy ha te gépeden volt itunes al felrakva vlmi ,más gépén az itunes on már újra kell az egészet szinkronizálni.
Zene felrakásnak iTunes t használj egy ugyan azon a gépen ,ott jobban tudod az albumokat is válogatni egybe.
3utools az adatok lementéséhez a legjobb ,pl képek ,zenék ,videok lemásolása nagy gépre ,vele zökkenőmentesen megy ,iTunes al már akadnak problémák nagyobb adat áthelyezésénél (lefagy ,megáll ,stb.).
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Frozzy #233509 üzenetére
Alap a 100 éves filmek is feliratosak ,én meg vagy olvasok ,vagy filmet nézek ,főleg egy telefonon ami nem egy nagy tv ,meg nem egy hatalmas monitor.
Am nálam nem kért plusz pénzt ,amire kattintottam már indult is ,szóval nem értem annyira a “Reszkessetek Betörök” story t.
nord_
Főleg feliratost...
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
-Ben- #220393 üzenetére
Ez a széria lesz a leggyengébb eladásokkal ,nem sokan kíváncsiak a korona alatt feszültségben ,válságban ,kapkodásban készült készülékekre ,nem beszélve a hatalmas rasszizmusról ami az egész világban zajlik ,Donald Trump nak sincs sok hátra ,kilövik mint egy ágyúgolyót.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
herdsman12 #220353 üzenetére
Nem tud belenyúlni ,sem sürgetni a dolgot az ügyfél szolgálatos ,viszont azt látja hogy elindult a folyamat ami jót jelent és biztosan helyre áll az egész ,csak nem 24 óra lesz.
Ez egy kora délutáni félórás beszélgetés volt velük ,eddig minden úgy tűnik ,hogy igazat mondott .
Am nem volt a srác bunkó ,elég normálisan eltudtam vele beszélgetni ,mindenre rá kérdeztem amire csak akartam.
Lényeg ,hogy várnom kell ,de mindenképp jelzem ha visszakaptam az apple id met végre...
Legyen ez egy tanulság mindenkinek ,különösen figyeljetek oda telefonszám változtatásnál ha esetleg megszüntetitek azt ,ne essetek bele az én helyzetembe.
iCloud ban való szám változtatást követően mindenképp asztali felületen egy újra be jelentekéssel ellenőrizzétek le azt ,mert az én esetemben nem volt ilyen ellenőrzés ,megváltoztattam az iCloud ban telefonon belül ,kitöröltem a régit számot ,még is beszopattak. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
ILLDisPozed #220327 üzenetére
Én felkészültem vágod ,tudtam hogy megszűnik a szám ,alig vártam hogy lejárjon a hűség finoman fogalmazva.
A legnagyobb az egészben ,hogy ez nem a telefonról szól ,mert azt használhatod úgy ahogy akarod ,hanem az apple id ről.Elég érdekes a szolgáltató számtörlése ,és az apple id telefonszámhoz való ragaszkodása páros.
Visszajött az Ókor ,minden fontos telefonszámot ,jegyzetet leírok egy papírra és elrakom egy fiókba.
Nokia 3310 nél elég volt erre egy sima sim kártya ,azóta sok minden változott. -
TechN7ne
nagyúr
Régen volt a korrekt ,email ,jelszó ,meg kérte a legutóbb használt jelkódot ,ha ez nem elég akkor én vagyok a hülye.
Sőt ,visszaigazolás is mehetne email en keresztűl ,nem csak egy levél.
Az ember ragaszkodjon egy darab telefonszámhoz mig van egy apple id je ,ne már ,szolgáltatók meg lemondás után azonnal törlik a használt telefonszámot ,lehetőséget sem adnak sima feltőltös kártyára vissza tenni ha kell ,ha nem fizetsz tovább náluk törlés.... ,és ez sem volt így régen.Rengeteg előfizus kártyát hűség idő után lehetett tovább használni ahogyan csak akartuk ,most már nem.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Cyberbeni #220319 üzenetére
Komolyan ,amúgy tiszta idegesítő...
Mire fel hozták ezt be szinte mindenhol ,meg kell adni az ember kedvenc kajájától a nagy anyám nővérének a nevéig mindent.
Miket fűznek össze vissza ,mi ez a kavarás.Mindenkinek az adatai más kezekben landol ,ez minden ,csak nem biztonság!
Én ezért szoktam a fotókat is lementeni időként a gépre ,használjon iCloud ot ,meg vegyen tárhelyet náluk az anyukájuk. Az a biztos ,ha nekem meg van minden fizikailag lementve ,foglalkozzanak másoknak az adataival ne az enyémmel.Most 22 órát várjak a saját fontos jegyzeteimre ,meg a telefonszámaimra remegve ,mert lehet vissza sem kapom őket.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Cyberbeni #220319 üzenetére
iCloud volt az első (másról nem is tudok) ,ki kell kapcsolni a face id t és a i iMessage t ,aztán engedte is módosítani ,ki is küldték az ellenőrző kód ot ,sikerült minden.
Ennek már két hónapja ,semmi gond nem volt ,most hogy újra telepítettem a telefont ,jelentkeznék be az apple id mel és a régi számot dobja ki ,amit már rég kitöröltem. -
TechN7ne
nagyúr
Skacok ,most nagyon betett nekem az Apple ,az elmúlt 10 évben nem volt ilyen eset és mind ez a két lépcsős hitelesítés miatt.
Telefonszámom megváltozott ,ezt direkt "jeleztem" már jóval előtte ,meg változtattam az iCloud ban az aktuálisra ,mivel a másik meg lett szüntetve végleg már egy jó ideje.
Be is állt az egész az új számra ,ennek legalább 2 hónapja...Aztán gondoltam újra rakom a telefont tiszta telepítéssel (ahogyan szoktam időként) ,erre bekéri tőlem a régi telefonszámomra a visszaigazolást ,amit már rég ki töröltem ,módosítottam mindenhol ,hogy az ne létezzen.
Fel kér tőlem egy új számot ,aztán sikerül tovább lépnem ,erre besüti minimum 24 órát a válaszukra...Most 24 órát kell várjak remegve ,se telefonszámokat ,semmit nem vágok ,benne volt az iCloud ban minden.... ?
Most a telefonnal egy másik apple id el jelentkeztem be ,amit anno egy iPad ra csináltam ,ahhoz szintén kért erőszakkal két lépcsős hitelesítéshez egy számot ,mondanom sem kell oda is ezt a számomat kellett megadnom.
Remélem ez pluszban nem fog még jobban bekavarni náluk ,hogy egy telefonszámon két db apple id van hozzácsatolva. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Gsx-rr #213180 üzenetére
Sokkal okosabbak lesznek tőle ,én 3 éves kisöcsém még a jelkódot is vágja ,saját 6s e van és nagyon sok mindent feltalál hamar ,a nagy világ sok meglepetést már nem fog nekik okozni ,megismernek és felfognak mindent sokkal hamarabb.
Ez már egy új generácio ,anno mi a fekete-fehér tv nek is örültünk ,miért kéne féltenem egy kisgyerektől a telefont?
OLED kijelzőt nem kapnak hogy ne rontja a szemüket azt annyi. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
MasterMark #212982 üzenetére
Ez olyan ,mint ha nem nézzünk 4k s tartalmat nagy TV n 2020 ban...
Mekkora palimadár beszólás ,van egyáltalán vagy láttál már az életedben jó minőségű nagy TVt?
Mit nézünk rajtuk az RTL klub ot ,vagy a szarrá butított különböző film szolgáltatásokat?Hazánkban még lehet torentezni ,és ezt levonva sem fog kimenni a divatból a pendrive ,nem mindenki fizet azért ami ingyen van!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #212708 üzenetére
refurbok jobbak mint a simák ,mert triplán is átvizgálják őket ,és a ház meg kijelző/kamerák teljesen újak ,így az egy új készülék.
(#212710) OCTAMD
Apple csak refurbot add ,azért sem kell az eredeti dobozodat és a tartozékaidat leadni.
Kapsz egy csere szerial lapot ,amin szerepel a régi telefon szerialja is ,mivel az lett cserélve. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
anderledani #212161 üzenetére
Ilyenek után nem kell csodálkozni ,ha sokkal hamarabb tönkre megy az akkumlátor ,rá nem tenném a telefonom ezekre a gagyi aprópénzes veszélyes hulladékra.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #193071 üzenetére
Kék ,sárga ,piros.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
MasterMark #192949 üzenetére
Nem csak a kép ,de a csík sem egyenes ,mi ez a baromság...
A lényeg ,picit nehezebb és vastagabb a többinél ,képe viszont kiváló ,semmi nagy elváltozás nincs a híres foss oled kijelzőjükhöz képest.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #192935 üzenetére
Az a legalja ,hogy vezetékes fülest használnak egy félmilliós telefonhoz ,le kell róla szokni mert már másvilágot élünk. Akkor lenne érvényes a rinya ,ha még fülest sem adnának a telefonokhoz ,de ez nem így van.
Akit 3k földhöz vág ,az ne vegyen félmilkáért telefont. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
MasterMark #189253 üzenetére
Ha gyengébb lesz mint az X ,akkor igen ,amúgy nem.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
FollowTheORI #188750 üzenetére
Jó persze ,csak eddig még nem láttam ilyet ,bontotam ki már pont 8 plus t is amin egy darabb magyar meg ukrán felirat nem volt ,nem beszélve a többiröl...
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
thomson7575 #188736 üzenetére
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
freelanced #188683 üzenetére
Átláthatóbb és könnyebb a kezelő felület ,nincs várakozás ,fagyás ,tömérdek reklám ,bármikor lehet rá számítani pillanatok alatt.
Sokkal igényesebb rendszer ,folyékonyabb és akadásmentes feldolgozás ,nagyobb biztonság ha esetleg el akarnák lopni ,és feltörni a telefont gyakorlatilag lehetetlen.
Hírtelen ennyi jutott eszembe. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
freelanced #188675 üzenetére
1gb al több ram van a plus ban meg dupla kamera ,
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
thomson7575 #188555 üzenetére
Én egy hete vettem innen az oldalról egy 6s+-t az asszonynak (vissza vettem a 8+-t tőle mert eladtam az X-et
). Én is újat szerettem volna és szerencsére találtam is ha nem is újat ,de két hete aktivált gyönyörű 64gb-os példányt 1 év gyártói garanciával ,bontatlan tartozékokkal függetlenül kemény 110k-ért.
Valami eszméletlen amilyen szépen dolgozik rajta a mostani rendszer még mindig (11.4.1) ,12 betat is feltoltam ,na az meg még jobb rajta... Gyári retina kijelző eszeveszetten szép képet produkál még hosszas X használat után is ,le a kalappal az apple előtt amikor még összerakták ezt a cuccot ,nem hiába gyártották tovább őket.
Azon kívül hogy nagyon néha újratölti a weboldalakat a kevesebb ram miatt és picit gyengébb képet lő egy i8/x hez képest ,semmilyen különbséget nem lehet észre venni általános használat mellett ,ugyan úgy ugranak az alkalmazások ,ugyan úgy lehet rá számítani pillanatok alatt mint az összes többi új iphone ra. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Bengio #188534 üzenetére
Sajnos a sima i7 és 6s 2gb ram al kevés lesz ha 3 évre tervezel velük...
Az egy dolog hogy nem frissíted a rendszert ,de a weboldalak telerakják azt a kevés memoriát is egy idő után.
3,5 jack re ott van az átalakitó ,hiánya miatt kapsz egy aránylag vízállo telefont.
Ennyi időre tervezve 3gb os modelt vennék ,minimum 7plus vagy 8 plus. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
buvartacsko #188528 üzenetére
Én a megjelenés napjától ,közben volt egy fő darab csere is vaku és home gomb hiba miatt.
Nekem pont nem kell bemutatni ,hogy melyik volt a stabilabb széria. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
-secret- #188480 üzenetére
Pontosan ,és néhány web oldal kezd kevés lenni 2gb ram -al ,most jó ahogyan van ,jobb ha az ember a biztosan marad (legalábbis én úgy szoktam). Van nálunk egy i5s IOS 9-el ,van egy 6s+ 11.4.1 -el (ezen is fog maradni) és van a 8+-om amit még legalább 1 évig biztosan frissítek.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Giovan! #188459 üzenetére
6s+ ra felraktam de semmivel sem gyorsabb vagy jobb mint egy 11.4.1...
Ilyen telefonokat már nem érdemes frissíteni ,inkább örülni kell annak hogy még mindig pörögnek mint az állat ,én konkrétan használat közben 6s+ vs 8+ semmi különbséget nem látok. Sőt ,kézben fogva rájön az ember hogy az Apple visszafele fejlődik. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
hmatthew19 #187967 üzenetére
20-25
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
darealdeal #187927 üzenetére
Egyértelmű
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
norberto_th #187808 üzenetére
Én két nap alatt megjártam ezt az egészet ,felraktam a 12-t ,aztán leeset hogy az égvilágon semmi extrát nem add,régebben legalább az alkalmazáskezelő vagy az ikonok egy picit megváltoztak ,most meg sehol semmi...
Aktuális ios letöltés ,fel az iTunes és mehet a visszaállítás gomb shift nyomva tartásával ,betallózz a letöltött ios és problémamentesen vissza is ment ,most még dfu módot sem kellett alkalmaznom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- Milyen routert?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest