- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Volkswagen csoportos céges autókkal folyton szopódás van CarPlay tekintetében (eldobja, hol megy vezeték nélkül, hol nem, van amikor az autó leállításáig nem képes újracsatlakozni), de ez nem az iPhone, hanem az autógyártó hibája.
Szerintem ami jogos kritika lehet, hogy a Siri ennyi év után sem tud magyarul, miközben a szövegdiktálás meg tökéletesen bánik a magyar szavakkal. Kínos amikor nem tudod arra utasítani, hogy tervezzen egy utat Zalaegerszegre, de a térképet meg tudja nyitni és ott a kereső mezőbe diktálással adod meg a helyszínt utcanévvel, házszámmal együtt. Ez teljesen komolytalan.
-
szebe
addikt
A 12 (mini) nekem is melegedett wireless, kábelen nem volt gond. A 16 pro-val wireless sincs probléma.
A kinyitós téma meg szerintem tök szubjektív, van akinek bejön. Én egyelőre nem látom értelmét a négyzet alakú kijelzőnek, amikor szinte minden szélesvászonra van optimalizálva.
-
Neck
veterán
Aztán kinyitom előttük a Fold-omat, és rájönnek, hogy mi az, ami innováció is, nem "csak" státuszszimbólum
Akkor hirtelen már nem olyan menő az az iPhone#77vadkörte: Samsungom van. Nem telepítettem semmit. Bedugom a kábelt, és megy az android autó, Waze, Google Maps, Spotify, amit akarsz. Ha olyan az autó, wirelessen is, ugyanez.
Használtam iPhone-al is, 1 óra vezetés után ugyanabban az autóban, forró lett az iPhone (12), kiírta, hogy az akku védelme érdekében lekapcsolja a töltést, és merülni kezdett, mint a balta nyél nélkül. Kénytelen voltam kikapcsolni, és várni fél órát, amíg kihűl, addig navigáltunk Androidról...Én nem mondanám erre, hogy egyszerű és gondtalan, mert iPhone
Inkább azt mondanám, hogy aki a Samsung rendszerét nem tudja kezelni, annak nem való telefon - és az iPhone-al sem lesz könnyebb. Még egyszer - párhuzamosan használom a két rendszert egymás mellett, napi szinten.
-
-
gretzky77
veterán
"Pixel ronda és buta"
Szép vagy ronda sztem most nem releváns, ízlésekről felesleges vitatkozni. Buta: miben butább, mint az iOS!? Mindenféle vitakeltés nélkül kérdezem! Azért hidd el van nem kevés alma fan aki droid topicban jár ugyanúgy fikázni. Hozzáteszem egyiket sem értem, mert értelmes felnőtt ember el tudja dönteni számára mi a megfelelő! De te ugyanúgy lefikázod a droidot, attól , hogy ez egy iPhone hír alatt történik sztem még ugyanaz mintha átmennél egy droid fórumba. Mindenki úgy védi az igazát mintha csak az ez egy valós vélemény, infó lenne helyes. Rendszertől függetlenül vannak okosak -
Noukoum
veterán
Nem lesz valami szemellenzős ferdítés attól még hogy az olvasó képtelen értelmezni, elfogadni, tudomásul venni azt.
Te is kiindulsz a kollégáidból, tényleg komolyan gondolod hogy ennek van bármi relevanciája? Persze már ez is egy magasabb szint, mert a többség kizárólag magából tud kiindulni...
A kamera elég jól teljesít a konkurensekhez képest. Most tényleg az a baj hogy ezt 1 kamerával teszi és nem 2-3-4-5-6 darabbal?
Kábelt sem kéne adniuk, így is sok a szemét. Inkább fizessenek több adót.
A gyorstöltés jogos, bár én inkább arra szavaznék hogy az ember ne legyen hülye és tegye fel a telefonját este töltőre. -
Nemfértkiaze
kezdő
Szóval a szokásos SE “fos kamera, kijelző, üzemidő trió, némi árengedmény fejében”.
-
Richie86
senior tag
Ez a telefon engem nem győzött meg.
-
hmb
aktív tag
ja,felhasznalobarat....amikor évekig direkt szoftveresen nyírtak ki a régebbi cuccaikat hogy vegyél másikat.Felhasznalibarat az a blackberry volt.miutan megszűnt,kipróbáltam Microsoft,apple,droid vonalat telefonon,tableten is,és a három közül részemről az apple lett a köszönöm soha többet.
-
-
kuntics
aktív tag
Akkor én vagyok nagyon alap felhasználó, vagy itt is szimplán csak a minimálra törekszem, mert nekem ezek nem annyira zavaróak.
vissza gesztus nekem sose volt probléma, mondjuk se-n kicsi a kijelző így simán átérem a telefont és megy a jobbkezes navigálás.
notif bar se hiányzik, fentről lehúzva előjön az értesítési központ, így nem csak egy ikont látok, hanem esetleg a tartalmát is. Egy ikonból nem derül ki, hogy fontos-e, vagy csak egy ráérős üzenet amit később is megnézhetek. Meg a főképernyőre ugrás is csak 1 gombnyomás.
a céges plusz kütyüvel én is szenvedek, én is hordhatok +1 telót, pedig én csak telefonálásra meg emailre használom. -
-
vadkörte
addikt
"Ha bàrmikor is használsz egy jelenlegi android làthatod, hogy felhasználóbaràt. Semmivel nem bonyolultabb, mint egy ios."
Nem, nem az és bonyolultabb.
"...iosnél, hogy legyen az autodba összekapcsolható rendszer, be kell kapcsolni a sirit."
Azért kell, hogy tudd használni pl. a hangvezérlést, hangtárcsázást, diktálást, stb...
Ugyanazon nem túl fejlett fejegység - Suzuki Vitara 2020 - AndroidAuto app nélkül csak kihangosítóként működik, ha telepítve van kb. 10 perces beállítást igényelt 4 különböző android-os telefon esetében. Míg iOS-nél, csatlakoztattam és azonnal használható volt. Semmiféle beállítást és/vagy külön app telepítését nem igényelt.
#57 Luck Dragon
Lehet, hogy nem Nektek szól a telefon? Lehet, hogy azoknak szól, akik most ismerkednének a harapott almával és nem egy kivénhedt SE-vel akarnak kezdeni? Vagy azoknak akik csak egy hosszú évekig támogatott jól működő és alapvetően egész pofásan kinéző telefont akarnak amivel pontosan ugyanazt kapják mint a halálán lévő régi 7-esükkel, 8-asukkal, X-szel, stb...
#60 Hallosz
Android 12 volt az utolsó elérhető főverzió a telefonom, kollégák által van "szerencsém" néha újabbakhoz is. Valószínűleg a felhasználóbarátságról így kissé más a véleményünk, de elfogadom a Tiéd. -
d@vee
őstag
Az a lista már akkor is nagyrészt szemellenzős ferdítés volt amikor elsőnek leírtad, de ha már visszakattingattam:
60hz kijelző nem mindenkinek érdekes, ebben egyetértünk, ahogy az USB 2.0-val is.
De nem egy apple watch oldja meg a mindig aktív kijelző hiányát, amit ha nem töltögetsz minden nap akkor hagyhatod is otthol. Nem vesz normális ember egy kütyüt egy másikhoz csak azért, mert egy alap funkciót kihagynak a telóból. Minden másért oké az óra, de csak emiatt ne kelljen már megvenni. Kollégák gyakran figyelgetik az asztalra kipakolt telót hogy jött-e értesítés, nekik hasznos és ők átlag emberek.
Kamerához itt konkrétan egy kamerával kellene megoldani mindent, ennél csak egy fixfókuszos kamera lett volna apple-ösebb húzás ebbe a telóba.
Kábelen kívül adhatnának töltőt is ennyi pénzért még mindig. Vagy legalább egy kedvezménykupont, hogy új telóhoz store-ból fél áron van az első kieg.
A lassú töltésre meg semmi mentség mert nem este töltöd. Szinte az összes iphone-os ismerősöm és munkatársam állandóan le van merülve, napközben mindig kuncsorog valaki töltőért. És ebben az a legidegesítőbb hogy nem is opció nekik, hogy veszel egy gyorsabb töltőfejet és feldugod gyorsan 20 percre amivel másnapig már simán kibírja a teló mint a mai telefonok többségénél fele ennyiért.Maga a teló tipik apple minden előnyével és hátrányával, de apple logó ott van úgyis megveszik. Akinek ez kell előfizuhoz vállalható lehet. A hardver maga fullos, meglepődtem a 8GB memórián. Csak a körítés meh..
-
spect80
senior tag
A sok kis apróság zavaró. Kezdve a launchertől ami az utóbbi időben tényleg használatóbb lett, de még így is sokat szarakodok, a widgetekkel és az ikonokkal hogy nekem kényelmes legyen.
Számomra a két legfájóbb pont, hogy nincs egy notif bar ahol egyben ikonokkal látom az értesítéseket. Így vagy az állandóan felugró buborék értesítés marad ami sok chat csatornánál használhatatlanná teszi a telót vagy a főképernyőre visszalépkedés h az ikonokat csekkoljam. Ez körülményesebb mint csak a kijelzőre pillantva infót szerezni.
A másik a vissza gesztus csak néhány appnál megy és az is csak bal oldalról jobbra ami érthetetlen annak tükrében hogy az emberek 95%a jobbkezes így esetükben esélyt sem adva az 1 kezes használtra.Ez logikátlan, androidban ez egyszerűen és jól meg van oldva rendszerszinten.
Esetemben végül a céges használatbeli korlátozás volt a showstopper. Szeretek minél kevesebb ketyerét magammal hordani, a munkahelyemen pedig van byod lehetőség így gondoltam egy telefonnal megoldom. Csak kiderült applenél nincs sandbox profil, minden rendszerszinten kerül beállitásra, így azon felül hogy a teljes telefon felett kontrollt gyakorolnak sok funkciót globálisan tiltanak, pl iCloud, screen capture, stb. Így magán célra nagyjából használhatatlanná vált. A munkaprofil androidnál bármikor deaktiválható sandbox környezetben települ, nincs kihatása a privát használatra.
És ezek csak a szoftveres fenntartásaim, a hardveres és a gazdaságit ki se nyitom mert nagyon elvinné a topicot
-
-
-
Bár nem vagyok almás, a magsafe kihagyása igencsak tróger dolog volt, most hogy új telót vettem, ez egy kifejezetten hasznos és szimpatikus funkció az újabb telefonjaikban.
-
pengwin
addikt
1. a GPU teszt onscreen eredményeiből gyanús, hogy V-Sync-et használ a talafon 60Hz-en
2. Nekem egyre gyanúsabb, hogy az iPhone-ok "nagyszerű RAM kezelése" sokkal inkább az NVMe tárolón lévő swap miatt lehet. Az is gyanús, hogy a rendszer általános sebessége is nagyrészt ennek köszönhető. -
Sejthető volt, hogy nem lesz egy kiváló ár-érték arányú telefon, de alulmúlta a várakozásokat elég jelentősen. Számomra meglepő, hogy a kamera és az üzemidő Apple mércével ilyen gyenge lett.
-
kuntics
aktív tag
Talán előbb volt email fiókjuk, mint apple eszközük? Feleslegesen minek csináljak még egy email fiókot? Egyébként ami nekem feltűnt, hogy az apple gyári mail appja jobban keres az emailek között, mint a gmailes a saját fiókjában.
légyszi irjátok már le mi logikátlan, nehézkes, vagy miért nem felhasználóbarát az iOS? 10 éve használom, azóta nincs android a közelemben, tényleg érdekel, mert én nem latom ezeket a hibákat. -
spect80
senior tag
Na én pont ugyanígy vagyok az appleel, sorolhatnám mennyire logikátlan vagy nehézkes rendszer a droidhoz képest. Mivel az applenek jelentős piac befolyásoló szerepe van (jellemzően negatív irányba) droid fronton is így mindenkinek szíve joga apple fórumokra járni és kifejezni a véleményét
-
Shyciii
veterán
Úristen mekkora foshalmaz fotókat készít 300 rugóért 2025-ben...jesszum pepi.
-
Hallosz
senior tag
# "felhasználóbarát iOS"
Köszönöm, ezt a kifejezést kerestem. Nos, pontosan ennek hiánya azaz ok, amiért nem lettünk barátok az iOS rendszerrel. A hiba, bizonyára bennem van
Érdemes elgondolkodni azon is, hogy miért használ az Apple rendszerében gyakorlatilag mindenki @gmail-t?
Közel 3.000 telefonszám van a névjegyeimnél elmentve, egyetlen egy @icloud.com cím van közöttük. -
janeszgol
félisten
válasz
Fuxosbömis #56 üzenetére
TlA teljesítmény differencia ég és föld. Melegedés, a 7a nagyon melegszik. Hangminőség.
-
hapakj
őstag
válasz
Fuxosbömis #56 üzenetére
attól nem lehet, mert nincs olyan, hogy bugyuta ios.
Szimplán attól jobb, hogy ez prémium, s minőségi.
-
Többszörös iPhone SE tulajdonosként inkább egy alap iPhone 15 vagy 16 modellt választanék ehelyett. Köszönöm a tesztet!
-
hapakj
őstag
Az hogy világpiaci szinten 74% az android részedése az égvilágon semmit sem mond, mivel az android telefonok jelentős része nem az iPhone árkategóriájában van.
Kb hasonló árkategóriában kellene vizsgálni a részedést, amikor már kizárható, hogy a készülék ára befolyásolta az adott platform melletti döntést.
-
ddaydome
senior tag
Világpiaci szinten 74÷os Android részesedés van. Tehàt az âtlag felhasználónak nem baràti az ios rendszere, mert nem az àtlagot célozza és mert nem a többség hasznàlja.
Az, hogy te azt gondolod, hogy nem tudjàk mi az aod az a te gondolatod, nem az âtlagé.
Ha bàrmikor is használsz egy jelenlegi android làthatod, hogy felhasználóbaràt. Semmivel nem bonyolultabb, mint egy ios.
Például iosnél, hogy legyen az autodba összekapcsolható rendszer, be kell kapcsolni a sirit. Nem tàltam meg anno i23 minin, hogy mit kell tennem, hogy ez megoldódjon, csak fórumról..... Ennyit a felhasználó baràtsâgról.....
Az android leirja, hogy a hozzáférést engedélyzed az android autonak. -
Noukoum
veterán
Egy szakmai fórumon nem ártana tisztában lenni azzal mire van szüksége az átlagfelhasználónak.
Nem nevezném csúsztatásnak azt, hogy olyan funkciók hiánya miatt kritizálják (és akkor finoman fogalmaztam) a készüléket amit a célközönség egyáltalán nem hiányol.
Csak a te általad felhozott két példára reagálva:Az AOD egy olyan funkció amit konkrétan amit kb. senki sem használ, aki használja se tudja hogy miért, csak bekapcsolta mert benne van... Ne a fórumból indulj ki. És azért nem használják mert nem igazán van értelme. Apple Watch mellett meg aztán különösen nincs.
A teleobjektív hiánya szintén kb. senkit sem érdekel, hiszen az emberek csak elakarják készíteni a fotót, az teljesen hidegen hagyja őket hogyan készül el. Jobb kép készülne-e egy teleobjektívvel? Valószínűleg. Látja-e a különbséget az átlagfelhasználó? Nem.
Természetesen lehet azzal jönni, hogy a konkurencia ugyanezért a pénzért sokkal jobbat ad. Azonos árkategóriában ugyanakkor én hasonló készüléket látok, valamiben ez, valamiben az a jobb.
Amiben viszont az Apple verhetetlen az a felhasználóbarátság, ez pedig megfizethetetlen. Egyetlen készülék sincs a piacon ami ezt tudná. Igen, a hozzászólók nagy része ezt nem tekinti nagy dolognak, mert geek. De az átlagfelhasználónak akinek az kell, hogy csak működjön, annak nyugodtan adhatsz alternatívát AOD kijelzővel és teleobjektívvel. El fog küldeni a francba és kérni fog egy iPhone-t.Egyébként azért linkeltem be tavaly és idén is az olcsó iPhone-nál mert tökéletesen megmutatja a modern mobilpiacot. Specifikációkat és felesleges funkciókat kergetünk, ahelyett hogy arra fókuszálnánk ami valóban fontos a felhasználóknak.
-
ddaydome
senior tag
Nekem volt i13 mini, de fél év utàn eladtam. Bàrmikor lehetne a legújabb promax, de nem győzött meg. A rendszere nekem durvàn fapados. Jelenleg Xiaomi 13t van. Tökéletesen el vagyok vele kb. 1 éve.
Pixelt vennék, ha nem lenne csiga töltéssel. Samsung ugyanez.
Meggyőző mostanában a Xiaomi . -
Èn meg azt nem èrtem miért járnak ide a droidosok észt osztani, hogy mennyivel jobb vétel egy driod
Hardver ügyileg lehet, szoftverben talán a Samsung közelít, a pixel ronda és buta, a xiaomit hagyjuk annál bugosabb rendszerrel még nem találkoztam
2019-ig végigpróbáltam jópár driodot, azóta 2x próbáltam visszamenni 3-4 hónapig bírom és elkezd idegesíteni a droid,
Amikor egy Gmail app jobban működik ios alatt az azért ciki ( csak a gmailt meg a fotókat használom)
Pont a Google rendszerről akartam leválni
Meguntam a random merüléseket a Google play szolgáltatások miattEbben a méretben nem túl nagy a választék droid fronton
az ilyen 6,7"-os palacsinta sütőket meg hagyjuk
A lekerekített kijelző is kizárólag ok nálam ahogy az exynos chip is meg az összes ami a Samsung node-ján készül igen az sd888 meg a 8gen1 is -
-
mhydas99
senior tag
válasz
joelke HU #43 üzenetére
Persze, ertem.
Akkor ellenpeldakent ott van a Samsung S szeria.
Miben kulonbozik egymastol a sima, Plus vagy Ultra?
Ha mindegyikben Snapdragon van, akkor kulonboznek a kinelzomeretben, felbontasaban, akksimeretben, UWB-ben meg S-Penben. Kb. ennyi. Ultra eseten Armor uveg, erositett titan keret, kamera bla-bla....
Marmint ezek nuansznti kulobsegek a hetkoznapi felhasznalas soran. Egyik sem olyan dolog (leszamitva az akksiidot), ami latvanyosan jobb lenne a dragabban. Persze extrakat beleraknak. De peldaul az ujjlenyomatolvaso minden esetben azonos. A kijelzo tipusa is. Proci is. Memoria is jobbara, tarhely meg valaszthato. Kameraban az extra funkciokat leszamitva az Ultra sem jobb sokkal, mint a sima. Rendazer ugyanaz es...
Szoval csak az Apple diverzifikal ennyire. -
kuntics
aktív tag
-
Én viszont neeked mondanék ellent... bizon az én környezetemben akadnak akik épp egy almáért vállalnak rengeteg adósságot vagy odaadná fél veséjét, .. rá se néznének androidra mégha sokszor jobb vétel,, vagy jobb képeket csinál, jobb tár/üzemidő.. nem érdeklo csak a hiányos alma legó.. nade nem vagyunk egyformák.
Bónusz kérdés: mi az a utazókártya mód? nemn találtam rá releváns választ. -
joelke HU
őstag
Igen. Ez mind szép és jó. De akkor mi lenne a híres ökoszisztéma többi tagjával? Pénzügyileg nem érné meg neki egyetlen eszközbe ennyi funkciót beletenni. Inkább szétszórja több eszköz között. Miért adna 1x 500 ezerért valamit, amit 4x is eladhat 5 kilóért.
Nézd meg az iPad-eket. Bivalyerős soc aztán egy olyan butácska rendszer van felette, hogy kábé semmire nem jó (mondjuk egy asztali rendszerhez képest). Annak a funkciószegénysége inkább zavaró, mint egy iPhone-é. Lévén én is azt szinte csak telefonálásra használom. -
Solten
őstag
Jo le lett butitva, a szokasos tularazassal. Legalabb a kulso lenne normalis, a Pro melle teve ellegge osdinak tunik.
-
spect80
senior tag
Annyira azért nem jár tévúton. Nem tudom mit tekintesz a környezetednek, de elég csak ezen a fórumon megnézni mit kap aki az apple-ről nyilvánít negatív véleményt. Egyből jön a "savanyú a szőlő", "irigységből mondja, mert neki nem telik rá" meg az összes olyan "érv" ami arra enged követeztetni hogy még a fanok közül is sokan státuszszimbólumként tekintenek az iphone-ra. Nálunk a cégnél egy felsővezető nem is tudja értelmezni hogy nem automatikusan a legújabb, legjobb iphone-t kapja, hanem választható android is.
Tekintve hogy a 16e 300k (persze tudom a forint, meg az áfa, meg stb.) de a feature set-je házon belül és Android fronton sem versenyképes ennyiért nem tudom elképzelni hogy valaki észérvek mentén és nem divatból vesz ilyen telefont -
danml
csendes újonc
Viszont, mivel ez iPhone 16e fórum:
szerintem betalált ezzel az Apple, főleg , ha lejjebb megy az ára egy kicsit.
Nagyon tudják patikamérlegen adagolni a kompromisszumokat, és aki amúgy is almát venne, de átlagosak az igényei, annak ez reális opció. Nyilván lehetne nagyobb árkülönbség a sima 16-tól..., de az a helyzet, hogy a telefon árak Android fronton is teljesen elszálltak! -
joey04
titán
Androidos cuccokhoz fölösleges nézni, az nem iOS. Akinek az kell, annak mindegy mi fér bele ott meg mi nem. iPhone készülékek között viszont ez szar vétel. Hozzáteszem szerintem a sima modellek sem érik meg az árukat a Pro modellekhez képest. Ez nem MacBook vonal, ott az Air is meg a Pro is jó vétel. Egy helyzetben jó ez, flottában.
-
janeszgol
félisten
Ezekben teljesen igazat adok. A 14T Pro jobb telefon szerintem is a 16e-nél, a sima 15/15 Plusnál, illetve a 16/16 Plusnál is. Ha a hardvert és a hardverhez köthető dolgokat nézzük. (Kamera, teljesítményvesztés terhelésnél.)
De mást is figyelembe kell venni. A 450 ezres 512 GB-os változat meg egy vicc. Ha olyan kamera lenne benne, hogy az ember nem szívesen tenné le a kezéből, vagy netán HDR és Dolby kijelzője lenne a filmek miatt, és az ember nem tenné le, mert olyan jó rajta filmet nézni, akkor megérné az árát a legdrágább is. De ezek egyike sem áll fent!
-
danml
csendes újonc
Oké , nekem Redmivel és Pocoval nincs tapasztalatom, csak 12X, 13T, 14T (ezek nem csúcskategóriás készülékek) valamint sima 13, ami mondjuk az. De ezeknél nincs reklám, vannak ajánlások a témáknál, háttérképeknél stb. Meg a Game centerben, de azok szintén ajánlások, nem reklám. Amikor ismerkedtem a MIUI-val (12X) először én is hülyét kaptam, aztán helyére került a dolog, miután megnéztem T.Zsolt videóját a reklámok kikapcsolásáról.
Amiben még szerintem magasan veri a Samsungot, az a kijelző: DC dimming, színek testreszabhatósága, olvasómód beállítási lehetőségei (pl.:papír textúra)! -
bagkri01
őstag
válasz
janeszgol #12 üzenetére
A T sorozatnál nincs reklám. Inkább vennék egy 512Gb tárhellyel rendelkező 14T Pro-t, mint iPhone 16e-t. Ha ugyanakkora tárhelyet veszünk figyelembe, akkor 100ezer Ft marad az ember zsebében. Valamint kijelző, kamera fronton a 14T pro jobb, mint ez. Hardveresen sem nagyon marad le. A 16e szerintem céges telefon fronton fog nagyot menni, azok mellé majd odaadja a szolgáltató 0Ft-èrt vagy nagyon olcsón.
-
danml
csendes újonc
válasz
janeszgol #12 üzenetére
Ezt a reklám-témát el kéne engedni, mert csak át kell menni a beállításokon, és utána nincs reklám. Megszokást igényel a HyperOS? Igen! Mint minden más op rendszer. Ennyi.
Én Samsung S21-ről váltottam Xiaomi 12X-re, először nem tetszett a rendszer, de kikapcsolva a reklámok engedélyeit, egy jól használható, pörgős rendszer ez. Havernak van 14T, az is gyors, és nincs reklám.
Igaz, hogy én azóta Xiaomi 13-at használok már, de még a 12X-hez képest is borzasztó az összes A-Samsung, van a családban A34, A54, A35, A53. Mindegyik szaggat, minden feloldásánál és app indításnál. Azt kell mondjam, hogy az A52s 5g volt a legjobb, azóta az egész A sorozat csóró. A Xiaomi T sorozat inkább az S-FE Samsungokhoz hasonlítható. -
Ennyiért felejtős.
Cégesként a55-t használok 15 promax mellett és olykor sokkal jobb használni a Samsungot pedig ők se erőltetik meg magukat.
Galaxy S meg FE szériában meg ott a dex, reverse töltés stb stb.
Szánalom, hogy ilyen alap dolgokat nem tud még ma sem az iphone.
Abszolút átlaguserként egy wireless reverse töltés pont jól jött a kolléga S21FE telójáról mert este épp elfelejtettem tölteni és meeting közben merültem le.
Szélsőséges példa?! Nagyon.
Erre viszont ott van megoldás, Apple vonalon nincs és rengeteg másra sem.Az apple és ios már nem az a menő cucc a szememben mint régen, annyit látok, hogy egyre drágábban adnak egyre kevesebbet.
Blackfridayen kiszórja majd az emag ezt is 200 alatt. -
mhydas99
senior tag
Mondjuk ha az Apple visszaterne a mar evtizede elvesztett, valoban innovativ gondolkodashoz, akkor beepithetne a telefonja kinelzoi ala a szkennert. Plusz az ultrahangos (vagy inkabb meg annal is jobb) ujjlenyomatolvasot.
Aztan ha mar az oldalso gombok fizikaiak a mai napig (nagyon helyesen), akkor a dedikalt kameragomb is lehetne 2allasu fizikai gomb.
Utana beepithetne vegre egy Samsung Dex-szeru asztali modot is, ha mar usb type-c csatlakozo van rajta, hogy kabellel lehessen monitorra kotni es tokeletesen hozna a MacOS-t. 12 GB memoriat szerelhetne a telefonjaiba, alap 256 GB tarhellyel.
Na ha ezeket meglepne (meg fogja nem ketlem, kb. 2032-re meglesz mind) akkor azt mondanam hogy az mar valami!
Ja, hozzateszem egy olyan dolgot sem irtam le, ami manapsag ne letezne androidos fronton... -
ddaydome
senior tag
Mint mindenhol, itt is az ár a legfontosabb tényező. Ha ez a telefon becsúszna 260-ra, akkor már jó vétel is lenne.
Mondjuk a noccs ettől még fáj, annyira régi, hogy az rettenet..... -
amadeus11
senior tag
Már az a hatalmas notch is elegendő lenne, hogy soha ne válasszam ezt a telefont- meg ájfónt egyáltalán. Rajongóknak azért jó lesz ez is.
-
janeszgol
félisten
válasz
Fuxosbömis #22 üzenetére
Sokkal jobb, mint a Pixel 7a-d.
-
hdavid1
tag
Szomorú, hogy ennyivel rosszabb az üzemidő az új modemmel. A jövőben a rendes iPhone-okba is ez a modem fog kerülni?
-
Fuxosbömis
tag
Ezt a telefon a Valyákos Biri Néne igényeinek megfelelően specifikálták..
-
judas13
addikt
Köszi a tesztet.
-
mhydas99
senior tag
Nyilvan ez az Apple vasarloknak keszult, de androidos fronton mar a sima, kismeretu S24 is belefer. Bizony, a Pixel 9 is. Xiaomi 14-rol volt mar szo, az is. Ezek mind hasonlo meretuek jobb kijelzovel, extra ultraszonikus ujjlenyomatolvasoval, tobb kameraval stb...
Bar mindenki azt vesz amit akar... -
joelke HU
őstag
Értelmes méretben nincs másik telefon?
Mit értesz ez alatt? 6" körülit, mint az iPhone-ok? Mert akkor:Samsung s22, s23, s24, s25
Xiaomi 12, 13, 14, 15
Pixel 7, 7a, 8, 8a, 9Árban némelyik olcsóbb is.
Persze értem mit beszélsz. De azért már az iPhone-ok sem olyan kicsik. Nem véletlenül használok SE2-t. Van itthon 15 is. Hát elég kényelmetlen nekem az SE után, de ha váltani kell, akkor kénytelen leszek én is a 6"-el kibékülni. -
Stauffenberg
nagyúr
"Értelmes méretben nincs másik telefon."
Ha az AI nem érdekel, akkor iPhone 15 amúgy 320-ért már vihető rendes Apple viszonteladótól, 3 év garival. Ha érdekel az AI és nem sürgős a vásárlás, akkor szeptemberben jön az iPhone 17 és akkor a sima 16-os csúszik le ide árban. Az iPhone 16e azoknak készült, akik nem bírják ki nyár végéig telefon csere nélkül, nekik ad az Apple egy rendesen kiherélt gépet.
(Amúgy meg mindegy, hogy érdekel-e valakit az AI, ha jelenlegi formájában semmi értelmesre nem lehet használni ott sem, ahol elérhető minden eddig megjelent funkció)
-
Hallosz
senior tag
Nekem mindig is tetszettek az Apple telefonjai, ez is. Minden évben vettem egyet, azután 3 hónap múlva eladtam.
A sokak által favorizált iOS nekem csak feszültséget generált. Aki örömét leli benne, vegy-vigye. -
milkabrams
őstag
Így lehet eladni a sz@rt. Kell egy végletekeig fanatizált vásárlőközönség, őket meg pont annyira érdekli bármi a szent tehenükkel kapcsolatban mint tetszőleges diktatúra/politikai párt híveit a valóság. Ezt most nem csak erre telefonra értem, mert látom ezt Pixel, Samsung meg majd minden nagyobb márka hívei közt.
-
janeszgol
félisten
Sok ember vesz 250-300 ezres telefont előfizuhoz. Aki kispénzű vagy bármi ok miatt nem költhet ennyit, annak jó választás a Galaxy A széria is. Most mondanám a kedvenc sorozatom, a Xiaomi XT sorozatot (11T, 12T, 13T és T Pro, 14T és T Pro), de a reklámok miatt nem ajánlom a Xiaomit.
-
Szerintem erősen tévúton jársz ezzel a “divat miatt veszik” és “fél veséjét is eladná a logóért” dologgal. 8 évig voltam elégedett Android felhasználó, utána váltam elégedett iOS felhasználóvá és sem magamon, sem a környezetemben egyetlen Apple felhasználó esetén nem tapasztaltam ezt a jelenséget.
Persze, az is lehet, hogy te és én nagyon másképp szocializálódtunk, evégett a te környezetedben lehet ilyen. Vagy csak azért tolod a már 10 éve is butaságot jelentő téveszmés mantrádat, hogy provokálj a fórumon. Az elsőről (szocializálódási hiba) nem tehetsz, a második viszont szándékos fórumrombolás, flame-keltés…
-
scyllarus
veterán
A Nothing 3a tényleg versenytárs lenne, de nincs esim, bumszli nagy, a kijelző frissítése meg tök irreleváns. Értelmes méretben nincs másik telefon.
-
tms+
aktív tag
nem azzal van gond, hogy mit tud, hanem mennyiért adják. aki magánszemélyként a készülék célcsoportja, az nem feltétlenül akar ennyit költeni telefonra. kivéve, ha a fél veséjét is eladná a logóért.
esetleg céges vásárlók, de ott is csak azért, hogy virítsák a logót, mert sok helyen még mindig divat. szerintem.
-
Teljesen jó ez a modell, ami a maga helyén kezelve és a célközönsége számára egy simán vállalható Apple telefon. Találó megállapítás a tesztben, hogy a TízR volt a példa, amiről érdekes az erre váltás. A hátsó fertály egyszerűsége kifejezetten tetszetős, a hardver időtálló és bőven fog kapni támogatást (a főverziófrissítés sok év múlva történő megszűnését követően még évekig érkeznek az iOS biztonsági tapaszai).
Jó ez, tetszik! -
janeszgol
félisten
Nem rossz a telefon. A kamera elmarad az i15 és i16-hoz képest, de az ára is.
Szerintem megteszi. A 128 GB-os verzió. A 256GB-os a 350 ezret is még megérheti. 450 ezerért az 512GB-os hülyeség. -
doooo
veterán
A kamera aligha jó ennyi pénzért (meg persze csak egy van, ami elfogadhatatlan), de a színkezelése így is sokkal jobb, mint a széria többi tagjáé (ami viszont szomorú azokra nézve, de hátha azt jelenti, hogy az idei széria is inkább ilyen lesz).
-
paatrick
őstag
Amikor azt hinnéd ennél ótvarabb kávát nem lehet rajzolni 2025-ben, akkor megjelenik (holnap) a Google Pixel 9a
komolyan ezek az amerikai gyártók egymást múlják alul, vagy lehet csak röhögve nézik hülyének a vásárlókat...
-
Noukoum
veterán
Az előző SE készülékek két fő nagy hátránya a kis kijelző és a gyenge akkumulátoros üzemidő volt, mind a kettő orvosolva lett.
Az áremelés vállalható (a globális inflációt figyelembe véve), persze a magyar ár katasztrófa, ami a legalacsonyabb béreknek és a legmagasabb áraknak köszönhető (brutális adók, gyenge valuta stb.). Tessék rá árstoppot kérni, mostanában a világ legcsodálatosabb helyein úgy is az a divat.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Funkciók és hiányosságok kissé érthetetlen egyvelege e telefon lételeme.
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Google Pixel 9 Pro 256GB Obsidian, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Fekete, Garanciális
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest