Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Berci77
tag
Na újabb infók. Most jött meg az új iPad-re az ESR matt Paperlike fólia. Ilyet használtam az iPad 9-en is, ott nagyon bevált a felülete jegyzeteléshez, természetesen a kép nem olyan szép vele, torzítja a színeket és kicsit homályosabb a kép, de valamit valamiért.
Ami durván meglepett, hogy a Pencil hegye, ami tökéletes közvetlenül a kijelzőn, ezen kicsit tapad. Az ESR ceruza hegye ehhez képest jól siklik, tökéletesen megvan a papír érzet a megfelelő súrlódással, nem tapad le, nem kell "erőből" tolni a ceruzát. Tényleg olyan, mintha ehhez a fóliához fejlesztették volna. Olyan, mintha a fólia is kicsit más lenne, mint a régi, durvább, még papírszerűbb a felülete.
A rázásra viszont nem ébred fel a cerka, marad a tapogatás a tetején, az meg vagy sikerül elsőre, vagy nem.
Egyelőre inkább átraktam az ESR hegyét a Pencilre, ez a jó kombó, de azért no. -
Berci77
tag
Köszi a tippet, nekem Digital + van, de ki fogom próbálni, bár ahogy ismerem magam az első mozdulatnál röpülne a kezemből. Igazából egyáltalán nem gondolom, hogy sokkal jobb lenne a Pencil írás közben (az ESR-rel is gyakorlatilag ugyanaz az írás érzetre, talán csak pár ms-al nagyobb a késleltetése, nem számottevő), ez inkább csak az egyéb dolgoknál jön ki, mindkettőt jó választásnak tartom az adott árért.
-
Berci77
tag
Nem, tényleg ne felejtsük el, a Pencil több, mint 3x annyiba kerül (ezt nyilván mindenki meg tudja nézni, és tud mérlegelni, ezért nem hangsúlyoztam). Éppen ezért vettem először még a 9-es iPad-hez az ESR-t. Aztán elegem lett abból, hogy jegyzetelek egy értekezleten, majd mikor pár perc után ismét írnék vele már kikapcsolt, akkor tapicskolom a tetejét, nyilván nem kapcsol be, mert túl gyorsan nyomogatom (vagy lassan, vagy nem elég határozottan), ismét póbálkozom, ok, most bekapcsolt, lehet írni. Közben lemaradtam 2 mondatról. Nem mondom, hogy élhetetlen, de nekem most az iPad (A16)-hoz nem volt kérdés, hogy veszek egy Pencilt. Másnak meg lehet, hogy jobban bírják az idegei.
Nem, nincs mód az iPad-en megnézni a %-os töltöttséget (mint a Pencilnél), csak 3 led jelzi, mondjuk nekem ez bőven elég volt, csak sajna ha már csak 1 led világított, akkor nem bírt ki egy jegyzetelősebb értekezletet, ezért ha merült 2 ledesre, már dugtam is töltőre, ahogy tudtam. Nem olyan elegánsan van megoldva a töltőcsatlakozó sem, mint a C-s Pencilnél, hanem csak egy pirinyó gumidugó védi a nyílást, kész csoda, hogy még nem hagytam el, mert nem adtak hozzá tartalékot.
És még egy bosszantó dolog: míg töltőn volt, addig nem lehetett rendesen írni vele, szakadozott a vonalvezetés, kihagyott a ceruza. Ezt nem tudom hova tenni. A Pencilt még nem próbáltam töltés közben használni. Illetve van még egy szempont, de azt nem akarom ide a közösbe írni, privátban elmondom, ha érdekel.
Tényleg azt gondolom, hogy jegyzetelni mindenképpen a Pencilt javasolnám, bármely alternatívát max eseti használatra. -
Berci77
tag
válasz
Sch0ll
üzenetére
Nekem van az iPad 2025 (A16)-hoz USB-C-s Apple Pencil, ESR Digital + és filléres alis is. Egyik sem nyomásérzékeny, arról így nem tudok nyilatkozni, jegyzeteléshez használom őket, oda nem is kell. Az ESR nagyon közel áll reakcióidőben, használhatóságban a Pencilhez, viszont amiért mégis a Pencilt javasolnám az az, hogy az ESR-t a tetején külön be kell kapcsolni 2 koppintással és 5 perc tétlenség után kikapcsol, míg a Pencilt párosítás után csak kezedbe fogod és használod, nem kell vacakolni vele. Szerintem ez olyan kényelmi többlet, ami elsőre nem tűnik nagynak, de a mindennapi használat során nekem mégis jelentős.
Az alis 1000 Ft-os meg nem jelzi ki a töltöttséget rendesen, hiába van rajta 4 led. Mondjuk gyereknek firkálgatni az is megteszi, de folyamatos jegyzetelésre nem annyira alkalmas.
Egy ilyen cuccnak valóban az a lényege, hogy használod és kész, nem akarsz odafigyelni a menedzselésére. -
Berci77
tag
válasz
unicumnext
üzenetére
Amúgy te csináltad, vagy csináltattad valakivel? Nem eladó
?
Amúgy még egy olyat találtam, hogy [Epico] , ez magyar, nagyon hasonló, mint a Logitech, csak ez bt-os, nem Smart Connector-os, de ami a nagyobb gond, hogy ebben nem lehet elhelyezni a ceruzát, ha jól látom. A gyártót sem ismerem, nem tudom, milyen minőségű lehet. Semmi más értelmes alternatívát nem látok. A bt amúgy mennyivel gázabb, mint a SC? -
Berci77
tag
válasz
unicumnext
üzenetére
annyit az iPadért nem adtam
Ez amúgy matrica, vagy hogy? Hogy megy át a fény? Honnan van? -
Berci77
tag
válasz
unicumnext
üzenetére
Ez így egész esztétikus, bár a világítást nem oldja meg, illetve ennyiért zavaró lenne számomra, hogy egy csomó szimbólumot 2 helyen látok.
Magyar nyelvű alternatíva esetleg? -
Berci77
tag
válasz
Berci77
üzenetére
Most nézem, hogy ez mégsincs magyar kiosztással?
Akkor melyiket küldhetik? Milyet érdemes nézni egyáltalán? UK vagy német? Azt még meg bírom jegyezni, hogy az í meg a 0 hol van, de nem tudom, az egyéb írásjelek, szimbólumok mennyire vannak máshol feliratozva, mint a magyar kiosztásban. Illetve nekem nem egyértelmű, hogy akkor mit és hol kell állítanom - ha kell egyáltalán -, hogy a magyar kiosztás érvényesüljön a billentyűzeten is.
Magyar kiosztású alternatíva esetleg? -
Berci77
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy billentyűzetes tokot az iPad 9-emhez. Elsőre a Logitech Combo Touch-ot néztem ki.
Van rá olcsóbb alternatíva hasonló minőségben?
Honnan érdemes rendelni? Szinte mindenhol csak UK kiosztást látok, vagy horribilis árakat. Ragaszkodnék a magyar kiosztáshoz és ideális, ha lecsatlakoztatható a billentyűzet.
Amit az apple.com-on 64990-ért látok, ahhoz azt írják, hogy “Az oldalon látható angol nyelvű billentyűzet csak illusztráció.” Ezek szerint magyart küldenek?
Ha nem, akkor honnan/mit?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- iPad Pro 11-inch M2 Wi-fi + Cellular 5G 128GB Silver
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Apple iPhone Xs 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook T936: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
?