Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Garmin Fenix 8 Pro - nézz az ég felé!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simia
junior tag
válasz
bigbuda
üzenetére
A profilodban be lehet állítani másodlagos kontakt személyt, hogy ha az IBKR akar kapcsolatba lépni veled, de nem ér el, akkor kit kereshet még.
Normál esetben ha valaki meghal, akkor lesz hagyatéki tárgyalás. Ehhez a közjegyző előzetesen készít vagyonleltárt, ami a magyar számlákat szokta tartalmazni. Nem tudom az IBIE-s számlák is bekerülnének-e automatikusan, külföldi számlákkal sajnos/hálistennek nincs tapasztalatom.
A legbiztosabb, ha a feleséged tud a számlákról, és ha nem kerülnének be a vagyonleltárba, akkor jelzi ezt, és felveszik öket. Én minden számlát (név, szám, intézmény, kb. tartalom) évente egyszer felírok egy papírra, és beteszem a "hivatalos" papíros szekrénybe.
A hagyatéki eljárás végén keletkezik egy hagyaték átadó végzés. Ezzel be lehet csattogni a bankba, és vagy átvezetik a papírokat az örökös számlájára, vagy megkapja a teljes számlát. Ez Mo.-on féligmeddig automatikus, mert a közjegyző értesíti a pénzintézetet hogy ki az örökös. IBIE esetén nem tudom hogy mit kell csinálni, gondolom egy hivatalos levél nekik a hagyatékátadó végzéssel. Én bízom a rendszerben, gondolom az öröklés mindennapos dolog egy ilyen cégnél...
A TBSZ alapból örökölhető, egyeneságon és feleségnek illetékmentes.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ HP Victus 15 - 15.6" FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 8645HS - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év gari
- Rezgéscsillapítók, távtartók (vízhűtéshez kiemelten), szűrők ventillátorhoz és táphoz
- Dell Precision 7770 17,3 FHD Laptop,i7-12850HX,32GB DDR5,RTX 3000 12GB,1TB,100% akku,NBD gari 2026ig
- 1db pixelhiba vagy hasonló - Dell U2415 vékony kávás full HD 1920x1200 IPS monitor HDMI Pivot mód
- Aquacomputer szűrő beépített csapokkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest