Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- MIUI / HyperOS topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
Mákosmetélt
üzenetére
szerintem p5ld2 + E4300, igaz ez kicsit dragabb de szerintem ez eleg sokaig jo lenne.
-
robyeger
addikt
természetesen a Windsor magos 3600+ gondoltam, hogy az kerülendő, hiszen már az ''amdcompare'' weboldalán sincs rajta az a kis Windsor szörnyszülött

Amúgy is inkabb a 65nm proci vásárlása javasolt, habár kicsit nevetséges számomra, hogy nem tudnak 2x1Mb cache-t összehozzni a kisebb csíkszélességen, reméljük a K10 architektúrára gyúrnak és már ilyen apróságokkal nem is foglalkoznak.
Mindig is tudtam, hogy ritka hülye jelölési rendszere van az AMD-nek!
[Szerkesztve] -
ész ventura
aktív tag
[link]
Reméljük nem tesz be ez a hír a proci, vga piacnak!
A K8L, R600 késéseknek a komoly okait talán ez a hír picit megmagyarázza. -
Zorro23
csendes tag
-
robyeger
addikt
válasz
Mákosmetélt
üzenetére
Hali! Én is SirIQ álláspontján vagyok
, most olcsó az AMD vegyél azt, viszont a X2 3600+ felejtős, mert alig olcsóbb, de a felezett cachetár miatt főként párhuzamos programfutásoknál jóval gyengébben muzsikál. A D820 a melegedés miatt megint felejtős, D915 pedig csak akkor éri meg manapság venni, ha már adott a deszka vagy egy köztes lépcsőnek tekinted a Core2Dou procik felé.
AM2-höz mindenképp 800Mhz-es ramot vegyél, a D915 és majd a E4300 procikhoz elég akár a 533Mhz-es is. (memóriákban sincs már nagy árkülönbség) -
siriq
őstag
válasz
Mákosmetélt
üzenetére
Hali
En mindenkeppen az amd-t valasztanam nem azert mert nekem is az van hanem mert tudom hogy jobb mint a prescott verziok. Esetlegesen korbe neznek meg intel fronton olcsobbik valltozatert(core2) ha van penz kicsivel tobb. Hogy miert? Mert a 820 tudom hogy baromira melegedik meg teljesitmenyben nem tudja azt amit a 3600 x2. Lapbol biztosan tudsz talani olyat ami tudja a 4 patat meg esetlegsen a tuningot mar ha van szukseget ra. A fejlesztest nezted amugy? Kesobb mi lenne optimalis? Az is egy szempont legalabb is nekem. Helyzeted nem ismerem.
Masik hogy mire hasznalod? Bar atlagossagban amit a tobbi volt tulaj mondott a 805 ill. 820 l nem olyan meggyozo a teljesitmeny pl. game alatt. Masik en mindenkeppen a brisbane magost ajanlanam ha tehet akkor 4000+ abbol is. Nagy valoszinuseggel viszik a 3 g-t. Igaz dragabb de meg is elfogadhatobb aru mint inteles tarsai.Igazabol neked kell donteni. -
Mákosmetélt
tag
Sziasztok!
Gépcserére adtam a fejem és bár tehetném
nem akarok túlzott költzekezésbe kezdeni 
Lényeg az, hogy ezt a 2 konfigot néztem ki:
Asus M2N-E SLI + AMD X2 3800+
vagy
Asus P5LD2 + Intel D820 (esetleg 915 az +1 rugó smile2.gif )
Szóval a 2 verzó közül melyiket választanátok?
Van tapasztalata valakinek?
Kb 500 Ft eltéréssel tudom megvenni az AMD-s vagy Inteles konfigot.
Alaplapnál fontos volt, h ne csak 2 Ata eszközt tudjon, mert jelenleg több ata eszközöm van mint sata.
És mindkét alaplap tud min 4 ata-t.
Köszi, Sziasztok! -
VaniliásRönk
nagyúr
A VIA KT880-ra gondolsz, az csak 2-3%-kal volt lassabb, de több mint 1 évvel az nForce 2 Ultra 400 után jött csak ki! Akkor már a végét járta a K7 platform, nem is terjedt el, úgyhogy a VIA-nak gyk. nem volt rendes chipsete K7-re. Ne érts félre, én örültem volna ha előbb jönnek ki vele, jót tett volna az áraknak, és mikor megvettem az NF7-S 2.0-mat, komolyan nézegettem a KT880-as alaplapokat, de örülök, hogy nem azt választottam, mert ASUS A7V880 lett volna, az meg egy kalap sz*t sem ér.
Lassan változik a helyzet chipset fronton, még az AMD sem az igazi, de ahogy az nVidiát elnézem, náluk tuti nem fog javulni a helyzet, az az árzésem hogy tudják, hogy az AMD-vel nem nagyon konkurálhatnak majd, ezért nem is nagyon erőlködnek. -
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Azon nem vitatkozunk, hogy hátrány volt a frekvenciák fixálásának hiánya, sőt, még azon sem, hogy a SiS sebességben nem érte el sem a VIA, sem az nV chipsetek sebességét. Azt viszont egyértelműen nem igaz - szvsz - hogy a VIA utolsó K7-es chipkészletei lassúak voltak memóriakezelésben; az nF2 kb. 5-6%-kal volt gyorsabb, többel nem nagyon. Ezzel szemben az nF2 mondjuk forrófejű volt, mint állat... Ebben semmiféle gyűlölet nincs, tudomásul kell venni, hogy akkor ennyi volt közöttük a különbség; most már szinte csak nV-t lehet kapni K8 alá, de a régi IDE-kezelési problémák továbbra is megmaradtak...
Eygetértek, hogy AMD chipset kellene AMD CPU alá, de Te is írtad - nem nagyon hozzáférhető. -
Oliverda
félisten
Szerintem ebből annyi a lényeg, hogy a sima AM2-es lapokban az újonnan bevezetett 2x64 bites mód helyett csak 1x128-ban lehet majd használni a RAMokat. Tehát a jelenleg is használatos ''Dual Channel''-nek nevezett módban. Majd kiderül hogy ez mennyit hátrányt jelent a teljeseítmény szempontjából...

-
ftc
nagyúr
[link]
K10 avagy mi nem fog menni AM2-ben -
robyeger
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
igen, de ha a legújabb proci tokozásokhoz nem is ilyen létezett(létezik).
-
DrGonzo22
őstag
Üdv,
kicsit off: kik gyártanak chipset-eket amd, intel processzorokra? -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
z0ty is ad számlát....
-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Aha, viszont BandiT-nál is majdnem pont ennyi, és ő ad áfá-s számlát ill gari levelet is. Félreértés ne essék, nem ismerem, sőt még személyesen nem is találkoztam vele, és ez itt nem is a reklám helye.

-
Bundás22
őstag
Azt hallottam hogy a C2D ill a S939 X2 között kb 20% különbség van azonos órajelen, ez igaz?
Persze megéri a kóró(mert jobban tunningolható) de én nem fogok ezért platformot, ramot cserélni stb..(nincs annyi pénzem)
szal ha veszek 3800+X2-est és megtunningolom(3800+@4600+/2000Mhz@2400mhz)
Tehát tunningolva olyan mint E6300-E6400(tekintve h magasabb az FSB+RAM) teljesítményben vagy nem?
Őszinte válaszokat várok
-
VaniliásRönk
nagyúr
Látom z0ty fórumtárs bazárját népszerüsíted. Nem igazán csípem a bazárosokat, ált. bolti br. áron vagy akár afelett árulnak, számla nélkül, ezt én nem tartom olyan jó biznisznek.

Egyébként nem igazán értem milyen megfontolásból kaptak kiemelt topikokat PH-n, kiváncsi vagyok az APEH mit szólna hozzá.
Oliverda: A belinkelt ár spec. z0ty listájáról származik.
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
BandiT tud hozni ha minden igaz.
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
MSI K9A Platinum, ATI RD580/SB600,2xPCIe-CF,1394 26 007 Ft
-
VaniliásRönk
nagyúr
A KN9 Ultra nForce 570 Ultra chipsetes, a KN9-S nForce 550. A baj az, hogy a tapasztalatok szerint az nForce 570 Ultra nem villog tuningban, nem megy 290 fölé, legalábbis az Abit KN9 Ultra tuti hogy nem. Az nForce 550 gyk. nem egy másik chipset, hanem egy csonkított 570-es, így képességeikben megegyeznek. Nem hiszem hogy 6-nál több tárolóeszközt akarsz a gépre kötni, vagy hogy 2 Gbit LAN-ra lenne szükséged.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A K9A Platinummal lehet tuningolni, de az nem is 24k, hanem 32.
Nekem meg érdekes módon egyik nForce lappal sem volt problémám.
(MSI KN420Pro, Abit NF7-S 2.0, ECS N2U400A, Abit NF8, Abit KN9, haver meg épp most nyúz egy KN9-S-t)
nForce 1-re fel sem ment az IDE driver, de ettől még tökéletesen működött, nForce 4-5-re felmegy a PATA/SATA driver, de jobb nem feltenni, onnantól kezdve azzal sincs gond. Az nVidia tűzfal meg igaz hogy szintén nem működik, de mivel egyik másik chipsetben sincs hardware-es tűzfal, ezt hibaként még fel lehet róni de hátrányként semmiképpen. -
vitaro
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Mi a baj a KN9 Ultrával? Tudtommal chipsetben is különbözik az S verziótól.
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
nos nekem volt:
sis 735,745
via kt400,kt600A,k8m800,k8m890
Ati RS480,RD480..most AMD RS690
NV 6100..
ezek közül VIA K8-s és NV chipsettel volt csak problémám....a többivel érdekes módon nem
MSI K9A 24K ha ez egy vagyon akkor nem tom mi a normál ár...
de igazad van mindenki azt vesz amit akar ..csak elegem van abból,hogy NV igy meg úgy jó chipset...részemről befejezve -
VaniliásRönk
nagyúr
Nos nekem is volt KT266A, KT880, SiS 745... stabilitással nem volt gond, de antituning volt mindegyik (KT880-at kivéve, az meg az ASUS gyökréségei miatt lopta be magát a szivembe, egy olyan VIA chipsetes lap, ami elvileg kezeli a mobil CPU-kat is, 1.65V-nál kevesebbet nem tudott adni a procnak... no comment), és amennyivel gyorsabb az IDE kezelésük, annál sokkal többet veszítettek a gagyi memvezélrővel, azzal hogy nem tudták fixálni az AGP/PCI/PCI-E frekit, a K8-as chipsetjeik meg.. VIA K8-ra már nem igazán fejlesztett, a SiS meg gyk. egyáltalán nem.
Szóval ok hogy az nVidia is távol áll a tökéletességtől, de az azért elég elvakult gyűlöletre utal, hogy jobban tartod a VIA (és a SiS egyelőre nem is létező) megoldásait.
AMD chipsetes lap lenne a legjobb, csakhogy AMD chipsettel csak a Biostar gyárt normális lapot, azt meg megintcsak nem lehet itthon kapni... -
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Szvsz ez így ebben a formában nem igaz. Volt VIA KT133, volt KT880, volt SiS735 - stabilitási gondjaim egyikkel sem voltak, sőt, semmiféle nyűg nem volt egyikkel sem. Szerintem az általad vázolt szitu inkább gyártásbeli problémákra vezethető vissza. (Egyébként meg legútóbb is VIA-t vettem volna, de hát annyira le vannak momentán maradva, hogy most biztosan nem érdemes VIA-s lapot venni.)
Az nV szar IDE-kezelésétől nehéz elvonatkoztatni, mert így is az IDE-egységek a leglassabbak, ha meg nem rakod fel a drivert, akkor tetűlassú az egész...
[Szerkesztve] -
Ha komolyan tuningolni akarsz, akkor az ASUS M2N-E felejtős, méghozzá a feszültségállítás hiánya miatt. Nekem Orleans-magos 3200+ van (2 GHz), de 2400-nál nem ment tovább instabilitási problémák miatt. Kis feszemeléssel ment volna 2500-on is, de nem lehet. Néhol írták, hogy más, hasonló felépítésű alaplap BIOS-ával ment a dolog, de az nekem már túl rizikós.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Figy, az hogy te utálod az nVidia-t, az egy dolog, de ne szúrj ki mással is csak azért, mert nem tudsz elszakadni az nVidia vitatható IDE/SATA kezelésétől, nem kötelező feltolni a drivert hozzá, akkor nincs vele baj.
MSI-vel meg nem lehet tuningolni. (leszámítva CoreCell-es lapjait, de azok egy vagyonba kerülnek)
nForce 1 óta szinte csak nVidia chipsetes lapom volt, és tény hogy vannak nyűgjeik, de még mindig jobban használhatóak, mint a VIA vagy a SiS megoldásai, volt dolgom azokkal is... -
Drizzt
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
Hát, remélem hamarabb jön, mint az R600, mert arra pályáznék az új gépbe. De én úgy tudom a K8L azért legkorábban H2-ben jön, az meg még két hónap. Meg a nyitóára is érdekes lesz. Meg ha nem győzi le tényleg a C2d-t, csak pletykákban...
Mondjuk én bízok benne, de gyorsan ki kéne jönnie tényleeg, mert a pénz már megvan az új gépre. -
VaniliásRönk
nagyúr
Na arra kiváncsi leszek.
De még akkor is sokkal olcsóbb lesz az X2. 
v_tomy: Ne KN9 Ultrat vegyél, főleg ha komolyan tuningolni akarsz, KN9-S a jó választás. Amivel kevesebbet tud felszereltségben, az az hogy ''csak'' 1 Gbit LAN, és ''csak'' 4 SATA van rajta... Memóriának Kingmax 800-asat ajánlok, elszaladgál bőven 900 felett 2.1V-on, és nem sokan panaszkodtak rá.
(kereken 0 inkompatibilitásról tudok
) -
Drizzt
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Az a 35-s ár heteken belül kb. a 60%-ára fog módosulni.
-
vitaro
senior tag
Szóval akkor az általános tanács az, hogy vegyek inkább egy erősebb AM2-es lapot egy kisebb X2-vel és az így megspórolt pénzt meg teszem azt fektessem inkább RAM-ba és ha majd kijön a K8L akkor váltsak.
Ez így igen jól hangzik, de akkor pls adjatok pár alternatívát alaplapra. Volt szó itt Abit KN9 Ultráról meg MSI K9A Platinum-ról... esetleg ASUS M2N-E vagy Abit AN9 32X Fatal1ty?
És ezekbe milyen memória ajánlott?
Thx. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
A DX10 sajnos DX10, én spec. csak azért hajtom mert lesz 1-2 DX10 only game, amit szeretnék majd tolni... pl. Bioshock, arra nagyon rákattantam.

-
FireKeeper
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
értem

hát, nem hiszem hogy az amd/ati nagyon válaszolna a hét végéig, mert az r600 a jóég se tudja mikor jelenik meg, az r610/630-cal meg megint biztos hogy késni fognak a nagy rendelés érdeklődés miatt... a 8600 meg szvsz nem mérvadó, de az biztos hogy nagy siker lesz, mindenki azt fogja majd majmolni, mer csuhajjj, déiksztíz, csak majd akkor néznek nagyon ha egy x1950pro lemossa őket![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Elvileg kedden bejelentik a komplett GeForce 8-as családot, arra csak lép valamit az AMD is, a hét végére tisztábban fogunk látni.

Jah, és azért van offtopikban a hsz, hogy ne lehessen belekötni abba hogy szétoffoljuk ezt a nagyszerű flame topikot.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
szétoffoljuk a topikit. szvsz a 8600 elég gyenge lesz. az 1950pro/gt földbe döngöli (főleg ár/értékben, dx10 ide vagy oda) én is azért vettem anno a legkisebb x2-est hogy k8l-nél a lehető legkevesebbet bukjak, de azért a celeronhoz képest előrelépés legyen

-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
kukk át az AM2-s totyikba

-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Én is próbálok ellenálni a K8L-ig, egyedül abban reménykedek, hogy előbb verem el a zs-t egy 8600GT-re vagy X2600Pro-ra mint egy X2 4000+-ra. (szigorúan Brisbane!)

Csakhát egyfelől az AMD egyre csak csökkenti az X2-esek árát, másfelől meg nem hozza ki a DX10-es VGA-it, nehéz menet lesz.
[Szerkesztve] -
FireKeeper
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
nekem sikerült windsort szerezni
mai fejemmel én is brisbane-t vennék (vagy inkább brisban 4000+-ot, de ez van, egy ideig most nem veszek új procit... majd k8l
) -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
és ott azért elég nagy tuning eltérések voltak...
valakinek simén ment 2,66Ghz-n nekem 2,2Ghz felé nem kúszik.... -
VaniliásRönk
nagyúr
Lehet húzni a kórót is, léggel úgy 3200-3400MHz-ig, ha nem fogsz ki egy gyatrábbat, vagyis tuning mellett is max. 30-35% forja marad az E4300-nak. Én még a jelenlegi CPU-mat sem tudom kihasználni, pedig a 2400MHz-re belőtt maximumával azért nem egy tuning darab, ráadásul egymagos.

-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Igaz ezt nem írtam le, de igen Brisbane-re gondoltam, nem hiszem hogy van még nekik Windsor magos 3600+, csak fent maradt az árlsitán, az addig is ritka volt mint a fehér holló amíg forgalmazta az AMD.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
mondjuk, ''KN9-S-ben egy 3600+ is elszaladgál 3GHz környékén'' erre én rá tudnék cáfolni, nekem 2,7nél meghal a proci. talán ha brisbane magos 3600+-t veszel, az lehet h bírja a 3Gigát. az aqua-ba lehet kapni kb 17-18kért.
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
a válasz az lesz...az Intelt is lehet húzni

én is amugy gondolkoztam E4300-n de amennyi a CPU én abbol kihoztam CPU+ uj alaplap párost... -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Múlt héten mit szenvedtem mire a népeknek ezt elmagyaráztam.

Jöttek a proci+lap 90k-s (+ a többi okos) megoldással.
Mondtam: ennyiért nem nagy mámor gépet épiteni.
#543: legalább nem kell egyszerre cserélni, ha nem is tolja ki belöle az összes szuflát.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Lássuk csak, X2 3600+ 16-ért egy 17k-s Abit KN9-S-sel, avagy E4300 35-ért és Abit AB9 25-ért. 80%-kal magasabb ár 20%-kal nagyobb teljesítményért.
(és a legújabb árcsökkentés még ''ide sem ért'')
Egy KN9-S-ben egy 3600+ is elszaladgál 3GHz környékén (ha tovább nem is), akkor meg már gyorsabb egy E6600-nál... -
Oliverda
félisten
AMD esetében a chipsetnek és magának az egész alaplapnak nem sok köze van a teljesítményhez. Kivéve: IDE vezérlés, PCI-E, PCI vezérlés, hálózat, hang, USB, és még pár hasonló dolog. Tehát szerintem nem kell attól tartani hogy ki fogja-e tudni hajtani, mivel az Intel platfrommal ellentétben az AMD-nél a prociban van a mem. vezérlő, és ez az ami sokat számít.
''...ha mégis Core2Duo mellett maradok, a 775-ös foglalatba bele tudok majd tenni új generációs Intel-t?'' - Nem. -
Korte123
csendes tag
Köszi szépen a válaszokat!
Ami engem illet, én a technika nagy tisztelője vagyok, csodálom, hogy egyáltalán megy valami is
amilyen felfoghatatlanul bonyolult.
Nem volt soha tuningolva a proci, és évekig semmi gond nem volt.
Szerintem nem is piszkálom, örülök, hogy most jól megy, és menjen amíg csak tud. Nem játszok meg ilyesmi, nem kell komolyabb proci egyelőre.
És az nem lehet például, hogy gyártás után a procim még megfelelt 2000+ -nek, de ha kicsit rosszabbul sikerült volna, akkor 1900+ -nak adták volna el... úgy értem hogy esetleg határeset közeli volt, de még elment 2000+ -nek, és mostanra az a kicsi ''kopás'' már bizonytalanságot okozott 1667 MHz-en, és azért kellett csökkentenem....? -
Oliverda
félisten
Igen, 99%. Szerintem az AMD-t egy ovis is tudja tuningolni. Nem kell figyelni az FSB-re, mert gyakorlatilag az AMD-nél olyan már nem is létezik. Illetve van HT, de azt is egy mozdulattal visszaoszthatod. A RAMokat is úgy osztod vissza ahogy akarod. Egyszerű és rugalmas rendszer.

Az özönvíz előtti cerkád után pedig végképp nem fogod majd észlelni a különbséged a C2D és az X2 között. Viszont olcsóbban kijössz az AMD-vel.
-
vitaro
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Hogy mire kell a gép? Elsősorban le akarom cserélni a mostani, özönvíz előtti cerkámat amin már nem lehet egyszerre futtatni az msn-t meg a winampot, és gondoltam összekötöm a kellemest a hasznossal és olyat veszek ami már komolyabb játékokat is elbír.
És olyan procit szeretnék amit könnyű tuningolni. Pl: C2D-nél csak FSB emeléssel is egész jó értékeket lehet hozni.
Egyébként biztos h AM2-be bele fog menni a K8L?
RI/OS-nak: Jobb minőségű RAM alatt milyenre gondolsz? (Abit AB9 lenne a lap) -
ftc
nagyúr
nekem a polcomon van egy Duron 700-s...óvatossan volt rakosgatva mindenhova jó lesz az még.....szépne dobozba raktam vigyázva rá...elő vettem egy 4 év után,hogy nem veszek uj CPU-t itt az öreg...és lám a semmitől levállt belőlle egy olyan 5mm szélességben egy kis szil darab aminek vastagsága sincs,de a CPU már nem megy...
-
Brae
őstag
2100+as volt a legnagyobb Palo. Egyébként nehezen tudom elhinni, hogy egy processzor egyik pillanatról a másikra csakúgy megadja magát, lehet h le volt sarkazva, vagy ezüstös paszta küldte a másvilágra, de egy olyan proci, amin nincs külsérelmi nyom nem döglik meg csakúgy szvsz. Haveromnak volt régen egy 1200-es Duronja, amit véletlenül lesarkazott, de a proci ment tovább hibátlanul heteken keresztül, aztán egyik nap Quake3 közben megadta magát, gondolom addig nem volt szükség arra a pár millió tranzisztorra ami lejött

Közben olvasom Oliverda postját: ott is valszeg az a barna folt volt a hunyó a proci halálában
[Szerkesztve] -
ROBERTOH
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
e4300-hoz bőven elég egy noname de működő 800MHz-es memória is. Az alapórajeléhez egy 400MHz-es memória kell, így egy sima 800-assal -elvileg- +100%-al ki lehetne hajtani.
Tuningban és teljesítményben sem kispálya!
szerk.: az alaplap inkább a tuning fanoknál téma. Az e4300-hoz elég egyfapadosabb alaplap is. Pl egy jetway 19e körül...de a sima p5b is már elég olcsó, és abban egy e6300/e6400-est is elég rendesen meg lehet hajtani!
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
Velem egyszer történt egy furcsa eset. Még bő 2 éve vettem egy JIUHB stepping-es 1700+os Tbred B-t. A tag nem nagyon húzta, én vettem ki a gépéből. A hasán volt egy kis halovány barna folt, de nem volt vészes, és előtte saját szememmel láttam hogy működött. Hazahoztam és felraktam 2200Mhz-ra, illetve adtam neki némi plusz feszt is, de nem sokat. Az alaplap egy ASUS A7N8X-E Deluxe volt. Így működött is jópár hétig, majd egyszer egy filmnézés közben dobott egy szép resetet a gép, utána pedi se kép se hang. A végén kiderült hogy csak úgy megadta magát a proci. Azóta is kissé értetlenül állok az eset előtt, a többi cuccnak semmi baja nem volt/lett. A proci meg talán még most is Achill3us kolléga vitrinében figyel.

-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Paomino a maximum belőlle 1900+ volt lehet,hogy volt belőlle 2000 és 2100 is de ez nem tuti...
180nm gyártástechnológia
de 2000+ lehet Tbred A,B esetleg Thorton magos
abból tudni kell,hogy a T-bred A szenvedte meg a gyártástechnológiai átállást....sok ment kukába..nekem is ilyen volt...
és az se mind1,hogy milyen hűtést kapott közben...sok minden közbe szólhat egy CPU elhasználódásánál...
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
Akkor Abit KN9 Ultra.

-
Yushchenko
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
jó minőségű ram (gondolok itt A-datára vagy kingmaxra)
az ok hogy olcsó a kingmax, de hogy jó....
[Szerkesztve] -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
sztem most a legoptiomálisabb valami fapados, de azért tuningra jó
lap, egy brisbane magos proci, olcsóbb, de viszonylag jó minőségű ram (gondolok itt A-datára vagy kingmaxra), és viszonylag kevés pénzből van egy (főleg tuninggal) egész ütős, ha nem is mindent verő, de szerintem mindenre elegendő géped. míg C2D-nél még most is nagy téma, hogy milyen tuninglapot érdemes venni (p5b szeria, giga ds3/4, abid ab9/quadgt, nforce lapok, stb...) meg a core2 tuninghoz kell a jó minőségű ram, ha tényleg sokat ki akarsz préselni a prociból, elég kellemetlen, ha a ram fogja vissza. bár az más kérdés, hogy elég durva tuningolva a c2d... ennek ellenére én az athlonra szavazok -
Brae
őstag
válasz
Korte123
üzenetére
Szerintem a természetes elhasználódás prociknál évtizedekben mérhető, nem években. (Fater 1700+ Palomino-ja is lassan a 6.évét tapossa és nincsen semmi baja, pedig sokat megy halálra terhelve-BOINC
)
Valószínűsítem, hogy a BIOS-ban rosszul van beállítva valami...(én a memóriára gyanakodnék, valszeg nem bírja a 133mhz-es fsb-t azokon az időzítéseken, szvsz vedd le az időzítéseket legrosszabbra, vagy ''by SPD'', majd fuss neki a memtest86-al éjszakára)
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ugyebár az AMD-nél az integrált mem. vezérlő bevezetése óta már annyira nem számít bele a teljesítménybe maga a lap, tehát esetleg szempont lehet választásnál a tuning, extrák (dual LAN, firewire, hang kütyü, stb.). Az R790 össz. a PCI Express 2.0-val és a HT 3.0-val fog majd többet tudni. Úgy gondolom hogy jelentősen egyik sem fogja majd befolyásolni a teljesítményt. Persze ha annyira nem sürgős a vásárlás, akkor nyilván érdemes megvárni.
-
Korte123
csendes tag
Hello
Bocs, ha rossz helyre írtam. Találtam egy hasonló témát, de az le van zárva.
4 éve van egy AMD Athlon XP 2000+ gépem.
1667 MHz-en ment, ahogy kell, nem volt vele gond.
Kb fél évvel ezelőtt valami baja lett. Újraindult, vagy kiakadt, már nem emlékszem pontosan, de utána már nem akart elindulni. Elkezdte a bejelentkezést, pár sort kiírt (videokari,alaplap,stb), de a processzor tipusát és a winyókat már nem írta ki. Ott megállt. Ilyet még nem láttam. Hiába kapcsoltam ki és be, ugyanez volt.
Aztán valahogy végre bejött, de rögtön a setupba lépett be, és pirossal ki volt írva, hogy a proci paraméterek nem voltak jók, és állítsam át. A 1667 MHz-en volt a kurzor, hát levettem 1250 MHz-re. Azóta se mertem visszaállítani 1667-re, nehogy megint ne tudjon bejelentkezni, és megszívjam.
Azt szeretném kérdezni, hogy találkozott valaki ilyennel, ez egyfajta természetes elhasználódás, nyugodjak bele, vagy van ennek valami oka, és netán orvosolható-e is?
Köszönöm!
Körte -
FireKeeper
nagyúr
pedig a brisbane magos 4000+-osok tényleg marha jól húzhatók. és ha teljesítményben nem is, de árban mindenképpen (sztem) jobban kijön az amd konfig. perssze a C2D se rossz választás
, de a plusz 5-10 fps nem fog annyit számítani, mint mondjuk a minusz 10-15ezer Ft (bár lehet hogy túloztam), vagy a 10 másodperccel alacsonyabb superpi eredmény. a lapon mondjuk gondolkodnék, nem rossz a K9A, de nem sokkal drágábban már Asus M2R32-MVP-t kapni (lord-27k), bár sztem most nem érdemes sokat lapra költeni, mert nemsokára itt vannak az új amd chipsetek (asszem R790), szvl egy jól tuningolható, de fapadosabb lappal olcsón gyorsat kapsz 
mod: persze a válasz v-tomy-nak szól
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
Ha most nem szeretnél sok pénzt költeni, akkor szerintem vegyél egy jobb AM2-es lapot, amibe később egy egyszerű procicserével bele tudod majd dugni az AMD K8L alapú (előzetes várakozások alapján) C2D verő procijait.
Lapnak mondjuk egy MSI K9A Platinum-ot javasolnék, procinak meg egy X2 4000+ot. Szerencsésebb esetben a procin akár 900-1000MHz-et is tudnál húzni.
Ja, egy fontos kérdés: mire szeretnéd majd használni a gépet?
-
vitaro
senior tag
Hello
Egy jó ideje gondolkozom már új gép vásárlásán, de folyton gondban vagyok a proci kérdéssel. Először X2-t szerettem volna, aztán meggondoltam magam és a C2D-kel barátkoztam. Kinéztem magamnak az E6400-at de az AMD-s árcsökkenés miatt megint elbizonytalanodtam. Lassacskán odáig jutunk hogy az X2 6000+ annyiba fog kerülni mint az E6400. Ár/teljesítményben melyik lenne jobb? Későbbiekben a tuning is játszik... -
Gyuri27
félisten
A baj a folytonos csúszás. Mert a mérnökök tudták már akkor, hogy az am2 nem fényévekkel veri el a 939-t. Ez szerintem átmenet akart lenni és áttérés a ddr2-re. Tehát jönnie kellene a k8l-nek és lassan a k10-nek.
Az intelnél is (sarkitva) kiadtak 5 c2d procit és ennyi. A hátérben ki tudja mi folyik.
Szoritok az amd/ati-nak.
-
RI/OS
addikt
Akinek vmi ütösebb amd vasa van(igazábol 6000+ érdekelne) maxra huzva, megtenné hogy mond egy superpi 1m eredményt?
-
ftc
nagyúr
olvasom a totyikot...
repkednek ám itt az x ezer forintok...
volt itt olyan felvetés,hogy várjunk...IT-ben várni? vársz és mikor megevvnéd csak 10K-al drágább pl 1,5x teljesítmény...akkor megvárom....és akkor sose vennél semmit sem..
mindenki arra vegyen gépet amire szüksége van...és ha most akar új gépet venni akkor nem fog várni se 1 se 2 hónapot...mert az öreg gépe is veszt közben értékéből...
tudom PH!-n mindenki videokat konvertál,renderel,zenét szerkeszt..
írjátok,hogy tuning... még most is a szerencsde kérdése..és aki a fentebb leírt tevékenységeket műveli akár egyet is nem fog tuningolni...a stabilitás fontosabb a számára.
(úgyis leugattok,hogy húzva is stabil a CPU..) -
Gyuri27
félisten
válasz
trojanhorse
üzenetére
Mint irtam ennyi léből ilyen gépet varázsolni nem nagy mutatvány.

[link] az e6300 kb 39k az 5000+ 31k. Nem kell deszka, ram, über ház -drágán és alpból oda veri kicsit. Már is spóroltál kb. 50k-t. Természetesen a tuning más téma. Viszont nem mindenki tuningol. Az 50k meg tesók közt is 50k. De ha abból 30k-t költesz jobb vga-ra akkor ugyanaz az eredmény. Valamint még mindig marad 20k a zsebedben.
Én már most mosolygom köszönöm.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
trojanhorse
üzenetére
Pedighát a 8800-as az igazi, csak és kizárólag azt érdemes venni. Te kis türelmetlen!
-
trojanhorse
csendes tag
-
Gyuri27
félisten
válasz
trojanhorse
üzenetére
Az nevet aki utoljára nevet!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Mozso26
senior tag
válasz
trojanhorse
üzenetére
Köszönöm az infot.Akkor ha jol értem az msi p6n sli éri meg a legjobban az árához képest.Ehhez jön a core 2 duo e 6400 meg a 8800as valamelyik.Ja és kingmax mars 800-as ramjaim vannak.Na ez igy nem lesz rosz konfig ugye?
-
trojanhorse
csendes tag
az e6600-as csak példa volt, az volt a tesztben, azért hivatkozok rá! de egy e4300 is tehető bele, és tuningolva elérhető a x6800 teljesítménye, amit egy AMD-vel bármit is költesz rá, nem fogsz elérni!!! én e6300mat használok, intel 975 xbx alapban, 2 gb kingmax kiséretében, na ennek is megvolt az ára! de én előre megtervezve vettem meg mindezt! és semmilyen amd-s rendszerért, beleértve Quad FX-et is nem adnám!

Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nem akarok túlzott költzekezésbe kezdeni 

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Miért nem Abitot vettél?