Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Geller72
üzenetére
Látom nehezen érted meg, amit mondok.
Abban az időintervallumban, amit áttekintettél ez a helyzet, amit írtam.
_______AMD_________________Intel
~98____Socket 7_____________Socket 7 + Slot1
~99____Socket 7_____________Slot1 + Socket 370 PPGA
~00____Slot A+Socket 462_____Socket 370 FCPGA
~01____Socket 462___________Socket 370 FCPGA + Socket 423
~02____Socket 462___________Socket 478
~03____Socket 462/754/939____Socket 478
~06____Socket AM2__________LGA775 (Socket T...)
Szóval amint látod teljesen ugyanannyi foglalatot használt a két gyártó, és még időben is ugyanakkora intervallumot ölelt át. Azért kell tudod a 370-et is odavenni, amikor összehasonlítod, mert a 462-vel ha nem is egy időben jelent meg, de a konkurens Inteles CPU-k éppen abba illeszkedtek...
''423 meg kb olyan feketebárány, mint a 754..szvsz. nem sok értelme volt..''
Ez igaz, csak hát akkor miért is jobb az Intel foglalatok terén?
Másik dolog. A chipset. Egyik sem jobb a másiknál. Nagyon ritka volt az, amikor időtálló megoldást tudtak kiadni. Azaz olyan chipsettel szerelt alaplapot, ami a következő processzorhoz is megfelelő volt. Csak az Intel mostanában jóval gyakrabban él ezzel az eszközzel szvsz. sőt még nincs is vége, hiszen hamarosan bevezeti a DDR3-at is...
Hogy mire gondolok? FSB 400-533-800-1066-1333 és hogy ez miért kellemetlen a felhasználó számára gondolom mondanom sem kell.
Ezzel szemben AMD-nél:
Socket 462 esetében pl. 100-as 133-as és 166-as rendszerbusz volt (2x), illetve a csúcsmodell 200-ast igényelt. És mindezt a 4 éve alatt. Most meg a foglalotokkal játszottak kényszerből és kényszerből nem fognak áttérni szerintem az AM2-ről más foglalatba a következő CPU-val.
[Szerkesztve] -
-
Geller72
veterán
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Hát nemtom...a 370-et már csak a kora miatt sem kellene összerakni...a 462-ből még jócskán megy, úgy értem, még keresett cpu..
423 meg kb olyan feketebárány, mint a 754..szvsz. nem sok értelme volt..
Ha nagyon sarkosak lennénk, akkor a legtöbbet eladott cpu-k, foglalat szerint vhogy így nézne ki:
AMD: 462-939-AM2 vs. 478-775..de nem hinném, hogy a jelenlegi problémánál, miszerint az amd alulteljesít, valamit is számítana. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Geller72
üzenetére
Ha ideveszed a :462-754-939-AM2 akkor ezzel ez áll szemben:
370-423-478-775
Szóval frankón kár volt idevenned.
Ha még korábbra nyúlsz vissza:
7-Slot A-462-754-939-AM2 ====7-Slot1-370 (PPGA)-370(FCPGA)-423-478-775
Szóval...
// Ahol nincs Slot, ott értelem szerűen Socket van.
[Szerkesztve] -
Geller72
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Akkor így:462-754-939-AM2..habár, mint mondtad, megvették az X2-t 100K-ért és megvették a 940-es tokozású OpT 1xx-eket is..tehát azért annyira nem volt az kiváltság..mellesleg, kiváncsi lennék, hányan vettek akkor 100k-s X2-t?..és hányan mondjuk s939-es 3200+-t..hiába ad el 100k-s cpu-ból pl 100 db-ot egy hónap alatt, a jelentősebb eladásait az 50k alatti szegmensben produkálja..nagyságrendbeli difivel..
De ne hogy azt gondolja vki, hogy nem várom az AMD-t...-).. -
fapuma007
csendes tag
-
Oliverda
félisten
válasz
Geller72
üzenetére
A 940 nem desktop foglalat volt, azt ne sorold ide. Workstation és server.
754-939-AM2, mindez lassan 5 év alatt.
Igaz az Intel-nél ezen évek alatt csak 2 foglalat volt/van forgalomban, de ugye hiába volt fizikailag kompatibilis, ha fél évenkét b@szkurálták a chipsetet meg a tápellátást.
A spekulációkhoz csak annyit tennék hozzá hogy a jelenleg várható 2 vagy több utas Opteron prociknál biztosan jóval olcsóbb lesz az azonos órajelű desktop változat. A várható árak: [link]
''Mert ha nem lesz olyan árban, akkor nem fogják megvenni'' - Megveszik azt, az X2-t is megvették 100K-ért, meg a Q6600-ot is. Igaz itthon kevesebben mint nyugatabbra.
-
Geller72
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Azért a 754-939-940-AM2 se semmi...ennyi kiba foglalat..
De nem ez a lényeg! Ne a legnagyobb procikat hasonlítsátok össze, hanem azokat, amiket földi halandók a magyar fizuból meg is tudnak venni. Sztem ez vhol az 50-60k-s lélektani határ. És éppen ezért hoztam fel párba állítva azt, hogy pl egy q6600 mennyibe fog kerülni akkor, amikor egy hasonló árfekvésű majdani megjelenésű AMD-t állítunk mellé. A két azonos árfekvésű cpu közül melyik lesz az erősebb??? Lesz e olyan árba egyáltalán 4 magos amd, és az felveszi e a versenyt az intel négymagosával?
Mert ha nem lesz olyan árban, akkor nem fogják megvenni, ha lesz olyan árban, de gyengébb lesz, mint a hasonló áru intel, akkor szintén nem fogják megvenni..jelen állás szerint az AMD-ATI lemaradásban van, és ezzel nem igazán lehet vitába szállni, azt meg, hogy majd ha...na az megint egy sci-fi kategória. Bár lenne istmét harc..az csak nekünk lenne jó.. -
Oliverda
félisten
válasz
Gyuri27
üzenetére
''Minden információt még nem tett közzé az AMD az új processzorait illetően, ezért még várhatunk néhány meglepetést. Mindenesetre, van elég ismeretünk ahhoz, hogy a legfőbb következtetéseket levonhassuk az új mikroarchitektúráról. A számos fejlesztésnek köszönhetően az új AMD CPU-k lényeges teljesítménynövekedést ígérnek elődjükhöz képest, különösen az intenzív lebegőpontos számításokat használó alkalmazásokban. Ez a CPU alkalmas lehet, hogy sikeresen felvegye a versenyt az azonos órajelen működő Intel processzorokkal az alkalmazásban széles körében, és győztesen kerüljön ki. Az újabb alkalmazások, melyeket már az új, egyedülálló képességeihez terveznek, mint a hatékony unaligned load-ok és az 1 GB-os lapméret kihasználása, további teljesítménynövekedést könyvelhetnek el.''
''Barcelona 2003 óta az első átdolgozása az AMD mikroarchutektúrának. Ahelyett, hogy elölről kezdték volna újra a tervezést, Barcelona az előző generációra épül, minden tervezési megközelítésben javítva annak teljesítményét. Nagy általánosságban, ez jól tükrözi a mikroprocesszorok evolúcióját - nagyon kevés olyan technológia van, ami az alkalmazások széles területén tud nagy gyorsulást eredményezni. Ellenben a tervezők sok kisebb előrelépést eszközölnek, mint ahogy a Barcelonával is tette az AMD. Az egyetlen nyilvánvaló trükk, amit az AMD a tarsolyában tartogat még, a multithreading, ami nagy teljesítménybeli előrelépést jelenthet egy jövőbeni microarchitektúrában, akár a K10 esetében is. Mindenesetre ez a konzervatív, lépésenkénti fejlesztés nagyon jól működött az AMD-nél eddig, a múltban is. A Barcelona alapos és egyenletes előrelépés, és a piac több kulcsterületén lendületet kell adnia az AMD-nek. A teljesítménybeli előnye döntő lesz a HTC és multiprocessor szerverek területén, már területeken is alaposan felzárkózik. Így nagyon várjuk a közeljövőbeli debütálását és teljesítményértékeit.''
[Szerkesztve] -
hunnylander
őstag
A hírek szerint már az idén is jön (négymagos) Penryn asztali proci, a Phenom FX ellen.
[link]
[link]
Az, hogy mikor jönnek tömegesen a Penryn-ek, az csak taktikai kérdés az Intel részéről. Már régen készen állnak a bevetésre, csak a konkurencia és a jelenlegi Core 2-k miatt még felesleges lenne megjelentetni őket.
[link] -
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
Beleolvastam...
[link]
All the information on the new AMD processors hasn’t been released yet that is why we may still experience some surprises. However, we have enough knowledge to make the main conclusions about the new micro-architecture. Due to numerous core improvements new AMD processor promises to deliver a significant performance boost compared with the predecessor, especially in applications with intensive floating-point calculations. This CPU can compete successfully with Intel processors working at the same clock speed in a large number of applications and win the competition. New applications designed taking into account unique processor features, such as effective unaligned load and support of large 1GB pages, may also get an additional performance improvement.
[link]
Barcelona is the first revision to AMD’s microarchitecture since 2003. Rather than starting from scratch, Barcelona builds on the previous generation and subtly improves almost every aspect of the design. In many ways, this mirrors the evolution of computer architecture – there are very few techniques that can give a large boost on a wide spectrum of applications. Instead, architects are turning to many smaller improvements, just as AMD has done with Barcelona. The only obvious trick left in the bag for AMD is multithreading, which could provide a big boost in a future microarchitecture, such as the K10. However, this style of conservative, consistent design has worked very well for AMD in the past.
Barcelona is a solid improvement across the board and should give AMD momentum across several key markets. The performance advantages will be decisive for HPC applications and MP servers, other areas will be close in performance. Hence, there is quite a bit to look forward to in the near future with the debut and performance numbers for Barcelona. No matter what, AMD's engineering teams deserve kudos for a solidly executed product.
Hmmm...lehet hogy nem csak én nem olvastam el elsőre...
-
Oliverda
félisten
Kilenc 45 nm-es chippel rajtol az Intel 2008-ban
[link]
Tehát idén csak a Xeon jön, jó tudni. Akkor a Phenom hamarabb jön mint a Wolfdale meg a Yorkfield.
Egyelőre a 2 magosból a legnagyobb 3,16 GHz-en, a 4 magos verzió pedig 2,83 GHz-en fog majd üzemelni. -
Gyuri27
félisten
válasz
üzenetére
Előre bocsájtom nem vagyok mechanikai guru, de szerintem nem olyan könnyű a (fogyasztás és hő drasztikus elmelkedése nélkül) a 3,33 gigára való lépés.
Mert ha annyira egyszerű lenne akkor az amd sem a 2 akármennyivel szarakodna a k10 esetében.
Azt se felejtsük el az amd új lapka készlete sokat lendíthet a mérleg nyelvén.
A minden mindennel kompatibilis játékot se feledjük.
Egyébként az intel megint leszerepel! Kiadhattak volna az átlag usernek egy hosszú távon is időt álló lapot p35 combó. Erre lespórolják a pci2.0-t.
Tehát intel logika: váltsá 695-p35-x38. Ehhez csak gratulálni tudok.
A lehúzás csimborasszója mondhatnám non plus ultrája.
Akkor se vennék már intelt ha ingyen osztanák és más x86 nem lenne a világon.
[Szerkesztve] -
spyduck
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
most rak össze szomszéd egy gépet és én ajánlottam neki az 5000+-os amd-t! láttam 10.000ft-ért hozzá lapot meg 30.000ft-ért? jó a 10.000ft-os is nem? persze nem tuningol!
-
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
de azt leelőzni legfeljebb a beépített memóriavezérlőre és hypertransportra támaszkodó alkalmazásokban lesz képes.
Talán ezt azért megérzi pár alkalmazás, mint ahogy ez most is jól látszik pár tesztből a K8 esetében is. Illetve a K10-nél nem lesz FSB korlát, tehát az olyan alkalmazásoknál amelyek mind a négy magot kihasználják, megmutatkozhat az ebből fakadó előny. Illetve ott van az említett HTT is.
Mindenesetre nem nagyon olvastam még (rajtad kívül) sehol olyasmit, hogy már pedig a K10 nem fogja megverni a Penryn-t azonos órajelen, és hogy őszinte legyek, néha kissé kételkedek a véleményeidben, de ez már csak az én bajom és magánvéleményem.
-
törölt tag
válasz
Oliverda
üzenetére
K10 arhitektúra elemzés: [link]
Barcelona vs. Core2 összehasonlítás: [link]
K10 optimaliization manual: [link]
Intel IA-32/IA-64 optimalization manual: [link]
Ezek alapján elég egyértelműnek látszik hogy a K10 a Core2-t képes beérni, de azt leelőzni legfeljebb a beépített memóriavezérlőre és hypertransportra támaszkodó alkalmazásokban lesz képes.
Intel Penryn info: [link]
A Penryn-ről még hű de sok információ nem szivárgott ki, de azt már lehet sejteni hogy átlagosan 5-10%-kal nagyobb teljesítményű lesz mint a Core2. Ráadásul tartalmazni fogja az SSE4-et is, amit a K10-nem.
Azt meg nem mondtam hogy tudni fogom hogy a K10 mekkora órajelen fog menni novemberben. Viszont az szinte biztos hogy nem lesz olyan órajele mint a Penryn-nek. Ahhoz az AMD-nek szüksége lenne egy-két csodára. Te honnan tudod hogy van ilyesmi a tarsolyukban? ( Csak hogy én is hozzád hasonlóan kérdezzek egy hülyeséget. ) -
spyduck
nagyúr
Melyiket érdemesebb megvenni (egy árban vannak)
Intel E4300 vagy AMD 5000+ X2? -
Geller72
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Pontosan rátapintottál a lényegre...!
Ha az új amd-k nem tudják kiemelkedő fölénnyel megverni az intelt, akkor az amd nem tudja az új processzorait bevezető magas áron eladni, ergo már akkor elbukja az egészet. Például:
Kijön egy olyan árfekvésű amd proci, ami mondjuk árban azonos az intel q6600-al, pl...(akkor, nem most). Vajon teljesítményben is azonos lesz-e?? -
TomBoy1986
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
''Lehet, hogy a P4 nagyon béna volt, de az volt az utolsó ellenfele az AMD-nek.''
Ezt picit elmagyarázhatnád. Mit is akartál mondani? -
Gyuri27
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
A p4 semmiben nem volt ellenfele az amd-nek akkor!
Nyilván egy ekkora mamutot nehéz le birkozni. Arról már nem is beszélek a probléma megoldásához még a hatalmas intelnek is kellett vagy 5 év. Szerintem. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
Lehet, hogy a P4 nagyon béna volt, de az volt az utolsó ellenfele az AMD-nek. Legalább erre jó volt. És szerény véleményem szerint még akkor is az Intel volt lépéselőnyben, és azóte ez csak hatványozódik.
-
hunnylander
őstag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Persze. Egyértelmű, hogy architekúrálisan jobb a K10 a Core 2 atchitekúránál azonos órajelen. De pl. 50%-os architektúrális fölényt irreális lenne elvárni. Ha az meglenne, akkor már a K10-es procik is a boltokban lennének 2 GHz körüli órajelekkel és az AMD nemcsak demózna 3 GHz-es Phenom-ot a benchmark-jai közlése nélkül.
A P4 az nagyon béna volt, azért tudott onnan az Intel ilyen nagyot ugrani a Core 2-vel. -
hunnylander
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Az ár/érték arány az árképzéstől függ.
Ami pedig nemigen kedvezne a AMD-nek, ha a K10 nem sikerülne elég ütősre, mert mihelyst megjelenne, már olcsón is kellene adnia. Szóval valőszínűleg most azért dolgoznak gőzerővel az AMD-nél, hogy a K10 tündökölni tudjon a Penryn ellen, hogy nagyobb értékűek legyenek és nagyobb haszonnal árulhassák.
A K10-nek is muszáj lesz 3 GHz fölé menni, mert az Intel meg már a 4 GHz felé kacsingat a Penryn-nel.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
-
Gyuri27
félisten
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére
Vagy elég olcsó lesz egy négymagos vas építéséhez.
Mert amd 2x2-ben látja a világot.
-
Geller72
veterán
..most intelt vennék, ha vennék konfigot..q6600, vagy e6850...
az amd utoljára az s939-es korszakában volt kb olyan előnyben, mint most az intel..
És a jelek szerint jelen pillanatban jókora előnyre tett szert. Az 50k feletti szegmensben nem nagyon tud facetoface cuccot felmutatni. Sajnos. A 6400+-ot meg még nem láttam. A 6000+ elég jó, mem függő dolgokban érdekeset tud nyújtani, de egymaga kevés...
Mondjuk a q6600, és az e6850 közt sem tudnék most egyértelműen dönteni, mert sok olyan progit használok, ahol szükségem lenne a négy magra, de a 3.0 ghz is csábító...(6850).
Lehet, hogy érdemes lenne kivárni a 2008 első negyedévet. -
Gyuro!
aktív tag
válasz
Armando_19
üzenetére
Thx!
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére

-
Mz/ts250@300
tag
Lazac2007 azért regelt,hogy ezt megossza velünk.
Köszönjük most már minden világos.
Zárható a topik![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sh4d0w
félisten
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Dehogyis hagyom, az ilyen határozott véleményeknak általában van alapjuk és nagyon kíváncsi vagyok rá, mert 20 év alatt nem sikerült egy ennyire határozott álláspontot kialakítanom

-
lazac2007
csendes tag
Hát ez nem vitás, még szép h Intel...jobb márka, nagyobb megbízhatóság, és hát ugye INTEL!

-
Gyuri27
félisten
válasz
Armando_19
üzenetére
Az első példányokat igérte az amd.
Gondolom kitalálod mikorranfut fel a gyártás
-
Gyuro!
aktív tag
Az új Amd és Intel procik mikor jönnek, nem tudjátok?
-
F.B.I.
veterán
Hát én se nagyon láttam szervízben DS3/4 lapokat...sajnos ASUS-t egyre többet.

Integrált vidkaris Gigabyte lapokat ne vegyetek, nem megy bennük a tunning 1Mhz-et sem.
Tapasztalat.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
Nem jobb az asus.m2n. Sőt az asus 690-s lapja sem jobb.
Az abit egy tuningos darab. Viszont nem megy többet mint a giga, és az uj, hűsebb megoldás. Az int vga-ért nem kérnek felárat, nem kötelező használni. Lehet 2 év múlva tökéletes lesz letöltős-film nézős-worldős gépnek.
-
r!sS
csendes tag
elsőre énis azt néztem
de aztnem tudom, hogy az m2n-e sli miért olcsóbb, mint a sima m2n-e, és miért nincs rajta heatpipe... namind1
még ezeket néztem: gigabyte ga m57sli s4, msi k9n sli. monjuk nekem nem kell sli, csak nincs simában
nekem most van egy a8n-sli-m, és mindenki kérdezi, hogy nem hangos a chipset venti? lehet énvagyok nagyothalló, de sztem nem
úgyhogy engem a venti sem zavarna
-
r!sS
csendes tag
Meg nemtom, hogy asus, Abit, vagy Gigabyte. én mindig is asus hívő voltam

-
r!sS
csendes tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
igen megnéztem, köszike
Tudom, hogy az intelt jobban lehet húzni, de mostis amd-m van, aztsem húztam... 3200+os procit állítottam 230*8-ra. nekem bőven elég
Mivel én csak sourceozok, meg filmeket renderelek, ezért bőven elég ez a konfig
Mégy egy kérdés, az amd-ben most nem vagyok ott, hogy mi most a jó chipset:S mert látok geforce6100asat (erről még nemis hallottam), nForce 500, nForce 430. Nemtom meik a legjobb. Elsőre az ASUS m2n-e sli-re gondoltam alaplapra, de nemtom, hogy meik mennyire jó. -
r!sS
csendes tag
Sziasztok!
Egy olya kérdésem lenne, hogy adott nekem egy x1950pro videokari. Mit vegyek mellé? AMD x2 6000+-t vagy intel e6420-at? Amihez nekem kéne: renderelések (muvikészítés), és játékra, azonbelül is cs: s. Multkor pont láttam egy diagramot, hogy melyik proci mennyire jó cs-hez, és ott a 6000+ verte az e6420-at.
A másik kérdésem az lenne, hogy vajon elég-e ehez a konfighoz a 400W-os chieftec táp?
Előre is köszike!
Üdv -
TomBoy1986
veterán
válasz
breezer55
üzenetére
50K-val drágább az intel?
Akkor az miért alternatíva?
Egyébként ez egy Core2 E6400 akar lenni? 2GB memória kb. 20K-t ér, többet csak akkor, ha nagyon minőségi példányokkal van az embernek dolga.
AMD-hez pedig, ha tanácsot elfogad, akkor inkább a 4400+-t vegye vagy a 4800+-t. -
breezer55
csendes tag
Hali!
Haver gépet akar venni és 2 változat között gondolkodik...az egyikbe AMD Athlon64 X2 4600 oem Dual-Core a másikba CPU Intel Core 2 Duo 2,1/1066 2MB oem+cooler van...Más különbség nagyon ninicsa két konstrukció között csak annyi hogy az intelesbe van még 2giga memó és 50ezerrel drágább..Az lenne a kérdésem hogy 50ezret megér a dupla memória és az inteles proci vagy inkább az AMD ? -
Flagstaff2
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Ez tényleg érdekes mert nekem meg úgy stabil,egyéb esetben meg PIO módban használja a rendszer a vinyót,lehet azért de ha jól megterhelem a SATA-t akkor vége van mint a botnak fagy akkorát amekkorát sztem nem is fagyhat semmi.

-
Zso2
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Ok minden felraktam újabb drivert és így úgy néz ki jó.Kopp kopp lekopogom

Köszi a válaszokat.Habár már volt gondom új driverrel is , de ez a gyári drivere katasztrófa.Hogy tudnak ilyet odaadni a lappal??? -
TomBoy1986
veterán
válasz
JagdPanther
üzenetére
Így van, csak alapórajelen 
-
JagdPanther
aktív tag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
oké főnök, megadom magam
kösz a linkelt tesztet 
de akkor is csak alapórajelen jobb

-
Zso2
őstag
Na feltettem a wint(sp2), felraktam a gyári cd-n levő drivereket, és vazzzzzzeg nem indul újra a gép megáll a Win xp futó csíknál azt annyi????????????????????Nincs még semmi prg fent
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Nincs rossz viszonyban az ATi és az nVidia, csak az X300 és az X1600XT volt bajos 1-2 alaplapban, de az X1600 esetében ezért a BIOS felelt, manapság már nincs vele gond.
Ki írta le? Az 5200+ jobb egy hajszállal és kész. A fogyasztása meg összességében alig valamivel több, mivel C'n'Q mellett ez is 1000MHz-en 1.1V-on üzemel az idő nagyrészében, mint az összes Athlon.
Flagstaff2: nVidia, én eddig csak az ellenkezőjével találkoztam, és mindenki más is az AN9/KN9 topikban. Ha felteszem az IDE drivert akkor a legváratlanabb pillanatokban fagynak le programok. -
Zso2
őstag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
A winem eleve sp2-es, az baj lehet?(nem hiszem)
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
JagdPanther
üzenetére
Tessék, itt egy másik teszt:
A játékokat belinkelem belőle:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Egyetlen egyben nyer a Core2, a többiben az 5200+
Aztán, hogy mi mennyit fogyaszt....nem éppen jelentős a különbség egyáltalán. Itt egy cikk róla: [link]
Mennyi a tuningpotenciál...hát ez szerencse dolga. Ugye nem kell megint harsogna azokról, akik nem akarnak avagy nem mernek, avagy nem érdekli őket, avagy nem tudnak tuningolni. Ők sokkal többen vannak, mint az aki tud.
Szóval...izé...alapórajelen gyorsabb a tesztelt játékokban az 5200+ az E6400-nál. -
Zso2
őstag
válasz
Flagstaff2
üzenetére
Én se , ezért kérdezem.Hogy telepíted sorrendben a drivereket pontról -pontra?
-
Flagstaff2
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Az NF570-es chipsettel megáldott lapom ha nincs fent az IDE driver csak PIO módban látja a SATA vinyóm (ne kérdezd miért,telepítésnél F6-tal felrakom a drivert elvileg) és IDE driver nélkül igencsak csúnya instabilitás költözik a gépbe! Ha felrakom az IDE drivert minden kóser lesz. Tűzfala nem izgat mert WLAN.-on netezek.

-
Zso2
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Most szarakodok éppen egy gigabyte-al Gigabyte K8NE és x800 as radeon van a lapban és a faxom kivan.Tudom hogy működik mert már párszor ujratelepítettem a havernak , de elfelejtettem hogy milyen drivereket raktam fel amikor jó volt.Hát igen Nvidia chipset+ Ati nem jó válastás volt, dehát ennyi pénzmag volt rá annakidején
Mit lehet variálni nem tudod véletlen??
Amúgy meg nem kell leírni a jó kis intel procit nagyon jó tapasztalatból mondom(sztem a 6400 jobb, mint az 5200)
[Szerkesztve] -
JagdPanther
aktív tag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
ok, elfogadom, de továbbra is várok konkrét E6400vs5200+ tesztet
valamint az E6400 oldalán áll a jobb fogyasztás(és ezáltal ugye kevesebb hőleadás) valamint jobb túlhajthatóság
ezért gondolom hogy játékra nem feltétlenül jobb az AMD ezen terméke mint az Intelé,sőt -
TomBoy1986
veterán
válasz
JagdPanther
üzenetére
Ebből például láthatod: [link]
Sajnos 5200+-os Windsor nincs benne, csak 5000+, de:
Van benne egy FX-62-es, ami 2x1MB cache-s.
A FarCry-ban egy számítás: megnézed az X2-es eredményeket az első képen, akkor látod, hogy 200MHz nagyjából 8-9FPS-t jelent (átlagban). Míg 200MHz és dupla cache az ennek a dupláját, azaz 16-18FPS-t. Ebből könnyedén számítható az 5200+ (windsor) teljesítménye, ha az 5000+-hoz hozzáadsz még 8 FPS-t. Azaz ~143FPS. Ez meg épp annyi, amit a Core2 E6400 produkált ugyanitt.
Természetesen nem éppen pontos ez a számítás, de hellyel-közzel elfogadható.
A többi ábránál hasonlóképp járhatsz el. -
JagdPanther
aktív tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
egy linket bökjél be erről plz mert ilyet még nem láttam

-
drShaman
aktív tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
A tűzfalat nem rakom fel, tudom, hogy gáz. Az IDE vezérléssel még nem volt bajom, szerencsére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- sziku69: Szólánc.
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- ÚJ 16" Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 mag, 32 GB RAM, 512 GB SSD, RTX A1000 6GB 27% ÁFÁS
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus 128GB Black használt szép állapot 90% akku 6 hónap garancia
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 2 Ryzen 5 pro 5650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 11 M4 2024 256GB Wifi tablet extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4594
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Igaz az Intel-nél ezen évek alatt csak 2 foglalat volt/van forgalomban, de ugye hiába volt fizikailag kompatibilis, ha fél évenkét b@szkurálták a chipsetet meg a tápellátást.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Tapasztalat.