Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Netfone
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- MIUI / HyperOS topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Yushchenko
üzenetére
Erre inkabb nem mondok semmit
Vagyis de: a blokkom a benne levo 20-50ml vizzel egyutt van vagy kemeny 5dkg.Hatalmas hotartalek lehet benne. -
djtoomi
addikt
válasz
Yushchenko
üzenetére
Nekem 2005 óta van presscottom 2006 novemberéig volt(3ghz-es Celeron D volt 2006 márciustól)azelőtt végig Northwood-om volt 2002-től..Utána volt 2 hétig Sempron 3000+ -om( a Celeron D után) az már játékokban sokkal jobb volt és Athlon 64 meg játékokban télleg jobb.Eddig Dual Channelben volt 2x512 GEIL 800mhz-es RAM-om most ugyan picit visszavettem mert kellett e lé de te is láthatod hogy azért egy ''kicsit'' szeretek játszani azért van 7900GT-m.És azért próbálok hozzá méltó procit venni ami ezután A64 3700+ lessz.Kb egymáshoz valók.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Yushchenko
üzenetére
pfff latom te mindent tudsz.. erted is a tolgokat.Meg at is latod az intel es az amd strategiait is.Es igen az intel NEM GYART SELEJTET!SOHA SEMMIKOR!
Amugy miert ne adnak el a 6600-ot ha a 6300-ban is 4mb cahce volna?Miert? -
Yushchenko
őstag
válasz
DeadMeat
üzenetére
de nem vetted le róla a blokkot...
mod: jólvan már nemtom kinek kell válaszolni és mit... de az áemdé persze hogy eladja a szart, hiszen 65nm-re is nagy nehezen állt át, és rohadt selejtes... intelnél 45nm-rel szórakoznak már egy ideje, a 65nm már nem okoz nekik gondot... elvakult áemdések....
[Szerkesztve] -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Yushchenko
üzenetére
kikapcsol a gep.Voltmar parszor,h kihuztam a szivattyut veletlen.. es azota is megy..
-
Ribi
nagyúr
válasz
Yushchenko
üzenetére
Segitek neked. Eleinte persze hogy minden proci jo. Mivel ugyis legyartanak x10k darabot aztan cimkezik oket veszettul mindenfelere. Szep lassan jon par szarabb darab is, de hulyek lesznek elejen eladni, hogy megremitsek. A juzereket hogy aki olcsobbat vesz az szart is vehet. Majd ha mar sokat eladtak becsuszik par hibas, akkor mar nem akkora a hire. pl D805. Eleinte 4Ghz szinte mind. Mikor lealltak a gyartassal meg erdekes mod egyre tobb volt a szar. Nekem 1 szar +1 rohadtul antituning jutott. Mindenki mondta, hogy mar neki is eszement feszek kellettek, hogy 3.5G fole menjen. Kicsit gondolkozz, hogy te mit csinalnal ha a te fizudbol vonnak el az el nem adott procik arat.
Amugy szerintem teljesen tokeletes proci NINCS. nemtom hany millio tranzisztort teljesen jora legyartani kisse lehetetlen. Mindben van hibajavito. Aztan hogy freki emelesnel mikor eri el azt a szintet, hogy mar nem kepes orvosolni a hibakat az mas kerdes. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Yushchenko
üzenetére
igen ilyen jatekokkal jatszikalnak az irodista holgyek munkaidoben
Vegyuk le a procirol a hutot nezzuk eleg-e.... -
djtoomi
addikt
válasz
Yushchenko
üzenetére
Te azt csak hiszed hogy az Intel nem adja el a selejteket.Ha veszünk egy példát teszem azt E6600 és E6300 akkor(nem tudom lehet az E6300 nem ennek a selejtje vagy ennek az E4300 a selejtje)akkor hol a többi cache?Nem órajelekről beszélünk.Ma már rég nem az órajel számit hogy tudd.
DeadMeat:Kedver Fórumtársunk annyira elvakult Intel fan hogy saját magának is bebeszél hülyeségeket.Olyan Intel fan mint az általános sulis kis 5.-6.-kos kis p@cs@k.Azoknak is csak az Intel jó.Az AMD az sz@r.Szeritük.Kedves Yushchenko szerint is sz@r az AMD.Nem tagadom a Core 2 Duo jobb mint az X2 de nem mindenben jobb az Intel sőt.Csak a C2D procijai jobbak.
[Szerkesztve] -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Yushchenko
üzenetére
nem adja el
Hat persze hogy nem adja el.. varat epit a hibas cache-u procikbol,meg azokbol amik nem birjak azt az orajelet amire csinaltak...
Ugye tenyleg nem hiszed el te sem amit irsz?Tudod,ha nem adja el visszaminositve ez neki profitkieses.Ami nem megengedett.
Persze olyan is van,amikor a kereslet nagy az alsobbrendu cpu-kra es kenytelen visszaminositeni az amugy hibatlan darabot.
Es mivan ha a te cpu-dnak a 2mb cahce folott valahol valami nem volt jo a 4mb-bol?Es leitiltottak?Hmm?Kitudod deriteni? De persze az is lehet h a kereslet miatt volt szukseg ra.De a lenyegen nem valtoztat -
djtoomi
addikt
válasz
Yushchenko
üzenetére
Akkor keress lécigszives nekem egy Presscott magos teszem azt 3ghz-es Celeron D-t. és egy 3000+ -os Sempron hűtő nélküli tesztet.Jó?Csak hogy tudd az én Athlon 64 3000+ -om 2.4ghz-en alapon 32fokos full terheléssel 46fokos.És a hűtőjét leszabályoztam potival 5V-ra.Én Celeron D-ről váltottam Sempron-ra utána Athlon-ra és mindkettő játkokban 2-3-szor jobb volt nála.Ennyit a hőn imádott régi sz@r Intel celeron-odról meg pentium-odról.
-
Yushchenko
őstag
-
Mountain
tag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Egyébként én a celeronnál nagyobb selejtet még nem láttam

-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Yushchenko
üzenetére
te most mirol beszelsz?Tudod nemhiszem,h veleltlen lett az a nyamvadt e6300 az ami nem pedig 6600 vagy magasabb.. Ugyanez persze megvan amd oldalon is,a selejtet is eladjak kisebbnek,meg a piaci igenyeket is koveteik... Nehogy azt hidd,h intel nem csinal selejtet.. mert olyan nincs.Nembirja az adott orajelet,vagy hibazik a cache,vagy akarmi.De olyan nincs egyik oldalon sem,h 1000 cpubol 1000 hibatlan.
-
Yushchenko
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Gonosz vagy... Eddig amúgy csak a mikulással voltak kisebb nézeteltéréseink

[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Yushchenko
üzenetére
Hallottál Geri kollégáról?

-
VaniliásRönk
nagyúr
Elő is fordulnak antituning CPU-k.
A gyártás elején pedig logikusan több a selejt, mint amikor már egy halom tapasztalat áll rendelkezésre a technológiáról.
Ha a CPU hibázik valahol, akkor azt a tesztprogramok jelzik, max. az elképzelhető, hogy olyan része hibázik a CPU-nak, amit az adott program nem tesztel, ezért kell jópárral huzamos ideig gyötörni. -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
nézd lehet,hogy az első példányokkal igy van de a gyártás hibás darabokat is el kell adni.
Lehet a CPU hibázik a tizedes utáni 30. helyen....sosem lehet tudni... -
VaniliásRönk
nagyúr
Tegyük fel, hogy mind viszi a E6800 órajelét, szerinted akkor csak E6800-at árulnak?
Vagy, a CPU visz 3xGHz-et, de már 2xGHz-cel a padlóra küldi az ellenfelet, miért lőjék el azonnal az összes puskaport?
Max. azt tudom elképzelni, hogy a hőtermelés alapján differenciálják valamennyire a CPU-kat, az hogy nagyobb órajelen olyan hibákat követ el a CPU, ami az egyszeri usernél soha nem bukik ki, az nagyon tündérmesébe illő magyarázat.
A válogatott, gyárilag extrém módon túlhajtott CPU-któl eltekintve a nagy átlag szinte mindig többet megy, mint az azonos technológiára épülő csúcsmodell, az életben ritkák az ilyen ''véletlenek''. -
ftc
nagyúr
válasz
Yushchenko
üzenetére
tök 8,hogy kiről beszélünk....valamiért csak E6300 lett E6400 vagy E6600 helyett...
-
Yushchenko
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Én már fáradt vagyok ezekhez a filozofálásokhoz

Amúgy jah... akkor még legalább jártam a jáccótérre(nem, nem csak te voltál fiatal
) -
dokar
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
ergo akkor rakjál bele saját biztonsági korlátot

én speciel ott tuningolok ahol tudok: pc, laptop, autó, asszony
-
FehérHolló
veterán
válasz
Yushchenko
üzenetére
Régi szép idők, amikor az Intel nagybetűvel volt a procin, alatta az AMD kicsivel.
Akkor még olcsó volt a fagyi, a játszótéren jót lehetett homokozni, és az ember még azt sem sejtette, hogy pár év múlva hülyeségekkel fogják tömni a fejét a suliban, ami miatt már nem lesz ideje találkozni a kedves lánnyal a játszótéren. Vagy csak én voltam túl fiatal akkor...
Jah, ez most nem arról akart szólni, hogy intel > AMD, de szerintem nem értettétek félre.
#268: Az emberek 98%-a nem húzza a prociját. A 90%-uk meg magasról lekakilja, hogy mi van a procijára ráírva.
Meg különbenis: ''Ne használj ki olyan biztonsági korlátokat, amit nem te magad raktál bele egy adott rendszerbe!'' Tudom, hogy itt sokaknak ez a kedvenc szórakozásuk, de akkorse!
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
láttátok a X2 3600+ Brisbane-t 1.9-ről egy arc gyári hűtéssel 3.1-re tolta. na és mennyi is az ára?
arcátlanság, én biztos olyan példányt fognék ki, amelyik agyon feszezve 2.7-nél megadná magát. 
-
dokar
addikt
válasz
Yushchenko
üzenetére
de arra már ki emléxik
pl te
-
Yushchenko
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
én inteles vagyok
(jó volt egy 486-os áemdém, de arra már ki emléxik
)... -
FehérHolló
veterán
válasz
Yushchenko
üzenetére
Ezt halljuk már lassan háromnegyed éve.

A core2 architektúrának sem volt ekkora hírverése. Beharangozták, azt 3 hónap múlva ki is jött (mobil és szerver szegmensbe). -
Yushchenko
őstag
Mind1, majd jön a K8L a megváltó

-
cellpeti
nagyúr
A C2D E6600 simán veri a AMD A64 X2 5200+ os prociját!
Valamibe az Intel jobb vmibe meg az AMD!
Ez van!Általában ezt ugyis a vevő pénztárcája dönti el.Szerintem.
-
ftc
nagyúr
AMD és ST
[link]
nem tudom,hogy hova kellene ilyenekt linkleni....sztem itt elfér -
Nowhereman
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
A gond az, hogy külön külön is csipős hőt tud termelni az a két egység, és tegyük hozzá, a gpu ideje nagy részében jól elvan anélkül, hogy tudna a cpu-ról. Bár lehet hogy ez csak egy alsó kategóriás megoldás lesz, mert ugye az intel etéren csak olyanokat durrantott - minden nagy fogadkozás után/i740/ is...
-
FehérHolló
veterán
Miért, most nincs összedrótozva? Nem a 16os PCIe sávszéle a szűk keresztmetszet, hanem inkább a memóriaelérés késleltetése és az órajel. (Most a feldolgozóegységek számától és a kvázi-célprocesszor mivolttól tekintsünk el.) Előbbin csak ront ha beletuszkolják a CPU mellé, és a DDRx-es RAMokat kell használnia a GDDRx helyett. Ha pedig laptopokba szánják, oda eddigis jó volt az alaplapi integrált, és ezután is jó lesz. Így első nekifutásra nem tudok olyan dolgot mondani, amiben jobb lenne, az alaplapi integrált GPU helyett a CPU-ba integrált.
Szerintem arról van szó, hogy a nép nagyon mondogatta, hogy hűdejólenne, ha a GPU is belekerülne a prociba. Tehát marketing szempontjából jeles, kiszolgálja a felhasználói igényeket.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
Itt gondolsz x86-ra?
sztem is hülyeség lenne...inkább drotozzák össze...de ha megnézzük SIS 3W-t fogyasztó chipsetjét...értelme nincs -
Frigo
őstag
Kijött pár infó a készülő Intel GPU-ból, x86-os cpu-t használni GPU-ként elég merész ötlet kíváncsi leszek mi sűl ki ebből ,sajna erre majd csak 2008-2009 körül kapunk választ :
[link] -
gabi123
senior tag
-
gabi123
senior tag
Estét kívánok a Kollégáknak!

1 szakmai kérdés: miért ''write-back'', és miért nem ''write-once'' cache-eket használnak a mai processzorokban? (a kérdés sztem mindkét nagy gyártót érinti)
Előre is köszönöm a magyarázatokat!
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Csak már jönne
Akkor majd jól elcsámcsogok, hogy mennyire elcseszte a zintel a dolgokat

Én79: Az viszont tény, hogy az AMD az alsó szegmens verhetetlen királya. A Celeron labdába sem rúghat az AMD mellett.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
AMD..
[link] -
vbbb
őstag
A kérdés az, hogy kinek milyen teljesítményű processzorra van szüksége...én személy szerint nem adok ki dupla pénzt csak azért, h. valamivel nagyobb teljesítményű Intel rendszerem legyen...nincs értelme számomra. Ha így gondolkodnék, félévente újjíthatnám fel a rendszeremet a gyártók örömére...
Egyébként meg nem kell annyira sajnálni szegény AMD-t, a piaci részesedése emelkedett... 
Ereje teljében az AMD
[link]
Késni fognak az új Intel processzorok?
[link] -
éN79
addikt
válasz
üzenetére
Így szigorúan ár/teljesítmény arányban azért nem áll rosszul az AM2-es X2.
Legyen 15-20% különbség eljesítményben azonos órajelen a C2D és az X2 között, namármost alsó szegmenst nézve az árban is kb. ugyanilyen az eltérés ha nem kedvezőbb az AMD szempontjából, szóval itt az ár/teljesítmény mutató mondhatni egyezik.
A tuningot most szándékosan hagytam ki a szórásból. -
törölt tag
Az Advanced Micro Devices és az International Business Machine együttműködésének köszönhetően 2008-ra indulhat be a new yorki East Fishkill gyárban a 45 nanométeres gyártási eljárással készülő processzorok tömegtermelése.
Egyszerübb lett volna AMD-t, és IBM-et írni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az Intel (integrated electronics
)már a nyáron elkezdi a tömegtermelést, de azok a legyártott cuccok csak 2008-ban lesznek piacon. Akkor az AMD/IBM cooprodukció még késöbb jön. 2008 nyara??
Az szerintem nagyobb baj, hogy az AMD semmit sem képes felmutatni jelenleg a Core processzorok ellen, ami versenyképes volna ár/teljesítmény arányban.
[Szerkesztve] -
vbbb
őstag
''45 nanométeres processzorok az Intel riválisánál is....''
cikk:
[link]
no majd meglássuk...
úgyis 2008ra tervezem lecserélni a gépemet, és akkor is valszínűleg AMD fun maradok...jejeeee 
-
lazydog
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Csak nehogy a nyaka legyen az.....
Ez mindnyájunknak rossz lenne. -
ftc
nagyúr
-
Frigo
őstag
Új világrekord Netburst tuningban :
[link] - 8Ghz

-
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Bocs, benéztem, az X2 volt.
Játékra viszont egyelőre szerintem elég egy egymagos proci is.
[Szerkesztve] -
ir0nman
csendes tag
Hali
Sztetek mi a jobb valasztas a Pentim D805 vagy az AMD Athlon 64 3700+ sandi magos a jobb valasztas?
a gepet leginkabb jatekra hasznalnam -
-
ftc
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
jah eladják a dual Xeon-s lapokat más néven..elméletileg az össez uj szerver lapon van PCI-E
-
ftc
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
WS hááát nem tom..egy olyan foglalt ami szerverekben használatos...
Sztem nagyobb sikerük lett volna 2 db AM2 össze rakásával... -
FehérHolló
veterán
Azért workstation-nek nem hülyeség. Szerveralaplapok sok olyan funkciót is támogatnak, amire sokszor nincs szükség a nagy számítási teljesítmény mellett. Az más kérdés, hogy V8 valószínűleg a szerverek árán fog mozogni. Akkor viszont az a szitu lép fel, hogy ha 200 forintért vehetsz egy almát és egy szilvát, akkor miért csak egy almát vennél 200ért annak ellenére, hogy utálod a szilvát?
#217: Mindkettőre. x)
[Szerkesztve] -
Frigo
őstag
Következő Intel chipset generáció már nem fogja támogatni a Netburst alapú processzorokat:
[link] -
törölt tag
Ehhez mit szóltok?[link]
-
törölt tag
válasz
kingkongfiu
üzenetére
Köszönjük az igazán építő, tanulságoktól hemzsegő, rengeteg bizonyítékkal, és tesztekkel alátámasztott és hihetetlen részletességgel bemutatott, hozzászólást...

Amúgypedig: háááááhooogyne
-
kingkongfiu
csendes tag
Hát persze hogy INTEL!!!

-
FehérHolló
veterán
Lehet, hogy ma jobb lenne, ha többet nem szólalnék meg, de erről így első nekifutásra az a véleményem, hogy ha nem tud valaki angolul, akkor minek ír angol cikket?
Szerk.:
Ha jól látom, akkor ''csak'' az északi hídban van újítás. Az viszont jelent valamit, hogy dupla 16x PCI-e mellé végre oda merik írni, hogy SLI.
[Szerkesztve] -
Frigo
őstag
Infók az ATI/AMD RD790-es chipsetről :
[link]
Ezek már kifejezetten a K8L-hez készültek TDP mindössze 12W .
-
Frigo
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ez egy átnevezet 2 utas Xeon ,még a FB-DIMM is megmaradt benne.
-
FehérHolló
veterán
Ez nagyon az AMD kicsúfolásának tűnik innét nézve. Szinte semmi több, csak összedrótozva (és szinkronizálva, ami azért nagy szó) a kettő, mutatván, hogy ''ilyet mi is tudunk csinálni''.
''Support for official quad-core support in the Mac Pro will launch shortly, presumably at the MacWorld convention tommorow.''
Azért nem ártana visszaolvasni, amikor ír valamit az ember...
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
E4300 teszt
[link] -
Frigo
őstag
Intel válasza a Quad FX-re ,V8 platform :
[link] -
olli
tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Csalós dolog ez az áresés, mivel legtöbben fejlesztik a rendszert, és a leváltani szándékolt konfig eladhatósága is csökken.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Renault, Dacia topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Netfone
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- További aktív témák...
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Erre inkabb nem mondok semmit
Vagyis de: a blokkom a benne levo 20-50ml vizzel egyutt van vagy kemeny 5dkg.Hatalmas hotartalek lehet benne.

A gyártás elején pedig logikusan több a selejt, mint amikor már egy halom tapasztalat áll rendelkezésre a technológiáról.

![[kép] [kép]](http://images.dailytech.com/nimage/3887_large_img_5568-2.jpg)

Ezért fordulok a pH-s NagyGurukhoz™!
Akkor majd jól elcsámcsogok, hogy mennyire elcseszte a zintel a dolgokat