Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hobli1988
aktív tag
Nekem jó lessz az e2160,szerintem 1jó lapban csúnya dolgokat lehet művelni vele!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TomBoy1986
veterán
válasz
MZsoltee
üzenetére
''kissé fura hogy az AMD procikat nem nagyon tesztelgetnek itt a PH!-n sincs róla teszt pedig lehetne, főleg a CPU GPU választósdiból hiányoltam...''
Nem érdemes már velük foglalkozni, ha derogál AMD-t tesztelni, akkor derogál... Vannak tesztek máshol is - szóval ennyi
Amúgy ezt a cikket akartam küldeni [link] -
drShaman
aktív tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Milyen szeszélyes dolgokra gondolsz?
-
slett27
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Egy pirospont az ABIT KN9S mellett, nagyon szépen muzsikál a 4400+-os Brisbane-el.

A hőmérsékletek is jók. Szénnéhajottam benne a procimat 3036MHz.
Nem utolsó sorban a 8800-asomat is jól megkergeti... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
MZsoltee
üzenetére
Nos az említett teszt topikjában volt is komoly vita az inkorrektség miatt.

Én is Abit párti vagyok, de sajna nincs AMD690-es lapjuk
, szóval ha kapni 18k környékén akkor az a tuti.
Ha nem akkor a KN9-S is jó választás, jó kis alaplap, rosszat nem nagyon írtak róla. (általános betegség régebbi fejlesztésű AM2-es lapoknál, hogy nem mérik rendesen a Brisbane-ek hőmérsékletét, de az 5200+ úgyis Windsor, ha szerencséd van F3 steppinges, és jó eséllyel megy 3000-3200MHz-et 1.35V-on)
Szerk.: Szivesen.
[Szerkesztve] -
MZsoltee
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Köszönöm a válaszotokat (pont azok az emberek válaszoltak akiknek a véleményére kíváncsi voltam
), akkor én is jól gondolkodtam (kissé fura hogy az AMD procikat nem nagyon tesztelgetnek itt a PH!-n sincs róla teszt pedig lehetne, főleg a CPU GPU választósdiból hiányoltam...)
Alaplapúgyileg még az abit k9n-s van versenyben de az említett lapnak is utánanézek, igazából az ABIT lapokat szeretem szal valszeg ha nme sokkal drágább akor abit lesz belőle, köszi hogy felhívtad a figyelmemet...
Üdv MZsoltee -
VaniliásRönk
nagyúr
-
MZsoltee
veterán
Játékra melyiket javasolnátok 2 közül (vagy esetleg 1 3.at 50kért)
s775 P35 Gigabyte GA-P35-S3
s775 Intel DualCore E2140 1.60GHz dobozos
vagy
sAM2 AMD A64 nF550 Gigabyte GA-M55S-S3
sAM2 AMD Athlon64 X2 5200+ dobozos
Válaszokat előre is köszi -
sh4d0w
félisten
válasz
robyeger
üzenetére
Te írtad a magyarázatot: 90nm-es az AMD, ráadásul lényegesen korosabb, nyugdíj előtt álló rendszer, mint a c2d; erre mondtam eléggé elítélő véleményemet, miszerint ezek összehasonlítása teljesen ferde képet ad.
Továbblépve ugyanezen a vonalon, kíváncsi leszek, ha az AMD-nek sikerül implementálnia a Transmeta technológiáit, mekkora lesz a különbség fogyasztásban; amikor először megjelentek a Crusoe-k, akkor az intel éppen P3-mal nyomult, DVD-lejátszás közben a Crusoe magja vmi 60 fok körül volt, a P3-meg olyan 95 körül... -
Gyuri27
félisten
Azért azon nem lehet csodálkozni, hogy a két cégnek nem egy az ütemezése és a termék ciklusa.

Deathmatch: az amd egyszerre dolgozik a q4-en. Miért is? Mert ellentétben az intel egybe minden megoldásától eltérően az amd-nél kettő kétmegos cucc alkotja a 4 magos procit!!
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
válasz
Deathmatch
üzenetére
Mire kijon az AMD uj procija addigra a C2D lesz tul oreg ahhoz hogy osszehasonlitsuk vele.
Buusiiit. Ez a proci van most ezt kell osszehasonlitani. -
Deathmatch
tag
Nnna igen... a 6400+ feltehetőleg egy utolsó pöccintés volt ebből a szériából.. később csökkennek az árak így könnyen lehet hogy jópár ember beruház erre a procira! Az Athlon 64 X2-t, nem igazán lehet hasonlítgatni a C2D-hez vagy C2Q-hoz, ezzel a szériával a piacról nem rég kikerülő Dual Core procik voltak egálban kb. A C2 sorozattal majd a Phenom mérheti össze tudását, ami lehet hogy kicsit megdobja az AMD anyagi helyzetét.
-
Gyuro!
aktív tag
Lehet már tudni valamit az év végén bejövő K10-esek teljesítményéről, tuningolásáról, valamint a hozzá tartozó alaplap változatról, h milyen kell alá?
-
robyeger
addikt
válasz
üzenetére
szerintem a te méréseid is illenek a képbe
, hiszen a te 5600+ procidnak csak 89W a gyári fogyasztása a 6000+ 125W-val szemben, és a videó karid is jóval alul marad a 8800GTX-nek, másodsorban biztos vagyok, hogy a Stalker nem terheli le 100%-ra a procid mind2 magját, ha nem hiszed, indíts el alatta egy CPU terhelés monitorozó,logoló progit vagy próbálj két Prime95 mellett játszani és úgy mérd le a fogyasztást 
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
robyeger
üzenetére
Hát számomra is...
Mert én megmértem a konfgom fogyasztását rendes fogyasztásmérővel, és igencsak mást mutatott, mint azok az ábrák amiket te mutattál..
Amikor ''csak úgy'' megy a gép, ezazamaz és írom ezt a hsz-t, ~160W -ot eszik...
Nekiülök játszani mondjuk egy stalkerrel, elég szépen terheli a vga-t, a proci-t, és ~250W...
Persze lehet, hogy ez a mérőműszer nem hiteles :-P /vagy az övék nem az/....
[Szerkesztve] -
slett27
addikt
Az a baj most ezzel az AMD vs Intel-es dologgal (ezt már sztem írták és megoszlanak a vélemyények erről is), hogy az A64 mint olyan 4-5 éves technológia kisebb nagyobb foltozgatásokkal a Core2 pedig 1,5-2 éves. Nem egy időben ''durrantott'' az Intel és AMD, akkor lenne az igazi, ha egyszerre adták volna ki az újprociaikat, persze hogy elvérzik az AMD, még csoda, hogy így tudja tartani a ''lépést''.

-
robyeger
addikt
[link] számomra is megdöbbentőek ezek a fogyasztási adatok, pedig nem várok csodákat az AMDtől.

-
-
Necc
addikt
válasz
Chris 9600xt
üzenetére
Nem kell ''külön ulrta-platinum száraznitrogénhűtés'' a procihoz, a gyári is megteszi

Napokig keresni és parázni? Nézz be az alaplapok topicjába, jóformán processzoronként lépésről lépésre le van írva hogy mit hogy csinálj és hogy mi meddig biztonságos... egy 10 éves is megbírkózna vele
Ne ezek alapján dönts. Ha viszont tuning nem kell és a pénz nem számít, akkor egyértelműen AMD. -
Chris 9600xt
csendes tag
Thx mindenkinek asszem maradok az AMD-nel,lehet hogy nem jo dontes de eddig mindig AMD-m volt.Meg nagyon nem szeretek tuningolni nem is igazan ertek hozza.Es akkor a 4300-ra vegyek kulon hutot meg bujjam napokig a topikokat nehogy elcseszek vmit a tuningnal meg azon remegjek minden nap mi fogja meg adni magat az agyonszet huzott gepebol. Nah thx mindenkinek azert!!! (5600+lessz belole kis fsb emeles es 3ghz gyari hutovel)
-
Necc
addikt
válasz
Chris 9600xt
üzenetére
Tudtommal a két proci sem árban sem teljesítményben azonos, így ezt nem értem
na de mindegy.
Nos először is tuning: ez elsősorban ''szerencse'' dolga, hogy ki mennyire tuningolható gépet fog ki.
Másodszor az AMD procik határa nemsokkal 3GHz fölött van, és ez nem hoz akkora teljesítmény töbletet. Az E4300-4500 procik habár teljesítményben kisebbek, egy erős tuningos lappal (i965 vagy P35 chipsetes lapokkal) viszont (eddigi statisztikák szerint) igen nagy eséllyel tuningolható 3GHz környékére, és órajeleket tekintve azonos órajelen - tudtommal - a C2D alaposan odab@x az azonos órajelű X2-nek
Összegezve: E4300-4500 olcsóbb proci, valamivel 100% alatti esély, hogy egy jó alaplappal jól felhúzhatod a fenébe és tovább
5200+ X2: drágább, de alapon nagyobb teljesítményű (és fogyasztású és hőtermelésű - hogy ezzel is tisztába legyünk) és úgy őszintén a 3GHz-re való feltuningolása nem tűnik ''komoly'' célkitűzésnek...
Döntés a tiéd.
-
Levin01
őstag
válasz
Chris 9600xt
üzenetére
Alapjáraton az X2 5600+ jobb a C2D 4300-nál, de a 4300 2200-2300MHz-en már befogja a 2800MHz-s 5600+ -t. Részemről az döntötte el a kérdést, hogy melyikhez kapok jobb ár/teljesítményű lapot és az X2 mellett döntöttem.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Chris 9600xt
üzenetére
E4300-ast már nem sokáig lehet kapni, ellenben ugyanannyiért lesz 4400, a 4500 meg annyi lesz, mint most a 4400, illetve már annyi, de normál kiskerekbe még nem gyűrűzik le.
Én 4500-ast fogok venni, s legeslegalább 3.2Ghz-t várok tőle, de mondjuk bitang hűtőt szánok rá, úgyhogy nem lenne hátrány, ha menne 3.5 felett. -
Chris 9600xt
csendes tag
Szegasztok! Nah gepcsere elott allok es ezeken gondolkozok:
Core2Dou E4300 vagy 5600 x2 egy 1950 pro-t szanok melle!
5600 megy alapon 2800mhz-en kis huzassal 3ghz van de a E4300-at meg eleg rendesen kene huzni hogy elerje a 3ghz-et! Nem tom melyik legyen help please! (ja jatekra lenne az uj gep fokepp)
Meg erdekelne az is melyikbol mennyit lehet kihozni !!! -
Boci_83
őstag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Szépen túl van hajta!
Most nézem csak hogy ugyanolyan a ramunk. nekem 920mhz-t viszi 4-4-4-12-2T-vel, szerintem Intelnél is vinné, egy próbát megér.
Tökre birom hogy mindekinek többet ir, mint olvas... Nekem is, bár ennyivel azért nem!
-
Boci_83
őstag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Nem jön le.
Így már lejön. Thanx! Elég lazák az időzítésied, 800 Mhz-t szerintem 4-4-4-12- akát 1T-n is vinné!? Vagy nem....?
[Szerkesztve] -
Boci_83
őstag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
A négy mag az még nekem odébb van, még a 2 magot sem használom ki egyáltalán, illetve a programok nem használják ki, és a Cod 2-sem...

Azért kösz az infót, majd meglátom....
Ha már itt tartunk, neked mennyit olvas Everest szerint a konfigod?
[Szerkesztve] -
Kicsirics77
veterán
válasz
Boci_83
üzenetére
mindenképpen sebesség gyorsulás lenne
na mondjuk ne a memória olvasás írás tesztre gondolj mert az a 2T miatt lassabb az intelnél
előre lépésnek meg mindenképpen előre lépés lenne mert ha jól látom akkor neked dq-6-os lapod van ami quad core ready szal sztem mindenképpen megérné egyenlőre az intelbe fektetni ha tovább akarsz lépni a 4 mag felé még lapot sem kell cserélned -
Boci_83
őstag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Már csak azért kérdezem, mert most 4400+ van, de van nekem egy alaplapom, amit el szerettem volna adni, csakhát nem nagyon kapkodnak érte, az írásomban is szerepel, és ha nem viszik el, akkor arra gondoltam megtartanám, és dobnék bele egy E6300-at, viszont ez jelenetene-e akkora előrelépést, vagy sebesség javulást, hogy érdemes legyen....!?
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Boci_83
üzenetére
ha semmi extra nem lessz akkor(videó tömörítés renderelés szerkesztés)ezekre otthonra elég a 4400+
pici tuning is van benne
viszont az ájemdé folyamatosan variál a foglalattal gondolom legközelebb majd 941 tűs lessz nehogy az újabb proci belemennyen a régi lapba
ezért akkor e6300 amiben jó kis tuning potenciál lapul mint az enyémben![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
én az intelre szavazok bár nem volt nekem mindenféle fajta ájemdém -
Boci_83
őstag
Nah uraim!
Viszonylag egyszerű kérdést teszek fel. Szerintetek 4400+ (65nm) vagy E6300 ?
Játékra, netezésre, otthoni használatra....
Várom a hozászólásokat.... -
Gyuro!
aktív tag
Vagy pl. a P6N? A három közül melyik a jobb, mi a különbség?
Bocs, h nem írtam egybe, csak későn reagáltam!
-
Gyuro!
aktív tag
A G33-as lapok roszabbak, mint a P35-ösök?
-
Gyuro!
aktív tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
De én csak a Gigabyte-nak ennél az alaplapjánál olvastam, h támogatja, ami jelenleg olyan 35-40e körül van...! Elnézést, ha tévednék!
Az 5% az a p5b és a legjobb p35-ös alaposok közötti különbség!
Ezek szerint akkor az amd is marad a jó vételnek számítók között, mivel nem fog nőni jelentősen az áruk, meg az alaplapjuk sem! Teljesítményben meg gondolom csak jobb lehet, így meg közel olyan lesz (elgondolásom alapján), mint az intel!
25k környékén sztem még nincs olyan lap, ami p35-ös lenne, vagy talán pár ezer + -ért már lehet, de az is csak az alja ennek a lapnak és tudtommal azok még nem ddr3-ok! -
Gyuri27
félisten
Nézzük. Most + 10 és támogatja a penryt a ddr3-t. Azért az kellemes. A kb. 5% külömbség ugyan nem tűnik soknak, de kérdés minek az 5%-a.
Az amd-nél a k10 megy majd minden am2-s lapban. Persze nem hajtja ki maximálisan őket. Ott ami jó vétel lesz azok a 7xx lapok. Mert azokon lesz már pcie 2.0 és azokban menni fognak majd az am3-s procik. Ha minden igaz jönnek is nem soká.
Szal aki 25k környékén gondolkozik szerintem vegyen olyan lapot ami támogatja a penryt és a ddr3-t.
Szerintem.
-
Gyuro!
aktív tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Pl. a Gigabyte P35c-se jó választásnak tűnik, kint olyan 27-28e körül meg lehet kapni, itthon gondolom csak több lehet! Viszont teljesítményben alig (max. 6 %-al teljesítenek jobban ezek a lapok, mint pl. a P5B)!!!! Szóval, csak az tartaná indokoltnak a vételt, h támogatják már a ddr3-t (ami sztem még odébb van, mivel még a ddr2 simán ott van a szeren, már csak a 800-as is), meg az új cpu-k beszerelése ezekbe a lapokba! Sztem még megéri a 965P -s karik is... ha csak a teljesítményt nézzük, meg a tuningot...! Későbbre tuti a P35 éri meg, de most még nem egyértelmű sztem a teljesítményt nézve...!
Igaz, a +10e sem szól ellene...! Szóval kinek mi, a mostani erősebb teljesítmény, vagy a későbbi olcsóbb bővítés...!
De hogy AMD-nél a k10-hez milyen alaplap kell, azt nem vágom, szóval még ez is nyitott, h ha már előre gondolkozunk, akkor milyen lesz a k10, mennyire fog ellenfele lenni az intelnek, szal, h melyik érné meg majd, ezért mondtam, h sztem még a P5B-t se írjuk le, mivel senki nem lát a jövőbe, most meg azért elég jó ez a lap, sztem!!!
Bocs a sok ismétlésért!
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
A p35 27-32k körül mozog (fajtától és várásárlási helytől függően).
Roby-val ugyan nem mindig értünk egyet, de most igaza van. Ha a későbbiekben nem akarsz lapot cserélni a penry miatt akkor olyan lapot kell venni.
Nos hirtelen.
Arról már nem beszélve némelyik p35 már kezeli a ddr3-t. -
-
Necc
addikt
Ezért nem szeretek este fórumozni

Úgy képzeld el, hogy az ára a procinak nem számottevő, de azért egy lélektani határ van, azaz nem fogok Q6800 -ba befektetni
Állítólag X38-as chipsetes intel lapok jönnek, amik drágák lesznek... Állítólag = kacsa (is lehet)
---
#1237:
Amit tervezek most gépet:
Intel vonalon: Gigabyte GA-P35C-DS3R; E6320/6420 + rá valami csendes (passzív
hűtő); 2x1GB RAM (még nem tisztázott) meg Gigabyte 8600GT silentpipe2 videokari. (AMD vonalon fogalmam sincs)
---
Szeptemberre nem hinném, hogy a kínálat olyannyira változna, hogy azt eddigre már hülyeség lenne megvenni, de nekem is megvan ám a józan paraszt eszem, és ha valami addigra mégis változna akkor ettől eltérek
#1240: ott a pont
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
eddigi kérdezőknek: ha van pénzed már egy 4Mb cache-s Intel procira (E6320, E6420, E6600, stb...) és legalább egy olyan deszkára amivel jól húzható (min. Abit IB9, ami egyáltalán nem drága), persze itt is legjobb a P35 chipset, Abit IP35-E, Abit IP35, Asus P5K, stb..., (közép és felsőkategóriás 965chipsetes lapot már nem érdemes venni,mint pl: Asus P5B), szóval akkor egyértelmű a válasz, hogy jobb választás az Intel platform, mint az AMD. Alsóbb árkategóriában kis tuningal lehet versenyképes az AM2, de ott is csak a 65nm-es procijai, amik nem melegednek annyira.
[Szerkesztve] -
Joccy88
csendes tag
Én is gépvásárlás előtt állok, melyik lenne a jobb konfig?
Elsősorban multimédiás feladatokra használnám, de a játékok sem elhanyagolhatóak
Fontos lenne, hogy ne melegedjen annyira a proci....
ASUS P5B DELUXE Intel965P DDR2 PCX + Intel Core2Duo 2400/1066 4M BOX E6600 + 4gb kingmax ram
vagy
ASUS M2N-SLI DELUXE Nforce570 DDR2 + AMD Athlon64 6000+ X2 AM2 BOX + szintén 4gb ram
Ez lenne a drágább összeállítás, az olcsóbb pedig:
ASUS M2N-SLI DELUXE Nforce570 DDR2 + AMD Athlon64 5600+ X2 AM2 BOX + 4gb ram
vagy
ASUS P5B DELUXE Intel965P DDR2 PCX + Intel Core 2 Duo 2,13GHz E6420 s775 + 4gb ram -
-
Necc
addikt
El akarom dönteni, hogy AMD vagy Intel (így szépen abc sorrendben
), az ár úgysem érdekel, az változni fog, de a procik nem fognak változni, vagy a proci kínálat sem addigra (ha meg bejön valami az úgyis újdonság lesz, és számomra megfizethetetlen), sőt utánanéztem és az alaplapok közül is ami bejön szeptemberre az ott fog kezdődni, hogy 60K minimum, így ez is hullára nem érdekel, amit MA meg tudnék venni azt ugyanúgy meg tudom venni szeptemberben is, ma is és akkor is jól járok vele, így ez aktuális, a kínálat változása ezt nem befolyásolja, az árak addigra úgyis lejjebb mennek, így jelenleg csak ezzel fölösleges foglalkozni.
Najó má megint ismételgetem magam, mentem aludni, nemigen tudok tisztán gondolkodni

[Szerkesztve] -
Gyuro!
aktív tag
Akkor sztem tárgytalan most a kérdésed, gyere vissza szeptemberben ezzel a kérdéssel!

De talán akkor már intelre szavaznék, ha jönnek az új procik is... mivel gondolom nem adnál lejjebb az árból, videó karira meg nem akarod majd költeni a pénzed, h jobb legyen, így sztem inkább intelt akkor már! Az amd is jó, de azzal nem vagy előrébb, ha olcsóbb lesz, és kicsit többet takarítanál meg, hacsak nem akarod csökkenteni akkora ezt az összeg-keretet?! És multitaskingra inkább intel, főleg, ha valami komolyabb proci, akár E6600 vagy az újabb procik, csak még nem hallottam, h mikor jönnének (ha egyáltalán jönnek, de miért ne jönnének?)! Sztem szeptemberben bele fogsz férni ebbe a keretbe ilyen procival, de akkor sztem konkrétabb lesz az ajánlat, így csak találgatok jórészt én is!
[Szerkesztve] -
Necc
addikt
Én is hasonló dolgot tervezek, és én se tudom, hogy intel vagy amd alapú gépem legyen, de nálam van pár eltérő szempont:
a proci nagy teljesítményű kell hogy legyen mivel elsősorban multimédiás feladatokra használom a gépet, ÉS a procinak a lehető legkisebb kell, hogy legyen a hőtermelése, mivel nagyon csendes gépet szeretnék (már most is az van) és hő = zaj. Továbbá játékra alkalmanként használnám, így nálam a videokari nem szempont. Összeghatár 150.000-170.000Ft környékén lenne (alaplap, proci, procihűtő, memória, videokari) de csak szeptember közepén lenne esedékes (megvárom az intel júli végére tervezett árcsökkentését, amit az AMD úgyis követni fog, és ez a csökkenés pont szeptemberre érne el hazánkba), de én egyelőre ártól függetlenül azt szeretném eldönteni, hogy multimédiás feladatokra (és én erősen használom a multitaskot, szóval nálam gyakran megy photoshop és videó kódolás egyszerre) és hőtermelésre melyik a legjobb proci. Eddig amit találtam az az, hogy a C2D E6x20 -as procik erre tökéletesek, de azért ott van az AMD X2 5600+ és 6000+ procijai is amik hasonló teljesítményt produkálnak, csak éppen hőtermelésük, multimédiás-feladatok alkalmatosságára, és multitaskra nem tudom mennyire alkalmasak, pedig volt már nekem inteles és AMD-s gépem is.
Este van, remélem nem ismételtem magamat agyon
-
Gyuro!
aktív tag
Sztem inkább az amd-t vedd!
Tesztet találsz sokat, h melyik cpu a jobb!
Amúgy sztem feleseleges olyan alaplapot venned, mivel a mostani középkategóriásak is tökéletesek,sztem nem jobb annyival a P35, meg a ddr3 is még odébb van sztem,de a te döntésed, én inkább jobb VGA-t tennék bele, a directX 10 se olyan lényeges még, addig jobb kártyákat fogsz találni, mire tudnád használni! -
t0m_
tag
Szervusztok!
Új gépet veszek, és szeretném a véleményeteket kérni.
Először is vacillálok, hogy AMD-t vagy Intelt vegyek é?
Az amd olcsóbb, és nemsoká mégolcsóbb lesz, de az intel most egyértelműen előnyben van, legalábbis a 2magos cpu-k körében.
AMD
x2 5200+
asus m2n32 dlx vagy Gb m59 s5
vagy Intel
E6320
P35: Gb Ga-p35-d24 vagy p35c ds3r (jól jönne később, a ddr3 miatt nem kne lapot cserélni)
vagy asus p5kc (szintén ez okból)
965P:Gb 965p-ds4 vagy abit ab9 quad vagy asus p5b dlx
VGA:
galaxy 8600gt 256mb cmaster hűtés (dx10 miatt)
vagy 8600ge
memória:
2*1gb kingmax 800 vagy 1066 (laptól függ, memre nem akarok sokat kőteni)
van hozzá 1 Chieftek 400as tápom, meg 1 zalman s700b hűtőm.
Ezek úgy 110-120E hUF-ból jönnek ki.
Örömmel várom a tanácsaitokat!
t0m -
Gyuro!
aktív tag
válasz
Armando_19
üzenetére
Csatlakoznék, a Gigabyte-okat nagyon dícsérik, okkal!
-
Pullo
csendes tag
Köszönöm a hozzászolásokat.Nem egyszerü a választás.
A szimpatikusabb az Amd,most is azt használok,de azthiszem kipróbálom az Intelt.
Az alaplapokon még átrágom magam egy párszor.
Tényleg igazándiból számít valamit,hogy milyen chip van benne (PL.:nforce430 v.570,intel 945 v.965) ? -
Pullo
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni.
Már rengeteg véleményt és tesztet néztem de még mindig nem tudok dönteni.
1.:Intel E2140 (19EFt)proci
ebbe az alapba:ASROCK CONROE 945 PL
4 LGA775, Intel Dual Core CPU / Conroe CPU támogatás, Intel 945P chipset, FSB1066/800/533MHz FSB, 4xDDRII(667/533) Dual Channel
1xPCI Express x16 slot, 1xPCI Express x1 slot, 2xPCI, 2xUDMA100 Bus Master IDE, 4xSATA II, 8xUSB2.0, >> Windows Vista™ Premium Ready <<
1P, PS/2 bill/egér, GigaBit LAN, 8csat HD Audio, ATX, integrált VGA (DVI+analóg, max192MB, DirectX9.0 PS2.0), mATX (15EFt)
2.:Amd X2 3800+(16EFt)proci
ebbe az alapba:ASUS M2N-E SLI AM2 :AMD® Socket AM2 Athlon 64 X2 / Athlo 64 FX / Athlon 64 / Sempron AMD Live!™ Ready Chipset NVIDIA nForce® 570 Ultra™ MCP(media and communications processor) Front Side Bus 2000 / 1600 MT/s Memory Dual channel memory architecture 4 x 240-pin DIMM, support max. 8GB DDR2 800/667/533
(19EFt)
Mind a kettő 35EFt-ból kijön de hogy melyikkel járok jobban?
vagy ha esetleg van valakinek jobb ötlete ennyiböl (alaplap + proci)max 40Eft -ig -
Gyuro!
aktív tag
Tudtok már valamit a 6750 és 6550 -es c2d-kről, hogy mikor lesz nálunk is és mennyiért?
-
Flagstaff2
senior tag
Ez így ebben a formában szvsz hülyeség. Annál a lapnál amit vettem gyakorlatilag megegyezik a BIOS file a nem SLI-sel. A feszültségemelésnek semmi köze az ég adta világon az SLI-hez. Meg kell nézni pár SLI-s tesztet itt a PH-n és kiderül hogy mennyire tuningolhatóak az SLI lapok.
-
válasz
Flagstaff2
üzenetére
Nekem azt írták itt a fórumon, hogy az SLI-s lapoknál az adható fesz nagyon korlátozva van:S
-
Gyuro!
aktív tag
válasz
Flagstaff2
üzenetére
Köszönöm, végeredményben valahogy én is így gondolkodtam, csak VaníliásRönk nem értette és gondolom azért hülyézett le...!
Szóval nekem is ez járt a fejemben, h ha már árban közel azonos, akkor miért ne...! -
Flagstaff2
senior tag
Attól hogy csak egy karit akarsz perpill beletenni (és lehet soha nem is lesz több benne) még nem árt ha SLI is van a lapon ha közel azonos az ára. A trendek még változhatnak és lehet egyszer olcsóbban jön ki a két karival ugyanaz a teljesítméy mint egy nagyobbal. Sose tudni. Olyan mindegy hogy PCIe 1x-es vagy PCIe 8x-os csatoló tátong-e kihasználatlanul.
Mert a PCIe 1x-es karikban sem lehet nemhogy könyékig túrni de még csipegetni se. holott nem egy mai csatolószabvány. Szal ha az ár közel azonos vegyél nyugodtan SLI (vagy CF) kompatibilis lapot szvsz. -
Gyuro!
aktív tag
válasz
Flagstaff2
üzenetére
Köszönöm a véleményed mondassz valamit, bár nem tudom meddig , de azért elég jó kari az a 8800 gts sztem, hogy egy darabig az is maradjon...! De az is lehet, h addigra csere érett lesz! Most egyenlőre tuti, h egy kari marad! Az alaplapost meg írtam, h 4 féle közül néztem + a gigabyte, ebből 2-2 volt sli és sima...majd az áruk, eldönti, ha annyira mind1!
-
Flagstaff2
senior tag
válasz
robyeger
üzenetére
Nem hinném hogy az Intel a Netburst kudarca után még egyszer megpróbálkozna egy hosszú,magas órajelet kívánó pipeline-nal. Az AMD előtt edig szintén ott lebeg a Netburst kudarca a hosszú pipeline-jával vagyis nem sok esélye van annak hogy vaaki még egyszer belefut egy olyan zsákutcába mint a Netburst volt. Némi változás a pipeline hosszán elképzelhető,de nem duplázódás a lépcsők számában az tuti.
És még a duplázódással sem érnék el a Netburst hosszát.
Az meg hogy a kóró perpill jobb teljesítményt nyújt mint az X2? Érdekes is lenne ha nem így lenne. A K8 egy több mint három éves architektúra,egy vadi újnak illene a kórónál akár jobban is elpáholni (mint anno a K8 a P4-eket pölö) de annyira azért nem veri el. Az hogy most egy kicsit toldoztak-foldoztak a K8-on a DDR2 miatt pölö az nem mérvadó átalakítása egy 3 éves architektúrának -
Flagstaff2
senior tag
Két VGA karinál eddig mindíg jobban megérte egy erősebbet venni,vagyis hacsak nem vagy elkötelezett a dupla VGA mellett de teljesen és bármi áron akkor teljesen mindegy milyen chipsetes lapot veszel (ebből a szempontból) és abba majd milen VGA karit tolsz. ha később bővíteni akarsz VGA kari elad és vesz egy másik. Így jársz a legjobban a teljesítmény/ár arányt tekintve.
-
Gyuro!
aktív tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Már ne haragudj, de hogy jössz te ahhoz, h lehülyézz?!
Inkább te nem érted amit mondok, mégse hülyézlek le!
Azt mondtam, h később gondoltam, h talán bele teszek majd másik videókártyát is, akkor mit nem értessz? Ha később bele akarok tenni, akkor az megint 1 geforce lenne a jelen állás szerint! Akkor meg hagyjál már a CF-rel! Basszus, olyan nehéz megérteni, h nem csak mostanra gondoltam, hanem igyekszem kicsit tovább is?! Ezért már hülyézni kell...!
Az meg, h később jó lesz-e vagy se, vagy mennyire lesz elavult (az egy dolog, h kinek mi az) azt se te se én nem tudom, de törekedni csak szabad!
Megköszöntem a linket és a tanácsodat az alaplappal kapcsolatban és értettem, h mit mondtál, bármily meglepő! De ha most 8800 megy bele, feltételezem, akkor ha majd teszek másikat is, akkor az is ilyen lesz, de hangsúlyozom, ezt mint ahogy te sem, én se tudhatom biztosan, azt viszont tudom, h ha gépet rakok össze, akkor nem akarok majd hozzá nyúlni 1 évig tuti, max csak aprósággal! De még az se tuti, h többkártyás legyen a rendszer...Szóval a tanácsaidat szivesen látom, és meg is köszönöm, de hülyézni nem kell, csak mert nem egyforma teljesen az ízlésünk vagy meglátásunk! Köszi!
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
nem csak a PentiumD-nél gyorsabb, olvasd el fLeSs idézetet is. Amúgy lesz még itt több csővezeték, mind AMD-nél, mind pedig Intelnél, majd meglátod

[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Mond, te tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak tetteted?
Ha 2 kártyát akarsz beletolni akkor kell hogy mindkettő ATi legyen, ha csak egy kártyát akkor tök mindegy hogy nVidia, S3 vagy bármi más.
robyeger: Pentium D-hez képest naná hogy gyorsabb a C2D, K8-nál, sőt K7-nél sem volt ilyen gond soha, ez csak a NetBurst végtelen hosszú pipe-jainak volt a következménye.
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
#1123 hsz-re is: E6300 és E6400 procit már nem érdemes venni, helyette E6320 és E6420 a 4Mb cache miatt. Amúgy nem minden az órajel arányítás, hiszen az összes architektúrának van egy ''alapjárati'' sebessége, mikor a magok terhelése még 1pillanatra se haladja meg pl. a 60%-t, egyszerű műveleteknél, böngésző és egyébb ablakok nyitogatása, ami a mindennapi windows-hoz hozzátartozik, ebben jelenleg a Core2dou procik a leggyorsabbak, már a legkisebb E2140-t is beleértve, persze ezek 1másodpercen belüli nüánszok, ha nem lépnek közbe olyan magasabb rendű lassító tényezők, mint a memória méret szűkössége és a winyók sebessége, stb. Ezt az érzést próbálta leírni fLeSs, ezért is idéztem tőle. Én is elég sokáig kitartottam a PentiumD procim mellett, mert nincs szükségem nagy CPU teljesítményre, de be kell ismerni a Core2-n szinte minden egér kattintásnál érezni, hogy gyorsabb.
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Felszereltséghez annyit, hogy most routerként üzemel a gépem egy ASRock felé

Szóval engem meg érdekel a feszereltség. Azt meg tudjuk mindketten, hogy az MSI-t én szeretem
-
Gyuro!
aktív tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Van benne valami!

Mondjuk mivel csak ati megy bele így felejtős, de azért köszi! -
Gyuro!
aktív tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Értem!
Mondjuk nem terveztem még, h tegyek bele másikat is, később talán...!
De ha teszek, akkor ebbe két GF nem megy..csak Ati (amd), nem?! -
VaniliásRönk
nagyúr
-
Lortech
addikt
válasz
Flagstaff2
üzenetére
Az még milyen jó érzés, amikor megveszed a 45K-s Epox csodalapot, és 1 hónap után összefossa magát. Én meg azóta vagyok ''olcsójános''. És pont egy ECS N2U400-as lapom megy már sok-sok éve barátnőmnél (előtte nálam), folyamatos tuninggal, meg a mostani és az ezelőtti Asrock lapom is szépen muzsikál 24 órában.
Egyébként tényleg gagyi hatású az oldaluk, de hamarabb megtalálom rajta, amit keresek, mint a többi lapgyártónál, pl a döglassú hipermegaflesses asus vagy gigabyte lapokon. Ezeken lehet spórolni, lehet spórolni a körítésen, azon, hogy nem kapsz hozzá Asrock szoftvereket, másféléket se, csak drivereket, ''extra'' körítést, kábeleket se sűrűn, csak amit muszáj (van kivétel, pl esata-s lapok). A lapon magán nemigen lehet spórolni, de legalábbis nem érdemes, mert akkor meg cserélhetik garba. Hallomás alapján boltosok, nagytételben gépeket összerakók körében nincs rosszabb híre az Asrocknak mint bármelyik másnak.
[Szerkesztve] -
Flagstaff2
senior tag
Mindenki bedől valamilyen marketingdumának. Máskülönben nem vennél semmit olyat amire nincs is szükséged tulajdonképpen vagy nem egészen olyanra van szükséged de mégis azt veszed,vagy úgy érzed hogy az egyik jobb a másiknál,holott lehet hogy nem is csak annak a képét többször sulykolja a TV a kis buksidba. Ha csak a mindennapi bevásárlásra gondolsz kb 3-4 marketingdumának dőlsz be azzal (vagy dőltél be először) mikor Pickwick helyett Lipton teát vettél,vagy Hey-Ho-s gyümölcslé helyett Siósat vagy sorolhatnám. Erről szől az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Citizen
- Diablo IV
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi haladó szinten
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad Air 2 (A1566) 64GB Wi-Fi Asztroszürke
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 9 6900HX / 16GB DDR5 / 512GB NVMe
- iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4422
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem utolsó sorban a 8800-asomat is jól megkergeti...
, szóval ha kapni 18k környékén akkor az a tuti.
), akkor én is jól gondolkodtam (kissé fura hogy az AMD procikat nem nagyon tesztelgetnek itt a PH!-n sincs róla teszt pedig lehetne, főleg a CPU GPU választósdiból hiányoltam...)

na de mindegy.
Most nézem csak hogy ugyanolyan a ramunk. nekem 920mhz-t viszi 4-4-4-12-2T-vel, szerintem Intelnél is vinné, egy próbát megér.

Mond, te tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak tetteted?