- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
1 - Nincs értelme kupaktalanítani, mert forrasztott.
2 - Jó eséllyel károsodik kupaktalanításkor.
3 - Kupaktalanításhoz hevíteni kell, hogy a forraszanyag megolvadjon.
4 - Ennyi erővel kupaktalanítható a Gulftown is...HGyu
---
Előzményt kiszedtem: Fórumtárs felvetett egy megoldást amivel a proci tönkretételén kívül mást nem lehet elérni (jobb esetben csak picit melegebb lesz korábbi tapasztalatok alapján, rosszabb esetben tönkremegy). Mivel kevésbé hozzáértőknek a stílus miatt ez nem feltétlenül volt evidens, így az előzményeket törültem, ez a hozzászólás itt viszont marad a félreértések elkerülése miatt.
[ Módosította: proci985 ]
-
Asbee
veterán
Trollkodni lehet youtubeon is. Legalább a képet nézted volna meg. Szerinted működőképes maradt az a proci?
Megcsinálni sok mindent meg lehet...
(#2556) KAMELOT: Offset mode-ban tuningolj. Ott az adott órajelhez lesz egy feszültség érték, amit csökkenteni növelni tudsz. Szépen kis lépésekben LLC állítással tesztelgesd.
-
ffodi
veterán
Természetesen léggel, D14 3 ventivel.
5-6 GHz közé tervezném a 24/7-et szívem szerint, de a valóság szürke mezsgyékére visszaereszkedve, ez valahol x - 1 GHz környékén lesz.
Ahogy eddig is, ez is borzasztóan példányfüggő lesz, hogy mennyi kell majd neki pl. 4,6 GHz-hez. Ha nagyon szar lesz, el sem mondom.
BlackSoft:
Inkább 150k körül van/lesz az ára, mintsem 200k körül.
-
tom_tol
addikt
Hozzám még soha nem jött senki, hogy márpedig muszáj procit vennem.
Mellesleg felvilágosíthatnátok, hogy miért van az ha kijön egy drágább hardver (mindegy, hogy CPU vagy vga vagy akármi) arra azonnal az a válasz, hogy "semmi értelme, parasztvakítás, lehúzás, nem éri meg", stb. -
WaterWawe
őstag
Asus Rempédzs négy eksztrém fórumában írták. Azt is írták hogy a VTT feszt a Ha autón hagyod akkor nagyon magasra rakja az alaplap. Én a Sabertooth-on be is raktam manuálisra.
Ha ez stabil akkor érelmét veszti az "olcsó húsnak híg a leve" közmondás
BCLK a ramot károsítja, ha nagyon meg van emelve, szerinted a 3820-at mivel kell tuningolni?Ha kellően le tudod hűteni akkor lehet 1.45V. Nálam a normálisan lehűtve azt jelenti mindennapi használat esetén nem megy 75 fok felé egy mag sem. Egyébként én 1.42V fölé még akkor sem nagyon merészkednék ha 60 fok se lenne max terhelésen.
-
BlackSoft
addikt
Hát igen ram modulok száma lehet befolyásolhatja a fesz igényét. Amúgy énis G.Skilleket rendeltem, és ami érdekes benne, hogy 1.65V kell neki ami elég magas, ivy procikba elvileg kárt is tud tenni az 1.5felett a dolog. Ezek szerint elég sandy bridge-e orientált ez a fajta ram...
-
WaterWawe
őstag
Pedig ez a 2 befolyásolja főleg ezt a fajta tuningot.
Szokták még ajánlani:
Intel Virtualization: Disable
Intel Speedstep és az összes C6, C3, C1, stb: Disable
CPU Spread Spectrum: DisableIlletve azt próbáld még meg hogy a szorzót hagyod úgy és a BCLK-t emeld. Érdekes, de többen is megerősítették hogy kevesebb feszt kér hozzá mint szorzóval.
-
-
N_A_S
veterán
1.5V -tól 1.65V -ig használhatod 2011-be. Múlt héten raktam össze egy R4E 4x4GB Dominator GT-vel, amik 1.5V-osak, így is vannak beállítva.
Itt már a BCLK-val is lehet játszani, én nem játszottam vele. A max fesz ~1.45V 24/7-re, annál többet nem adnék neki, és 90fok fölé ne menjen a proci semmilyen körülmények között, de inkább 85.Engem az érdekel hogy stabilitást mivel lehet jól tesztelni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest