- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #5745 üzenetére
"Workstationt meg workstation lapokkal építenék"
Te lehet, de nagyon sokan nem. Gyanítom a többség előbb nyúl kínai laphoz akinek olcsó gép kell videó editálásra vagy otthoni szervernek. Nem véletlenül van tele a youtube ilyen videókkal. Egy 10-12 magos E5-2xxx, kínai lappal és olcsó ECC ramokkal erre a célra a legolcsóbb megoldás és látom is értelmét. De amikor unlockolt xeonokat tesznek ilyen lapokba nekem fáj a szívem.Én nem bírnám ki hogy nem tudom kiahasználni a CPU-ban lévő lehetőségeket. De ez én agybajom.
Most is annyira zavart, hogy nem megy a 1680 V2 4.2GHz fölé az AsRock-ban, hogy képes voltam venni egy komolyabb lapot csak hogy kipróbálhassam abban hogyan muzsikál.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #5738 üzenetére
Tuning nélkül nincs élvezet!
Százszor inkább egy használt brand x79 lap minőségi komponensekkel , normális UEFI-vel mint egy új kínai! Ha valaki olcsó workstation-t akar építeni és egyáltalán nem tuningol akkor még csak-csak megértem a kínai lapot de nem lehet tudni mennyi ideig fognak működni, garancia meg nuku, ami azért egy új lap vásárlásánál alapfeltétel lenne.
-
válasz
MasterDeeJay #5668 üzenetére
Kb 6-8 éve szereztem vagy 40db korai LGA775-ös procit sérülten.. Celók, P4-ek, Pentium D-k... volt olyan aminek vagy a fele hiányzott, az is ment hibátlanul
Szal no para 101% hogy menni fognak -
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #5658 üzenetére
Kínából én fittingeket, kábeleket meg hasonló apróságokat szoktam rendelni. Most van egy adapter vízhűtéshez amit már egy hete várok, hogy postázzanak. Biztos betett nekik a corona vírus.
Azon gondolkozom, hogy milyen játékokkal teszteljem majd a 6 vs 8 mag közti különbséget.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #5656 üzenetére
Ez Hollandiából jön, úgyhogy elvileg egy hét alatt itt lesz.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #5649 üzenetére
Egész pofás kis lap, van 2 sata III, és a lényeg: M2 x4 gen 2/3.
Bár nem láttam az M2-ről leírást az oldalon.
A CPU socket frame normál s2011, nem a gagyi változat.
Kb. az összes kínai "X79"-es lapon ez a VRM kiépítése. Azért a 4 magossal kinézek belőle egy 4 GHZ-et.
Kíváncsi vagyok, tényleg csak dual-t tud-e... az enyém is Q67-es, mégis megyen a Quad-Channel. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #5647 üzenetére
Ha sikerül kipótolni, szinte biztos hogy hibátlanul mennek.
Egy próbát megér, de lehet még így is működöképesek.
s775-ös CPU-ról is hiányzott 2 kondi, mégis ment rendesen.
Az E5-1620 V1-es ? Azaz Sandy-Bridge EP ? mintha valaki írta volna korábban, hogy ez unlocked. a V2-es Ivy-Bridge EP az locked tutira.
Melyik kínai lapod van/lesz ? -
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #5625 üzenetére
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #5625 üzenetére
No. erre kíváncsi vagyok.
E-ATX a választott lapod, csak befér.
1070 Ti, fáin.
M2 NVMe feldobja a gépet.
Nekem Shenzen Technology E5 3.2s1 a lap, és Kingston A1000 240 GB-os NVMe SSD van benne rendszernek és a pár játékomnak, jól hasít. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #5617 üzenetére
Jogos, valamiért a v2-est néztem, az az Ivy.
És tényleg, pedig van i5-6600k-s gépem, 4*4 GB Crucial DDR3L 1600-as ramokkal.Jóféle H170-es Giga lapban.
Aktív légáramlatot meg fogja hálálni, E5-1620v2-nél langyos se volt nálam a csájna lap VRM-je, E5-1650v2-vel már melegedett, pláne az all-core 3,9 GHZ-nél. Kapott egy 140-es ventit a gépház tetején.
DRP2 borda van rajta, de a TT ház 1 db 120-as ventijével, az nem csinált elég légáramlatot a CPU socket körül. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #5615 üzenetére
Igen, ezt a lapot én is nézegettem már.
Mondjuk, az nem fér a fejembe, hogy hogy a kukacba tud DDR4-es IMC-s CPU mellett DDR3-at vezérelni, gondolom tettek fel valami okosságot, de akkor se értem nagyon.
ES CPU-kkal nincs tapasztalatom, másokra hagyatkozva csak azt tudom, hogy többnyire működnek, de nem 100%-os feltétlen fog minden menni, illetve órajelben is kisebb lehet a végleges változattól.
Az "X79-es" (valójában Q67-es) kínai lapomban gond nélkül mennek a REG ECC Micron ramok, itt sem lehet gond, supportban írja is a 4*16 GB-ot max.ként, normal és REG ECC is.
A VRM ezeken a lapokon nem túl acélos, de alapon elviszi ami rá van írva CPU-ból.
Szerintem előrelépés lenne a 2 db Westmere EP helyett az egy db Ivy Bridge EP, egymagon erősebb, több magon nem marad el, és kb. kicsit kevesebb mint felével beéri fogyasztásban.
Az X58-as chipset önmagában egy nagy fogyasztó.
Nálam a DDR3 1866 CL13 REG ECC-s Micron 4*4 GB RAM durván 46000 MByte/sec-et tud olvasásban/írásban és másolásban is quad-channelben, ezt kb. DDR4-ből dual channelben a 3000-es ramok hozzák.
1066-os rammal ne számíts orbitális értékekre, de nem nincs nagy jelentősége, ha nem rekorddöntögetésre. Munkánál nem tudom mennyit számít, általános felhasználásnál és játéknál ezen a platformon szint semmit egy átlagos közepes VGA mellett. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #5604 üzenetére
1680 V2 a király ezen a platformon.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #5602 üzenetére
Olyat nem fogsz találni, mert nem létezik.
-
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #5600 üzenetére
Én egy szorzózàrmentes core2duo e6500k-val szórakoztam, amíg meg nem untam.
Az ritka és jó is :) -
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #5598 üzenetére
Hát akkor hajrá!
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #5595 üzenetére
Megnézted Linus videóját?
Semmi értelme Blackops procinak! 6 mag, no HT, 250W, melegszik mint pics@ de legalább nem is megy rendesen egy lapban sem. Szerezz inkább egy 1680 V2-t! Az is elég különleges a maga nemében és manapság már szépen beesett az áruk. Én is tervezek venni egyett. 8/16 unlockolt ivy-e-vel azért még sokáig el lehet lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest