Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kicsipapucs

őstag

válasz kicsipapucs #6354 üzenetére

Ez picit olyan techesebb lesz. :D

Benchelgettem az imádnivaló lappolt E5-1650-em a Rampage IV Extreme-ben és egy olyan ram IC-s ramot használtam, amit kurrens időkben soha senki nem használt benchmarkra, meg így mindennapos tuningra sem, valahogy elveszett a PSC-k (2x2 GB-os, két oldalas, ergo 1 Gbit-es chipes 2000C6, 2200C7, 2300C8, 2400C9, stb speckójú, legtöbbször G.SKill PI modellek) és később a Samsung "Rev-D" (mai szlenggel élve D-die) modellek (2x4GB, két oldalas, ergo 2 Gbit-es IC-k vannak rajtuk, 2400C9, 2600C10, 2666C10 spec G.Skill TridentX, RipjawsZ, stb) között.

Vettem egy tálca OEM, mezítlábas Samsung ún. G-die-t, ezek hasonlóan a PSC-khez 2 oldalas kiszerelésben 2 GB-os, 1 Gbit-es IC-s ramok és egy angol, hwbot-on aktív srác talált rá az chip tuningosságára 1-2 éve.

A kiválogatott legjobb 4 modullal sikerült 3 eredményt gyártanom.
    1. Geekbench 3 Multicore Ram pontszám világrekord Sandy-k között, 8922 ram pontot produkál a rendszer (az csak telós fotón van meg, screenelve nem), ez 4000C12-es bdie-ok szintjét hozza ebben a tesztben. Ennek a benchmarknak a ram tesztje csak és kizárólag sávszélességet néz, más nem érdekli.

2. Világrekord Sandy memória frekvencia validáció, DDR3-2398MHz-ig sikerült felverni, ezt tudta single-től quad channelig mindenhol.
    [link]
    3. AIDA64-ben egy diszkrét ilyet tud:

Új hozzászólás Aktív témák