Hirdetés
- iPhone topik
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
 - Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
 - 9000 mAh-s Redmi készül
 - Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
 - Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
 - Google Pixel topik
 - Milyen okostelefont vegyek?
 - Amazfit Bip 6 - jót olcsón

Új hozzászólás Aktív témák
- 

Qwertrt
tag
válasz

CHIPman

üzenetére
						Onnan gondoltam, hogy nem elég, hogy megmértem 3DMarkkal 2,5 GHz-en (ami ugye az alap): 16 ezer, majd 3,66-on, itt majd 20 ezer lett. Igaz ami igaz, ebből még lehet az, hogy 3,2-től felfelé már nem növekedett, de én akkor nem pipacskodtam köztes frekikkel, egyből a 3,66-nak ugrottam neki. De ha már ezt mondod, akkor teszek majd egy próbát kisebb frekin is, csak hogy lássam: kihajtja-e. (Mondjuk nem árt a kraft, mert CiV4-ben is érezhető két kör között a változás.)
R0-ásom van, miért?
 - 

- 

Chaser
legenda
válasz

CHIPman

üzenetére
						Ugyanazt a hűtőt adták a 2xxx-ekhez, mint az 5-ösökhöz, legalábbis amiket én láttam, egyformák voltak. A 8400-es is ilyen viccnek látszó tárggyal kerül forgalomba.
Proci lehet hamarabb lesz, volt ma reggel egy kis balesetem, és lehet hamarabb megyek, mivel dolgozni nem tudok... - 

Qwertrt
tag
válasz

CHIPman

üzenetére
						Különben nem tudom van-e értelme, ha mondjuk 1,35-ön nem visz egy frekit, mi a garancia, hogy 1,4-en viszi majd. Ráadásul engem megijesztett egy beszámoló, mely szerint a 45 nm-es Wolfdale hosszú ideig magas feszültségen üzemelve degradálódhat, ami figyelembe véve, hogy a 45 nem milyen vékony, nem lehetetlen.
 - 

Qwertrt
tag
válasz

CHIPman

üzenetére
						R0-ás. Érdemes. Ugyanazon órajelen a nagyobb cache-nek és a fejlettebb architektúrának köszönhetően úgy 5-10%-al gyorsabb a Wolfdale, mint a Conroe. Névlegesen:
Az E2180-nak 3,25 GHz volt a max, 1,4 V körüli fesz, pontosan nem emlékszem. Az E5200 egyelőre alapfeszen viszi a 3,66 GHz-t, terhelés alatt 54 fokkal. De megyek tovább.
 - 

Godimodi
tag
válasz

CHIPman

üzenetére
						12es szorzó és 325ös FSB kiséretében bebootolt 3.9GhZn.Leszedem a prájmot.Akkor ha most nemis,de később amikor mondjuk már ehez a frekihez szokott a processzor akkor lehet hogy még azt a 100MhZt rá lehet húzni?
u.i.:ahogy elindítottam az UT3at újraindult.Marad egyelőre a 12es szorzó 320fsbvel.elég nekem ennyi csak stabil legyen.Letesztelem akkor és írok majd.Köszi szépen a segítséget

- 

Godimodi
tag
válasz

CHIPman

üzenetére
						Hát adtam neki Biosban az 1.4V előttiből.1,39xy V.És ez jött össze.
12es szorzót adja.12.5 már nem.CPU-Z 1.344-1.36 V között mutatja.Ennél már nem kéne többet adni neki akkor ugye?azt a fél szorzót meg majd később rárakom..Amúgy abban van valami hogy most nem megy,de később menni fog..Hallottam ilyeneket,lehet hogy kacsa,legalább röhögtök egy jót,de kiváncsi vagyok

- 

zoo8800
veterán
válasz

CHIPman

üzenetére
						Nincs, jó eséllyel tévedtem.
Bocs

Innen rémlett valami, de nem jól

A proc finder még nem hozza a VT-t a E5300 és E5400-hoz - 

- 

szasanyi
félisten
válasz

CHIPman

üzenetére
						Vedd meg. A konfigomon kiválóan fut a Crysis (csak azért említem pont ezt, mivel köztudottan semmi sem elég alá, akár CPU akár GPU tekintetében) 1440x900 felbontásban, közepes részletességgel. Alap órajelen! Ár/érték arányban nagyon jó vétel egy 15k-s E5200. És ha nem vagy olyan türelmetlen/balf@sz mint én, bőven 3Ghz felett is járathatod ugyanennyiért. Július 1-től +5% ÁFA jön az árakhoz, amit sztem nem fog lenyelni a saját kárára egyik kereskedő sem. Így a különbség közelebb lehet a +10k-hoz, mint az 5-höz.

- 

Godimodi
tag
válasz

CHIPman

üzenetére
						Köszi láttam már,de egy olyan 3éve amikor még nem foglalkoztam ilyen gépes dolgokkal elkövettem egy nagy hibát.Vettem egy Avixe(hö?) márkájú 6600gt-t.Szép volt minden.Egy év gari.Egy év 1 hét után megadta magát szegénykém,és akkor még 14-15évesen nehezen összekuporgatott 22ezer forintomnak is annyi lett.Azóta mindennek elrakom a számláját ,a legkisebb apróságig,és a garanciákra ha kell akkor áldozom,ezért sztem Ipon lesz.Tudom hogy nehezen halnak meg az ilyen procik,max hő vagy túlfesz,magától nem sok,de 1500at megér plusszba.Főleg hogy amikor továbbadom még valószinűleg lesz rajta egy kis gari.
 mégeccer köfi. - 

DuplaZso
aktív tag
válasz

CHIPman

üzenetére
						Chaser pajtástól és az árujától ne fossál ! Nem ő az az ember, aki bárkit át akarna verni.
Az én R0-som és az övé pont egy hete lett egyszerre véve (igen, az enyémet is ő, ugyanakkor, ugyanonnan szeválta). Azt hiszem, csak ezt a kettőt vette akkor.Nyugodtan rendeljetek nála ! Megbízható ember, és az aprón lévő kupecekkel ellentétben nem az itteni kótyavetyéből akar megélni, ezért normálisak az árai. Nem kell nála buktatót keresni.
Garanciáról annyit, hogy mivel tudtam, hogy újat veszek, meg sem említettem egyáltalán a kifejezést, amikor megbeszéltük, hogy hozzon nekem is egyet. De akinek fontos a "gáránciá", valamint a szutyok kis gyári hűtő (amivel persze normál körülmények közt bőven elketyerész), az felejtse el, hogy látta a hirdetését !Persze ti nyilván nem ismeritek Krisztiánt, ezért vannak bennetek kétségek. Ezt megértem. Viszont ezek esetünkben teljesen alaptalanok.
Proci amit nekem hozott egyébként 1,275-ös VID-del rendelkezik, ezen a feszültségen nekem 12x333-on (3,6GHz) pöccre indult.
 - 

Chaser
legenda
válasz

CHIPman

üzenetére
						De számít, azonos feszen "normálisabb" lapban többet mennek, pl p35/45, de nekem csak erre fussa'
 Belőttem neki 320x12.5-et 4G gyanánt, az egyik magot eldobta a prime, a másik azóta is megy. 1.4V-ot állítottam, ezalatt egyből eldobja a magokat a prime. Cpuz 1.36-ot mutat így...1előre ennyi, majd tesztelem még ha lesz kedvem, nálam max 3G-n fog szolgálni. 1.45 már biztos elég lenne stabil 4G-hez, a drop miatt az lenne valós 1.4 környékén, nem rossz
 - 

oliba
őstag
válasz

CHIPman

üzenetére
						Engem anynira nem érdekel a fogyasztás. Nem sok van, ett ilyen procinál
Hát úgy volt, hogy nem tudtam tuningolni ugye. 1,45V-on 3,4ghz volt a stabil. Akkor msn-en is haver beszólt a boltnak, mert picit ismerős ott, hogy nem-e lehetne megoldani a cserét?! A nő meg simán rábólintott, aztán mondta nekem, hogy jönnek a szállítmányok a héten, nézzem meg őket és amelyik tetszik, de most nem tudják megmondani, hogy melyik proci meddig megy, mivel nincs itt a szervízesük, aki szokta ezeket tesztelni, szóval válogassak stepping alapján

3905-ös szériával nem volt szerencsém, meg A708 volt utána, mondom a nagy szám nem lesz jó. Sokaknak láttam, hogy A/B2xx elég jól ment, mondom akkor lesz 3907A239 (ez volt a legalacsonyabb) és ez lett belőle
 - 

válasz

CHIPman

üzenetére
						Nektek pl egy 3GHz-hez minden fesz normálon van? Leírom, hogyan csináltam. A DS3L-ben alig pár feszt lehet állítani más a biosa mint az enyémnek. Fogtam az FSB-t emeltem 240-re és mentés gép bootol, prime95 small fft, tik tak 2 perc és 1error....
 feszek normálon! Ja és a ramok 800-on, ezért volt az első teszt 3GHz! - 

válasz

CHIPman

üzenetére
						Hát polírozd le, vagy ha nem is polírozol mindenképpen próbáld meg a következőket:
A hűtőt 4 db csavar rögzíti a laphoz, ezekkel játsszál, nekem a lazítás is súlyos fokokat jelentett még a legelején, a sorok vannak párba. Pl: ha lazítasz a bal felsőn akkor a jobb felsőn is pont ugyan annyit lazíts. Hidd el meglesz az eredménye! Egy napod rámegy, eleged lesz, de nem olvad le a procid.
Alapjaiban csavard be teljesen az összeset, majd lazítgasd, fél negyed stb fordulattal. - 

- 

trémobil
tag
válasz

CHIPman

üzenetére
						Sejtettem...

1000Mhz-n tudtam orthosolni, de a cpu-z szerint az időzítés botrányos volt(6-6-6-23)
Egyébként ismered ennek a lapnak a BIOS-át?
van benne valami tuning üzem a PCIe-hez és a procihoz is, azok mire valók?
Illetve az FSB-nek is tudok plusz feszt adagolni max. 0.3V-ot, ahoz mikor kell nyúlni?Sorry, hogy ennyit kérdezek, de dühít, hogy hüle vagyok a tuninghoz!

- 

Speeedfire
félisten
válasz

CHIPman

üzenetére
						hát sajnos nagyon úgy fest a dolog h kakiból az aki a prockóm

most 300*11 en hajtom a kicsikét 1,3 v mellett 1100as memekkel
most stabil az orthos csak más ezt az eredményt 1,2 v-al éri el vagy ezzel a fesszel 3,8 - 4 ghz környékét
és még mindíg várom a hasonló fpo-val rendelkezőket

amúgy eddig szinte minden procim anti tuningos volt
 kivéve a régi 478-as cerkámat 
 - 

Hunter2
addikt
válasz

CHIPman

üzenetére
						De újonnan, az E2140-em se akart menni ebben a lapban 3200-at csak ha szétfeszeltem az északi hidat meg az FTS-t. Számomra kész rejtély hogy ezzel a lappal hogy csináltak világrekordokat.Az meg a másik hogy iszonyat dropol, ráadásul 2szer. Egyszer beállítom biosban hogy 1,4V erre a valós az 1,36 ha terhelém ez leesik 1,344-re. Beszarás.
Bluegene
Ez is megviolt már, nem használt neki. - 

lizakattila
senior tag
válasz

CHIPman

üzenetére
						CHIPman: SuperPI 1M, 9*334
Akkor közben választ is kaptam a kérdésemre.
Küldtem PÜ-t!zoo8800: 24/7-ben mekkora az egészséges fesz ezeknél a prociknál, amit még érdemes használni?
Bocs, lusta vagyok ennyi hzs-t visszaolvasni, hogy választ kapjak.
Akkor közben választ is kaptam a kérdésemre.
 - 

lizakattila
senior tag
válasz

CHIPman

üzenetére
						Tessék parancsolni.

Sajnos ez még így nem stabil, meg sajna a lapom sem a legjobb tuningalap, de én már megvagyok vele elégedve.
Szerintem 3,4-3,6 körülre be tudom lőni 24/7-re. - 

bakosgabor57
őstag
válasz

CHIPman

üzenetére
						Hátha valamit ki tudsz hámozni
[link]
http://prohardver.hu/dl/upc/2009-05/03/132224_vfvnwf1opo19vej7_3480-700-1050.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2009-05/03/132224_rzhv4cdwmrhyo6sd_3600-700-1050.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2009-05/03/132224_kggzdipqdrhgksms_3800-700-1050-1_37vbios.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2009-04/30/132224_qque0gdqtr2oytfe_4000-1_45vbios-700-1050_2.jpg - 

bolcsodal
addikt
válasz

CHIPman

üzenetére
						Ha szarráfeszeled mennek rendesen. De igazából nem ugyanaz, mint az E8xxx-asoknál az alacsony szorzó és magas FSB miatti magas órajel.
Itt a legtöbb E5xxx-ösből 330-as FSB-nél elfogy a szufla komolyabb feszemelés nélkül. Némelyik még azzal sem megy ennél többet. A szorzóemeléshez pedig komoly feszek kellenek.
10x-ről 11x-re +0.07V- kellett BIOS-ban. 11x-ről 12-re még +0.14V (azaz VID +0.21V) sem vette rá a proccot blend stabilra.

Igaz FSB320-on..lehet alacsonyabb FSB-vel elég lett volna.
 - 

darál0w
Jómunkásember

Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
 - Gaming notebook topik
 - RAM topik
 - AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
 - Milyen videókártyát?
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Építő/felújító topik
 - Valami baja van a tápomnak
 - Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
 - exHWSW - Értünk mindenhez IS
 - További aktív témák...

- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE VERSA H17 600W
 - Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
 - Samsung Galaxy S24 Ultra 8/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3623, 94% Akkumulátor
 - BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

És ha nem? Ha úgy lestrapálom a procit, hogy jó, ha a 2,5 GHz-et viszi majd?

Meguntam a várakozást 
 Ha minden igaz hétvégére már meglesz a cucc 

Hát nemnagyon teszteltem még.Cod 2 van fent,meg UT3 ezekkel meg tudom nézni..tudom a Cod2 nem nagy mutatvány.

kivéve a régi 478-as cerkámat 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)